• 9.374.489 stemmen

Alternatieve titel: Simone

Geregisseerd door: Andrew Niccol

Met onder meer: Al Pacino, Catherine Keener en Winona Ryder

Releasedatum: 17 oktober 2002

• Bioscoop Donderdag 19 februari in één bioscoop (Tiel)

Plot S1m0ne

"A star is... created."

De ster van de nieuwe film van een gedesillusioneerde filmproducer stapt plotseling uit de film. Hij besluit haar, zonder dat het publiek het weet, te vervangen door de computergegenereerde ster Simone. Ze wordt een groot succes, wat er voor zorgt dat hij zijn bedrog niet toe wil geven aan de wereld en zichzelf.

avatar van Rujar

Rujar

Precies gewoon een leuke film... leuk en goed moet je dan wel scheiden van elkaar.

avatar van Redlop

Redlop

Teun...is Nederlands nog steeds een verplicht vak in Nijmegen? Vroeger wel.

Ik vindt is al genant...ik vondt is verdacht.

twg

die fout maak ik wel vaker....

het is wel een verplicht vak ja.

mischien moet ik maar op letten in de les.

vindT je nieD?

haha!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Leuke film met een vrij orgineel verhaal.

Vond pacino het wel goed doen als gefrustreerde regiseur. Wel een beetje vergezocht dat hij de hele wereld zo gemakkelijk langere tijd voor de gek kan houden.

Maar als je deze film niet al te serieus neemt is hij uitermate plesant om te zien vind ik.

3,5

avatar van soom

soom

avatar van Arlo

Arlo

soom schreef:

dit is de eerste film die ik met al pacino heb gezien. Hij is wel goe.

Say what? Als dit je eerste ervaring met de bijna-God Al Pacino is, dan zou ik als ik jou was, me voorbereiden op een grote schok. (in positieve zin)

Er bestaan namelijk meer films met Pacino, die je zeker moet zien!

Simone valt mij erg tegen. Past niet in mijn straatje.

2 sterren.

avatar van Arlo

Arlo

twg schreef:

( vooral het licht in deze film vondt ik mooi... jullie niet?)

Het licht??? Blijkbaar heb ik het licht nog niet gezien in Simone. Ik heb meer de neiging om naar het verhaal te kijken en de dialogen, ipv hoe licht het in de film was, maar goed ... dat kan aan mij liggen.

avatar van ¤smas¤

¤smas¤

twg schreef:

( vooral het licht in deze film vondt ik mooi... jullie niet?)

je hebt gelijk over het licht jah...twas heel apperd...maar naar een tijdje vond ik het wel storend...maar vond het wel leuk bed8

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

"Van de makers van The Truman Show!"

Het niveau van Truman valt wel niet te halen in deze film maar hij is ZEKER de moeite waard om te kijken(2,70 )

De heerlijke satirische manier hoe Pacino miljoenen mensen beetneemt met een fictief persoon is meesterlijk en op een heerlijke manier gebracht.Zeker beter dan de doorsnee Amerikaanse komedie.Al vond ik dat er maar weinig te lachen viel.Misschien had Andrew Nicol wat meer op de dramatische toer moeten gaan.Pacino-die er voor een 62-jarige er nog verdacht jong uitzag-zet weer een goede rol neer.

Goede film!

Hier had zeker nog meer ingezeten!

Arlo schreef:

haha. tja. ik ben er zo een die erg op het licht let in films.

niet dat ik film zonder mooi licht meteen slecht vind, maar als er mooi licht in een film is dan vind ik het meteen een stuk fijner om naar te kijken.

Arlo schreef:

nou, ik vind het licht in een film toch wel een best belangrijk onderdeel om sfeer te creeren. Het is iets waar de meeste mensen in de eerste instantie niet op letten maar het kan vaal heel belangrijk zijn( godfather part 2)

zonder de sepia tinten had het gedeeelte van Robert de Niro echt geen jaren 20 gevoel gekregen om maar een voorbeeld te noemen. Sfeer in een film is belangrijk voor: het scheppen van sfeer en om het vaak toch ook prettiger

te maken voor het oogom naar te kijken, zo denk ik erover.

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

Echt een slechte film dit, ongelooflijk onwaarschijnlijk verhaal. Komedie , voor mij was het gewoon een drama.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Ik heb deze enkele dagen geleden gezien en ik moet zeggen prachtige film eigenlijk.Pacino speelt hier een goede rol en het is een goed verhaal wat eigenlijk kan als je ziet wat ze de dag vandaag kunnen.

Vind dat het verhaal goed in elkaar zit en er mocht voor mij zeker een vervolg op gekomen zijn.

4 sterren voor mij.

avatar van Waku

Waku

Niet echt een type film waar je Pacino in neerzet.

Toch komt hij als acteur goed uit de verf als neurotische

filmproducer. Teken dat de man gewoon alles kan spelen.

Verder heeft het verhaaltje niet veel om het hand en is er duidelijk met een grote knipoog gekeken naar de jaren 80 film Weird Science.

Simone is grappig en vooral een leuk tussendoortje op een regenachtige zondag ...

avatar van D-ark

D-ark

3 en met een grote verandering naar in de films van Pacino hier speelt die eens niet een maffia of een brute kop maar een rustige man.

avatar van j_u_u_l

j_u_u_l

Inderdaad, als je deze film niet al te serieus neemt is het gewoon een hartstikke vermakelijke film!!!!

Volgens mij komt die lage score door mensen die liever The godfather bekijken..... :S

avatar van DeCol

DeCol

Wat een zouteloze film is dit man. Heb hem bij de sneak preview gezien, was ik maar niet gegaan. 1,5 ster voor de moeite.

avatar van henkysel

henkysel

hahahaha , jah echt een leuke film. af en toe grappig. al pacino speelt een goeie rol. 3,5 ster

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Niet zo erg boeiend. Aardig idee, maar voor een comedy is het niet komisch en voor een drama te weinig drama. Dochtertje van Al Pacino was erg lief. 2,5*

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Leuk bedachte film.

Al Pacino als de neurotische regisseur doet het wel goed, Rachel Roberts is erg mooi, Keener kwam erg achterbaks over..

Wat het verhaal betreft, het is origineel en leuk. Ik vond dit een gewoon ''wegkijkfilm''. Ik kon nergens om lachen en vond ook niets dramatisch, dus het genre wat er bij staat begreep ik niet echt.

Een (krappe) voldoende:

avatar van Aloys/Bono/Axl

Aloys/Bono/Axl

Een zeer vermakelijke film met weer een goede Al Pacino

avatar van Costa

Costa

saaie film. Al pacino was nog enigzins een lichtpuntje.

ik geef een 2 omdat het toch origineel bedacht is.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

wel leuk.. Pacino in een komedie film is wel grappig

het heeft best wel een leuk verhaal werd ook wel goed geacteerd. krijgt een 3***

avatar van Remi

Remi

soom schreef:

dit is de eerste film die ik met al pacino heb gezien. Hij is wel goe.

Je gaat een mooie filmwereld tegemoet

avatar van somebody

somebody

ik vond hem niet zo goed maar dat is een kwestie van smaak 2.0

avatar van aerogp1

aerogp1

Heb me prima vermaakt met deze film, hoofdzakelijk door de aanwezigheid van Pacino.

Het geheel is erg ongeloofwaardig en zit vol gaten. Ook vond ik het absoluut geen comedy! Zo is de film ook niet bedoeld volgens mij.

avatar van j0zman

j0zman

Ik heb deze film gemakkelijk weggekeken. Ik vond het wel aardig hoe uitgebeeld werd hoe die gekte uitgebeeld kan worden. Oke, het gaat af en toe wat snel en plots maar dat moet je maar voor lief nemen. Vond het niet eens zo'n slechte film dus. 3*

avatar van jwvangent

jwvangent

leuke film hoor

avatar van xvy!

xvy!

geweldige film.. pakt gelijk ook de diva's in hollywood aan

4!

avatar van *San*

*San*

Ik vind de scene leuk waarin ze zingt op madison square. Echt een leuke film is dit!