• 9.374.498 stemmen

Geregisseerd door: Mark Herman

Met onder meer: Brenda Blethyn, Jane Horrocks en Ewan McGregor

Releasedatum: 18 maart 1999

Plot Little Voice

"Finding your own voice can be magic."

De enorm verlegen LV (Horrocks) leeft sinds de dood van haar vader als een kluizenaarster op haar zolderkamertje, waar ze platen draait en ook zo af en toe meezingt (wat ze alleen in het donker doet). Haar asociale, alcoholistische moeder heeft een relatie met de derderangs impresario Ray Say (Caine). Wanneer hij haar hoort zingen, zorgt hij er voor dat zij in de nachtclub van Mr. Boo kan komen zingen. De eerste keer gaat verschrikkelijk mis, maar de tweede keer bloeit LV op tot een wereldzangeres...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van speedy23

speedy23

Boeiende film van regisseur Mark Herman in de stijl van zijn film 'Brassed Off'. Michael Caine, Brenda Blethyn en Ewan McGregor zijn magistraal. Eén pittig detail: alle liedjes zijn gezongen door Jane Horrock zelf...

avatar van otherfool

otherfool

Horrocks is mooi breekbaar en het verhaaltje mooi verteld, maar Caine en Broadbent maken deze film als sleazy manager en dito nachtclubeigenaar pas tot echt iets bijzonders.

Hoogtepunt: Caine's 'It's Oooooooveeeeeeer'

3,5*.

avatar van K. V.

K. V.

'k was eigenlijk wel aangenaam verrast door deze film. De film is vooral in het begin een geslaagde komedie die dan naar het einde toe meer overgaat naar drama.

Maar het is een feel-good movie, die zeker niet verveelde. De muziekkeuze was ook goed, van Tom Jones tot Marlyn Monroe.

avatar van BBarbie

BBarbie

Eigenlijk ben ik gewend van de Britten dat ze humor en drama op een fijnzinnige wijze met elkaar kunnen verweven. Hier gebeurt dat op een vrij botte wijze, met name in het personage van moeder Mari, overigens uitstekend vertolkt door Brenda Blethyn. Bovendien speelt Michael Caine een vettige persiflage van zichzelf. Dat is toch wel jammer eigenlijk omdat het té schril afsteekt tegen de dramatische rode draad van het verhaal. voor Jane Horrocks en voor de leuke muziek. Die zorgen ervoor dat ik de film uiteindelijk toch nog wel positief kan waarderen.