• 9.374.006 stemmen

Geregisseerd door: Jonathan Kaplan

Met onder meer: Claire Danes, Kate Beckinsale en Bill Pullman

Releasedatum: 30 maart 2000

Plot Brokedown Palace

"Their graduation present was a trip to paradise, but they never thought they would land in hell."

Alice en Darlene, beste vrienden, besluiten het behalen van hun diploma te vieren met een reisje naar Thailand. Daar raken ze bevriend met de Australiër Nick Parks, die hen overhaalt om met hem mee te gaan naar Hongkong. Op het vliegveld worden ze echter opgepakt wegens drugssmokkel. Ze worden veroordeeld tot 33 jaar cel, en in hun wanhoop nemen ze contact op met de Amerikaanse advocaat Hank.

Alice Marano

Bill Marano

Chief Detective Jagkrit

avatar van Tun-89

Tun-89

Sterke film, begint leuk en hij word steeds spannender.

Ik vond het wel wat weg hebben van Bangkok Hilton.

Goed verhaal, spanning, beeld en sound.

De spanning in het verhaal is goed opgebouwd.

Ik wist allang hoe het er in dat soort landen aan toe ging als het gaat om drugssmikkel,

Maar je krijgt weer een goed beeld te zien hoe het Thaise rechtsysteem is.

Claire Danes speelt geweldig vind ik.

Het verhaal is misschien niet meer zo origineel, maar hij was wel mooi en spannend.

Het einde vind ik best indrukwekkend.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

Tun-89 schreef:

Sterke film, begint leuk en hij word steeds spannender.

Ik vond het wel wat weg hebben van Bangkok Hilton.

Goed verhaal, spanning, beeld en sound.

De spanning in het verhaal is goed opgebouwd.

Maar je krijgt weer een goed beeld te zien hoe het Thaise rechtsysteem is.

Claire Danes speelt geweldig vind ik.

Het einde vind ik best indrukwekkend.

volledig mee eens!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Aardige film, die soms best spannend is maar het om tenenkrommende momenten weer compleet om zeep helpt. Alles behalve het einde is redelijk voorspelbaar, en hebben we al eens eerder gezien, o.a. in het betere "Midnight Express".

Wel goed dat de film is gemaakt, landen met belachelijke rechtssystemen en corrupte ambtenaren kan je niet genoeg bekritiseren. Door alle verslaggeving omtrent Thailand zou ik al nooit een voet op Thaise bodem zetten, maar deze film zorgt ervoor dat ik zelfs niet meer ga eten bij een Thais restaurant hier in de buurt (waarvan de kokkin lijkt op de cipier uit deze film).

Dat dan weer wel.

avatar van djelle

djelle

Captain Pervert schreef:

avatar van Rmie

Rmie

djelle schreef:

Jij eet zeker alleen uit eigen tuin

Je moest eens weten hoe het er in Italie, Spanje, Turkije, China, Indonesie, Israel, Egypte en zo kan ik wel ff doorgaan..... aan toe gaat.

avatar van Rmie

Rmie

Zelf vond ik het een matige film. Twee en een halve ster.

Ik kwam er niet "in" doordat de film te gemakkelijk en voorspelbaar was. De dialogen vader/dochter vond ik zeer kuntsmatig.

avatar van lottetje

lottetje

Vond het wel een mooie film.

Wel een beetje makkelijk gemaakt. Ik vond Bangkok hilton toch stukke beter.

Claire Danes vind ik wel echt super in deze film.

3,5

avatar van EveroN

EveroN

Vond dit zelf ook maar een matige film. Het beangstige gevoel van de cast kon mij totaal niet raken.

In tegenstelling tot het 1 jaar oudere ( Return To Paradise met Vince Vaughn, Anne Heche en Joaquin Phoenix ) verbleekt deze prent. http://www.moviemeter.nl/fi...

avatar van Mescaline

Mescaline

Na heel wat negatieve berichten gelezen te hebben van deze film dacht ikdat hetmaar een matig tot hooguit redelijke film ging worden..

Gelukkig viel deze film 100% mee in mijn ogen.. acteren is van een degelijk niveau en ook de locaties zijn mooi in beeld gebracht.

Een gedurft verhaal wat misschien al wel een paar x eerder is verfilmt.. maar een verhaal wat nooit teveel verteld kan worden.. als je ziet hoe makkelijk mensen je kunnen bedriegen ga jeje afvragen of er eigenlijk nogwel gerechtigheid bestaat op de wereld..

zat de hele film tedenken aan 3,5 sterren.. maar door het einde krijgt deze film toch het voordeel van de twijfel en maak iker 4 van.. zeer realistisch bedacht door de regiseur.. en een gepast niet voorspelbaar of standaard einde.

avatar van Mescaline

Mescaline

Toch maar een halfje minder.. blijft goed maar haald de 4 toch net niet..

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goede film waarbij we ons gemakkelijk in de situatie kunnen inleven. De twee meisjes leren de pijnlijke les dat je geen vreemden mag vertrouwen, en dat er in andere landen andere wetten gelden. Ze ondergaan een voelbare mentale transformatie vanaf het moment dat ze in de gevangenis belanden.

Het betere "Midnight Express" afkooksel dat meer op een tienerpubliek gericht is vanwege de preventieve boodschap. Ik heb ervan genoten hoewel ik kracht en emotie miste. 3,5 sterren !

avatar van TheHague66

TheHague66

Ik vraag me af of Alice later is vrijgelaten.

En Kate Beckinsale Is Nu Veel Mooier/Hotter

avatar van Hereistom

Hereistom

Captain Pervert schreef:

Nou da's nou weer onzin natuurlijk, dan eet je zeker helemaal niet meer, ten eerste kun je zoiets in heel veel landen verwachten en ook hier zullen alle cipiers geen lievertjes zijn. Ten tweede ben ik in Thailand geweest ( niet in de gevangenis gelukkig en de mensen daar zijn juist ontzettend aardig.

Maar goed de film is duidelijk genoeg dat gerechtigheid niet altijd gerechtigheid is, beken maar dan krijg je een korte straf.

De film is gebasseerd op een waar gebeurd verhaal net als 'Midnight Express' en 'Bangkok Hilton' en maakt het daarom nog iets gevoeliger om naar te kijken, alhoewel ik die films nog net iets beter vond.

Het is voor jongeren zeker een goede film om naar te kijken, zodat ze zelf niet in die situatie komen.

Maar ook voor volwassen is het denk ik een goede film, zo kun je zien dat je leven van de een op de andere dag in kan storten zonder dat je er zelfs iets aan kan doen, dus geniet van het vrije leven dat je hebt!

Al met al vond ik het een mooie film om naar te kijken!

avatar van nightbreed

nightbreed

Deze film is zo standaard dat ik pas na een uur erachter kwam dat ik deze film al had gezien. De film kijkt lekker weg maar kent ook een tenenkrommende scenes.

Een 13 in een dozijn als het ware.

Ik was en ben trouwens wel erg gecharmeerd van Claire Danes, een prachtige dame die ook nog eens goed kan acteren.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Net als Taken (2008), een film die niet geschikt is voor ouders wiens dochter voor het eerst op vakantie gaat.

Brokedown Palace had zo z'n goede stukjes, maar bleef behoorlijk standaard.

Echt een rotgevoel kreeg ik niet van die "kampen".

Waar ik wel een rotgevoel van kreeg: Wanneer die vader uitvalt tegen Alice, als dat mij zou overkomen...

avatar van m1701

m1701

Aardige film, maar niets bijzonders

Interessant om eens gezien te hebben.

Wat er allemaal wel niet kan gebeuren als je naar Azie op vakantie gaat! Zeer realistisch om te zien. Want zo gebeurt het ook echt!

Acteerwerk was ook wel aardig. Vond het ook wel mooi, somber gefilmd

avatar van lalaguna80

lalaguna80

Aangrijpend verhaal, die van begin tot het einde boeit. (a la Bangkok Hilton) Sterk geacteerd door Danes en Beckinsale. De film laat de wanhoop zien van 2 onschuldige westerlingen in het corrupte Thailand. Mooi (onvoorspelbaar) einde ... 4****

avatar van Edamboy

Edamboy

Aardige film, maar kan niet tippen aan Bangkok Hilton of Midnight Express

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Een aftreksel van Midnight Express die ik stukken beter vond.

avatar van wwelover

wwelover

Mooi en ontroerend onderwerp die een stuk beter had kunnen worden uitgewerkt, maar desalniettemin een goede film. Het verhaal is simpel, onderwerp is nog steeds actueel en geeft natuurlijk een goed beeld van hoe die 'corrupte Thaise politie' ter werk gaat, totaal geen goed woord voor over. Het verhaal is vaak makkelijk van sentiment voorzien en redelijk voorspelbaar op het eind na, al vond ik dat toch te makkelijk gekozen zodat de schrijver het zichzelf niet te moeilijk hoefde te maken. Wel jammer.

Cast is redelijk, niet echt opvallend goed omdat er te vaak over geacteerd werd en dat maakte het minder prettig om naar te kijken en miste ik het meedelijden met de hoofdrolspeelster terwijl je dat juist moet hebben met dit soort films.

Toch was de film continue boeiend en heb ik me vermaakt.

avatar van Statiegeld

Statiegeld

Net een stukje gezien.Dit lijkt me nu al een klotefilm. Vooral omdat mijn ouders dit gelijk gaan zien als een waargebeurd verhaal en geloven dat iedere toerist die naar Thailand een potentieeltje is om levenslang te krijgen in zo'n kutgevangenis daar.

avatar van Epitaph

Epitaph

Die meiden doen toch wel heel erg stom, alleen daarvoor horen ze al 33 jaar te krijgen. Want hoe kun je in Thailand vliegtickets van een vreemde aannemen om naar Hongkong te gaan.
Alleen daarom ben je al schluldig.

avatar van ILDIB

ILDIB

Prima te pruimen, nergens te zoetsappig, iets wat heel makkelijk kan.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige dramafilm, die soms behoorlijk realistisch overkomt. maar helaas ook zijn tenenkrommende momenten kent. het acteerwerk is wel goed verzorgd door danes en beckinsale. verder stak het verhaal ook wel aardig in elkaar, maar was het natuurlijk wel enigzins voorspelbaar allemaal. 2,5 ster.

avatar van Slam_Duck

Slam_Duck

Ik zie niet zo veel drama films maar deze stak er toch wel met kop en schouders boven uit. De beste buitenShawshank Redemption, The tot nu toe.

Voorspelbaar? Ik denk niet dat je het einde kunt voorspelen

Het is een zeer realistische en aangrijpend verhaal door het mengen van culturen, corruptie en natuurlijk omdat het de ergste nachtmerrie is voor iedereen die op vakantie gaat.

De stille passages in de film kwamen prachtig tot hun uiting door de muziek en spraken boekdelen. Perfect gemonteerd en zeer goed geplaatst

Je werd werkelijk meegezogen in het verhaal dat uit liefde, hoop, trouw en vriendschap bestond.

De acteur prestaties waren uitermate hoog wat niet al te makkelijk is bij dit soort verhaal en de continu slechte sfeer die gecreëerd werd. Voor mij werd het verhaal volledig afgemaakt door de advocaat (die eerst voor het geld gaat en achteraf ze toch probeert te helpen maar dit niet kan.)

Volgens mij een dik verdiende 4*

avatar van Pantoffel

Pantoffel

Ik vond het een matige tot goede film/
Van die advocaat Hank wist ik wel niet goed wat denken.
Eerste leek ie nobel, daarna gewoon geldbelust en uiteindelijk toch wel nobel.

Slam_Duck schreef:

Voorspelbaar? Ik denk niet dat je het einde kunt voorspelen

Om een of andere reden had ik zoiets wel bij deze film verwacht.
Dat een van de twee zich zou opofferen, en eerder Alice dan Darlene/ Maar ik wist wel niet of zoiets zou lukken, zeker niet toen ze daar voor die officier zat.
En meestal zie ik zo'n dingen dus niet aankomen.

avatar van Decec

Decec

Een goede thriller film...

Redelijk verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Bekende acteur Bill Pullman...

Wat een drama over een drugsmokkel...

Zou maar geen vreemde man ontmoeten, als

je vakantie bent (buitenland)...

Mooi HD kwaliteit...

Een goede achtergrond muziek (Dolby Digital)...

avatar van BBarbie

BBarbie

Best boeiend drama met goede rollen van Claire Danes en Kate Beckinsale. Film haalt niet het niveau van vergelijkbare gevangenisdrama's als Midnight Express (1978) en Bangkok Hilton (1989), maar is niettemin het bekijken zeker waard.

avatar van pvl63

pvl63

Aardige tearjerker, leuk voor een koude Meiavond op RTL8. De vraag die je als kijker de hele tijd hebt is: wie van de twee weet er meer? Je smokkelt niet zomaar omgezien 1 kilo drugs mee in je rugzakje. Op het einde van de film offert de blonde zich op en mag haar vriendin de vrijheid tegemoet. Als kijker blijf je achter met een onbeantwoorde gevoel, was het schuldgevoel of opofferingsgezindheid.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Het concept is al eens in menig film of politieserie gebruikt, maar dit vind ik nog een best aardig tv drama.

Claire Danes is bij mij het bekendst van de Homeland serie, maar tijdens deze film zitten we een stuk vroeger in haar carrière. Ze is een stuk jonger, maar laat in deze film ook al zien dat ze degelijk kan acteren. Daarnaast weet de nog erg jong ogende Kate Beckinsale haar wel aardig te ondersteunen.

Al vanaf het begin is het duidelijk dat de dames bedondert zijn door de gladde praatjes van Nick Parcks, ook wel Scip K. Carn of iets dergelijks.

Dan krijgen ze de hulp van iemand die eerst een wat schimmige advocaat lijkt, maar later toch het beste voor de dames wenst.

Verder is het vooral wel tof om te zien op welke verschillende manieren men uit de Thaise gevangenis zou kunnen komen.

De gemene Thaise medegevangene die overal aanwezig lijkt te zijn, komt wat minder goed over.

Over het algemeen een redelijke film en een niet al te zwaar drama (dus ook goed te doen voor zij die hier niet zo van houden).