• 9.378.503 stemmen

Good Will Hunting (1997)

Geregisseerd door: Gus Van Sant

Met onder meer: Robin Williams, Matt Damon en Ben Affleck

IMDb beoordeling: 8,3 (1.196.407)

Releasedatum: 5 maart 1998

Plot Good Will Hunting

"Some people can never believe in themselves, until someone believes in them."

Will Hunting werkt als schoonmaker in een school in Boston en brengt de rest van zijn dagen voornamelijk door met vechten en het omzeilen van de wet. Op een dag blijkt echter dat Will een uitzonderlijk talent heeft voor wiskunde. Een leraar wil koste wat het kost dit talent uitbouwen, maar merkt al vlug dat Will behoorlijk overhoop ligt met zichzelf en z'n omgeving. De enigen die hem kunnen helpen zijn Sean McGuire, een psycholoog die bewondering heeft voor het jonge genie en hem probeert te begrijpen en Skylar, een studente geneeskunde die verliefd is op Will. Zullen zij erin slagen om Will uit z'n isolement te halen?

Benninf

Een sterk acterende Matt Damon en een jonge, (nog) goede Ben Affleck. Het laatste kwartier werd alles wat minder: er moest nog een einde aan de film gemaakt worden.

3,5 ster

avatar van Treht

Treht

Mooi verhaal, met een goede ontknoping bij de omhelzig van will en RW; je had echt iets van gooi het eruit jongen, maar een beetje jammer dat al zijn problemen dan plotsklaps zijn opgelost. Ging iets te snel.
Een ster eraf als ze ook nog hadden gefilmd hoe hij sky ging opzoeken Godzijdank kwam de ondertiteling ik durfde al niet meer te kijken

Treht schreef:

ondertiteling

aftiteling

avatar van Cicero

Cicero

Goede, indrukwekkende film. Een bijna perfecte script. Robin Williams mocht alleen wat minder gestrest zijn. Matt & Ben zijn een onlosmakelijk koppel, volgens mij zijn die gasten homo.:D

(*4)

avatar van laurel

laurel

Goede film, echter niet goed genoeg om meer dan 3,5* te geven. Het einde lijkt inderdaad wat snel afgehandeld.

avatar van NERD

NERD

Erg goede en interessante personages in deze film, zelfs Affleck kon me boeien. Een redelijk groot aantal mooie scenes ook.

avatar van mister blonde

mister blonde

eens met NERD. eerste film waar ik Affleck niet slecht vond. goed uitgewerkte personages, leuke dialogen en een film die je emotioneel betrekt.

dacht trouwens dat ik de film nog nooit gezien had, maar er stond al een beoordeling van 2 sterren. i.i.g. verhoogd naar 3,5.

avatar van roordeknoor

roordeknoor

heel erg goede film, ik vond alleen ben affleck vreselijk, maar dat vind ik altijd dus die tellen we gewoon neit mee bij de beoordeling.

avatar van twanos

twanos

opzicht is het een goede film maar zoals al eerder vermeld, een erg simpel en typisch amerikaans einde.. beetje jammer

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Een tweede keer zit je toch weer de film helemaal uit te kijken, dus het verhaal pakt wel. Maar zo af en toe is het flink over de top: zo gaat die relatie tussen Skylar en Will helemaal nergens over. Ze loopt al meteen "ik hou van je" te brullen, terwijl volstrekt onduidelijk is waarom. Wel heeft de film van die momenten die erg blijven hangen, zoals het voor een dichte deur staan van Ben Affleck (in combinatie met zijn verhaal over het benutten van je gave).

Ik vroeg me wel af, of het wel heel geloofwaardig is dat iemand zonder achtergrond opeens een wiskundig genie blijkt te zijn.

avatar van malkovich

malkovich

predator schreef:

Ik denk dat je geen academische achtergrond hoeft te hebben, maar je moet wel zelf in de boeken hebben gezeten. Je kunt de symbolen en wetten binnen de wiskunde niet toepassen als je ze nooit hebt gezien. Daarom denk ik dat je dat gegeven als een korreltje zout moet nemen...

Benninf

Stem verhoogd naar 4 sterren. Blijft een erg indrukwekkende film, alleen het einde kon me niet bevredigen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Sterk drama met een boeiend uitgangspunt en met ontzettend sterk acteerwerk van hoofdrolspelers Williams en Damon. Maar ook de rest van de cast, met name Minnie Driver en Stellan Skarsgard, speelden erg goed. Zelfs Affleck, waar ik normaal niet zoveel van moet hebben, speelde prima. Verder was de film soms ontroerend, soms grappig en wist soms zelfs aan te grijpen. Vond het nergens écht briljant, maar goed gemaakt is dit zeker wel.

4 sterren.

avatar van E V

E V

Geweldige film, Matt Damon acteert echt fantastisch. Het verhaal is heel mooi en ik kan geen genoeg krijgen van de scène waarin Will in een kroeg iemand compleet uitlult. Gus van Sant heeft een prachtige film gemaakt.

avatar van laurake

laurake

Mooie film!

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Had deze al een aantal weken liggen,maar het kwam er maar niet van hem te gaan kijken. Had nu eindelijk wel tijd en vond het een erg goede film.

Een schitterend verhaal met ook nog eens erg sterk acteerwerk van vooral Damon en Williams,maar ook Affleck,Driver en Skarsgard zijn zeer goed. De film heeft een behoorlijk aantal sterke scenes, waaronder die van Damon in het café waar hij die gozer totaal uitlult. Maar ook de scene tussen Damon en Driver,waar ze hem vraagt mee te gaan naar California is erg goed. En uiteraard de omhelzing met Williams!.

Kortom een erg goede film met,wat mij betreft, twee zeer terechte oscars voor beste bijrol (Williams) en een zéér orgineel script (Damon en Affleck)!

avatar van N.W.

N.W.

echt een super mooie film met een goeie emotionele rol van williams, 4.5 sterren (net geen 5 door het abrupte einde)

avatar van Tanja83

Tanja83

Vond het een goede film. Een ontzettend sterk verhaal (en origineel) , sterke scenes (Damon in de kroeg, Damon en Williams in gesprek) met puik acteerwerk. (op de nodige scenes van Affleck na)

Ook schittert Williams wederom.

Jammer, dat hij een beetje te lang duurt; van mij mocht het misschien allemaal wat sterker!

"I got her number"

"How do you like them'apples?"

***, 1/5 ster

avatar van Mudrlooz

Mudrlooz

predator schreef:

malkovich schreef:

in de film komt duidelijk naar voren dat will erg veel boeken heeft gelezen, daar zullen dus ook wiskundige boeken tussen hebben gezeten, denk je niet?

sterke film

vond het stukje waarin Robin Williams hem de les las dat hij helemaal niet zoveel wist omdat hij nooit buiten 'southie' is geweest heel mooi en uiteraard de al eerdergenoemde scene met die arrogante student(speeldie die trouwens niet in Oz?)

avatar van Mudrlooz

Mudrlooz

malkovich schreef:

avatar van Anonymous

Anonymous

Een ijzersterke film. Robbie Williams zet een zeer overtuigende rol neer. Matt Damon acteert ook uitstekend. Zelfs Ben Affleck doet het niet slecht. Z'n belangrijkste inbreng is de scene waarbij Matt en Ben een biertje drinken op het werk van Ben.

Er zijn 2 scenes die echt om te smullen zijn:

-de scene in de bar met die korpsbal

-de scene waar Robbie uitlegt, hoe het komt dat hij tóch vredig heeft kunnen slapen.

Een aanrader bij uitstek. 4,5*-en

avatar van RWL

RWL

Ach, het went....

avatar van Doom

Doom

Ik vond het wel een grappige film, leuk bedacht, goede hoofdrol spelers, maar verder niet wat extra's ofzo. Ik hou hem op een mooie 3.5 *

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Deze film drijft wel heel erg op het sentiment en is daarom bij vlagen ook zeer plakkerig en klef. Ben Affleck speelt een van de wat dommige vrienden van Will, een rol die hem wel op het lijf geschreven lijkt Minnie Driver's acteerwerk vind ik hier behoorlijk irritant. Die hele relatie tussen Skylar en Will is trouwens wat ver gezocht, dat hysterisch gejank terwijl ze elkaar net kennen. Als ik Will was had ik 'r mooi laten zitten ver weg in californië.

Wel sterk aan Good Will Hunting is het goede acteerwerk en samenspel van Matt Damon en Robin Williams. Die twee hebben een aantal zeer boeiende conversaties die soms grappig, soms triest maar wel altijd lekker gevat zijn. Dat zorgt er voor dat de film toch nog 3* verdient.

avatar van --flimmer--

--flimmer--

Hele mooie, emotionele film.

Vooral Robin Williams is goed, en dan de gesprekken.. Je ziet dat er iets groeit tussen die twee. Matt Damon speelt echt zo'n irritant joch. Niemand die iets met hem kan beginnen. Totdat Williams op de proppen komt. Die wiskunde leraar, dat is ook zo'n gaar personage. Ik snapte niet veel van hem.. Maar dat zal wel aan mij liggen denk ik.. De relatie tussen Minnie Driver en Matt Damon.. Ook al zoiets. Erg goed gespeeld.

Zeker een aanrader om te gaan kijken

* 4

avatar van RemyBl

RemyBl

Het beste wat Hollywood aan drama heeft te bieden. De film is niet opzienbarend en een beetje voorspelbaar, maar de film is zeer goed geacteerd, mooi gefilmd en fijne muziek van Danny Elfman.

De scenes tussen Matt Damon en Robin Williams springen eruit en werken zeer goed.

4 *

avatar van Gwendoline

Gwendoline

Het was dat ik deze film met iemand aan het kijken was anders had ik hem uitgezet. Wat een slap geouwehoer. Not my piece of cake in ieder geval. Of is dit toch meer een guy movie??

avatar van KLah

KLah

Een hele goed film en uitstekend geacteerd van Robin Williams en Matt Damon. Ik heb me wel vermaakt met deze film en het is er een van goede kwaliteit.

Het gaat niet zozeer over acties enzo, maar over het verhaal van de personage van Matt Damon en de problemen waarmee hij zit.

--> 4*

avatar van The One Ring

The One Ring

Mooie, goed geacteerde film met sterke dialogen, maar iets te voorspelbaar om zijn plaats in de top 250 te kunnen verantwoorden. Maar het kijkt zeker lekker weg. Robin Williams is goed als altijd.

avatar van Riddick

Riddick

Goede film, super acteer werk van Robin Williams en Matt Damon... En voor èèn van de eerste keren speelt Ben Affleck ook zeer goed.. Goed verhaal en alles klopte..