• 9.381.889 stemmen

A Series of Unfortunate Events (2004)

Avontuur / Komedie | 108 minuten

Genre: Avontuur / Komedie

Alternatieve titels: Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events / Lemony Snicket: Ellendige Avonturen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Brad Silberling

Met onder meer: Jim Carrey, Emily Browning en Liam Aiken

Releasedatum: 23 december 2004

Plot A Series of Unfortunate Events

"Mishaps. Misadventures. Mayhem. Oh Joy."

Violet, Klaus en Sunny Baudelaire zijn drie intelligente kinderen die te horen krijgen dat hun ouders zijn omgekomen in een brand, en dat ze hen een enorm fortuin hebben achtergelaten dat ze pas mogen hebben als het laatste kind oud genoeg is. Ze komen te wonen bij Oom Olaf, een gierig familielid die probeert het fortuin te stelen en voor zichzelf te houden.

Violet Baudelaire

Dr. Montgomery Montgomery

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20221 berichten

De film viel nogal tegen. De pluspunten zijn Jim Carrey en de decors, zoals vaker genoemd op moviemeter.

De voice-over/schrijver irriteerde me nogal, maar daar heb ik me overheen kunnen zetten. Eigenlijk verdient deze film een onvoldoende (2,5 *), maar op de één of andere manier voelt het dan alsof ik te weinig geef. Een zeer magere 3*, vanwege de variatie en sommige originele scenes - en zoals eerder gezegd de mooie decors en Jim Carrey.

Vond het wel gezellig.

Mooie aankleding (hoewel ik eigenlijk niet aan Burton moest denken, wel aan Jeunet), Carrey die toch een erg leuke rol neerzet, verder een grappig kinderverhaaltje om te volgen.

Film heeft weinig om het lijf, is zeker een film die ik vroeger erg leuk gevonden zou hebben, wat mij nu vooral beviel was de vormgeving.

Hou het op 3 kleine *. Vermakelijk, mooi gemaakt, maar deed mij verder niet al te veel meer. Al was dat klein bijtertje wel erg leuk

avatar van soom

soom

Burton? Hoezo Burton..?

avatar van gotti

Qua Production Design wellicht, alhoewel ik dat gevoel niet zo sterk had. Naar was het een beetje te gewoontjes voor. Wel mooi trouwens.

timburton

Verhoogd naar 5 sterren. Herzien doet wonderen.

De film heeft diepte, spanning en het geweldige Danny Elfman-sfeertje. Carrey is meesterlijk, en zet een gruwelijke perciflage neer van karakters uit de stomme film. Ik zet hem effe in mn Top 10.

avatar van fanaat

fanaat

Ik vond het maar een rare film, maar wel leuk om naar te kijken.

avatar van renske

renske

Heel mooie beelden maar toch ook vaak onnoemelijk saai. In het begin dacht ik de hele tijd: wanneer begint het nou? Het verhaal komt namelijk niet echt op gang. Het is zoals de titel zegt een serie gebeurtenissen, maar de spanningsopbouw is ver te zoeken. Het is wel bekend-acteurtje-spotten geblazen: Carrey, Streep, Dustin Hofmann, Timothy Spall, zelfs eeuwige bijrolacteur Luis Gúzman was weer van de partij. Wat lijkt het meisje dat Violet speelt, Emily Browning, trouwens ontzettend op Lauren Ambrose van Six Feet Under. Ook leuk dat het meisje nu eens een keertje de uitvinder is en de jongen de lezer. Ik wil niet al te negatief zijn: de kinderen waren fijn om naar te kijken en er zaten heel grappige momenten in de film.

Vond het wel gezellig.

Noob, deze film is niet door Burton gemaakt....

Ik zeg helemaal niet dat deze film door Burton gemaakt is, ik reageer enkel op de mensen die eerder zeiden dat de sfeer hen aan Burton deed denken.

Eerst eens leren lezen vooraleer je met een lompe reactie als "noob" komt.

avatar van guulbert

guulbert

Carrey in een toch wel zeer amusante rol! Heb al verschillende films met hem gezien, maar vond hem hier toch wel het best (als lolbroek wel te verstaan).

Tof filmpje die lekker snel wegkijkt en dat er mooi uitziet.

Het blijft natuurlijk een familiefilm, maar toch wel erg van genoten.

Onderhond schreef:

Heb toevallig gisteren La Cité Des Enfants Perdus gezien en ik moet zeggen dat ik ook hier en daar moest denken aan Jeunet!

Maar wat deze tekort kwam aan vormgeving, zorgt La Cité... bijna voor de perfectie

avatar van Film Pegasus

De film heeft de nodige pluspunten maar evengoed enkele serieuze minpunten. Jim Carey is hier in z'n gewone doen, maar we zijn beter van hem verwacht. Op zich past z'n acteerwerk wel wat in het bizarre verhaaltje, dus dat kan je hem niet kwalijk nemen. De kinderen acteren eigenlijk nog het beste. De bijrollen zijn vrij irritant. Meryl Streep deed me denken aan de ergelijke Glen Close in 101 Dalmatians.

Qua verhaal is het nogal simpel. Voor kinderen gemakkeljik te volgen, maar op zich veel te gemakkelijk. Gewoon van het ene in het andere. Alsof de schrijvers avonturen bleven schrijven tot ze aan een dik anderhalf uur zaten. Maar uiteindelijk stoort dat niet echt bij een kinderfilm. Visueel is de film trouwens heel mooi wat veel goed maakt. Lijkt wel een kruising tussen Tim Burton en Roberto Rodriguez. Ik hou het totaal op 2.5 sterren.

avatar van chillout

chillout

pfff vond hem echt wel tegenvallen af en toe goede scenes maar het overgrote deel is echt wel saai.

had meer verwacht 2*

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Het is idd een beetje van het ene verhaal in het andere en als men had gewild had men de film wel dubbel zo lang kunnen laten duren (als ik de plots lees van de andere verhalen die Lemony Snicket over de kinderen heeft geschreven), maar dan vrees ik dat het iets te veel van hetzelfde zou zijn

Ik heb me echter goed geamuseerd, al stelde ik mij wel af en toe vragen bij het nut of de logica van enkele scènes. Ik had zo de indruk dat er niet erg lang is nagedacht bij het maken van deze film.

Keek echter lekker snel weg en is zijn 3,5 sterren dus zeker waard.

avatar van Jakke0071

Jakke0071

Ik geef 2.0* , de film was naturrlijk niet zo slecht want hij wordt opgewaardeerd door de rol van Jim Carrey in de film en het prachtig , artistieke decor.

Ik heb genoten van de film , maar heb bij geen enkele scene me echt rot gelachen.

Een goede , amusante film op een avond of middag als je niets te doen.

Vervelen doet de film je in ieder geval niet.

avatar van Esteban

Esteban

"...maar heb bij geen enkele scene me echt rot gelachen."

Dat is toch ook niet de bedoeling?

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

niet echt goede film carrey maakt veel goed

avatar van AGE-411

AGE-411

dvdfreak123 schreef:

niet echt goede film carrey maakt veel goed

volledig met akkoord. Er zitten een hoop zwakheden in.

Onderhond schreef:

Eerst eens leren lezen vooraleer je met een lompe reactie als "noob" komt.

Ik bedoelde niet noob als scheldwoord. Sorry, misschien fout begrepen. Ik weet niet hou je dat schrijft. Nope? Noop? Je weet wel, het synoniem voor "niet" of "geen". Maar idd, ik had t verkeerd begrepen. Sorry.

avatar van davy jones

davy jones

weer een goede jim carrey film. Het is wel de enige acteur die een beetje deftig speelde maar carry maakt veel goed

avatar van LotteV

LotteV

Ik had veel meer van deze film verwacht, in de tv gids kreeg ie 4* en hadden ze het over een prachtige rol van Jim Carrey. Het was een mooie film in de zin van decors, licht etc. maar die 4* vind ik echt overdreven voor zo’n saaie film. Velen vinden dat Jim Carrey de film beter maakt, maar ik heb me de hele film aan hem zitten ergeren. Alleen de Bijrol van Meryl streep vond ik leuk.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

LotteV schreef:

Amen!

Eindelijk iemand die ook negatief durft te oordelen over Jim Carrey. Hij is echt tenenkrommend irritant in deze film.

avatar van Matakeo

Matakeo

Jim Carrey op zijn best!

Love him or hate him

avatar van Lilyroos

Lilyroos

Carey is fenomenaal hier. Tja, 't is inderdaad love him or hate him. Alhoewel ik vroeger niks van hem moest weten geef ik toe dat hij wel super is.

avatar van Veruca

Veruca

Mooie Film!

Op een één of andere manier huilt Meryl Streep altijd hetzelfde, of ligt dat aan mij? Maar toch mooi neergezet als de angstige maar toch lieve tante.

De kinderen acteren perfect, en Carrey doet het ook goed.

De kleding vind ik toch wel een groot pluspunt, en de personages zijn goed uitgewerkt maar toch wel wat slap als je het boek hebt gelezen.

Film Pegasus schreef:

Dat komt omdat het drie boeken zijn

Lemony Snicket schrijft inderdaad veel 'avonturen' in één boek, kun je nagaan als je er drie boeken aan elkaar plakt in een film.

Vraag me af hoe hij dat verzint, steeds nieuwe avonturen bedenken, er zitten minstens zeven in één boek, als je nagaat dat er dertien boeken zijn.

avatar van boeliebab

boeliebab

ik haat carrey in zijn humoristische films. doordat de voorstukjes van deze film me echter enorm aanspraken (vooral door de magnifieke beelden) heb ik m toch bekeken. Ik vind carrey eindelijk eens niet irritant en totaal tot zijn recht komen in deze film. Ook meryl streep is zoals altijd weer geniaal. en wat een prachtige beelden. ook de soundtrack is een genot, maar dat zijn we wel gewend van thomas newman (american beauty, road to perdition). zelfs de aftiteling blijf je helemaal afkijken. superfilm!

avatar van Tharoy

Tharoy

De zwarte humor in deze film past zó erg bij het boek.

avatar van go_gol

go_gol

Het plot was wat magertjes, maar voor de rest vond ik de film prachtig. Wat een personages, wat een aankleding, wat een muziek Het deed me steeds weer denken aan andere helden van me: de absurde personages zouden zó uit een Dahl gehaald kunnen zijn, en als eerder vermeld de Burton-esque stijl van de film zelf.

Ik had eigenlijk nog nooit gehoord dat het op een serie boeken is gebaseerd. Daar wil ik eigenlijk wel achteraan gaan, ik ben benieuwd of het plot identiek is, en hoe 'Snicket' daarmee omgegaan is (als parodie zijnde).

avatar van Theunissen

Het is een kinderfilm en normaal hou ik daar niet van maar deze film wist me toch te boeien en was soms zeer grappig (vooral dankzij Jim Carrey en die baby). Leuk entertainment en de beelden zijn vaak prachtig. Vind dit echt een film voor de wintermaanden.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Toch lachen deze tragische film (tja..het zijn wel wezen!)

Maar die oom gespeeld door Jim carrey is waarlijk een meesterrol. Lekker gestoord in een maffe wereld.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Prachtige film.

Goede verfilming van de boekenreeks.