• 9.369.453 stemmen

Geregisseerd door: Steven R. Monroe

Met onder meer: Dennis Hopper, Kelly Brook en Hippolyte Girardot

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot House of 9

"Nine Strangers. One House. Only One Will Get Out... Alive."

Negen mensen die elkaar niet kennen worden ontvoerd en opgesloten in een villa. Al snel komen ze erachter dat ze onderdeel zijn van psychopathisch spel, waarbij slechts één van hen de villa levend mag verlaten. Wie? Dat zullen ze zelf moeten bepalen. De uiteindelijke winnaar zal beloond worden met vijf miljoen dollar. Het brein achter deze zieke marteling lijkt zijn zin te krijgen. Stuk voor stuk maken de lotgenoten elkaar af, en al snel staan de laatste overlevenden lijnrecht tegenover elkaar...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Het is een beetje ongeloofwaardig overgebracht hoe de inzittenden paranoìde worden, hiermee was voor mij de lol er al vanaf. De film heeft een goed eind, maar de totale uitwerking is wat minder.

avatar van Rosicky

Rosicky

Tsja, zoals vele met mij eens zijn is dat een mengeling van Saw en Cube. Men neme de slechtse stukken van beide films, gooien het in een onrealistisch jasje, en voor je het weet heb je weer anderhalf uur van je leven vergooid.

avatar van murtcelP

murtcelP

Leuke film om te vertonen op de 'verjaardag' van Big Brother

De vergelijking met Saw en Cube zie ik niet helemaal, het heeft veel meer weg van Das Experiment. Het gaat vooral over hoe mensen zelf doordraaien in zo'n situatie.

Helaas laat de film te veel dingen liggen en zitten er wat onlogische dingen in. De personages zijn te vlak, terwijl ze daar in zo'n soort film veel meer mee zouden moeten doen.

Het decor vond ik erg mooi, het einde is de beste scene van de film!

***

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Bart Simpson schreef:
Is hier een vervolg op?
Ik wil nu wel weten of er wel een eind komt aan dat spel

Is dit geen spoiler? Misschien tussen spoilertags zetten....

avatar van Prudh

Prudh

Lekker slim altijd, mensen die spoilers quoten.

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

The Last schreef:
maar toch eindigt het erg erg erg teleurstellend (de winnaar komt in een ruimte terecht met het geld, waar ook andere winnaars zijn en ineens is het afgelopen). Ik neem in ieder geval aan dat er een vervolg komt.
Het is juist helemaal niet teleurstellend! Met dit einde laten ze zien dat het spel nooit ophoudt, je blijft maar in nieuwe huizen komen en komt er nooit meer uit. En dat alleen maar voor The Watcher's vermaak. Natuurlijk komt er geen vervolg.. Je kunt wel bedenken hoe het verhaal afloopt; niet.

avatar van barns

barns

Die blik op het einde, zeer vermakelijk

Maar de rest van de film kon mij niet echt bekoren, dit is voor mij echt zo'n film die je vergeet voordat hij afgelopen is. Vond het gewoon een slap aftreksel van eerder genoemde films in dit forum zoals cube en das experiment.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Het einde is net zo flauw als de hele film. De best mooie settings/shots, een paar aardige scenes cq uitspattingen van de deelnemers maken nog wat goed, maar hoger dan 2,0* kan ik met de beste wil niet geven.

avatar van TimZor

TimZor

Echt zo zwak gewoonen zeer slecht acteerwerk ook zelfs van Hopper die soms een accent probeert te hebben maar daar voorledig de mist in gaat.

De 1 geeft ik voor het einde die was leuk bedacht maar voor de rest is het 88 minuten lang superslechte film.

En inderdaad dit is de zoveelste versie van een versie van een versie ga zo maar door vermoeiend. .

avatar van mikey

mikey

Zoveelste film met dit onderwerp. De finale ken ik uit een j80 aflevering van de twillight zone. Die heel wat beter is/was

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

misschien cliche verhaal, maar het had nog wat leuks kunnen worden, zeker voor de liefhebbers. maar is zo saai uitgewerkt. geen spanning, wat mislukte melodramatische muziek die de film nog meer naar beneden haalde. allemaal wat ongeloofwaardig, en iets te hals-over-kop zonder enige opbouw waardoor er ook geen echte spanning was.. wel een leuk einde overigens

avatar van m1701

m1701

pffff weet niet zo goed wat ik over deze film kan zeggen.

Weet wel dat het gedeelte met de harde muziek mij zwaar geirriteerd heeft. Wat een slecht stuk was dat! Voor de rest gebeurt er niet zo heel veel. Een horror kan ik het dan ook zeker niet noemen.

Het wanhopige werd op sommige momenten wel goed neergezet!

Het einde vond ik echt helemaal super!!!!

daarom 2,5*

avatar van Layla!

Layla!

Het einde maakte deze film tot 3*

Verder wel een goed verhaallijn. Eerder een thriller dan een horror.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Layla! schreef:

Het einde maakte deze film tot 3*

Wat maakt dat je dan toch 4,0* stemt, of is dat een foutje?

Ik vond het een heel stom einde!

Is er hier een vervolg op of niet?!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik vond de film eigenlijk wel mee vallen. Ik had het veel slechter verwacht.

De acteer prestaties waren onder de maat en alleen Lea kon de film nog een beetje redden. Het verhaal is geinig bedacht maar slecht uitgewerkt en het lijkt een beetje op Saw.

En vooral het einde wat hier boven al aangegeven is, vond ik echt lullig en stom! Ik had al zoiets verwacht.

Als je het einde van de film ziet denk je echt zoiets van: Waarom heb ik deze film gezien?

Maar was wel redelijk en vermakelijk dus daarom 2,5*

avatar van xIneke

xIneke

ik vond het opzich wel een leuke film, alleen het einde niet =p

een vervolg erop zou ook niet leuk zijn, want dan gebeurt er waarschijnlijk niet veel anders.

maar ik vond het het wel waard om te kyken. =]

xxxx.

avatar van Yoghidrink

Yoghidrink

Maar het had allemaal veel spannender kunnen zijn. Het verhaal leent zich daar in ieder geval wel voor.

Op zich niet een heel slechte film, maar zeker niet een die me bij zal blijven....

avatar van AGE-411

Ik ga zeker kijken!

avatar van CNN

CNN

TragieStar.* schreef:
Ik vond de film eigenlijk wel mee vallen. Ik had het veel slechter verwacht.

Maar was wel redelijk en vermakelijk dus daarom 2,5*

ja, jammer dat er geen echt einde is, de ontbering begint opnieuw. Ik had graag gezien dat Lea het zonlicht kon zien met haar 5milj dollar en dat die psychopaat op een of andere manier wordt gesnapt, maar dat gevoel heb je nu eenmaal met die horrorfilms dat er nooit sluiting is.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Yoghidrink schreef:

Klopt. Dit had gewoon véél beter moeten uitgewerkt worden, het verhaaltje is gewoon véél te dunnetjes en ook nog redelijk ongeloofwaardig... en redelijk voorspelbaar, toch?

avatar van kenn morozov

kenn morozov

punten, 1op 10, het einde,geef ik een 9op10,film was een afgitsel van idd Saw en Cube,alleen veel minder spannend alhoewel Cube eigenlijk ook niet echt goede films waren,

maar tot hier House of 9, saai alhoewel het einde bijna geslaagd is.

is het dat de film toch nog pas op het einde ten goede komt.

avatar van Wassup !

Wassup !

House of 9 laat al van het begin van de film merken dat het zichzelf niet al te serieus neemt. Het nogal slechte acteerwerk van meeste acteurs is daar al een voorbeeld van. Zo was het tempo van de film ook compleet zoek. Naar het einde toe verbeterde het gelukkig wel, wat wel een grote opluchting was. Het einde was best spannend in beeld gebracht en wanneer de credits van je scherm afrollen laat de film je met een benauwd gevoel achter. Al bij al niet zo slecht. Al raad ik mensen die van het genre houden eerder Cube aan.

avatar van wouterr

wouterr

Afgezien van het feit dat deze film uitblinkt in uniekheid, een ijzersterk verhaal heeft, de meest overtuigende rollen die uiteraard worden gespeeld door de beste acteurs die er maar beschikbaar zijn en juist daarom met ongelooflijk veel charme en passie mij de gehele achtbaanrit op het puntje van mijn stoel hebben gehouden geef ik deze film toch maar één ster.

Heeft de regisseur het script laten schrijven door een aap onder invloed? Het slaat werkelijk nergens op. Vanaf het begin van de film verkeer je in de fase tussen waar je eigenlijk verder wilt zappen en waar de film begint te boeien. Tot aan het eind van de film wacht je, tevergeefs, op dat moment. Deze film is een slaapverwekkende ondoordachte saw rip-off welke de gehele 88 minuten zich tot in het oneindige in een domheidsspiraal overtreft.

Waarom ik de film helemaal heb afgekeken snap ik nog steeds niet en zal ik waarschijnlijk ook nooit volledig begrijpen.

Toch één * voor Lea, omdat ze zo lekker is.

avatar van Jesse93

Jesse93

Het concept in deze films trekt mij meestal wel aan, maar de uitwerking van deze was erg slecht. Van de een op het andere moment krijgen ze een beetje ruzie en er sterft meteen iemand... Ze zitten er nog geen 3 dagen en de meeste worden al bang dat ze niet genoeg te eten krijgen.. Je krijgt verder ook geen enkele achtergrond van mensen en je weet niet waarom ze bij elkaar gezet worden. Vragen waar ik toch graag antwoord op wil om het verhaal wat beter te begrijpen.

Dus heel erg overdreven allemaal. Het eind shot was dan wel weer grappig, maar wel heel erg open, waar ik niet zo van houd. Wel weer zo'n eind waar een vervolg bij hoort, maar die wordt waarschijnlijk nog slechter dan deze.

Dus niet echt een aanrader.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Ik vond hem best vermakelijk als je eens niets te doen hebt. Maar uiteindelijk niet zo'n goeie film. Vond er niet veel aan, verhaal is echt wel zwak en acteerprestaties waren nu ook niet bepaald erg goed. *2

avatar van the new guy

the new guy

Ik wilde eigenlijk 1 ster geven voor de overmaat aan clichées, stereotypen en ondermaats acteerwerk.

Het einde is echter zo sterk dat ik 1.5 bij geef. Echt heel goed. Deze film moet worden overgedaan, zonder Hopper, en dan wordt het een klassieker.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Matig maar wel vermakelijk. 2.5*

avatar van dennmgn

dennmgn

Zeer tof eind, maar voor de rest spannend genoeg om hem nog net uit te kunnen kijken!