Geregisseerd door: Gus Van Sant
Releasedatum: 5 maart 1998
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot Good Will Hunting
"Some people can never believe in themselves, until someone believes in them."
Will Hunting werkt als schoonmaker in een school in Boston en brengt de rest van zijn dagen voornamelijk door met vechten en het omzeilen van de wet. Op een dag blijkt echter dat Will een uitzonderlijk talent heeft voor wiskunde. Een leraar wil koste wat het kost dit talent uitbouwen, maar merkt al vlug dat Will behoorlijk overhoop ligt met zichzelf en z'n omgeving. De enigen die hem kunnen helpen zijn Sean McGuire, een psycholoog die bewondering heeft voor het jonge genie en hem probeert te begrijpen en Skylar, een studente geneeskunde die verliefd is op Will. Zullen zij erin slagen om Will uit z'n isolement te halen?
Will Hunting
MIT Student
Tom
Krystyn
tovenaar
Daar heb je wel gelijk in, maar waarom zou je nou de moeite nemen om er in i.p.v. Good will hunting, Will hunting ervan te maken?
Yak
Naja, 'Good Will Hunting' is een titel die je op meerdere manieren kunt interpreteren. Maar in Frankrijk willen ze eigenlijk Franse titels voor films, en bij een vertaling valt de woordgrap in de soep. Om niet helemaal een nieuwe titel te hoeven verzinnen, hebben ze 'm gewoon de naam van de hoofdpersoon gegeven. Best logisch, wat mij betreft.
Linda
Ik vond dit werkelijk een prachtige film.
alleen dat verhaal is al zo mooi. Williams en Damon waren ook ijzersterk. Affleck vond ik niet zo bijzonder , hij was gewoon oke.
zater een paar scenes in die gewoon echt zo mooi waren , en de mooiste vind ik nog wel die scene op het einde wanneer Damon keihard begint te janken, echt zo mooi.
jay73
Is tot op zekere hoogte wel waar, maar ik vind dat je de film hiermee toch tekort doet. Het psychologische leed van Will Hunting, die jaren- en jarenlang het misbruik dat op hem gepleegd is, heeft uitgelegd als zijn eigen fout, vond ik ontroerend. En de scene dat Robin Williams dat doorziet en blijft herhalen: It's not your fault, was voor mij het keerpunt in de film. Ten goede wel te verstaan.
Hobbes
en forrest gump wel 5 sterren geven
Jordy
toevallig net voor de 6e keer (ofzo) gezien. Er zijn weinig films die mij zo weten te ontroeren als deze...
chrissie
en forrest gump wel 5 sterren geven
armitage
My kind of movie. Redelijk gevoelige film waar ik zeker van genoten heb. Gewoon een prima film (en ik heb een zwak voor Robin Williams
Phooze
(en ik heb een zwak voor Robin Williams
lindastuurman
ik heb een zwak voor Robin Williams
4,5* voor deze film 2,5* voor Flubber en 1,5* voor Dead Again....er klopt iets niet.

Uiteraard!
tovenaar
Daar zit nou precies je punt waar je het voor mijn gevoel 'fout' hebt. Als je een zwak hebt voor iemand, dat wil dus niet zeggen dat je andere films waar hij (in Dead Again zelfs een miniscuul rolletje) in zit, supergoed moet vinden!!!! Ik heb ook een zwak voor Katie Holmes (:):)), maar ik ga dus niet al haar films hoog waarderen haha. Mocht ze een keer een film maken, die ik érg goed vind, dan een hoog punt, anders niet. Wat ik wel kan begrijpen, is als je een sterk zwak (wat zeg ik dat weer mooi he
) hebt voor iemand, dat je dan een film automatisch wat hoger waardeert dan het eigenlijke cijfer wat je de film waard vindt, puur om de toevoeging van die acteur/actrice die je graag ziet. Maar ook helden kunnen een slechte film maken.
Maar verder no offence hoor RWL
dat weet je wel he
neo
hoe vaak lees ik wel niet iets in de zin van ''door actrice/acteur x toch nog x sterren'' .
armitage
Precies, je neemt me de woorden uit de mond. Een film is niet goed omdat Robin Williams erin speelt, maar veel films waar hij in speelt hebben voor mij een meerwaarde. Dat neemt niet weg dat niet alle films even brilliant zijn. Dus geen flubber, maar wel good morning Vietnam, dead poets society en good will hunting. Het doet me trouwens deugd dat er blijkbaar mensen de opmerkingen hier dermate serieus lezen dat ze even checken wat iemand dan van andere Williams films vind
Mik
Niet om Tovenaar's verhaaltje minder goed te laten lijken ofz. Maar hij heeft minder Research gepleegd dan jij nu blijkbaar denkt. Het is hier namelijk een welbekend verhaal dat Linda helemaal dol is op Robin..
Al met al vind ik het tof dat jij het tof vind hier
.. Serieuze opmerkingen worden wat mij betreft altijd serieus genomen.
tovenaar
Het was trouwens niet de bedoeling om wéér een RWL discussie op te roepen, dus bij deze excuses
as
Zal ik maar gewoon mijn kop houden? Ik heb volgens mij al genoeg hier over gehad.

Quido
Paar jaar geleden 5 keer in 1 week gezien in Center Parcs. Heb hem later ook gekocht, want het is een mooie film. 3.5*
flicks
heel mooi geacteerd, daarom verdient deze film ook zeker 4.0 sterren. dit is echt een topper.

'Good Will Hunting' van Gus van Sant morgenavond te zien op televisie

Rip Wheeler in 'Yellowstone' - wie is hij en wat maakt hem zo geliefd?

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Vanavond op televisie: 'Batman Begins' en 'Good Will Hunting'

American Beauty
Drama, 1999

Into the Wild
Biografie / Drama, 2007
honkbalboston, massachusettsprofessorm.i.t. harvard universitymannelijke vriendschapambitionmathematicsgeniusliefdevriendenflashbackjanitorpsychologistdatinguniversiteitrechtszaalgroup of friendssouthie thoughtfulcollege professorprodigymath geniuslovinginspirationalfoster kidfear of change wittyabused as a childmassachusetts institute of technology (mit)math professor