Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Steven R. Monroe
Met onder meer: Dennis Hopper, Kelly Brook en Hippolyte Girardot
Gesproken taal: Frans en Engels
Plot House of 9
"Nine Strangers. One House. Only One Will Get Out... Alive."
Negen mensen die elkaar niet kennen worden ontvoerd en opgesloten in een villa. Al snel komen ze erachter dat ze onderdeel zijn van psychopathisch spel, waarbij slechts één van hen de villa levend mag verlaten. Wie? Dat zullen ze zelf moeten bepalen. De uiteindelijke winnaar zal beloond worden met vijf miljoen dollar. Het brein achter deze zieke marteling lijkt zijn zin te krijgen. Stuk voor stuk maken de lotgenoten elkaar af, en al snel staan de laatste overlevenden lijnrecht tegenover elkaar...
-P-
Zeker geen slechte film.
Ik snap de vergelijking met saw niet, iedereen vergelijkt tegenwoordig alles met saw.
Hij lijkt daarintegen wel op the cube.
Einde was goed. Er zitten wel wat saaiere stukken in maar dat kan ook niet anders met zon soort film.
Nogmaals: Best te pruimen.
nightbreed
Deze film kan ik het beste onschrijven als 'Saw' meets 'Cube' en dan een slap aftreksel daarvan.
Ik werd een beetje misselijk van de pseudo psychologische eendimentionale karakterschetsen a la 'Cube'
De verwikkelingen waren net zo ongeloofwaardig als de karakters.
Alleen de laatste 20 minuten zijn eigelijk te genieten.
Het einde moet verrassend of origineel zijn maar is gewoon onbevredigend.
Cijfer: 2,5
Leno
Erg zwakke film die in te delen is in drie 'delen'. Het eerste deel waarin de stereotype karakters slechte dialogen moeten oplepelen. Vervolgens komen er enkele scenes waarin iedereen ineens gaat drinken en met elkaar gaat dansen met dramatische muziek op de achtergrond. Hier was echt geen touw aan vast te knopen.
Met moeite haalde ik het einde, dat dan op zich nog redelijk was.
Hopper lijkt hopeloos verdwaald in deze film. Lees 's een keer een script voordat je 'ja'' zegt! Voor mezelf moet ik zeggen: lees eens een keer een plot voordat je een film gaat kijken..
dennisabc
Ik vond de film inderdaad lijken op the Cube, en hij heeft wat weg van Saw. Vond de film geen enkel moment echt goed, kreeg er wel een beklemmend gevoel bij. Het einde was daarentegen onverwacht en het zorgde op de een of andere manier eerder voor een glimlach dan voor een angstig gevoel. Laat ik het er maar op houden dat een keer kijken de moeite is, daarna NOOIT meer.
AardeWerk
Zelfs na 2x kijken ging ie nog niet vervelen. Het blijft een aardig verhaal en dat einde is gewoon 'uit de kunst '. (3,5*)
ILDIB
Er gebeurt niet zo gek veel en de karakters komen voor geen meter over. De sfeerbeelden doen ook niet hun werk. Het eindplot is echt fenominaal en daar vor geen 2 maar 3
bimbel
Ik vond het wel een spannende en leuke film, al vond ik het begin wel heel erg saai. Maar het einde maakte het hem goed.
simge
ik vond dit echt wel een vette film hoor wat zeurt iedereen nou weer over saw
het einde was echt super vond ik
vooral de blik in haar ogen maar het was idd meer "leuk" dan eng
robertvanmourik
gelukkig duurde de film maar 85 minuutjes... shit wat een slaapverwekkende film...je denkt.. leuk..veel lijken enzo... Wat Saai.. en het einde is opzich wel geinig... vooral hoe verbaast zij kijkt:D. ik geef 1,5 *
HoRRoR-Freak23
saw? nee duidelijk geen saw, de muziek is niet te pruimen, maar toch wel een goed verhaal , beetje te vergelijken met the cube, alleen vind ik deze een sukje minder.
twijfel tussen een 2.5 of 3* maar omdat ik em wel te kijken vond geef ik em toch een voldoende
The Last
Wat een bagger zeg. Erg matig verhaaltje, en er gebeurt vrijwel niks! Niet meer dan een stelletje idioten die opgesloten zitten in een huis en met mekaar ruzien. Richting het einde wordt het misschien wat spannender, maar toch eindigt het erg erg erg teleurstellend (de winnaar komt in een ruimte terecht met het geld, waar ook andere winnaars zijn en ineens is het afgelopen).
Ik neem in ieder geval aan dat er een vervolg komt.
Hando
Het einde iseigenlijk ook een vorm van liegen. Ze beloven miljoenen, maar in zo'n ruimte is dat papier natuurlijk niets waard. Erg flauw. Echt een anti-climax.
Mr Confused
Denk dat u en The Last het niet helemaal door hebben!
The Last
Denk dat u en The Last het niet helemaal door hebben!
Nou vertel.. hoe zit het?
lil j
Ondanks de vele negatieve reacties hier vondt ik het nog best wel een goede film.
Leuk als je een keer een beetje spannende film wilt zien.
moviemuis
Ik vind 'm eigenlijk zeer matig, ik vind het een beetje een slap verhaal.
Wel weer een verassend einde.
Ik vond deze film dus helemaal niets, ik heb niet eens het einde gehaald en dat gebeurd echt niet vaak. Onsamenhangend en (voor mij) abosluut geen boeiend verhaal.
guylopez93
vermakelijke film
het verhaal sprak me wel aan dus daarom besloten om deze film te gaan kijken. Ik vond het geen slechte film, acteerprestaties waren redelijk, vermakelijke moorden en spannend, alleen zaten er wel stukjes in die saai waren maar dat kan ook niet anders bij zo'n film anders zou de film heel kort duren als er alleen spannnende stukjes werden vertoond. Het einde vond ik ook onverwacht maar wel goed bedacht. Verder een film die wel een keer het kijken waard is
roedie18
dit is een mooie film, ik vind ook dat je dit niet kunt vergelijken met saw... er had van mij wel iets meer spanning in gemogen, er zaten namelijk niet heel veel schrik momenten in dat vond ik wel wat minder, daarom geef ik een 3,5 op deze film..
Lexcoaster
Het idee van deze film is erg origineel, alleen wordt het belabberd uitgewerkt waardoor de spanning maar niet wordt opgebouwd, spanning die er wel had gezeten. Het einde is dan weer wel sterk. 2.5*
Boeikens
Redelijk.
Voor de horror moet men deze zeker niet kijken maar de sfeer mag er best wel zijn.
Een beetje vergelijkbaar met Breathing Room maar meer onderhoudend doch minder spannend. Het duurt wat voor het verhaal goed op gang komt en het einde is zo slecht nog niet. Was niet direkt voorspelbaar.
Elineloves
De eerste keer dat ik de film zag vond ik hem erg vermakelijk, hij was me lang bij gebleven. Ik heb hem nog niet zo lang geleden waar gezien, en ik vond het nog steeds een filmdie de moeite waard was. Uiteraard merk je tijdens het kijken en achteraf dat er behoorlijk wat verbeterpunten zijn, maar bij welke film heb je dat niet tegenwoordig?
3.5 *
luckyluuk
Net gekeken en ik moet zeggen dat ik hem niet eens zo slecht vind. Ik vind het eigenlijk wel een goede en geinige film. Vooral het einde daar had ik echt niet aan gedacht. Echt prachtig hoe die vrouw die kamer binnenkomt .
Leuke en vermakelijke film om een keertje te kijken. Duurt even eerdat er echt wat gaat gebeuren, maar als het eenmaal op gang komt is het erg vermakelijk.
Ik wilde hem eerst 3.5* geven, maar ik vind het einde echt zo goed en knap gevonden dat ik mijn cijfer verhoog. Het einde is wel eerder een beetje lachwekkend dan eng, maar goed. Ik zou de film alleen al aanraden om het einde.
Hip-Hop Drunkie
Goede film, had al meer films met een verhaal zoals deze gezien (mensen die elkaar niet kennen die worden opgesloten in een huis) en deze vind ik zeker een geslaagde film.
Mooie casting voor de vrouwelijke rollen ook (zo hoort het) want het waren toch wel aantrekkelijke vrouwen in deze film, vooral het fotomodel Claire ( Susie Amy) was een lekkere verschijning!
Killerkip
Langdradige film, mijn ogen zijn erbij dichtgevallen *oeps*
Laatste kwartier wel gezien, dat was wel weer aardig
_Moonwalker
Het hoogtepunt van de film is het einde. Voor de rest is de film niet erg goed. Ze hebben wel geprobeerd om de psychologie van een paar onbekenden die bij elkaar worden opgesloten vorm te geven, maar slaagden daar jammer genoeg niet in.
Een paar leuke momentjes, maar voor de rest erg ongeloofwaardig. Het enige goede aan de film zijn de prachtige vrouwen en zoals eerder gezegd het einde.
Een film om te zien en daarna te vergeten.
Bart Simpson
Goede film, lijkt alleen wel heel erg veel op saw. Einde was wel weer origineel en goed bedacht. Alleen dan een vraag:
Is hier een vervolg op?
Ik wil nu wel weten of er wel een eind komt aan dat spel

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Thriller 'A Time to Kill' met Matthew McConaughey morgen op televisie

Paramount deelt trailer van de Taylor Sheridan-serie 'The Madison' met Kurt Russell

Dark City
Thriller / Sciencefiction, 1998