Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 17 oktober 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Fargo
"A lot can happen in the middle of nowhere."
Jerry Lundegaard (William H. Macy), een autoverkoper in een klein stadje in Minnesota, zit tot over zijn oren in de schulden... maar hij heeft een plan. Hij zal zijn vrouw laten ontvoeren door twee schurken (Steve Buscemi en Peter Stormare) om vervolgens aan zijn rijke schoonvader een flink bedrag aan losgeld te vragen. Het zou een eenvoudige klus moeten worden, ware het niet dat de criminelen direct na hun aankomst in Fargo drie inwoners koudmaken. De hoogzwangere politie-agente Marge Gunderson (Frances McDormand) wordt belast met het moordonderzoek. Wie denkt dat haar gebrek aan ervaring met grote misdrijven in haar nadeel zal werken, komt bedrogen uit. Marge ontpopt zich tot een ware speurder met de neus van een bloedhond en de vastberadenheid van een terriër.
- Trailer (YouTube)
- Fargo / Barton Fink (MusicMeter)
- Tv-serie (TvMeter)
Shep Proudfoot
Mike Yanagita
moviegirl2
Erg saai, acteerwerk ook niet overtuigend.
Wel grappige en goed uitgewerkte personages, maar je had niet één keer het idee: hier zit ik een goede film te kijken...
N811
nog net 1*
Ik begrijp je, Maar toen ik de film voor de 3de keer zag vond ik hem echt wel dus goed.
God bestaat niet
nog net 1*
Deze film is gewoon zalig! maarje moet van het genre houden en rustig de tijd nemen om de film te apprecieren. Van mij krijgt ie 4 sterren
klute89
Dit is echt een super film, wat deze film zo mooi maakt dat het zich in de winter afspeelt en dat in combinatie met verlaten landschappen prachtig gewoon! Ook het accent van Mcdormand is geweldig in de film, "Jaa" Toen dat ik voor het eerst hoorde moest ik toch wel even lachen.
Buscemi speelt ook top als gefrustreerde crimineel, deze film is gewoon een lust voor het oog. De muziek, fotografie en de acteurs vormen samen een prachtig geheel onder de sublieme regie van de Coens
! 4,5*
Drikturpin
Geweldig, ook al heb je hem al jaren niet gezien .
Zodra je hem weer ziet weet je meteen weer waar hij ookalweer overgaat.
Zon inpekt heeft deze film.
Waar gebeurde feiten.
Geweldig, ook al heb je hem al jaren niet gezien .
Zodra je hem weer ziet weet je meteen weer waar hij ookalweer overgaat.
Zon inpekt heeft deze film.
Waar gebeurde feiten.
dat van die waargebeurde feiten is onzin. Dat hebben de Coenbroers de mensen wijsgemaakt zo hebben ze later in een interview eens gezegd.
De film blijft echter geweldig!
moviegirl2
ok bedankt zal het toch ooit nog eens proberen denk ik.
maerk
Alwéér een hele goeie van de Coens. Komisch en spannend. Alles zit helemaal goed inelkaar. 5 sterren zou ik niet gegeven hebben want daar is het gewoon niet mijn film voor...zegmaar. Maar er was toch iets dat me ervan belette om 4,5 ster te geven maar ik zou niet precies kunnen zeggen wat. De acteurs zijn helemaal op hun plaats en een genot om naar te kijken, Deakins doet weer heel goed zijn werk, alles wat Joel & Ethan Coen doen is helemaal perfect (dat is dus regie, productie, script, montage
). Maar het voelt alsof er iets mist, misschien had ik wat meer duidelijkheid gewild aan het eind...misschien had er net iets meer moeten gebeuren? Maarja...conlusie is dat t gewoon een hele goeie thriller is
Dat worden dus 4 hele dikke sterren die de 4,5 net niet kunnen waarmaken.
ralfsjam
heb me 2 dagen lopen schamen dat ik deze film nog niet echt gezien had van de Coen brothers, samen met o borther... en the man... (slecht he?) ga het helemaal goed maken! begon met Fargo. ooit wel flardes van gezien, maar nooit helemaal. uiters goede film met leuke humor en perfecte acteurs. zeer tercht dat hij in de top 250 staat! van mij krijgt hij een dikke 4!
SinEater
Deze film heeft jarenlang bij mij op nummer 1 gestaan, de acteerprestaties zijn van het hoogste niveau en de setting en het verhaal zijn gewoonweg subliem te noemen. Een heerlijke film die je gewoonweg niet mag missen. Ik vond vooral Peter Stormare erg goed, als de koele psycho.
Er valt aan deze film niks op te merken, t is een juweeltje.
rokkenjager
Ontzettend bizarre film.
Na het zeer uitstekende No Country For Old Men...(Beste Coen die ik zag)...heb ik me wat meer verdiept in the Coens. En niet verkeerd, want ze blijven me verrassen met hun absurde en eigenzinnige filmpjes. Fargo wordt in het algemeen als hun beste werk gezien, alhoewel ik niet zo goed weet waarom. Het eerste wat ik merkte na het kijken van Fargo, was dat het hun meest afwijkende films was, althans......zo kwam het in mijn ogen over. toch verschilt de film ook niet dusdanig van hun andere werken. De humor is hier absoluut niet flauw of goedkoop, maar wordt juist subtiel verwerkt. Vooral mede door Steve Buscemi is veel plezier te beleven......hij draagt zoeen beetje de film met zijn bespottelijke kluchtigheid. Dat zorgt voor een paar erg humoristische scènes . Exempel.....hij wilt weg uit de parkeerplaats, maar weigert $4 te betalen....de volgende woorden die uit zijn mond komen behoren naar mijn mening tot het meest komische quotes ooit.
I guess you think you're... you know like an authority figure, with that stupid fuckin' uniform, huh buddy? King clip-on-tie there, big fuckin' man huh? You know these are the limits of your life, man. The rule of your little fuckin' gate here. Here's your 4 dollars, you pathetic piece of shit.
Verder vond ik Frances McDormand ook zeer uitstekend gecast, vooral haar accent is erg grappig. De muziek vond ik opvallend genoeg belabberd. Het paste totaal niet bij de scènes. Cinematografie vond ik aan de andere zijde wel perfect, het doet de akelige sfeer goed, en past ook bij Fargo's Neo-noir stijl. Het verhaal staat niet altijd in een goede balans, en is niet immer solide. Ondanks de relatief korte lengte van de film zijn er paar redundante en onnodige scènes in de film die niet scherp noch plaisant zijn.
Fargo.......voor mij op het moment (nog?) niet de meesterwerk wat voor vele is....maar eigenlijk voldeed de film aan me verlangen, en gaat vaker me DVD speler in.....met kans op verhoging is niet uit te sluiten.......4*sterren.
PS: De poster is afschuwelijk.
Djeckson
Een vrij goede film erg komisch en spannend. Maar toch vind ik de Coen Brothers wel overschat.
Steve buscemi haha speelde echt een geweldige rol erg grappig ook.'Peter Stormare was ook erg goed, als de coole killer.
jammer dat de film zo kort was. Ik moet wel eerlijk zegen dat tijdens del laaste 5 minuten mijn ogen het nauwelijks hielden(was erg laat) tot de tijd dat ik hem opnieuw zie blijf ik bij mijn besluit.
wibro
Film vond ik matig toen ik hem voor de eerste keer zag. De tweede keer vond ik hem al een stuk beter en inmiddels staat hij bij mij in de top 10 van beste films aller tijden. Uitstekend verhaal. Prima acteerwerk, vooral dat van Frances McDormand. Ook zonder meer de beste film van de Coen Brothers. Beter dan No country for old men.
Mr.Tony
Heerlijk luchtige film. Ik heb bij deze film meer gelachen dan bij menig komedie. In tegenstelling tot veel reacties hier vond ik het "ge-jah" van McDormand juist wel enorm grappig. En wat heeft die Macy een hoofd. Hij speelt heerlijk de geirriteerde, in zijn eigen leven teleurgestelde, echtgenoot. Je kan je goed inbeelden in zijn personage. Zijn verdienste vind ik. Vooral ook de relatie met zijn schoonvader is leuk weergegeven.
De film klopt gewoon op alle punten. Smaakt naar meer van de gebroeders Coen
Reticulated
Wat een bagger film dit, had een meesterwerk verwacht maar dit was echt te slecht.
wibro
Bagger film???! Te veel paaseieren gegeten?
Reticulated
Bagger film???! Te veel paaseieren gegeten?
Te veel goeie films gezien denk ik, zodat deze in het niets valt
orbit
- 12092 berichten
Het acteerwerk, verhaal en visuele aspecten zijn hierin toch stukken beter dan Indiana Jones and the Temple of Doom..
Pastichio Rocker
Ik denk dat de aparte humor en het bizarre verhaal veel mensen het verkeerde keelgat inschiet, vooral diegenen die commerciele 'standaard' films gewend zijn..

klute89
't is een soort gif die moderne commerciële 'standaard' films

maerk
Een herziening doet wonderen!
Bij mijn eerste kijkbeurt vond ik de film bij lange na niet slecht, maar ik miste toch wel iets. Ik vond het niet dé topper die ik ervan verwacht had. Met name de humor kwam niet helemaal over bij mij.
Maar eerst wil ik het volgende kwijt.
Ten eerste de acteerprestaties. Die zijn echt geweldig in Fargo.
Steve Buscemi is heerlijk grappig als klein, opdringerig crimineeltje met een grote bek
. De rol staat hem echt op het lijf geschreven. Leukste is als hij in de auto zweert dat hij net zo lang zn mond kan houden als Stormare and dan nog steeds de hele tijd door blijft vloeken
Peter Stormare is ook erg goed als weinig spraakzame crimineel. Maar wel erg gevaarlijk!
Frances McDormand laat zich ook zien van een erg grappige kant. Ze won terecht een Oscar voor haar rol, echt heel goed.
Maar het grootste talent in Fargo is toch wel William H. Macy als Jerry Lundegaard, een man die steeds dieper in de problemen komt en de wanhoop nabij is. Man wat speelt die man een mooie rol hier. Terechte Oscarnominatie.
Het camerawerk is ook goed, weer van Roger Deakins. Erg goede cameraman. Het script is toch wel het beste van de hele film. Echt een geweldig verhaal. Het zit geweldig in elkaar en...nouja...zo kan ik wel uren door blijven gaan over dat script
. Terechte Oscar! En de regie is natuurlijk helemaal top in handen van de Coens
Dit hierboven had ik de eerste kijkbeurt ook al opgemerkt. Maar bij mijn tweede kijkbeurt kon ik pas echt lachen om de geweldige humor in de film. Die is heel simpel maar toch zo leuk. Er zijn veel voorbeelden maar deze vond ik toch wel de leukste: Jerry Lundegaard komt thuis en zijn vrouw is ontvoerd. HIj oefent hoe hij paniekerig moet klinken aan de telefoon. Na een paar keer oefenen toets hij een nummer in en wil gaan paniekeren. Maar hij stopt en zegt dan: "Yes, ehm..may I speak to Wade please?
Zo leuk!
Er hangt ook een soort van leuk sfeertje in die film..dit klint echt heel raar maar dat vind ik gewoon.
En het geJah alle inwoners werkt erg aanstekelijk!
4,5*Jah!
AmazingPP
Heerlijk absurde film, die niet door iedereen begrepen zal worden. Het sarcasme druipt werkelijk van deze topper af! Ik heb me dan ook helemaal de schompes gelachen, want dat is mijn soort humor. Daarbij vertelt de film een prima verhaal, is prima geschoten, bevat prima acteerwerk, kortom: een dikke 4,5*
JAH!
jobbybx
Middelmatige film.
Goed om hem gezien te hebben ,maar daar houdt het op.
Ruubster
De eerste film die ik van de Coen brothers zag, was no country for old man. Deze film begon ontzettend strak maar het einde was weer net niks. Iemand anders raade mij daarom aan om deze film te gaan kijken.
Deze film vond ik idd stukken beter. Leuk verhaal, leuk uitgewerkt door mooie stille uitgestrekte shots en erg leuke en wazige typetjes.
Echt een film waarvan de typetjes in ieder geval lang zullen blijven hangen. Ik zal in de toekomst zeker meer films van de Coen brothers gaan kijken.
AmazingPP
Moet je zeker doen! De enige die ik echt niks vond was "The Big Lebowski"....

Vijf goede films waaraan échte koppels samenwerkten

Deze populaire series zijn gebaseerd op een film

The Godfather

American History X
Misdaad / Drama, 1998

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002
bedroglosgeldminnesotasalesclerkwinterontvoeringunsociabilitypolitiestolen moneynorth dakotamoorddonkere komediegeldsneeuwpolice officer killedpolitie agentcar dealershipwoodchipper autoaxe murdermacabrestate trooperpolice officer shotsnowing false historyneo-noirmurder of a police officer complexminneapolisaxeedina, minnesotaminneapolis, minnesotapolice officers