Genre: Komedie / Drama
Alternatieve titel: Simone
Geregisseerd door: Andrew Niccol
Met onder meer: Al Pacino, Catherine Keener en Winona Ryder
Releasedatum: 17 oktober 2002
Donderdag 19 februari in één bioscoop (Tiel)
Plot S1m0ne
"A star is... created."
De ster van de nieuwe film van een gedesillusioneerde filmproducer stapt plotseling uit de film. Hij besluit haar, zonder dat het publiek het weet, te vervangen door de computergegenereerde ster Simone. Ze wordt een groot succes, wat er voor zorgt dat hij zijn bedrog niet toe wil geven aan de wereld en zichzelf.
Viktor Taransky
Hank Alano
Faith
Reporter
One Punch Mickey
Bah. Weer een parodie op Hollywood, maar dan wel een hele slechte. Stom verhaal vol met gaten. Al Pacino in een - voor zijn doen - slechte rol. Ik vond alles gewoon stomvervelend en totaal niet leuk. [Niet ALLES eigenlijk, ik heb wel een paar keer -een beetje - gelachen...]
Macmanus
Iets zegt me dat je geen goed humeur had die dag, maar ik kan me vergissen.
Euh... Viel wel mee...
Denk jij, of vind jij, dat 'ie wél goed is dan?
Macmanus
Ik denk dat het wel een leuke film kan zijn, maar omdat jij schrijft 'Ik vond alles gewoon stomvervelend en totaal niet leuk.' en daarna opschrijft dat je sommige dingen toch wel leuk vond, is een beetje tegenstrijdig daarom dacht ik misschien had je een slecht humeur (ik schreef eerst trouwens humor op maar ik bedoelde humeur)
One Punch Mickey
Ja, ik weet dat m'n post nogal tegenstrijdig was, maar ik was moe en had geen zin en inspiratie om iets beters te verzinnen. Maar ik denk niet dat het aan mijn humeur lag dat ik het een slechte film vond.
Fincher
Ik vraag me af waar jullie 'm gezien hebben, want de release is pas op 17 okt... Maar goed, ik zag 'm vorige week en vond 'm te luchtig voor een drama en te serieus voor een komedie. Het is geen satire en geen fantasy. Het is eigenlijk niks, alleen Pacino is voor mij een reden om te kijken...
GerwinF
Donderdag ga ik er heen bij Film By The Sea...even afwachten dus. [offtopic]Amelie draait de 13e op het Bellamypark, toegang is gratis.[/offtopic]
GerwinF
Gisteren dus gezien, en hij viel nog meer tegen dan ik had verwacht. Op zich leuke satire op Hollywood, maar gewoon niet leuk/grappig genoeg.
-XL-
Er zaten leuke grappen in, maar op de momenten dat die niet verteld werden irriteerde ik me aan de rest van de film.
hugohei
Ik vond het prima vermaak, met soms erg geestige dialogen. En Pacino heeft natuurlijk veel betere films gemaakt, maar hij had een paar briljante momenten waar ik erg om moest lachen.
Logica was niet het sterkste punt, maar daar stap ik graag overheen als er plezier tegenover staat.
Gebaseerd op de Metamorfosen van Ovidius, het Pygmalionverhaal.
dttom
Ik moest af en toe erg hard lachen, maar het einde vond ik een beetje te geforceerd.
Phooze
Tja, het is net als met sommige meisjes die Simone heten, het lijkt een leuke film, maar zodra je 'm heb gezien valtie enorm tegen...
Disclaimer, alle meisjes die Simone heten en zich aangevallen of gedemoniseerd voelen, kunnen contact opnemen met een RIAGG bij haar in de buurt. U word dan psygisch bijgestaan door een professionele hulpverlener.
Lianne
Ik heb hem net als one punch mickey al aan t einde van aug gezien. We kregen een sneakpreview in pathe city in Amsterdam met de introductie van de uva. Vond het idee op zich nog wel origineel maar verder is de film erg saai en clichematig afgewerkt. Al Pacino schittert meer in films waar hij een dominante rol in heeft en niet zo onderdanig als in Simone is. 2 sterren.
Yak

Afgaande op de score voor deze film zeg ik: is dat zo vreselijk?
filmfreaky
Neuh, lijkt me nix. Allemaal erg eentonig. K hbe de trailer gezien. Natuurlijk wel een erg geinig verhaal, maar het lijkt me toch erg saai worden. Ik kan hetm is hebben natuurlijk, maar meld het even als het toch een aanrader is
aburefan
lol
Biosguru
Slechtse film die ik in tijden gezien heb, ben halverwege weggelopen , voordat Pacino in een gewetens conflict kwam en daar sterker weer uit zou komen. Had eigenlijk al vrij in het begin kunnen weten dat het niks zou worden . het stukje dat hij met zijn ex vrouw aan het praten is, is zo tenen kromend slecht. Dat het niet leuk meer is
lindastuurman
Kan ik dus beter voor Insomnia kiezen als ik Al Pacino wil zien!
Hobbes
uh...d'r is hier een ongeschreven regel: niet stemmen op een film die je niet hebt afgezien
hoef je je niet aan te houden maar toch..ik zeg 't ff
Hobbes
biosguru
ik stem nooit op films die ik niet helemaal heb gezien.
vind ik persoonlijk belangrijk. hoeft hij/zij zich niet aan te houden uiteraard.
welkom op het bord trouwens biosguru!
Eva
Jouw regel. Ik ben het er daar niet mee eens. Een film die zo slecht is dat ik er uit loop, krijgt een 0,5 van mij.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Sea of Love
Misdaad / Thriller, 1989

Spun
Komedie / Misdaad, 2002
film bedrijfvirtuele realiteitcomputer simulation schouwspellies