• 9.372.317 stemmen

The Sugarland Express (1974)

Misdaad / Roadmovie | 110 minuten

Genre: Misdaad / Roadmovie

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Goldie Hawn, Ben Johnson en Michael Sacks

Plot The Sugarland Express

"Every cop in the state was after her. Everybody else was behind her."

Lou-Jean, een blonde vrouw, vertelt haar man, die in de gevangenis zit, dat hij moet ontsnappen. Ze beraden het plan om hun eigen kind te kidnappen, dat in huis woont bij een pleeggezin. De ontsnapping is succesvol, maar tijdens hun ontsnapping worden ze door Texas heen achtervolgd door het politiekorps.

Lou Jean Poplin

Baby Langston Poplin

Mr. Nocker

avatar van neo

neo

een van de mindere spielberg films.(komt ook vanwege de rol van goldie hawn,die ik niet echt mag)

avatar van jedymaster

jedymaster

t gaat er mee door

avatar van FisherKing

FisherKing

't ken nèt met Goldie

avatar van Phoenix

Phoenix

"De ontsnapping is succesvol, maar tijdens hun ontsnapping worden ze door Texas heen achtervolgt door het politiekorps."

Weten jullie zeker dat de 1e "ontsnapping" niet "kidnapping" moet zijn of zo... Het klinkt zo vreemd...

avatar van Rascal

Rascal

FisherKing schreef:

't ken nèt met Goldie

Sluit ik me bij aan. Snap alleen die hele politiekorps erachter aan nie zo.

avatar van Redlop

Redlop

Nee...als ze er nou voor gaan rijden dan is die film tenminste eerder afgelopen.

avatar van Reinbo

Zeer vermakelijke droogkomische Spielberg. De achtervolgingsscene waarbij het gehele politiekoprs achte de twee aanrijdt is hilarisch. Het helpt natuurijk wel om de film in widescreen te zien, zodat de mooie fotografie opgemerkt kan worden.

avatar van mikoz

mikoz

Saaie film.

Kwam er eigenlijk pas achter dat het een komedie was toen ik de film hier opzocht ..

Verder vond ik Goldie Hawn maar irritant.

Matig gemiddelde hier. Prima road-movie met een erg aardig verhaal en mooie beelden.

avatar van Down_By_Law

Down_By_Law

Hier ben ik het mee eens. Erg ondergewaardeerd. Goldie Hawn is niet een van mijn favoriete actrices, maar hier zet ze een goede rol neer. De film zit heel goed in elkaar. In mijn speelfilmboek krijgt "The Sugarland Express" 3,5 sterren uit 4 (!). Ik houd het liever op 4/5.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ik vond hem ook niet zo sterk, maar de carchase is wel een voorloper van carchases de rest van dit en de volgende filmdecennia, mooi in beeld gebracht.

avatar van J.S.

J.S.

Een goeie vroege film van Spielberg.

De jonge Goldie Hawn is echt heel leuk, de film heeft een boeiend verhaaltje en een goed en realistisch einde, wel jammer dat sommige cliché's nogal dik aangezet waren (de stiefouders van de baby van het koppel bijvoorbeeld) maar toch een meer dan geslaagde film 3.5*.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Vond Goldie Hawn maar matig in deze iets te onevenwichtige en nogal onrealistische film, die me niet wist te overtuigen. 2,5*

avatar van Carl

Carl

prachtig gespeeld plot door Hawn en Johnson. Spielberg is ook hier al overtuigend.

4,5

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

mikoz schreef:

Saaie film.

Verder vond ik Goldie Hawn maar irritant.

Iedereen, die ik ken althans, vindt haar irritant . Zij is in elke film standaard irritant , dit komt waarschijnlijk door het overdreven acteren van haar, alleen heb ik deze film gekeken omdat dit de enigste Spielberg is die ik

nog nooit in mijn leven had gezien.

Een vermakelijke film maar daar blijft het dan ook bij, veel bijzonders is het in deze tijd natuurlijk niet meer .

Misschien dat het in de jaren '70 wel een erg spannende originele film was maar in deze tijd is het, voor mij, gewoon een alledaags vermakelijke film.

Een 3 * is alles wat ik er dan ook voor over heb maar meer wordt dit ook niet.

Dit is geweldig. En hoe oud was Spielberg toen helemaal? 24, 25? Top amusement, verliest totaal geen vaart.. Vind ik persoonlijk nog steeds net iets beter dan Jaws of Close Encounters.

E.T. mag nog steeds creperen op die badkamervloer, maar Spielberg is echt echt heel bijzonder...

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een aardige film maar alles is in mijn ogen allemaal iets te overdreven. Achtervolging door het hele politiecorps door Texas. Goldie Hawn was weer overdreven aanwezig zoals gewoonlijk al viel het deze keer wel mee. Voor de rest is de film best leuk om te zien. De beelden van de film waren mooi geschoten en het beeldkwaliteit was ook heel goed en dat voor een film uit 74. En niet te vergeten dat onze eigen Toots Thielemans voor komt in de soundtrack. Dat vond ik wel grappig. Kortom voor mij is de film een gewone voldoende waard en daarom geef ik 3* en het zal mij niets verbazen dat de film in 74 een aardige topper was maar alles is nu allang achterhaald.

avatar van niethie

niethie

De eerste speelfilm van Spielberg nog voor hij zijn meesterwerk Jaws maakte. Ik vond het wel een aardige roadmovie met wat mooie actervolgingscenes en hier en daar wat komische situaties maar verder is dit niet echt een opvallend filmpje, je zou hier (net als bij zijn debuut Duel) niet uit op kunnen maken dat hij zo'n grote zou worden in de filmwereld. Al met al een leuke wegkijker (vooral leuk voor de fans)

avatar van xenne

xenne

mikoz schreef:

poging tot komedie, maar totaal mislukt... het proberen grappig te zijn bengt het hele niveau van de film omlaag en werd op den duur zwaar irritant... Spielberg en komedies blijkbaar geen geslaagde combinatie

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuke film, deze eerste van Steven Spielberg (het eerder opgenomen 'Duel' is een TV film).

De film komt nu wat oubollig over, maar toch zit er meer vaart in dan sommige andere filmen uit die tijd.

Je ziet ook een leuke, vrij van botox en andere plastische hulpmiddelen, Goldie Hawn.

avatar van yeyo

yeyo

Schandalig onderschatte film van Spielberg. Sterk geschreven dialogen, een meeslepend verloop en een broeierige Texaanse charme. Er wordt een zeer effectieve mix van drama, komedie en spanning gecreëerd en perfect bijgestaan door de ontroerende score van John Williams. Maar ik was voornamelijk erg verrast van Goldie Hawn. Zowel van haar natuurlijke schoonheid, als van haar fijngevoelige acteerprestatie!

avatar van Zinema

Mooi geschoten roadmovie.

De moraal druipt af van deze roadmovie, maar toch kent de prent dankzij prachtig camerawerk en aardige vertolkingen enige vermakelijkheid. Veel houdt het echter niet over. Dat zit hem vooral in de tegenvallende drama-staart, waar alle cliches uit de kast worden getrokken. Qua humor is het motto belegen en vaak ongeslaagd. Toots blaast op miraculeuze wijze het verhaaltje in en uit.

Redelijk.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Beetje jammer dat ik onlangs Duel ook van Spielberg gezien heb. Deze film tapt weliswaar uit een ander vaatje, maar ook hier is een kat en muis-strijd gaande op de wegen van Amerika. Een hysterische Goldie Hawn en haar nuchtere vriend zijn samen met een gekidnapte politie-agent op de vlucht vanwege hun kind dat volgens Hawn ten onrechte bij pleegouders is ondergebracht. Op een gegeven moment wordt het allemaal ongeloofwaardig met zo'n lange karavaan politieauto's en andersoortig gevolg die het trio achterna gaat.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een echtpaar een agent gijzelt en op de vlucht is voor de rest van de Texaanse politiemacht. De film is in feite één lange, grote achtervolging. Maar ondanks dit simpele gegeven, kijkt de film lekker weg en zakt nergens echt in. En ook al is het gebaseerd op een waargebeurde gebeurtenis, is het hier en daar lichtelijk overdreven. Zeker niet slecht voor de eerste bioscoopfilm van Steven Spielberg.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Toch één van Spielbergs mindere. Hoewel het verhaal op waargebeurde feiten lijkt te berusten, is het nogal nutteloos om met 50 auto's achter twee boefjes te razen. Ik wil maar zeggen, waar dienen die 45 andere auto's eigenlijk voor? Het is gewoon de bedoeling om indruk te maken met een konvooi flikken. Ook de gegijzelde agent kon op enkele momenten wel tien keer ontsnappen, zoals bij het droppen van dat toilet. De twee onbezonnen twintigers die zich in deze gekke situatie werken en een agent gijzelen zijn helemaal niet onsympathiek en hebben geen enkele behoefte noch intentie om wapens te gebruiken. Ze zijn dom en beseffen niet dat wat ze doen slecht is. Ze blijven geloven dat ze hun zoontje zullen zien. Mooie beelden en behoorlijk geacteerd, dat moet ik wel bekennen.

avatar van Reinbo

Nu op tv. Geinige vroege van Spielberg.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een redelijke Avontuur/Misdaadfilm...

Wel ouderwetse opname en niet zo mooi HD kwaliteit...

Wel mooi ondertiteld...

Redelijk acteerwerk...

Zeker prachtig camerawerk...

Prima verhaal...

Niet zo echt spannend...

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardige roadmovie, niet echt geweldig, is voor een keertje te doen.

avatar van rep_robert

Zeer vermakelijk vroeg werkje van Spielberg, waarin je het talent voor entertainment dat Spielberg bezit al van de film ziet afdruipen. De achtervolging is zeer komisch in beeld gebracht en het luchtige toontje houdt de film levend. Hawn is af en toe irritant, maar echt een storende factor is het niet. Af en toe wat leuke trucjes met de camera(achteruitkijk spiegel shot is mooi gedaan). Verder geen mierzoet einde, maar juist heel tragisch en mooi geschoten in het landschap.

Dikke 3,5*