Genre: Drama / Romantiek
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Mike Nichols
Met onder meer: Clive Owen, Julia Roberts en Jude Law
Releasedatum: 27 januari 2005
Bekijk via Netflix
Plot Closer
"If you believe in love at first sight, you never stop looking."
Wanneer de Amerikaanse Alice in Londen wordt aangereden, brengt Dan haar naar het ziekenhuis. Dit betekent de start van een relatie. Schrijver Dan wordt echter verliefd op de fotografe Anna, die hem afwijst. Voor de grap maakt Dan op internet een seksafspraak voor Anna. Zo leert Anna de dermatoloog Larry kennen, waarmee ze uiteindelijk trouwt. Maar Dan is Anna nog steeds niet vergeten.
Anna Cameron
Dan Woolf
Alice Ayres
Larry Gray
Customs Officer
Taxi Driver
Car Driver (onvermeld)
Chatty Exhibition Guest (onvermeld)
Coughing Man (onvermeld)
Bus Passenger (onvermeld)
laundromat
Nu 3x gezien, waarvan de laatste 2x vrij vlot achter elkaar. Nu kwam-ie nog meer binnen. Er vallen steeds meer stukjes op zijn plaats.
Ben écht fan van Natalie Portman
Als ik dan toch met een vrouw moet....Clive Owen is meer dan een mooie kerel!
Verschrikkelijk (en) goede film
Verhoogd van 4 naar 4,5*
maartje30
Ik had Closer opgenomen maar helaas staan de laatste paar minuten er niet op. Ik vond het trouwens een geweldige film... Bij mij eindigt hij met het shot dat Roberts zich omdraait naast Owen.. dan zie je Law weer door die tuin(begraafplaats ter gedachtenis aan..) loopt. helaas houdt het dan bij mij op. Neem aan dat er nog wat komt?? Wie wil het me even vertellen?
laundromat
dat wil je toch niet weten? het is echt op het eind.
maartje30
Als ik het niet zou willen weten zou ik het niet vragen? Dat is niet helemaal het eind..
Maar bedankt voor je aardige en vooral nuttige post... pfff
yeahgot2be
Vreselijk saaie film voor mij!
Maar ik kan me voorstellen dat iemand hem leuk vind.
Maar ik vond er iniedergeval niks aan
oemoemenoe
vervelende film met sterke doorspoelneigingen.
snap zelf niet waarom ik em uitgekeken heb.
niks beters te doen is de enigste reden die ik kan bedenken.
niet de moeite waard .
Mescaline
Voor de 2de keer bekeken en ik verhoog mijn stem van 3,5 naar 4!
Deze film zit vol goede dialogen en onderliggende humor tussen de acteurs, de samenloop van het verhaal komt nergens te geforceerd over en werkt toe naar een passend en realistisch einde.
4 sterren.
K*D
Goede film, veel beter dan ik verwacht had. Ga zeker nog een keertje kijken.
4leafclover
ik had door de cast best hoge verwachtingen. Ik ben een romantische film liefhebber. Ik vond het geen lekkere film. Ik heb de film uitgekeken maar daar is ook alles meegezegd. Ik had gewoon 'pfffff' momenten hoe traag hij soms in elkaar zit. Je moet er van houden denk ik dan maar.....vond em gewoon....vreemd denk ik? ik denk dat ik toch meer van de feel good films hou.
lorentz
Wat een teleurstelling. En dan te bedenken dat Mike Nichols mijn favoriete film/miniserie ooit heeft geregiseerd (Angels In America). Deze film had werkelijk niets voor mij te bieden. Vier grijze wispelturige personages die niet weten wat ze willen en eindeloos om elkaar heendraaien, zwaar vermoeiend. Er was geen enkel personage waarvoor ik ook maar een beetje sympathie kon opbrengen. Een halve ster voor dit misbaksel.
lorentz
Dit moet ik jullie meedelen: KUT film, niet heen gaan, het is echt een verspilling van je tijd. Het is een en al gezeik over wie met wie gaat en er komt geen eind aan!!!!! Het is zelfs irritant!!!!!
Amen! Volledig met je eens.
TMP
Zeer nipte voldoende. De film is nogal langdradig. De karakters veranderen om de haverklap van mening en dit maakt het niet boeiender om te kijken. Portman en Owen acteren best aardig, de andere twee hoofdrolspelers iets minder. De mooie muziek van Damien Rice is echter een groot pluspunt. Bij herziening zou ik er waarschijnlijk een onvoldoende van maken.
gmx
Voelt vooral nogal fake aan. Acteurs die hun ding staan te doen. Scenes die helemaal niet lekker lopen, emoties die een beetje willekeurig floreren. Ook het verhaaltje is niet al te best. Nogal flauw liefdesverhaaltje, terwijl het begin toch heel wat serieuzer beloofde.
Ja, helaas precies zo ervaren. Vond het ook allemaal VEEL te geforceerd overkomen. Beste voorbeeld daarbij is die scene wanneer Anna bekent vreemd te zijn gegaan en haar man allerlei schunnige details over hun sexrelatie wil weten. Anna schreeuw 'Why do you want to know'. Ik had het antwoord verwacht "BECAUSE THAT'S THE DAMN SCRIPT"
Wat ik hiermee dus eigenlijk bedoel is dat het duidelijk is dat de director hier een soort van semi erotische scene van probeerde te maken (vechten/sex), maar dit FALIKANT mislukt omdat het zo enorm geforceerd is en daarmee fake overkomt.Maar ook bijvoorbeeld dat moment in de stripclub wanneer de dokter het strippertje tegenkomt wordt compleet verknald. Waar hier de sexuele spanning juist enorm had moeten opbouwen mislukt dit falikant en wordt daar een prachtige kans gemist.
Leuk idee allemaal, maar mijn inziens behoorlijk mislukt.
moviewoman26
Helemaal mijn soort film.
Clive owen,helemaal geweldig.
Echt een top acteur.
Vinokourov
Ik vond dit een ietwat eigenaardige film. Vier volwassenen (Law, Owen, Portman en Roberts) dralen om elkaar heen en doen eigenlijk maar wat op liefdesgebied. Regisseur Mike Nichols schotelt de kijker lang uitgerekte scenes op en veel meer gebeurt er eigenlijk niet. De scenes met Natalie Portman vond ik verreweg het interessantst, maar de rest van de film kent ook zijn momenten. Menigmaal ligt men op knallende ramkoers met elkaar. Al met al prima acteerwerk in een verder solide film. Het einde mocht van mij wel wat positiever zijn.
benni
Voorlopig 3 sterren. Film in wel 5 verschillende stukken gezien, waarschijnlijk ook wat gemist. Denk dat ik binnenkort nog eens weer ga kijken. Zitten wel leuke dingen in. Snapte alleen het laatste shotje niet. Waarschijnlijk dus wel wat gemist.
tukkerstein
Zelden zulke pretentieuze bullshit gezien. Een van de eerste films die ik zie waarin echt uitsluitend het acteerwerk aardig is. Het verhaal mag misschien nog wel enigszins realistisch zijn, maar het is allemaal veel te random om een boeiende film te krijgen. Daarnaast hele rare, vergezochte en tegelijkertijd gewoon inhoudsloze dialogen en uitspraken.
0,5*: 0,25* voor het acteerwerk, 0,25* voor de ass van Natalie Portman.
Rosicky
Clive Owen +1
Natalie Portman +1
Jude Law -
Julia Roberts -1
___________________+
Closer +1
renske
Ik houd vaak wel van toneelverfilmingen, zelfs als de oorsprong er hevig van afspat. In het geval van Closer echter trok ik het amper. Wat een saai, lange-halen-gauw-thuis-geval. Goed gespeeld hoor (geef acteurs tekst met emotie en je kríjgt emotie), dus een heel erg laag aantal sterretjes zal ik niet geven, maar wat een navelstaarderig gezeik. Terwijl de oplossing zo duidelijk was: begin gewoon een four-some! Echt, ik had het ze zo, gratis, verteld.
Als er voor deze film geld is vrijgemaakt, snap ik waarom er zulke enorme hoeveelheden film worden uitgespuugd door de filmindustrie: ze zijn niet kritisch! Dit is natuurlijk niet zo, maar die indruk krijg ik zo sterk van deze film.
En het einde: zooo voorspelbaar ook dat Alice/Jane over haar naam had gelogen.
Enige scène waarbij ik echt hard moest lachen was de chat-scène; mannen, jullie zijn een wonderlijke sekse. En als het toneelstuk net zo on-subtiel was als deze scène ben ik benieuwd of dat een succes was. Ik las ergens dat deze film geen succes was in de bioscopen. Dat is dan weer geruststellend.
Hoe hebben vier toch echt wel goeie acteurs ja kunnen zeggen tegen dit project? En Mike Nichols? Ik moet gelijk denken aan de nóg slechtere en nóg pretentieuzere film 'damage' van Louis Malle. Is het soms een voorwaarde dat je, om jezelf regisseur te noemen, één echte mislukking moet hebben gemaakt? Of ging de hypotheek te veel wegen? Echt, soms begrijp ik de wereld voor geen meter. Hoe kunnen mensen 4 sterren of zelfs méér geven aan dit filmklootje? Omdat Julia Roberts het heeft over het doorslikken van sperma die zoeter smaakt dan dat van haar man?
Zoals iemand schreef op IMDb: deze film zou de c eraf moeten halen: LOSER.
Of SOAP, zo hadden ze het ook kunnen noemen. Jammer dat er niemand is doodgegaan.
Kippie.
I don't love you anymore.
Since when?
Now.
Tja, ik weet het niet. Ik moet zeggen dat Jude Law en Natalie Portman ervoor zorgen dat de boel wat opgekrikt wordt. De scènes met Portman vond ik ook de beste scènes. Helaas zat zij er niet vaak genoeg in om de film te 'redden'. Want voor de rest is deze film vooral erg verwarrend. De hoofdpersonages zijn eigenlijk geen van allen sympathiek en er gebeuren dingen die in een gemiddelde soap ook behandeld worden. Het is allemaal ook erg chaotisch (vond ik). Wat gebeurde nou wanneer en met wie? Een jaar later, nog een jaar later, ik snapte het op een gegeven moment niet echt meer. Film laat me ook heel unsatisfied achter. Raar, dit. Credits voor Natalie Portman trouwens. Alleen zij kan een stripper spelen zonder haar klasse te verliezen.
groente12
Haha moet wel toegeven dat Clive Owen goed bezig is hier. Ik heb hier dubbel gelegen van het lachen!
brabusRUS
Liefde op het eerste gezicht
Een heerlijke film met 4 heerlijke rollen. Vooral Clive Owen en Natalie Portman waren heerlijk om te zien. Owen, die een intelligente doctor speelt, heeft soms erg grappige dialogen. Natalie is gewoon heerlijk om te zien. Leuk om Portman als stripper te zien. Ze acteerde de sterren van de hemel.
De film is heerlijk grof in de dialogen wat ik echt heerlijk vond. Vooral de scène waar Law met Owen is heerlijk grof en hilarisch.
De film bevat een goede scripts, goede acteurs en een goede mix van drama en humor. Aanrader!
iamwhoiam
Een goede Amerikaanse Hollywood film wat héél uitzonderlijk is. Soms moeilijk om volgen.
Enkel dialogen worden gebruikt om de periodes in de film aan te duiden en moet je verdomd goed wakker zijn om dit op te pikken. Einde van de film snap ik niet, iemand hier wel ?
Madeliefje
Geweldige acteurs, vreselijk verhaal: veel te grof, veel te saai en veel te depressief.
*1,5
Sergio Leone
Vlotte romantische tragikomedie tot het bizarre de overhand neemt.
Het eerste uur vliegt voorbij. De relaties tussen de verschillende personages zorgen voor amusante situaties. De dialogen zijn grappig en het verhaal gaat wisselt zo vaak dat het niet saai kan worden.
Naar het einde toe wordt het echter teveel. De tijdssprongen zijn niet altijd even duidelijk. En ook het slotakkoord met Natalie Portman die opeens niet meer van Jude Law houdt - om wat voor reden eigenlijk?- komt niet goed over.
De niet-alledaagse personages worden best goed neergezet. Natalie Portman doet het erg goed. Clive Owen kan z'n ding doen en doet dat eveneens meer dan degelijk. Jude Law en Julie Roberts zijn niet slecht, maar hadden wat minder interessante personages.
Vlotte dialogen, een vreselijke soundtrack, enkele goeie scènes (de chatroom-scène), maar ook enkele minder geslaagde (Natalie Portman die over straat loopt in slow-motion en door elke vent bekeken wordt.), maar wel een degelijke sfeer.
Gulle 3,5
'Why is sex so important?'
'Because I'm a f'king caveman!'

(verwijderd)
Heerlijke film over het deerniswekkende liefdesleven van de homo sapiens waarin leugen en bedrog in een draaikolk met de waarheid aan de haal gaan. Het einde knoopt alle puzzelstukjes keurig aan elkaar, maar dat zal menig reptielenbrein worst wezen.
Dominootje
Het enige minpunt van voor mij de personage Larry (gespeeld door Owen.) Was een beetje té! Wel goed geacteerd overigens!
Toegegeven dat ik soms ook wel moest lachen of het té..
Verder zeer interessante film en prima volgbaar (sommige mensen vonden van niet?)

Black Swan

La Jaula de Oro
Drama, 2013

Garden State
Drama / Komedie, 2004
driehoeksverhoudingverlies van geliefdelove at first sightouder-kindrelatiefotograafman vrouw relatiebedrogliggenverboden liefdeteaminnaarkusfotografiestrippersecret lovetimes square liarsexchat pole dancergebaseerd op toneelstuk of musicaldeath of fatherverliefd wordenphoto exhibition awestruckmelodramatic