• 9.377.779 stemmen

From Dusk till Dawn (1996)

Horror / Misdaad | 108 minuten

Genre: Horror / Misdaad

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: George Clooney, Quentin Tarantino en Juliette Lewis

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 juli 1996

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot From Dusk till Dawn

"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."

De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...

Jacob Fuller

Scott Fuller

Santanico Pandemonium

Border Guard/Chet Pussy/Carlos

Razor Charlie

Sex Machine

avatar van Eraser2

Eraser2

Erg vette film van de hand van Tarantino en Rodriguez. Ik vond de acteerprestaties van de cast bovengemiddeld tot goed. Daarbij vond ik de dialogen doorspekt met humor in vooral het eerste deel van de film erg sterk.
De plottwist is geweldig en erg onverwacht, vette, overdreven gore effecten daar hou ik wel van .

avatar van Glacius

Glacius

yeyo schreef:

Hoe zou je in godsnaam aan zoiets futiel als de achterkant van een dvd hoes, die meestal bol staat van idiote marketingtrucjes, kunnen afleiden of een film goed is?

En vaak vol met spoilers staan.

avatar van dave

dave

Wat een klucht.

Na een weinig belovend uur besloten ze op ongerijmde wijze een ander pad te betreden. Alle voorgaande gebeurtenissen werden stante pede met de stempel der irrelevantie bedrukt. Hele hordes belachelijke monsters stegen ten tonele en het stel gangsters inclusief gegijzelden moest plots collaboreren. De volstrekte onzin ontspruit weliswaar niet enkel vanuit verhaaltechnisch standpunt. Vooral de ‘SFX’ doet de mondhoeken alle kanten opkrullen. De bloeddorstige wezens hebben een hopeloos, bespottelijk voorkomen dat er, toegegeven, lekker ambachtelijk uitziet. In de credits passeert er wellicht een waslijst aan pottenbakkers en boetseerders de revue. De enige ‘vampier’ die er bijzonder realistisch uitzag was Danny ‘Machete’ Trejo, maar ik veronderstel dan ook niet dat ze zijn snuit veel hebben moeten bijstellen.

Het geheel is gelukkig allesbehalve eentonig, al zal het eerste deel bij een herziening toch vooral als zijnde de matige opbouw naar de latere waanzin worden aanschouwd. Vooralsnog extra puntjes door een zeer wispelturig en weinig voorspelbaar verhaalverloop, een ontspannen soundtrack (Tito & Tarantula), sfeervolle settings, alsook het haast hilarische einde, alwaar Clooney nog poogt een percentje af te snoepen.

3,00 (3,25)

avatar van 2,20

2,20

Ik sluit me bij deze film aan bij de meeste recensies. Het eerste deel is erg goed, Tarantino style, het tweede deel trekt me totaal niet met vampieren en andere ongein, erg jammer

Eerst deel 4 sterren, tweede deel 2 sterren

avatar van rep_robert

Valt weinig meer te zeggen over From Dusk Till Dawn, het eerste uur leent zich weer prima voor die weergaloze Tarantino achtige dialogen, inclusief humor. Laatste drie kwartier verandert de film en neemt Rodriguez het over in een soort Braindead achtige massacre, maar dan de light versie ervan. Moet zeggen dat ook die stijl mij prima beviel. Alleen het einde is een beetje slap en ik heb nou niet echt het gevoel dat al die vampieren nou een onoverkombare horde waren. Heb ze wel is bad-asser gezien.

3,5* blijft staan.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik vond hier niet veel aan. Rodriguez latere werken kan zoals Planet Terror en Machete kon ik veel beter smaken. Dit is zijn zwakste film tot nu toe. Hoewel de film zelf soms een coole sfeer heeft zoals de eerste scènes in de Titty Twister en de oversteek aan de Amerikaans-Mexicaanse grens is het ook veel van hetzelfde. Een half uur vampieren aan gort schieten Dank u, ik had het gezien. Dat het op de rand van het belachelijke zou zijn, daar was ik op voorbereid, maar dat het mij op het einde zou gaan vervelen, daar had ik niet op gerekend. Overrated. 2*

movies2323

Ik snap niet waarom deze film een zo hoge notering heeft. Ik denk dat, dat een beetje komt omdat Tarantino een soort van (onterechte) status heeft als briljante regisseur. Oke pulp fiction was erg goed, maar dit is gewoon een hele matige film. Net als rodrigeuz ook een zeer matige regisseur is..

2**

VforVictor

Leuke film. Alleen vond ik het eerste gedeelte veel beter dan het laatste met de vampiers. Het eerste gedeelte had een beetje een roadmovie sfeertje over twee gangsters, dat werkte vrij goed tot ze in 1x overstapte naar die vampiers, ook best vermakelijk maar had liever gezioen dat ze verder gingen met de roadmovie. Maar desalniettemin goed vermaakt, 3,5 ster.

avatar van Theunissen

movies2323 schreef:

Ik snap niet waarom deze film een zo hoge notering heeft.

Ik wel

Actie, humor, schitterende figuren, heerlijke sfeer, schitterende dialogen, heerlijke muziek, prachtige vrouwen (ook bloot) en uniek verhaal.

Theunissen schreef:

Ik wel

Humor viel wel mee, dialoog was matig en een uniek verhaal betekent niet dat het ook meteen een goed verhaal is. Ik heb deze overigens nogmaals bekeken, en hem dit keer wel afgekeken , het acteerwerk was wel prima alhoewel Tarantino naar mijn mening matig was. Hij is geen acteur in mijn ogen en moet het acteren dan ook aan Clooney e.a. overlaten. 2/2,5*

VforVictor

Ik vond Tarantino wel lekker gestoord overkomen, goed geacteerd niets mis mee

mwah, matig.

avatar van JanDahler

JanDahler

movies2323 schreef:

2**

Wat een onzin, alsof men deze film niet kan beoordelen voor de film die hij is. Het is echt niet omdat Tarantino mede regisseur is dat ik deze film daarom een hoge score ga geven, dat zou gewoon nergens op slaan, wat zou je daar aan hebben?

VforVictor

Tarantino heeft deze film niet "mede geregisseerd" hij heeft alleen de screenplay geschreven.

JanDahler schreef:

Ik zeg ook niet dat Tarantino de regisseur was. Ik vind deze gewoon overrated, en ik denk dat, dat komt omdat Tarantino die status van briljante regisseur heeft. That's all, ik vond hem maar matig.

avatar van maerk

maerk

Altijd leuk om je recensies van lang geleden te lezen.

Zo gaf ik drie jaar geleden een 2,5* aan deze film. Geheel onterecht, want het is weer een heerlijk werkje van Rodriguez. Visueel helemaal in orde en alles wordt gebracht met veel humor en een flinke portie vloeken en geweld. Qua acteurs kun je eigenlijk niets beters wensen. Clooney en Tarantino zijn lekker op dreef en Keitel weet toch een heel goede serieuze rol neer te zetten. En ik heb een zwak voor de vaste bende van Rodriguez, met Danny Trejo als koploper.

Zoals ik al zei kun je bij deze film rekenen op een flinke portie geweld, gore en humor. Een hele mooie mix daarvan zelfs, gewoon een zeer vermakelijke film.

3,5*.

avatar van puckb96

puckb96

Herziening.

From Dusk Till Dawn is wat mij betreft absoluut geen klassieker maar heeft toch wel een bepaalde vorm van cult bereikt. En als je hem dan weer opzet krijg je toch weer zo'n gevoel van puur vermaak in je buik. De eerste helft is een soort misdaadfilm met wel heel erg herkenbare Tarantino elementen en de tweede helft is gewoon een puur horror feest van bloed & gore. En dan een heerlijke cast met mensen zoals George Clooney, Harvey Keitel, Danny Trejo, Juliette Lewis en Cheech Marin (of hoe dat vent ook al weer heet) en dan nog mijn favoriet van allemaal: Quentin Tarantino (die ook het verhaal van deze film heeft geschreven). Ik geef deze film een 3,5 voor de cast, de geniale dialoog, de aandacht die Tarantino eraan heeft besteed en de actie.

Waarschuwing: kijk niet de o zo slechte sequel en prequel die letterlijk wel heel erg geflopt zijn.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Een film met 2 gezichten..

Oerdegelijk eerste deel. Hier is gangstergehalte erg hoog en zitten er goeie stukken in. Een paar grappige situaties met enkele goed gevonden one-liner.

Na een klein uurtje belanden we bij het 2e deel. Qua genre verandert het al meteen, maar toch ziet het er nog redelijk te doen uit. Salma Hayek in mini-bikini luidt de langgerekte climax in met veel onzin, domme situaties, overacting, vreselijk gemaakte vampieren en veel bloed.

Dat haalt voor mij het niveau aanzienlijk omlaag. De zo goed opgebouwde sfeer uit het eerste uur wordt teniet gedaan. Het leek alsof er zoveel mogelijk in één film gepropt werd.

George Clooney speelde zowaar een goeie rol (toch in het eerste gedeelte vooral). Quentin Tarantino kan beter achter de camera staan ipv er voor. Juliette Lewis vind ik beter kunnen. Harvey Keitel speelde het best. Toch ook even de bijdrage van Salma Hayek nog eens onderstrepen.

Geweldige gangstersfeer in het eerste uur; belachelijk veel onzin in het tweede uur. Was het duo Rodriguez-Tarantino op het elan van het eerste uur doorgegaan, had dit een topper kunnen zijn.

2,5

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Wat blijft deze film toch ontzettend gaaf!

Na 14 jaar nog eens terug gezien en hij is nog beter dan toen ik hem voor het eerst zag.

Geweldig acteerwerk van Clooney en Tarantino als echte slechterikkenbroers en Keitel als dominee die z'n geloof kwijt is geraakt na het overlijden van z'n vrouw.

Het eerste deel van de film heeft iets van een roadmovie met veel scherpe dialogen en geweld.

Er is veel kritiek op de plotwending die daarna volgt, maar die kritiek begrijp ik totaal niet.

Je krijgt een hoop topless dames, goeie muziek van Tito & Tarantula, een heel erg grappig stukje met de revolver van Sex Machine en één van de beste kroegengevechten die ik al zag . Heerlijk allemaal!

Als kers op de taart ontpoppen onze helden zich tot ware A-Team'ers die allerlei coole wapens in elkaar knutselen om de gedrochten van de Titty Twister te lijf te gaan. Wat dan volgt is een slachtpartij tussen goed en kwaad, niks absurds of belachelijks maar super cool

5 sterren voor deze 2 genres-cult film

avatar van samslam

samslam

Leuk grapje die omschakeling. Maar dan moeten ze nog meer dan een halfuur doorgaan... tja

avatar van namingway24

namingway24

Wát een geweldige film is dit toch.

Als je iemand bent die maar één van de twee genres die deze film bevat kan verdragen is dit geen film voor jou, maar voor mij is dit het beste van twee werelden. Het eerste deel is een typische Tarantino film met geweldige dialogen, en het tweede gedeelte is een grindhouse-achtige vampierenfilm met liters bloed en rondvliegende ledematen. De soundtrack is ook weer briljant zoals je mag verwachten van een Rodriguez/Tarantino-film. Hij is zelfs zo goed dat ik de soundtrack gekocht heb en deze nog regelmatig op heb staan.

De openingsscène is klassiek Tarantino; de dialogen zijn hilarisch, maar naarmate de scène vordert wordt het opeens bloedserieus om ten slotte te ontaarden in een gewelddadig vuurgevecht. Clooney is goed op dreef als bad guy met een geweten, een van de weinige slechteriken die hij heeft vertolkt. Aan de andere kant van het spectrum staat Tarantino's Richie; een totaal gewetenloze perverseling die tot overmaat van ramp ook compleet paranoïde is, wat tot serieuze problemen leidt. Clooney en Tarantino acteren goed; van Clooney mag je niks anders verwachten, maar Tarantino weet aardig te verrassen; hij zal nooit een goed acteur zijn, maar hier brengt hij het er nog goed vanaf.

De rest van de cast is adequaat. Keitel is van de overige acteurs natuurlijk het beste, en hij zet een goed personage neer als predikant met een gewetenskwestie die op het eind aardig van zich af weet te slaan. De rollen zijn hier echt omgedraaid: Clooney is de bad guy en Keitel de good guy; leuk om eens te zien. Juliette Lewis acteert of ze geestelijk niet geheel in orde is, maar of dat nu echt de rol was weet ik niet. Ik heb haar altijd wel gemogen, en ze ziet er goed uit in een badpak en als vampierkiller. En die denkbeeldige zin die ze tegen Richie zegt is natuurlijk best wel leuk .

De supporting cast is briljant en de natte droom van elke cultliefhebber: special effects-goeroe Tom Savini als Sex Machine, Fred "the Hammer" Williamson als de beul Frost, en reguliere Rodriguez-acteurs Trejo en Cheech Marin, waarvan de laatste te zien is in maar liefst drie rollen. En als je goed kijkt zie je ook special effects-artiesten Kurtzman, Nicotero en Berger voorbijkomen als extra's. En natuurlijk steelt Salma Hayek de show met haar geweldige optreden met een gigantisch albino-slang. Bovendien kan Tarantino op die manier nog even zijn voetfetish botvieren.

Gaat de film in het eerste deel echt om de spanning van het ontsnappen en Richie's mentale gemoedstoestand, in het tweede gedeelte gaat het erom zoveel mogelijk naakte vrouwen, vloeiend bloed en bizarre taferelen op het scherm te toveren. De Titty Twister is een briljante lokatie met een fantastische inrichting en natuurlijk erg fraaie danseressen, waarvan ik sommige meisjes zelfs knapper vond dan de al beeldschone Hayek (het meisje met de aansteker bijvoorbeeld).

De special effects zijn ijzersterk. De praktische effecten blijven natuurlijk het beste, en de computereffecten waren hier nog niet geperfectioneerd, maar daarom zijn ze wel charmant. Ledematen worden afgerukt, vampiers worden doorboord, en er komen een paar gruwelijk vette monsters voorbij. Alles is geoorloofd in de Titty Twister; Sex Machine komt op de proppen met zijn cock-gun, harten worden uit borsten gereten en doorboord met een potlood: het is een aaneenschakeling van geweldige over de top momenten waarbij ik vaak dubbel lag van het lachen. De wapens die onze 'helden' fabriceren om de vampierhorde te lijf te gaan zijn briljant gevonden; ik hou erg van dit bloederige vermaak met een humoristische insteek.

En als je denkt dat sommige personages veilig zijn heb je het mis: de tiener krijgt het zwaarder te verduren dan wie dan ook. Geweldig! Het draait ten slotte uit op een geweldig spannende mexican standoff; een spannende afsluiter van een briljante genre-versmelting waar ik geen genoeg van kan krijgen en die ik wanneer dan ook op kan zetten.

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Leuk dat je het zo vet vond

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Clooney speelt geweldig, Keitel ook. Bizarre film die ik jaren geleden al eens gezien had, maar hij blijft leuk en zeer onderhoudend. Het tempo op zich al is bijzonder, er wordt je geen seconde rust gegund

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Zeer leuke en unieke film van Rodriquez. De film blijft in zijn speelduur toch best vermakelijk. Bijna alles heeft wel iets stoers in deze film en vooral de prachtige sfeer is fun. En vooral de actie, zombies en bloed blijft geweldig. De 5de film die Rodriquez heeft gemaakt, en ook een van zijn leukste en creatiefst. 4,0.

avatar van sofripa

sofripa

Zeker, een bijzondere mix,

IJzersterk grimmig eerste deel. Zowel Clooney als Tarentino zijn heftig op dreef. Keitel en kinders zijn voorbijgangers zonder toevoeging. En het tweede deel, tja. Ik ben gek op vampieren en op zich staand was het wel erg camp. Maar gek genoeg daalde de acteerprestaties enorm. Veel houten klazen zooi. Iedereen loopt maar wat verdwaast en tekstloos rond. Om maar een vergelijk te maken: vis en vlees mixen slecht (afgezien van surf&turf). En dat komt dit vehikel als geheel niet ten goede. 3 sterren

avatar van Senta

Senta

VforVictor schreef:

Hier sluit ik mij bij aan. Goed sfeertje in het begin van de film, vond het zelf jammer dat ze in een vampier veranderde, echt het gevoel van 'wat goedkoop'.

Maar de humor, samenwerking en goede acteerprestaties maken het weer helemaal goed!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

From Dusk till Dawn staat op de nummer 21 in de Top 25 met de beste Horrorfilms van de jaren '90. Vanaf 7 oktober tellen we dagelijks af met een nieuwe titel uit de '90s Horror Top 25 om op Halloweenavond de nr. 1 vrij te geven.

Voor de video: '90s Horror Top 25 - nr. 21 From Dusk till Dawn

avatar van notsub

notsub

Bij het tweede deel vraag je je toch af hoe de film zo kon afzakken? Het begint namelijk alleraardigst als een gangster actie-komedie. Maar in de beruchte bar gaat de film een kompleet ander (genre)pad bewandelen en wordt ik bloederig teleur gesteld. Natuurlijk blijven sommige momenten me bij, maar doe liever iets compleet en helemaal goed dan twee keer de verkeerde helft.

avatar van mnrk

mnrk

Welcome to the Titty Twister....

Dit blijft nog steeds een geweldige film van Robert Rodriguez....

Het verhaal is gewoon genieten (de omschakeling van actie naar horror is super) en natuurlijk het acteerwerk van George Clooney, Quentin Tarantino en Harvey Keitel zorgt voor een heerlijke sfeer met leuke teksten !

Ook zijn weer de gebruikelijke personen aanwezig Danny Trejo en Cheech Marin en de altijd smakelijke Salma Hayek .

En dit natuurlijk allemaal aangevuld met een lekkere soundtrack ....en natuurlijk met deze geweldige scene

YouTube - From Dusk Till Dawn Pussy Scene HD

avatar van Hostelg

Hostelg

vermakelijke film met sterk acteerwerk van tarantino en clooney.

Gore zit het ook wel goed mee, mar echt super vond ik deze film nu ook weer niet.

nog net een 3*