Genre: Komedie / Drama
Alternatieve titel: Simone
Geregisseerd door: Andrew Niccol
Met onder meer: Al Pacino, Catherine Keener en Winona Ryder
Releasedatum: 17 oktober 2002
Donderdag 19 februari in één bioscoop (Tiel)
Plot S1m0ne
"A star is... created."
De ster van de nieuwe film van een gedesillusioneerde filmproducer stapt plotseling uit de film. Hij besluit haar, zonder dat het publiek het weet, te vervangen door de computergegenereerde ster Simone. Ze wordt een groot succes, wat er voor zorgt dat hij zijn bedrog niet toe wil geven aan de wereld en zichzelf.
Viktor Taransky
Hank Alano
Faith
Reporter
odlaw
Een geweldige, super originele komedie!?
Hier word ik niet blij van, na 20 minuten keek ik al hoelang dit "hilarisch" geneuzel zou voortduren; een magere 1!
Stephan
Mmm... voel me weer een vreemde eend in de bijt. Ik heb me meer dan vermaakt met deze film. Oké... het computerdeel aan het einde is natuurlijk voor verbetering vatbaar (understatement) maar de satire drong bij mij heel goed door.
Misschien komt dat omdat ik me over een aantal dingen zo inmens kan irriteren. Idols, Big Brother, Roling Stones. Dat idolate achter iemand aanrennen. Zelf de domste blondjes die Call-TV presenteren (letterlijk, maar ook metaforisch bedoeld) krijgen een eigen fanclub en meerdere sites staan dan weer vol met caps als zo iemand eens een strak truitje aanheeft of bij het uitstappen enige inkijk geeft. Ik haat dat kuddegedrag. Dom meelullen omdat iets hip is. Zelfs als Simone onwerkelijke uitspraken doet loopt men achter haar aan. Een beetje zoals in Being there
Ja... dus mij kon me deze satirische toon wel bekoren. Meer in de traditie van de 60-er jaren. Simpel verhaal maar geweeeeeldig geacteerd. (En dan heb ik het over Pacino uiteraard, maar ook heel verrassend van Winona Ryder. Haar screentest vond ik zeker zo geniaal als die in Mulholland Dr.).
jedymaster
al draagt de film (en een "bitje" simone) alleen
het einde is mierzoet al had op de elektrische stoel gemoeten
flicks
Zeker wel een film om een keer te kijken, ik vind hem ook heel origineel en zeer goed gespeeld door Al pacino net al Rachel Roberts.... 3.5 sterren
Beejeej
film krijgt een 3.5 van me.
erg vermakelijk, leuk concept, mooie rol van pacino, erg jammer van het einde alleen... verliest daardoor een half puntje.
moviefreak#1
Net gezien.. ik vraag me werkelijk af of Al Pacino wel echt in die film zat en dat hij geen computersimulatie was...
Een 2 voor originaliteit en toch voor Pacino.
Willem-Jan
Al Pacino's performance liet af en toe toch ECHT wat te wensen over. Viel me van hem tegen. Het verhaal was lekker licht en keek heel gemakkelijk weg. Zaten af en toe toch echt wel grappige momenten in. I AM PIG!.
Kortom: magere 3 ***
U-96
- 2077 stemmen
Vermakelijke film, met een leuk plot. Ik vond alles toch wel zo 'op elkaar aansluiten', te veel toevalligheden, en vooral veel overdreven scenes; de overdreven grote belangstelling voor een actrice. De verhaallijn van Victor en zijn ex-vrouw vond ik totaal niet in de film passen, en maakte het dus ook minder leuk. Het einde vond ik nogal zwaar tegenvallen.
Al Pacino maakt gelukkig veel goed in deze film, en er zitten zat leuke scenes in. Voor de rest geen bijzondere film, waar ik vanaf mezelf eigenlijk wel op gehoopt had.
*2.5*
alexis
alle (redelijk negatieve) reacties ten spijt, ik vind het een grappige film, met origineel verhaal. Mooie decors, een beetje zoals in Gattaca. Het is een verhaal wat iin de toekomst werkelijkheid kan worden. Het geeft wel te denken voor het huidige Hollywood.
+ natuurlijk s1m0ne
****
neo
Zeer aardig idee, en niet geheel onverwacht te lang laten doorgaan. Als gegeven voor een kortere film was dit prima geweest. 2.5 sterren
kamar
wel een leuke speelfilm.die scenes met pacino zijn echt grappig,had niet gedacht dat hij zooo grappig kon zien!!!!!!!!!
Captain Pervert
Wat een belachelijke vertoning.
Zeer langdradig, herhaaldelijk op mijn tanden gebeten om hem door te komen (was te moe om op te staan en hem uit te zetten) met een laatste halfuur dat enigszins interessant is, maar het einde is dan toch weer verkeerd gekozen denk ik (al vond ik deze allerlaatste draai ook niet heel erg storend).
In de middelste 100 minuten van de film vindt er vrijwel geen plotontwikkeling plaats. Het enige dat leuk aan deze film had kunnen zijn was dat die Simone echt een computersimulatie was, maar het is gewoon een actrice. En de satire op de pop- en filmindustrie haalde ik er niet uit, daar was het veel te absurd voor. Dat had veel subtieler gemoeten.
Purmerend
Maar dat die acteurs in zijn films zich niet afvroegen waar Simone toch al die tijd is? (Stond in het contract, maar toch). 3*
T_fuckin_montana
Ik heb nog nooit een film met Al Pacino gezien die minder als 3.5* verdient, zo ook deze. het verhaal vind ik erg orgineel en ook leuk uitgewerkt, het laat ook eens een andere kant van Al Pacino zien. Maar om hier nu te spreken van een topper, nee. het is voor mij wel een van de mindere films van Al. 3.5*
spuit11
Een van de slechtste films die ik ooit gezien heb. Vreselijk verhaal, kon me geen minuut boeien en was vreselijk oninteressant. Gelukkig werd de film vertoond tijden de introductie van de universiteit en hoefde ik niet voor het kaartje te betalen
Nieke
Simulation One (S1m0ne).
Deze kon me maar amper boeien, is lang en saai, droog en taai, maar half gebakken en niet met de juiste kruiden.
Spijtig, ik zag hier wel meer in.
Nipt: 2.5*
doscer
2.5 sterren, orgineel plot, Goeie Al.
Vond de film een beetje te lang en het einde was iets te zoet. Goed aflopen oke, maar dan ook weer direct intrekken bij je ex.. die je dan ineens al je fouten vergeeft dat gaat toch iets te ver.
Modar
Dit vind ik nou een leuke film. Orgineel verzonnen. Acteer werk van Pacino is ook weer goed zoals altijd eigenlijk.
Ik zou deze film zeker aan kunnen raden.
3 *tjes
Pieter Montana
Catherine Keener was op de set nogal zenuwachtig tegenover Pacino
Toen Pacino vroeg waarom ze zo raar deed tegen hem zei de regisseur"Because you're Al "*ucking"Pacino"
Ziggy007
Wat een slechte film zeg
Die computer blijft natuurlijk ook nog compleet intact achteraf
Aan het eind nog even een snoeihard moraallesje door de strot gedrukt...
Dit is even een tegenvaller, een zware klap om te verwerken
Net als je denkt dat het nu wel genant genoeg is, gaat het nog even verder.
Snel vergeten, dit.
Redlop
Ik wilde al een correctie insturen betreffende het feit dat het helaas geen komedie was zoals hierboven foutief staat vermeld, maar op imdb wordt het ook zodanig genoemd.
Leno
Leuk idee, redelijk verhaal, magere uitwerking. Pacino is niet helemaal in zijn sas, maar dat is hem nauwelijks kwalijk te nemen.
Na het moeizame begin begint het enigszins grappig te worden bij momenten, maar het einde is weer erg matig (en zelfs lichtelijk irriterend). Jammer dat er niet een duidelijk richting werd gekozen (drama danwel komedie).
Al met al niet echt gelukt.
Lotteke
Ach, niet eens zo slecht. Best vermakelijk eigenlijk. Uiteraard erg over the top, maar dat hinderde mij niet....
aegron
Ik vond het ook eigenlijk helemaal geen komedie. en al helemaal geen sf wat de varagids ons wou doen geloven.
Nee het was niet goed, maar ik vond de film tot het moment dat al pacino met zijn advocaat zit te bomen best aardig. Dat laatste stuk, maakte de film gelijk slechter.
Het kleurgebruik was ook van het type 'van dik hout zaagt men planken'. Een beetje subtieler had ook wel gemogen.
Leuk vond ik de link die gelegd werd tussen deze Viktor en Viktor Frankenstein. Ik had tegen het eind van de film door.
En de link met pygmalion (de mythe over het beeld van een beeldhouwer dat tot leven komt) was zo subtiel dat ik hem gemist heb aan het begin van de film zit pacino's dochter met haar computer en dan zie je een pagina over pygmalion op haar scherm
het grootste probleem met deze film is toch wel de interactie tussen de verschillende personages. Er is geen chemie, niets.
al met al een nipte 2,5 ster
its my life
een 3 wat een echte vrouw zeg.
Mooi verhaal alleen wat snel
BenicioDelToro
aardig concept, maar het had gewoon op een andere manier uitgewerkt moeten worden. heb Al Pacino ook wel eens beter zien acteren (understatement)...
NERD
Een van de meest ongelooflijke films ooit.
Ongelooflijk dat Pacino voor dit script is gevallen, of op z'n minst de rol heeft aangenomen. En ongelooflijk dat dit script überhaupt ooit een film is geworden.
Hoe kan iemand in godsnaam iets in dit verhaal zien? Het zit barstens maar dan ook barstensvol onoverkomelijke onwaarschijnlijkheden en nog grotere onzin.
Bah! 1 ster
twg
ik durf het bijna niet te zeggen als ik jullie mening over simone lees maaruhh............. ik vondt het een leuke film!
SCHRIK!!!!!!!!!!( denken jullie waarschijnlijk)
ik heb me hartstikke goed vermaakt met deze komedie
in de gids had deze een resecie van 4 sterren
ik geef 3,5
( vooral het licht in deze film vondt ik mooi... jullie niet?)

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Scent of a Woman

Sea of Love
Misdaad / Thriller, 1989

Spun
Komedie / Misdaad, 2002
film bedrijfvirtuele realiteitcomputer simulation schouwspellies