Genre: Drama / Romantiek
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Mike Nichols
Met onder meer: Clive Owen, Julia Roberts en Jude Law
Releasedatum: 27 januari 2005
Bekijk via Netflix
Plot Closer
"If you believe in love at first sight, you never stop looking."
Wanneer de Amerikaanse Alice in Londen wordt aangereden, brengt Dan haar naar het ziekenhuis. Dit betekent de start van een relatie. Schrijver Dan wordt echter verliefd op de fotografe Anna, die hem afwijst. Voor de grap maakt Dan op internet een seksafspraak voor Anna. Zo leert Anna de dermatoloog Larry kennen, waarmee ze uiteindelijk trouwt. Maar Dan is Anna nog steeds niet vergeten.
Anna Cameron
Dan Woolf
Alice Ayres
Larry Gray
Customs Officer
Taxi Driver
Car Driver (onvermeld)
Chatty Exhibition Guest (onvermeld)
Coughing Man (onvermeld)
Bus Passenger (onvermeld)
Chr.s
Ik ga deze dinsdag zien, het zal me benieuwen. Verwacht er niet veel van.
WB
Dit moet ik jullie meedelen: KUT film, niet heen gaan, het is echt een verspilling van je tijd. Het is een en al gezeik over wie met wie gaat en er komt geen eind aan!!!!! Het is zelfs irritant!!!!!
Chr.s
Te laat, al gereserveerd.
kev
slechte film, zéér oppervlakkig... had er veel meer van verwacht.
vrienden van me vonden hem dan weer geniaal...vreemd
Haha, ruig, die reaktie van WB, met Titanic op 1 in de persoonlijke lijst
kev
Haha, ruig, die reaktie van WB, met Titanic op 1 in de persoonlijke lijst
wat is er hier zo grappig aan?
Menni
'Gezeik over wie met wie gaat en er komt geen eind aan, het is zelfs irritant' - dat me nogal aan reakties op Titanic denken (niet dat ik die terecht vind overigens).
WB
Okee
Dit is dus grappig ja, want een kameraad van me heeft dit ingevuld, en ik heb de hele dag aan moeten horen "Eerlijk waar, ik moet mensen dit gewoon mededelen dat dit een butfilm is! Het liefst bel ik iedereen op in NL om deze film af te wijzen!"
En hij wilde geen account aanmaken op Moviemeter, dus 'moest' hij per se op mijn account! Mocht ik em ooit zelf gezien hebben (hoewel hij veelal dezelfde smaak heeft qua films), dan stem ik MIJN stem. Bij deze mijn excuses!
En geen verkeerd woord over Titanic he
PS: Hij vond Titanic ook een geweldig, briljante topfilm...
m44r73n
Mooie film. Opvallend einde. Mooie begin, eind en misschien ook wel tussendoor - tune.
Sjef werkplaats
Leuke film, Ik had de hele film het gevoel dat ik aan een B-film aan het kijken was. Dat vond ik ook een positief punt dat het anders verfilmd was dan hollywood filmpjes
Mc
- 2092 stemmen
Schitterend camerawerk (mooie plaatjes van Londen), en goede acteerprestaties van Julia Roberts en Jude Law, verder een soort soapserie in het kort.
johanm3
Aardige goede film. Vond vooral Jude Law en Clive Owen goed spelen. 3*
afrodite
Een vraagje; ik was wel helemaal weg van de film en dan metname de muziek. Die muziek zou ik graag nog vaker willen luisteren, is er toevallig iemand die weet wie de artiest is die het liedjes I can't take my eyes off youuu.. is? Het is een heerlijk nr en ik zou het graag willen weten tnx! btw weet ook niet cker of dat wel de echte titel is, maar zo klinkt het refrein vandaar dat ik dacht dat het ook de titel was.
Frankie Valli Can't Take My Eyes Off You
LAURYN HILL - Can't Take My Eyes Off Of You
SUPREMES – ( Can’t Take My Eyes Off You
Vikki Carr - Can't Take My Eyes Off Of You
Sheena Easton : Can't Take My Eyes off You
Maar mijn persoonlijke voor keur gaat uit naar de
'BOYS TOWN GANG - CAN'T TAKE MY EYES OFF YOU
Mc
- 2092 stemmen
Toch is de officiele soundtrack van Damien Rice, en dan heet het nummer, 'The Blowers Daughter'. Dat is exact dezelfde als de titelsong.
Menni
Dat is en blijft toch een grappige misvatting, hoe geile pubertjes het objéct van hun affiniteit 'geil' noemen.
spuit11
Dat is ook het enige correcte nummer en was er direct weg van toen ik de film zag.
Vond het een zeer sterke film met hele goede dialogen en goed acteerwerken zet je toch aan het denken over sommige zaken. Vond met name Clive Owen erg goed bezig
tevelenco
Matige film.
Die veel te lang duurt en waarin te weinig gebeurt.
Het uitgangspunt van de film vond ik wel aardig, maar de uitvoering viel tegen.
De film moet het te veel hebben van de dialogen, die op zich wel aardig waren maar ook niet meer dan dat.
En ook de akteerprestaties vond ik niet echt geweldig.
Al met al toch een beetje een tegenvaller.
~Jewel~
Mooie film met een goed verhaal, goede acteurs (en een zeer sexy Jude Law:P)
Captain Pervert
Deze film is een GTST subplotje van 2.5 jaar aan afleveringen, gepropt in één langdradige, en in zijn totaliteit eigenlijk belachelijke film die naar mijn smaak veel teveel teert op dialoog en acteerwerk.
Soms had het iets herkenbaars of iets menselijks, maar meestal was het gewoon saai en was het wachten op de volgende, voorspelbare 'twist'.
Het verhaal zou misschien werken als toneelstuk (en zoals eerder gezegd, de kunstmatig aandoende dialogen lenen zich daar uitstekend voor), of mischien als obscure Nederlandse film gesponsord door het cultuurfonds.
P.S.
98 minuten maar? Jezus, ik ben drie jaar ouder geworden voelt het. En wat een debiel einde.
P.P.S
1 ster. Met die twee sterren doe ik al die Chuck Norris films onrecht aan. Dat zijn tenminste realistische films.
spuit11
Matige film.
Die veel te lang duurt en waarin te weinig gebeurt.
Het uitgangspunt van de film vond ik wel aardig, maar de uitvoering viel tegen.
En ook de akteerprestaties vond ik niet echt geweldig.
Al met al toch een beetje een tegenvaller.
Wat is er mis met een film die voornamelijk uit dialogen bestaat? Vond dat juist een van de sterke kanten van de film. En behalve Julia Roberts vond ik het acteerwerk juist wel in orde, maar dat is ook maar mijn mening
Ietwat vreemde film, komt over als een poging Europese 'intelligente' relatie-communicatiefilms uit de jaren '60/'70 te imiteren, maar faalt daar toch wel een beetje in.
Vooral het gespring in de tijd en beweegredenen van de hoofdpersonen (die dan maar niet uitgelegd hoeven te worden, dat is dan gewoon in de tussenliggende periode gebeurd hoor je de scenarioschrijver denken), zijn niet altijd even duidelijk.
Daartegenover staan toch wel enkele erg sterk geacteerde scenes (vooral het uit elkaar gaan van Roberts en haar echtgenoot), maar binnen het geheel is dat wat karig en de 'intelligenter-dan-gebruikelijk-in-dit-soort-films-van de laatste tijd-dialogen' komen er over het algemeen nogal ingestudeerd en niet geloofwaardig uitrollen.
Voeg daarbij een volkomen miscaste Portman en ik hou het maar op 2,5 ster.

Black Swan

La Jaula de Oro
Drama, 2013

Garden State
Drama / Komedie, 2004
driehoeksverhoudingverlies van geliefdelove at first sightouder-kindrelatiefotograafman vrouw relatiebedrogliggenverboden liefdeteaminnaarkusfotografiestrippersecret lovetimes square liarsexchat pole dancergebaseerd op toneelstuk of musicaldeath of fatherverliefd wordenphoto exhibition awestruckmelodramatic