Geregisseerd door: Gus Van Sant
Releasedatum: 5 maart 1998
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot Good Will Hunting
"Some people can never believe in themselves, until someone believes in them."
Will Hunting werkt als schoonmaker in een school in Boston en brengt de rest van zijn dagen voornamelijk door met vechten en het omzeilen van de wet. Op een dag blijkt echter dat Will een uitzonderlijk talent heeft voor wiskunde. Een leraar wil koste wat het kost dit talent uitbouwen, maar merkt al vlug dat Will behoorlijk overhoop ligt met zichzelf en z'n omgeving. De enigen die hem kunnen helpen zijn Sean McGuire, een psycholoog die bewondering heeft voor het jonge genie en hem probeert te begrijpen en Skylar, een studente geneeskunde die verliefd is op Will. Zullen zij erin slagen om Will uit z'n isolement te halen?
Will Hunting
MIT Student
Tom
Krystyn
T.O.
Ja, ik dacht al. Zo bijzonder is dat toch niet om in een avondje te doen.
Hoe bedoel je?
Doel je op die wiskundeopgaven?
lngrid
Volgens mij staat er dat een tweedejaars wiskundestudent het probleem kan oplossen. Dan valt het dus inderdaad wel mee. Okee, ik kan het niet, maar je hoeft er dus niet briljant voor te zijn.
Bovendien geven ze twee manieren om de eigenwaarden van de matrix te berekenen. Er staan dus meer ingewikkelde formules dan nodig
neo
Voor iemand die nog nooit een voldoende voor wiskunde heeft gehaald, bezorgt dit na 1 seconden al hoofdpijn
PatrickL
Ik was even aan het rondsnuffelen op deze site en mijn oog viel op de wiskunde link bij deze film. Ik weet dat het behoorlijk of topic is maar ik kon het toch niet laten hierover wat te zeggen. Ik kan jullie verzekeren dat iedereen met wiskunde B-kennis (op VWO-niveau) en gewapend met een behoorlijk boek over lineaire algebra de eigenwaarden vrij makkelijk kan berekenen van ieder willekeurige matrix. Al die rode termen die je ziet (via de link) zijn opdrachten die je in het computerprogramma Maple moet invoeren om de eigenwaarden door dit rekenprogramma te laten berekenen en de betreffende grafieken te laten zien. Nu nog wat over de film
. Het is een tijdje geleden dat ik hem gezien heb, maar ik kan me herinneren dat dit een goede film is met prima acteerwerk van Damon en Williams. 4*
flowerking
Wat bedoel je hiermee te zeggen? Dat die opgaven uit de film niet zo moeilijk zijn?
PatrickL
Ik probeerde er eigenlijk niet zo heel veel mee te zeggen , het was meer ter informatie, maar die opgaven zijn dus inderdaad niet echt moeilijk nee (tenminste voor iemand die een behoorlijke wiskunde-kennis heeft, je hoeft dus geen genie te zijn om die opgaven op te lossen, je moet alleen een beetje handig met wiskunde zijn).
Queto Yurlunyur
Voorspelbaar Hollywoodfilmpje met een aantal vervelende kleffe scenes en de obligate romance (hoe ongeloofwaardig ook). De gesprekken tussen Williams en Damon zijn echter gevat en interessant genoeg om de film boeiend te houden, en de ruzie tussen Skarsgård en Williams geeft de personages net even wat meer diepte mee. Daartegenover staan echter weer de oeverloze schuine gesprekken tussen Damon en zijn vrienden die maar weinig bijdragen aan plot of sfeer en wat mij betreft beter weggelaten hadden kunnen worden. Maar al met al is de film niet zo vervelend als je op grond van de plotbeschrijving zou verwachten. 3 *
tovenaar
Queto Yurlunyur
Dat was al vrij vroeg in de film duidelijk, maar die scenes bleven maar terugkomen door de hele film heen (maar Affleck schreef mee aan het scenario, en zal zijn rol wel niet hebben willen minimaliseren).
tovenaar
Hehe, dat van Affleck, daar zal je denk ik wel gelijk in hebben
. Neemt niet weg dat ik ook de door jou genoemde scenes erg vermakelijk vond.
Queto Yurlunyur
Stomme vraag trouwens misschien, maar draait de BBC aftitelingen versneld af? Heb me al een paar keer geërgerd aan hinderlijk snelle aftitelingen bij de wat tragere films (verpest de sfeer), maar bij deze film schoot me op eens te binnen dat dat aan de BBC zou kunnen liggen: die auto op de achtergrond leek namelijk onnatuurlijk snel te bewegen. Is dit anderen ook opgevallen, of verbeeld ik me dit gewoon?
Willem-Jan
Bloompje
good feel hunting?
Met bijpassende feel good soundtrack.
feanaro surion
Toen ik deze film op school zag vond de engels leraar het niet nodig de laatste 5 minuten te kijken. Er zou toch niks meer gebeuren:s das vast waar, maar geen reden om hem zomaar uit te zetten!!!
Mengûs
Dit was de tweede Matt Demon film voor mij deze week. Eerst enorm genoten van 'The Talented Mr. Ripley" en vandaag was "Good Will Hunting" aan de beurt.
Een film die mij gedurende de hele speeltijd bleef boeien. Goede verhaallijn, zeer overtuigend geacteerd (maar dat was te verwachten van deze cast) en ook de muziek vond ik zeer goed passend. Ik overweeg deze in mijn top 10 te plaatsen.
Rudie
Mooie film, waarschijnlijk hebben wiskundigen een andere kijk op deze film, vanwege de wat eenvoudig te bewijzen stellingen. Dat heb 'ik' meestal als er in een film een schaakpartij wordt gespeeld. Dat lijkt meestal nergens op! Maar het verhaal is heel boeiend. Ik gaf hem 4 **.
Anatolia
Dat heb 'ik' meestal als er in een film een schaakpartij wordt gespeeld. **.
Noem eens wat voorbeelden dan, klinkt interessant.
djelle
Ik vond het wat onwennig om Willams die wiskundige, intelectuele professorrol te zien spelen. Maar hij deed het wel goed moet ik zeggen. De film zelf heeft nogal een storend, opgedrongen typische hollywood-feelgood nasmaakje die hier echt niet op zijn plaats is.
Het verhaal is een niet bijster originele variant op een standaard concept (crimineeltje met een ongelukkige jeugd, die eigenlijk wel meer in zich heeft, waarbij dergelijke personen hem eventueel van overtuigen om anders te leven etc) maar blijft toch wel boeiend, en biedt genoeg vernieuwingen om interessant te blijven.
De uitwerking is deels zeer goed, met goeie scenes, dialogen, aanklachten en zeer veel filosofie. Toch faalt de film op bepaalde vlakken, waar ik me volledig terugvind in de posts van Queto Yurlunyur. Voornamelijk de post van 5 april 2004; 14u32, op deze pagina.
Ik vind het een middelmatige film. 2,5*
SillyWilly
Stomme vraag trouwens misschien, maar draait de BBC aftitelingen versneld af? Heb me al een paar keer geërgerd aan hinderlijk snelle aftitelingen bij de wat tragere films (verpest de sfeer), maar bij deze film schoot me op eens te binnen dat dat aan de BBC zou kunnen liggen.
Daar hebben ze tenminste nog 'n aftiteling...
U-96
- 2080 stemmen
Erg fijne film. Goed akteerwerk; vooral van Robin Williams en Matt Damon. Redelijk leuk verhaal en veel leuke scenes. Ik weet niet precies waarom, maar die dialogen vond ik echt enorm goed. Niet echt een hele bijzondere film, maar toch wel erg vermakelijk...
Wel grappig eigenlijk... De titel 'Good Will Hunting' ken ik al jaren, maar ik had nooit geweten dat 'Will Hunting' dus de naam van de hoofdpersoon is...
Tijdje getwijfeld tussen 3.0 en 3.5 sterren. De film heeft me toch wel vermaakt, mede dankzij Robin Williams en de dialogen...
*3.5*

'Good Will Hunting' van Gus van Sant morgenavond te zien op televisie

Rip Wheeler in 'Yellowstone' - wie is hij en wat maakt hem zo geliefd?

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Vanavond op televisie: 'Batman Begins' en 'Good Will Hunting'

American Beauty
Drama, 1999

Into the Wild
Biografie / Drama, 2007
honkbalboston, massachusettsprofessorm.i.t. harvard universitymannelijke vriendschapambitionmathematicsgeniusliefdevriendenflashbackjanitorpsychologistdatinguniversiteitrechtszaalgroup of friendssouthie thoughtfulcollege professorprodigymath geniuslovinginspirationalfoster kidfear of change wittyabused as a childmassachusetts institute of technology (mit)math professor