Genre: Horror / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 4 juli 1996
Bekijk via SkyShowtime
Plot From Dusk till Dawn
"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."
De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...
Seth Gecko
Razor Charlie
Sex Machine
Frost
Rianneke_Dan
Ik vond dit echt wel een goeie film.
Acteerwerk was goed, heb me alleen lopen ergeren aan Juliette Lewis.
Maar effects zagen er wel goed aan, en George zit erg goed in zijn rol, zowel als Quentin!
Het einde vond ik dan weer iets minder, het lijkt allemaal erg gemakkelijk te gaan.
Maar de film in het geheel vond ik goed!
Respekked
Tot de twist al niet veel aan, na de twist echt te dom voor woorden. Niet grappig, niet gore, niet spannend.. njet.
Alleen Clooney heeft wel een aardig rolletje.
Doom
From Dusk till Dawn is een erg vermakelijke actie / horror. Het begint erg sterk met de lompe acties van Richard Gecko. Leuk om te zien dat hij zich van alles verbeeld en gewoon alles aan gort wil schieten. Erg vermakelijk. De shout-out aan het einde is degelijk, maar niet goed genoeg. De wapens zijn een beetje soft en tijdens deze shout-out voelt het een beetje aan als een b-film. De special effects komen verder ook niet uit de verf.
De acteerprestaties zijn verschillend. George Clooney en Quentin Tarantino doen het bijvoorbeeld goed, terwijl de gekidnapte familie belachelijk slecht bezig is.
feanaro surion
Vond je ook Keitel slecht? En het is inderdaad een b-film
Doom
Vond je ook Keitel slecht? En het is inderdaad een b-film
Harvey Keitel was slecht. Al helemaal voor zijn doen, hij kan zoveel beter. De jongere kinderen waren overigens het ergste, afschuwelijk.
Castor Troy
ik vond het een vermakelijke film, clooney is goed in zijn rol en vond de film best angstaanjagend, maar niet meer het kijken waard voor n 2de X
Bram v. L.
De ''MINDFUCK'' van de jaren '90:
''From dusk till dawn'' is waarschijnlijk de meest onbegrepen film uit de jaren '90. Veel mensen kunnen alleen het eerste deel (dat begint als een gangsterfilm) van de film waarderen. Na de erotische getinte dans van Salma Hayek, haakt men af. Tarantino en Rodriquez zouden niet meer genoeg inspiratie hebben kunnen opdoen en daarmaa maar twee verhaallijnen aan elkaar geplakt hebben. Echter, dit is precies waar Tarantino en Rodriquez het publiek wilde hebben. Dit wordt een ''mindfuck'' genoemd. Het is uiterst origineel om, totaal onverwacht, van een gangsterfilm, plotseling over te gaan in een vampierfilm. Het tweede gedeelte kan bovendien beschouwd worden als een parodie op de vampierfilms van het B-genre, waar Quentin Tarantino een grote voorliefde voor heeft. De uitstekende soundtrack, de bizarre scenes en de goed vertolke excentrieke personages (mooie rollen van George Clooney, Quentin Tarantino en Harvey Keitel), maken van ''From dusk till dawn'' een wel heel bijzondere en coole cultfilm.
En blijf het altijd als een mankement van de schrijver beschouwen. Niet in staat zijn één geheel te vormen (zoals ie eigenlijk ook bij Kill Bill had..)
as
Mac Hammer Fan
Ik ben een fan van griezelfilms maar niet van deze van de stijl van "FROM DUSK TILL DAWN". Deze prent is gedurende meer dan de helft van de tijd een behoorlijk ingeblikte actiefilm maar verandert na een uur in een slapstick horrorkomedie met een nietszeggend spektakel dat mij steenkoud laat. Geef mij maar de ouderwetse vampierenfilms uit de jaren zestig en zeventig. Daar wisten ze ten minste nog met sobere middelen sfeer te scheppen en de spanning erin te houden. Sorry, voor mij *1* of *1,5*. Helemaal niet mijn genre. De vervolgen deel 2 en deel 3 laat ik beslist links liggen.
newG
De vervolgen deel 2 en deel 3 laat ik beslist links liggen.
Misschien moet je die toch maar kijken, die films zijn zo slecht dat je deze veel meer zal aprecieren!
Drs. DAJA
Hm...
From Dusk Till Dawn. Ik kan alleen maar verscheidene theorieen hebben hoe dit is ontstaan.
Quentin Tarantino is vast één avond alleen thuis geweest met een fles Jack Daniels toen hij dit schreef. Hij begon uiterst geweldig, de openings-scene zit weer vol Tarantino. Geweldige dialogen en geweldige rollen. De "held-achtige" Cloony met de gestoorde en paranoide broer gespeeld door Tarantino. Deze rol was vast een droom voor Tarantino die hij zelf even heeft waar gemaakt. Gedurende het verhaal word hij seksistischer en lijkt hij ondoorgrondelijker. Het geweldige duo zorgt voor spannende scene's en coole dialogen. Wat weer in een geweldige combinatie valt met Harvey Keitel. Dan komen ze de grens over. Tarantino dronk nog wat meer, en lag vast dubbel toen hij de naam "Titty Twister" bedacht, en als hoogtepunt van meligheid ten gevolge van drank bedacht hij de "äll kinds of pussy's" monoloog. Plotseling bedacht hij dat er in die club ook eigenlijk wel "schoone deernes" hoorden te zijn, en toen hij zijn fantasie de vrije loop liet in zijn hoofd bedacht hij zich dat hij ook die macht had in het script. Met als hoogtepunt liet hij zijn rol "verwennen" door de striptease danseres. Toen ging er wat mis. Of Tarantino dacht "Fuck, nu moet het trieste vampiers gedeelte komen, en ik heb geen zin om daar in mee te spelen." of hij had in een vlaag van verstandsverbeistering zijn persoange uitgemoord en dacht "Fuck ik moet nog 3 kwartier vullen. Nou laat ik dan maar de zaak volstromen met vampiers."
Tarantino dood in het verhaal en dronken achter z'n PC, en nu gaat Rodriques te werk. Wat hij dacht weet ik niet maar ik weet wel dat hij niet dacht:
- Fuck, eigenlijk zien vampiers er gewoon als mensen uit maar dan erg bleek met spitse oren en lange tanden.
- Vampiers kunnen niet in weerwolven veranderen.
- Mensen worden pas vampiers nadat ze drie keer zijn gebeten, tenzij het echte doorgewinterde vampiers zijn.
- Fuck, ik verknal nu de hele film.
Met andere woorden. De film bouwt ongeloofelijk af. Hij begint er hoog en eindigt heel erg laag en zinloos. Het eerste deel zou ik 4 sterren geven en het laatste deel 2.
Als combinatie van die 2 kom ik uit op 3 sterren.
MJ_DA_MAN
Dat verhaal klopt volges mij serieus. Hij werd echt op een melige avond gemaakt, en ongetwijfeld zouden de 2 niet clean zijn geweest die avond.
Drs. DAJA
Zijn er hier trouwens meer mensen die denken dat de vampiers, althans de manier hoe zij wegrotten en wat voor'n resten je ziet, een ode is aan Evil Dead?
Herisson
Stem veranderd van 3,5 naar 3 na nachtje slapen, de eerste helft super, daarna middelmatig.........jammer.
Mac Hammer Fan
Mac Hammer Fan schreef: De vervolgen deel 2 en deel 3 laat ik beslist links liggen.
Ik kan wel veel meer genieten van goede films dan van slechte.
Er zijn nog hopen goede die ik moet bekijken Dus....

film_kaza
Quentin Tarantino van een betere kant. Deze film heeft humor, goeie effecten, spanning, lekkere actie & geen slecht of onduidelijk einde. Deze film heeft het allemaal.
Tuurlijk vind ik het net als bij Goshtbusters & Predator leuk om een bekende (leuke) acteur te zien vechten tegen de bad-guy. George Clooney en Quentin Tarantino zijn hier geen uitzondering. Tarantino's dood hier zag ik niet aankomen. Goed punt.
Nog een scene die ik nogal vreemd vond. Als ze in de camper zitten onderweg naar Mexico, zegt Kate "bef me" alsof ze iemand hypnotiseerd. Er gebeurde voor de rest niks met haar. Was dat gewoon om de dieven een beetje af te lijden of iets anders?
In ieder geval. Mijn stem is 4*. Met Dolby Digital Surround op volume 30 is de film al helemaal een belevenis. Herkijk hem zeker. Misschien al snel.
Herisson
Ze zegt dit in het hotel al en Tarantino beeld zich in dat zij dit zegt, ze zegt het niet echt, net zoals hij zich waarschijnlijk heeft ingebeeld dat de winkeleigenaar ze probeerde te verraden
iGeO
Al wel gerate maar nog niet beargumenteerd...
In die goeie ouwe tijd toen alles nog op VHS stond vastgelegd, samen met m'n broer gehuurd bij de videotheek.
Meer met het idee, alles wat er stond hadden we al gezien en, laten we deze maar nemen, lijkt ons wel een redelijke actiefilm...
Het begin was al goed, lekker hard en ruig, tot het moment dat ze terecht komen in "the TittyTwister".
M'n broer en keken elkaar aan van, "WHAT THE HELL..."
Geweldig hilarisch hoe zo'n film overgaat in zoiets onverwachts.
t 'Is zeker geen horror, maar zeker wel heel verrassend.
Verrassend goed!!!
Elke rol is gewoon goed (enige minpunt waren de acteerprestaties van die azizatische zoon van Keitel).
Top, top, top!!!
Rocco1984
wat maakt in godsnaam deze film zo goed dat het een 3.46 gemiddeld heeft ?????
Het begin was goed, maar de rest....
Alles dit is zo'n vette film!!!
je houdt zeker niet van Horror????
Alleen jammer van 2 en 3 hadden ze niet moeten doen
papaEd
Gisteren gezien aan het begin zie je gelijk al dat Quentin Tarantino zijn aandeel erin heeft,verder kijkt de film zéér prettig. Een 4.0* score
offtopic: die dochter heeft zij niet in Cape fear gespeeld ?
Bram v. L.
offtopic: die dochter heeft zij niet in Cape fear gespeeld ?
idd. Julliette Lewis speelde hier Danielle Bowden.
magnolia_
Eigenlijk hebben Tarantino en Rodriguez met From Dusk Till Dawn hun Grindhouse project uit 2007 al in 1996. ook FDTD is een perfect gebalanceerde double feature (deel 1 is een bruleske gangserkomedie, terwijl de toon halverwege wijzigt naar een over the top zombie slasher). Door de tweeledigheid versterken ze de hommage aan de exploitationfilms waar ze zich zelf als vampiers aan laafden. Sommige mensen vinden te pastich ronduit lachwekkend, ik heb me echt wel geamuseerd met dit gorefest. De Tarantino touch voel je vanaf de eerste seconde: slimme knipogen naar Carpenter, Romero, Argento én zelfs Leone. Want FDTD is meer dan alleen een horrorfilm, het is eveneens een postmoderene western én een perfecte benadering van de exloitation flicks uit de fiftees.
IcU
Deze film is gewoon stoer. Gewelddadige actie, strakke dialogen, een seksueel gefrustreerde Tarantino en schietgrage Clooney. Deze film is top van abzurdheid. De voortgang van de film vindt ik uitermate intresant; van een echte Tarantino film ontpopt From Dusk Till Dawn zich in een fractie van één seconde zich in een ' blood and gore' festijn. Misschien kun je de gore wel een klein beetje vergelijken met Braindead e.d. Daar mee bedoel ik over de top horror eerste klas. Elk lichaamsdeel heeft wel minstens 1 keer de revue gepasseerd.
Dan heb ik het alleen nog maar over het laatste half uur van de film. Het begin is namelijk niet wat je verwacht. Scherpe dialogen en one liners stapelen elkaar op. Er kan bijna stiekem gesproken worden over een opvolger van Pulp Fiction of Reservoir Dogs. Daarom was het ook misschien wel een beetje jammer dat er vampieren in het spel kwamen. De film sloeg helemaal om en veranderde compleet van genre, wat een apart effect heeft. Vanaf daar gaat het als een sneltrein door maffe, bloederige situaties. Heerlijk over de top. Vermaak gegarandeerd, dus.
Dan de acteer prestaties. Tarantino weet een leuk seksueel gefrustreerde personage neer te zetten, Clooney weet met zijn looks en charme het vrouwelijke publiek te vermaken. Daarbij komt wel dat de geweldige dialogen en one liners (en dan met name die van Clooney) de acteer prestaties omhoog krikken, want met minder scherpen dialogen was ik toch minder onder de indruk geweest. Voor de rest was het spel niet zo bijster boeiend, maar verre van slecht.
Al met al een film die menig Tarantino/horror fan gezien MOET hebben. Top vermaak, 4½*
harker
Van de week weer gezien. Opvallend is dat ik de film altijd al als vampierfilm heb gezien. Zelf toen ik hem nog nooit heb gezien. Als eerbetoon aan de horror B-film vond ik de film erg goed. Lekker vlot tempo, de juiste humor en verrassende acteurs (Clooney en Tarantino). Ik heb de film nooit gezien als een actiefilm en kijk er dus anders tegenaan. Voor mij is het dus een horror B-film verpakt in een A-film van Tarantino en heb dus niks te klagen over de omwenteling.
De band Rammstein heeft hun clip van het nummer 'Engel' gebaseerd op deze film. (Als het is toegestaan: YouTube)
Roseicollis
volgens is mij is deze uit 1996 toch een remake
anyway hij krijgt een 2 van mij
vond hem goed !!!

From Dusk till Dawn 3: The Hangman's Daughter
1999

From Dusk till Dawn 2: Texas Blood Money
1999
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' van Robert Rodriguez is vanavond te zien op televisie
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' is vanavond (29 augustus) te zien op televisie

Films van andere regisseurs die werden geschreven door Quentin Tarantino

Faust: Eine Deutsche Volkssage
Drama / Horror, 1926

Sin City
Actie / Misdaad, 2005
dansenbroer of zus relatieshowdownsheriffbank overvallervampierholy water siegestripperpriesterbank overvalpreacherhostage situationcrucifixrecreational vehicleconvenience storemexican american borderfemale strippingboa constrictorfoot fetishbarefoot