• 9.374.492 stemmen

Good Will Hunting (1997)

Geregisseerd door: Gus Van Sant

Met onder meer: Robin Williams, Matt Damon en Ben Affleck

IMDb beoordeling: 8,3 (1.194.835)

Releasedatum: 5 maart 1998

Plot Good Will Hunting

"Some people can never believe in themselves, until someone believes in them."

Will Hunting werkt als schoonmaker in een school in Boston en brengt de rest van zijn dagen voornamelijk door met vechten en het omzeilen van de wet. Op een dag blijkt echter dat Will een uitzonderlijk talent heeft voor wiskunde. Een leraar wil koste wat het kost dit talent uitbouwen, maar merkt al vlug dat Will behoorlijk overhoop ligt met zichzelf en z'n omgeving. De enigen die hem kunnen helpen zijn Sean McGuire, een psycholoog die bewondering heeft voor het jonge genie en hem probeert te begrijpen en Skylar, een studente geneeskunde die verliefd is op Will. Zullen zij erin slagen om Will uit z'n isolement te halen?

Jordy

Erg mooi verhaal, geweldig geacteerd (vooral van Williams, waar ik normaal een bloedhekel aan heb), en enkele zeer ontroerende scenes: 4.5 sterren.

avatar van azreal

azreal

Heel erg sterke film en een waar genot. Mag je niet missen!

avatar van dttom

dttom

Erg goede film.

avatar van Blindfold

Blindfold

Affleck en Damon acteren ook lekker losjes. Echt alsof ze er zin in hadden (Het feit dat ze het verhaal hebben geschreven zal er wel iets mee te maken hebben).

avatar van jeroen79

jeroen79

Echt een topper tussen de speeeeel films dan. 4 sterren

avatar van Wouter

Beetje een kwallerige film, maar best okay.

lindastuurman

Eindelijk dan z'n verdiende OSCAR. Robin was zoals altijd weer groots, nu kwam dat omdat dit ook wel een goed script was. Damon en Affleck waren verrassend goed en (zeker nu ik het door hum geschreven script heb gelezen) heb nu veel bewondering voor die twee.

Wie heeft trouwens dat stukje geschreven "vooral van Williams, waar ik normaal een bloedhekel aan heb"?

Jordy

"mening toegevoegd door Jordy" staat er onder

Ik vind Robin Williams meestal een erg beroerde, vervelende en irritante acteur, en er zijn maar een paar films van hem waarin ik hem kan uit staan, wat dan ook gelijk weer wél goede rollen zijn

avatar van aburefan

aburefan

zeer goed geschreven en goed ge-acteerd

samen met whos afraid of virginia woolf beste praatfilms imo

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Erg mooie film, met zeer veel diepgang en fantastisch acteer werk! 4 sterren.

avatar van Yak

Yak

qua ouwe koeien uit sloten: heeft iemand zich na het zien van deze film wel eens verdiept in de muziek van elliott smith?

avatar van EmDee

EmDee

Wel in verdiept, maar niet nav deze film.

avatar van Yak

Yak

Leuk!

Hij is eigenlijk na die paar nummers die bij Good Will Hunting zijn gebruikt pas min of meer 'doorgebroken' bij een selecte groep mensen. Groot songschrijver!

avatar van morpheus

morpheus

Een misschien simpel verhaal, zeer mooi verfilmd, ontroerend, prachtige dialogen en zeer sterk geacteerd maken deze film een topper. einde had van mij iets meer afsluitend mogen zijn, maar dat zal wel aan mij liggen.

**** uit *****

Meer aflsuitend??!

Ik vond de film eigenlijk wel afgeloten, eindelijk heeft Sean Will ervan overtuigd dat ie moet doen wat z'n hart zegt en niet bang moet zijn voor wat er buiten z'n eigen wereldje omgaat. Wat valt er verder nog af te sluiten?!

lindastuurman

De Nederlandse DVD van deze film irriteerde me ZO erg, dat ik vandaag de Amerikaanse versie heb gekocht. De NL versie heeft er standaard ondertitels bij zitten (je kunt ze dus niet afzetten en ik kijk films het liefst zonder ondertitels).

Bij de US versie zitten ook nog eens extra extras. Erg leuk om 2 uur lang het commentaar te horen van Matt Damon en Ben Affleck. Kan niet wachten totdat ik thuis ben!

Jordy

ik heb er al aardig wat versleten, eerst de Nederlandse (inderdaad, ondertitels kunnen niet uit), daarna de Amerikaanse (niet anamporphic, oftewel matige beeldkwaliteit op een breedbeeld tv). Binnenkort ga ik de Australische proberen, die schijnt wél goed te zijn

avatar van lorelei

lorelei

echt een hele bijzondere film vond ik het. Je zal maar zo'n script kunnen schrijven! Robin Williams was echt geweldig hierin!

avatar van Herald

Herald

Stiekem een traantje bij weggepinkt

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Een van de films waarbij ik me niet schaam dat de tranen van mn wangen biggelen. En vooral die scene waarin Will ruzie heeft met Skylar:

S: 'say you don't love me, and I won't call you again'

W: '.... I don't love you'

boehoehooooeeeee!!!!!!

Jordy

dat is inderdaad zo'n prachtige scene... *snif*

avatar van Hobbes

Hobbes

Vooral die dialoog tussen Affleck en Damon vond ik prachtig

' Look, you're my best friend, so don't take this the wrong way. In twenty years, if you're still livin' here, comin' over to my house to watch the Patriots games, still workin' construction, I'll fuckin' kill you. That's not a threat. Now, that's a fact. I'll fuckin' kill you.'

werkelijk prachtig. een van de mooiste dialogen die ik heb gezien.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

ja, prachtig ja.

avatar van shayed

shayed

Geweldige film met enkele prachtige scènes en dialogen. Die scène in het café met die arrogante student is ook echt geweldig. "How do you like them apples!"

****

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ben ik dan echt de enige die de rol van Robin Williams erg overdreven vindt? In het echt zie je echt niet zo snel een psychiater een cliënt omhelzen en fysiek aanraken.

Als je een echt goede psychiater-rol wilt zien, moet je Judd Hirsch zien in "Ordinary People".

Of Nanni Moretti in La Stanza del Figlio.

avatar van neo

neo

Of Nanni Moretti in La Stanza del Figlio.
dat is ook mijn aanrader.

avatar van Hobbes

Hobbes

Williams speelde dan ook geen psychiater maar een professor in de psychiatrie.

toch?

avatar van gimli f

gimli f

Juist, op zich wel. Volgens mij was hij een professor; maar vaak komt het voor dat men beide beroepen tegelijk uitoefent.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik zat aan Billy Crystal in Analyze This te denken.