• 9.379.636 stemmen

Harold & Kumar Go to White Castle (2004)

Avontuur / Komedie | 88 minuten

Gesproken taal: Engels en Hindi

Releasedatum: 19 augustus 2004

Plot Harold & Kumar Go to White Castle

"Fast Food. High Times."

Harold en Kumar zijn twee vrienden en wonen samen op kamers. Na een vermoeiende week werken en een mislukte sollicitatie eindigen de twee op vrijdagavond blowend op de bank. Opeens krijgen ze enorme zin in een hamburger van White Castle. Ze moeten en zullen die avond een hamburger eten van White Castle. Er is alleen één probleem; de hamburgertent is verhuisd en Harold en Kumar weten het niet meer te vinden. Vanaf dan start een grote zoektocht naar White Castle waar ze onderweg hulp krijgen van de meest bizarre figuren. Eén ding is duidelijk: ze moeten hoe dan ook die avond een White Castle hamburger eten.

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Leuk als je nog 8 jaar oud bent,maar zelfs american pie is een meesterwerk vergeleken met deze onzin.

avatar van elmo4ever

elmo4ever

leuke FILM!!!

3,0

avatar van Woutrr

Woutrr

Eindelijk nogeens een film die de naam 'komedie' waard is!!

Geweldig...

avatar van Storkie

Storkie

In het genre "Stoned", als dit als een nieuwe term voor eengenre is om te benoemen staat deze zeker hoog aangeschreven.

Met die rede heb ik deze film dan ook hoog aangeschreven, aangezien deze film in een gezelschap, onder invloed van een canabis geweldig humoristische momenten oplevert.

Voor de nuchtere kijker zullen de grappen te ver gaan, niet meer grappig en zeer amateuristisch. Mijn aanrader is dan ook voor de kijker die deze film voor de eerste keer gaat kijken, om zolang het niet tegen je principes is, een bong, waterpijp of gewoon een dikke joint te pakken en de film over je heen laten komen.

Valt het gebruik hiervan buiten je principes, dan moet je een heel erg apart gevoel voor humor heben moet je deze film willen kijken, daarom raad ik deze film dan ook af voor iedere serieuze kijker.

Advies: Canabis of veel alcohol, gezelschap en meligheid. Met deze ingrediënten is de film een topper in zijn soort!

avatar van Xen0n

Xen0n

Wel een leuke film, alleen een goede beoordeling kun je het natuurlijk nooit geven. Het is op verschillende punten grappig en leuk om naar te kijken, maar qua verhaal en andere aspecten zal het nooit niks worden... Eigenlijk zou dit een genre opzich moeten zijn en niet gewoon komedie, maar goed vermaak is het in ieder geval.

avatar van ssk

ssk

Echt een film de het waard is een komedie genoemd te worden! De acteurs waren goed, en de komedie parts gewoon hilarisch

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Echt lachen doe ik zelden met een film maar bij deze kan je gewoon niet anders. Leuke dialogen, leuke personages, leuke gebeurtenissen,...

Een geweldige komedie dus.

avatar van SanderX

SanderX

Erg leuke film! Verstand op 0, en kijken maar.

avatar van flipflop

flipflop

heb er vaak gegniffeld en geef deze film daarom 3 sterren. Een topper is het zeker niet, en sommige stukken waren ronduit rampzalig, maar sommige stukjes waren daarentegen dan weer geniaal. Wel meer een puberfilm, dat wel.

avatar van Kristiaan

Kristiaan

Storkie schreef:

Behalve dat ik het hier volledig mee eens ben, wil ik ook even benadrukken dat je je pas volledig in deze personages kan inbeelden eens je zelf weet hoe het is.

Hierbij zet ik niemand aan tot gebruik van drugs, maar je gaat al sneller lachen, omdat je weet hoe ze reageren en waarom.

Krijgt van mij ook een dikke vijf!

avatar van Meister

Meister

Storkie schreef:

Perfecte reactie ben het er 100% mee eens niks aan toe te voegen.

avatar van jordandejong

jordandejong

eerste keer dat ik hem keek heb ik een paar keer goed kunnen lachen vooral met die freaksow. maar de tweede keer was het minder lachen en was het niet eens een voldoende waard

avatar van canciser

canciser

Deze humor is erg grappig, maar de film moet het vooral hebben van die 2 knullige Koreanen. Epic Duo! 3.5*

avatar van Minotaures

Minotaures

Het is hun alleen helaas niet gelukt om in de avond een hamburger op te krijgen.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

canciser schreef:

Kumar is Indiaas...

avatar van Manschot

Manschot

De meeste grappen waren erg flauw en voorspelbaar. Er zaten wel een aantal tussen die me wel aan het lachen maakten, bijvoorbeeld Kumar die zijn behoefte doet bij die struiken of die acteur achterin hun auto, maar voor de rest was het vooral 'Amerikaanse humor'.

Ik denk dat het meer een film is die je kijkt met familie of vrienden, ikzelf keek hem in mijn eentje dus dan gaat de lol er grotendeels al vanaf. Moet wel zeggen dat ik nu écht honger heb.

avatar van tyler-durden

tyler-durden

dit is gewoon een ongekende comedy klassieker

Het genre moet je liggen, maar de humor is zo flauw dat het juist weer leuk wordt. Ik vind deze een stuk beter dan American Pie en Road Trip en die onzin.

Technisch gezien is het allemaal zeer amateuristisch, die scene op het eind waarop het van compleet donker in het volgende shot in eens licht is

dat anti marihuana spotje wat ze kijken op tv schijnt trouwens een echt spotje te zijn

avatar van barns

barns

Eigenlijk vind ik deze film enorm triest, maar de triestheid is juist waar deze hele film op gebouwd is. Dat zorgt er ook nog eens voor dat de stupiditeit van de hoofdpersonen en de acties die zij uitvoeren je gewoon overdonderen..

Waardeloze film maar ik kon er om lachen

avatar van sandesh036

sandesh036

Geweldige film!

avatar van Ruben0s

Ruben0s

lekker lachen om humor die totaal nergens opslaat heerlijk

Trash van de bovenste plank die zich in de verste verte niet kan meten met Road Trip, American Pie 1 en How High.

avatar van Latinstar

Latinstar

vermakelijk en humoristisch acteerspel van deze twee gasten waar je idd niet te serieus naar moet kijken

avatar van Harmonijak

Harmonijak

Ik heb deze film tig gekeken en dan altijd stoned dus wellicht dat ik hem daarom steeds zo geweldig vind. Alle personages van de losers next door tot aan freakshow zijn ook gewoon stuk voor stuk lachwekkend.

Wat betreft het "stoner" genre, ik heb het idee dat de film op zich ook zonder het hele wiet concept had kunnen doen en eigenlijk alleen als gimmick wordt gebruikt. Het is echter wel een hele leuke gimmick die de film des te lachwekkender maakt.

EXTREME!!!

avatar van jansma

jansma

wat was dit lachen zeg.. en wat een flauwe humor waar je echt om moet lachen.. schitterend

avatar van lettervorm

lettervorm

Ik heb deze film net gezien met enkele vrienden maar we hebben hem afgezet na een uurtje. We konden er echt niet mee lachen, zelfs niet nadat we enkele biertjes ophadden.

avatar van Thomas83

Thomas83

Zo'n flauw dude-filmpje op zijn tijd kan best leuk zijn. Deze wordt vaak als een van de leukere genoemd, dus wilde wel eens aan de serie (twee films pas, maar dat worden er ongetwijfeld nog meer) beginnen. Al kon ik me niet voorstellen dat het echt zo leuk zou worden als je alleen al die kopoeb van John Cho en Kal Penn op de poster ziet. Maar Danny Leiner is de regisseur van de geweldige onzin-film Dude, Where's My Car, dus ik waagde het erop, en daar heb ik totaal geen spijt van gekregen. Deze film is heel erg leuk, echt een van de besten binnen het genre. Beter nog dan Dude, Where’s My Car?, die wel zo vaag en flauw was dat het voor vrij veel mensen niet werkt.

Deze film heeft nog altijd een hoop vaagheid en platte en flauwe grappen, maar er wordt nog redelijk maat gehouden en sommige grappen zijn echt geweldig. Er zitten ook nog vrij scherpe politieke= getinte grapjes in, zoals de spot met de racistische politie-agenten. Vage humor zoals die met de cheetah werkt ook erg goed, en ik heb me echt doodgelachen om de voorspelbare grap met de wasbeer. Als je dit soort dingen goed uitwerkt dan kan het ook gewoon heel erg leuk zijn. De humor in die dialogen is ook leuk geschreven.

Het valt misschien nog niet eens zo op als je er niet specifiek een beetje op let, maar de soundtrack vond ik ook wel erg lekker. Heel goed passende laidback-muziek, maar zonder de veilige en daarmee ook voorspelbare keuzes, heel knap. Op een enkel moment weet de film zelfs visueel nog enigszins onderscheidend te zijn, vooral aan het begin. Het is allemaal lekker fris gedaan.

De absurde situaties zijn erg leuk uitgedacht, en de cruciale bijrollen doen het zeer leuk. De steeds door de politie gediscrimineerde neger, de extreme sporters, Freakshow en zijn vrouw, de lollige cameo van Neil Patrick Harris, bijzonder geestig allemaal. Bijna allemaal geintjes die we al veel vaker hebben gezien, maar de uitwerking en toon is gewoon helemaal goed. Al waren er best af en toe momentjes dat het iets minder was, zoals Kumar die grote ogen opzet en dat soort dingetjes. Paula Garcès ziet er overigens oogverblindend mooi uit. Op het einde wordt de film nog een beetje feelgood en er zit ook wat moralisme in de film wat meer dan prima werkt, zeer opvallend voor een komedie als deze.

Het vervolg wordt zeer duidelijk aangekondigd, en die eerlijkheid vond ik ook wel aardig eigenlijk. Deze ga ik ook kijken, ook als deze ook maar 60% zo leuk is als deze film. Ik heb echt genoten en stelde na een kwartier al vast dat ik waarschijnlijk nog ruim een uur lang erg veel kon genieten, en dat heb ik ook gedaan. Afgerond naar boven verdient de film gewoon die 4.0* wat mij betreft. Kwaliteit mag beloond worden.

avatar van Charmides

Charmides

Haha hele leuke comedy. Leuk bedacht. Iets origineels.

avatar van HorrorClassic

HorrorClassic

Storkie schreef:

Ik kon het niet meer met je eens zijn Storkie , deze film is gewoon gemaakt voor jongeren die wat wiet hebben gebruikt. Tijdens de film was ik nogal stoned en het lijkt echt dat de grappen gemaakt zijn door en voor stoners. Topper voor een rustig zaterdagavondje met wat vrienden op de bank en een stickie in de hand:D!

avatar van berrydrum

berrydrum

waardeloze kut film sorry hoor wat een stelletje sukkels die 2 vond er echt geen zak aan

avatar van barns

barns

Als je dit type humor niet kan waarderen, evenals humor zoals die te vinden in is Forest Gump, wat voor humor vind jij dan wel geschikt?

Of heb je helemaal geen gevoel voor humor ?