Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Charles Shyer
Met onder meer: Jude Law, Susan Sarandon en Jane Krakowski
Releasedatum: 13 januari 2005
Plot Alfie
"Meet a man who never met a woman he didn't love."
Alfie (Law) is een Brit die in de States met veel succes vrouwen weet te versieren. Vrouwen zijn Alfie's lust en leven, zolang hij zich er maar niet gevoelsmatig aan hoeft te binden. Als zijn beste vriend een dipje in diens relatie heeft, probeert Alfie het koppel op zijn manier bij te staan, met als gevolg dat hij uiteindelijk met de dame in kwestie naar bed gaat. De daaropvolgende problemen zetten Alfie aan het denken. Want waar draait het nou eigenlijk om in het leven?
Alfie
Liz
Terry
blabla
- 2070 berichten
Wanneer ga ze nu weer eens iets nieuws doen in de VS, ik word gestoord van al die remakes.
reulbat4
Alleen al dat gezicht op de voorkant ...mmm...
Normaal laat ik me daardoor niet leiden, maar nu...
Het verhaal is inderdaad een beetje uitgekauwd, maar we wachten gewoon af .
Kim Engel
Heb deze in Londen gezien, 2x... leuk, leuk, leuk! De bioscoopzaal zat helemaal vol, met mensen van alle leeftijden.. ik wed dat er oudere paartjes waren die de eerste Alfie ook kenden en nu kwamen kijken naar de nieuwe.
Humoristisch, vlot geschoten, knap... Jude Law laat zich in een sprankelende reeks personages zien. Petje af voor deze acteur!
dje-em
erg leuke film, wel voorspelbaar enigszins, behalve dat susan sarandon een jongere minnaar had...ik verwachte die oudere klootzak
zeus
De film was best te doen, maar ik vond niet alles even grappig. Het einde vond ik zelf wel een beetje jammer. 3*.
vivian
gister de film gezien, het was wel wat ik ervan verwacht had, gewoon leuk niet dan dat.
maar jude law was echt geweldig!!!!
Lillytjuh
de film was echt wel goed, alleen het einde viel een beetje tegen.
en jude law acteert fantastisch!
PinheadRules
Jude Law is inderdaad een hoogtepunt in deze film, maar voor de rest wat flauw. Het verhaal is vrij voorspelbaar. Jammer dat ze hem niet gewoon de hele film zijn gang hebben laten gaan zoals het in het begin gaat...
Esteban
Hij is knap, zelfverzekerd en weet het van zichzelf. Kortom, een hatelijk personage met ’n zekere arrogantie die je in het dagelijkse leven liever een dreun zou verkopen. Vooral dan omdat je beseft dat hij je in een mum van tijd om z’n vinger draait en je hem alles vergeeft. Wel, ligt het aan mij, of is ‘Alfie’ gewoon een extra in de verf gezette versie van Jude Law?
In deze erg hedendaagse kijk op relaties haalt de serieuze –en meteen ook sterkste- kant het uiteindelijk moeiteloos van de, soms weinig subtiele, humor. De prent heeft godzijdank wel degelijk iets te vertellen, maar niets nieuws en het hele verloop bied op zich weinig verrassingen. (op het nazinderende antwoord van Susan Sarandon na) Law bewijst zich echter voor het eerst een waardige ‘leading-man’ en zelfs het zwaaiende vingertje van Pietje Moraal kan niet verhinderen dat het allemaal bijzonder genietbaar blijft.
Alfie ***
krabat
Iedere keer als ik die Jude Law zie acteren denk ik dat het een robot is. Dit zal wel komen door zijn rol in AI die hem op het lijf geschreven was met zijn gladde kop.
johanm3
Leuke film was dit. Al kan ik me goed voorstellen dat veel mensen deze film niets aan vinden.
mligtenberg
Zucht... wat een gepraat in de film. Dat stoorde ik me echt aan, dat hij zelf zijn verhaal verteld. Halverwege dacht ik: ik hoef 'm niet meer verder te zien. Heb 'm toch afgekeken en na de eerste helft werd de film toch wel wat beter. Maar eh... Jude is weer een hunk!
Lotteke
Hmm, vond er echt heel weinig aan. Zat er iemand op deze film te wachten?
Jude Law irriteerde me de hele film lang door en ik vind het ook geen geweldige acteur.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Nou, het begon in mijn ogen allemaal leuk met Alfie the Player.. Maar dit konden ze helaas niet volhouden (tjah, is ook het verhaal niet uiteraard).
Maargoed, al met al nog 3,5 sterretjes.
spuit11
Het is een vrij cliche-matige film, verder kan ik er kort over zijn.
Jude Law: veel en lekker
spuit11
Wilde wel nog even vermelden dat de muziek van Mick Jagger en Dave Stewart wel prima verzorgd is en prima aansluit bij de film.
veendiek
ik vond het wel een mooie film maar zo langdradig duurde mij te lang
Waku
Langdradige tegenvallende film.
het gewouwel tegen de camera gaat snel vervelen..
En dan aan het eind van de film"de wijze les"...
Advies:laat maar staan deze film, mis je niets aan als je hem niet ziet.
Bone*Thugs
vond hem ook beetje langdradig en vooral iri dat die vent steeds zit te praten in zichzelf of ja het publiek dan LOLL
Sexy Lee Ryan
Tja, Alfie. Toen ik de film op had gezet na een half uur dacht ik, mijn god moet ik deze uitzitten.
Maar ik vond de film eigenlijk lang zo slecht nog niet. Het gaf me een goed gevoel, het gepraat vond ik in het begin erg irritant, maar later stoorde het me niet meer. Ik vind die Jude Law niks aan, maar de rol deed hij wel leuk. 3,5* voor Alfie!
cherislee
Ik vond de film wel grappig. Hij deed me aan een vriend van me denken;). Alleen jammer dat het einde een beetje tegen valt
Eric07
De filmmakers leven blijkbaar nog in het pré-aids tijdperk want van condooms heeft Alfie dus duidelijk nog nooit gehoord.
Flauwe comedie en dat praten in de camera is stomvervelend en irritant
josje
Wat een poepfilm zeg, dat gelul in de camera is erg iritant. En dat het halverwege de film went is de grootste onzin, het wordt steeds iritanter.
Een 2,5 voor dit Alfje

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Adams Æbler