• 9.377.956 stemmen

From Dusk till Dawn (1996)

Horror / Misdaad | 108 minuten

Genre: Horror / Misdaad

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: George Clooney, Quentin Tarantino en Juliette Lewis

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 juli 1996

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot From Dusk till Dawn

"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."

De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...

Jacob Fuller

Sex Machine

avatar van yeyo

yeyo

louisvf schreef:

het was gewoon eerder bedoeld als een grote twist, grap en eigenlijk meteen al een beetje cult. Als je het zo ziet kan je er misschien beter mee om? Ik ken veel mensen die de eerste helft van de film super vinden en het 2de deel niet. Mensen die er gewoon de humor van inzien en de twist aanvaarden vinden het top

Hun bedoelingen zijn mij maar al te duidelijk, het is eerder dat dit geforceerd trucje niet werkt voor mij. Het is allemaal veel te zelfbewust gedaan in tegenstelling tot oudere films met zulke 180 twists, waar Tarantino en Rodgriguez zich door laten inspireren hebben. (het werk van Jesus Franco bv.)

jeroentjuhhhhh schreef:

Misschien voor jou vanzelfsprekend maar niet iedereen doet dat, ik ook niet.

Dus je neemt een dvd zonder tekijken waar het overgaat ?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

juhnzun schreef:

Dus je neemt een dvd zonder tekijken waar het overgaat ?

Niet nodig, weet altijd wel wat ik wil of niet wil en waarover het gaat. Kan me niet herinneren dat ik ooit de achterkant heb gelezen eigenlijk.

juhnzun

Dus zonder der iets vooraf over telezen weet je al dat je het een goede film vindt ?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Weet ik al of het m'n smaak is of niet, natuurlijk. Of het dan goed of slecht is...ben niet geboren met speciale krachten helaas.

avatar van yeyo

yeyo

juhnzun schreef:

Hoe zou je in godsnaam aan zoiets futiel als de achterkant van een dvd hoes, die meestal bol staat van idiote marketingtrucjes, kunnen afleiden of een film goed is?

juhnzun

Kan meestal wel zien of je de film wat lijkt of niet

lijkt me ?

avatar van Sincity

Sincity

Lekkere actiefilm in de trend van desperado. Zelfde regiseur natuurlijk..Clooney speelt een coole rol..aanrader!

avatar van JanDahler

JanDahler

vreemd dat ik hier nog niet op gestemd had. Heb deze vandaag weer eens herkeken en wat een geweldige film vind ik dit. Geweldige personages (clooney & Tarantino), heerlijke one-liners, geweldig grote coolheidsfactor.

Ook is deze film heel erg origineel, zo'n grote plottwist heb ik nog niet vaak gezien. 2e deel is wel iets minder als het eerste, maar nog steeds niet slecht. dit deel vd film neemt zichzelf ook niet al te serieus en is gewoon bedoeld as B-Horror comedy of zoiets

avatar van mister R

mister R

Dit vind ik echt een geweldige film! Er zit een beetje sadisme in omdat een van de 2 broers dingen hoort die er niet zijn en daar naar handelt (echt Tarantino-humor). Ook zit er een enorme twist halverwege. De eerste helft is als een 'gewone' film waarna het ineens horror wordt. Deze horror is ook goed gedaan en met veel humor.

avatar van ASman

Ik was vergeten hoe onbeschrijfelijk lekker Salma Hayek in deze film is

Amen!

avatar van snake shit

snake shit

Is de moeite waard om te zien.Niks anders te zeggen over deze film.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Het begin was veelbelovend, in de camper. Leuk om Tarantino te zien spelen, maar bijzonder goed is het niet. Aardig leuke dialogen onderweg, nog moeten stoppen voor een politiecontrole, vervolgens weer doorgereden. Ik vroeg me af waar ze heen gingen met de sullige man en vrouw. Het jongetje wilden wel drinken, die had er geen problemen mee dat ze ontvoerd waren. Allemaal leuk en aardig... totdat de monsters verschijnen. Jammer, daar zat ik nou net niet op te wachten. Erg matig.

avatar van dominion

dominion

mijn favoriete vampieren film ook een film waar tarantino een grote rol in speelt en ik vind hem geen slechte acteur in reservoir dogs vond ik hem ook wel goed

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Volgens mij was het wel een paar jaar geleden dat ik deze From Dusk Till Dawn voor het laatst had gezien. Maar weer eens gezien dus; had er ineens zin in.

Direct maar met een halve punt omhoog - wat een geniale film. Ook overduidelijk dat Tarantino met z'n pen bezig is geweest voor deze film. De 1e helft van de film is ijzersterk; subliem geschreven, bomvol geweldige quotes, érg sfeervol in dat woestijngebied, grappig (die scéne met dat gat in die hand blijft geniaal), spannend en met de camper (geweldige rit ook) rijden we naar de 2e helft van de film.

Eenmaal aangekomen bij de 'Titty Twister' wordt je verblijdt met de geweldige pussy-speech van Cheech Marin. De sfeer die daar eerst heerst is wederom geweldig. Zuipen, naakte vrouwen en langzaam de opbouw naar de twist. Dat geweer van Tom Savini (die lul) blijft ook hilarisch. Sowieso zit de film bomvol leuke vondsten.

Ik wist wat daarna ging komen uiteraard; ge-wel-dig. Wat een waanzin, wat een hilariteit, over-the-top scénes en geweldig einde. Mijn favoriete Rodriguez, deze film.

avatar van pierrrke

pierrrke

De eerste helft loopt lekker met niet zoveel actie maar zeker niet slecht, saai wordt het nooit. Cloony en tarantino zijn een goed duo. keitel en co doen het ook behoorlijk.
De eerste helft is echt tarantino-stijl. Iets voor de helft aangekomen bij de titty twister komen rodriguez zijn vriendjes allemaal opdraven.
Cheech Martin, danny Trejo, Tom Savini en Salma Hajek. En dan kom je gelijk helemaal in de rodriguez sfeer. En dan heeft tarantino ook niet veel zin meer om mee te spele en verandert dan maar lekker in een frankensteinachtige vampier . tja de effecten waren niet echt meesterlijk maar dat is ook niet zo erg voor dat jaar. De film is meer grappig bedoeld dan eng . Soms is hij zo slecht dat het geniaal is . Dat penisgun was hilarisch.
dit is niet alleen een zeer goeie actiehorror maar ook een zeer apart filmpje, als je originaliteit zoekt is deze een aanrader.
Als je planet terror goed vond vind je deze ook goed. Een minpuntje je moet niet al teveel opzoeken over deze film, laat je (aangenaam ) verassen . Het is minder leuk als je weet wat gaat komen.

avatar van tboezem

tboezem

De eerste helft leek het een zeer boeiende thriller te worden, met enige komedie- en actieaspecten. Toen op ongeveer de helft het roer volledig werd omgegooid was het opeens een horrorkomedie. tenminste, ik hoop dat het de bedoeling is dat er enige humor inzit, want dat is de enige manier waarop ik deze film goed kan vinden.

Ik vind het jammer dat Tarantino niet zo vaak optreedt als acteur, want hij levert hier (en ook in bijvoorbeeld Pulp Finction) toch een super acteerprestatie af. De combinatie met Clooney vond ik erg goed uitpakken.

Toch ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe het vervolg van de film eruit zou hebben gezien zonder het hele vampiergebeuren. Volgens mij had men op die lijn alsnog een bovengemiddeld goede film neer kunnen zetten.

Desondanks een dikke 4 sterren voor een ontzettend vermakelijk (horror)spektakel.

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

Goede film. Begint erg sterk en krijgt vervolgens een wending die je niet verwacht. Wordt daarna steeds beter. Goed geacteerd en leuke effecten. Ook de mix tussen humor en horror is leuk gedaan.

avatar van Betamax

Betamax

Deze keer eens op Blue-ray gekeken.

Wat is en blijft dit een goeie film.

Effecten wat gedateerd maar de film is ook alweer 16 jaar oud.

avatar van Boeikens

Boeikens

Prachtig.

Gisteren was mijn FDTD review avondje en deze, alhoewel al 14 jaar oud, blijft heerlijk om te zien.

Sfeervolle gore vampierhorror met prachtige zwarte humor, goede FX en mooi verhaal. Meesterwerkje van Rodriguez en Tarantino.

avatar van mrwhite

mrwhite

And the winner is boeikens met 14 jaar !!!!!

avatar van Boeikens

Boeikens

mrwhite schreef:

And the winner is boeikens met 14 jaar !!!!!

Hoe bedoel je?

avatar van jordkaka

jordkaka

Kreeg een hele aparte wending, wilde hem uitzetten, maar toch een hele goede film uiteindelijk.

avatar van Muchacho

Muchacho

Heel leuke film. Wel redelijk tergend acteerwerk als ik eerlijk ben (alleen George Clooney bakte er naar mijn mening wat van), maar het sloeg gewoon lekker nergens op en veel bloed enzo, dus vier sterren.

avatar van Miekeey

Miekeey

Ik vond het zoals al aangegeven wordt tergend slecht acteerwerk.

Redelijk leuke plotwendingen met wat humor erin.

Helaas is de film niet voor mij weggelegd.

Kon me niet meer boeien door het acteerwerk

avatar van jazzzz

jazzzz

Veel belovend begin, zo jammer van die vampiers... Was ook niet echt mooi uitgewerkt. Vandaar slechts 3*

avatar van puckb96

puckb96

Ik ben een grote Tarantino-fan. Maar helaas niet echt van het grote horror-genre. Ik hem toch geprobeerd net zoals Planet Terror maar beiden vind een beetje te! Vooral planet terror. Nee, dan kan ik beter Daybreakers aanraden waar een beter verhaal inzit en wat minder gore. Af en toe is het wel wat komisch. Maar nee, deze film vond ik niet zoooo. Ik vind Rodriguez na Sin City ook niet zo veel aan.

avatar van JulesTMNT

JulesTMNT

2 films in 1.

Het eerste deel is een typische Tarantino gangsterfilm, en beviel me prima. Scherpe dialogen, Clooney speelt eens een keer een goede rol, en vooral de opening vond ik erg sterk.

Het tweede deel begint geheel onverwacht, en eigenlijk zat ik er ook niet zo op te wachten. Over the top gore en actie plus wat one liners vullen de rest van de film. Als aparte film waarschijnlijk best leuk geweest, maar hier werkte het voor mij niet.

Vooral vanwege het eerste deel en de paar vermakelijke momenten in het tweede krijgt deze net een voldoende.
7 voor eerste helft, 5 voor de tweede = 6 voor het geheel.

avatar van puckb96

puckb96

Welcome to slavery......

No thanks I already had a wife.