• 9.378.898 stemmen

Good Will Hunting (1997)

Geregisseerd door: Gus Van Sant

Met onder meer: Robin Williams, Matt Damon en Ben Affleck

IMDb beoordeling: 8,3 (1.196.407)

Releasedatum: 5 maart 1998

Plot Good Will Hunting

"Some people can never believe in themselves, until someone believes in them."

Will Hunting werkt als schoonmaker in een school in Boston en brengt de rest van zijn dagen voornamelijk door met vechten en het omzeilen van de wet. Op een dag blijkt echter dat Will een uitzonderlijk talent heeft voor wiskunde. Een leraar wil koste wat het kost dit talent uitbouwen, maar merkt al vlug dat Will behoorlijk overhoop ligt met zichzelf en z'n omgeving. De enigen die hem kunnen helpen zijn Sean McGuire, een psycholoog die bewondering heeft voor het jonge genie en hem probeert te begrijpen en Skylar, een studente geneeskunde die verliefd is op Will. Zullen zij erin slagen om Will uit z'n isolement te halen?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Vriendschap tussen een geniale jongen en 3 wat simpele hardwerkende jongens. Hoe ze voor elkaar opkomen is al mooi. Vooral in de bar dat Will die staartmans even goed te kakken zet. Heerlijke scene.

Robin Williams speelt ook de sterren van de hemel ja. De zoveelste psych in de rij die eindelijk weet door te dringen tot Will.

Prima chemie tussen de 2.

Het is wat mij betreft de beste acteer-prestatie van Damon en Affleck.

Q Jones

Ja dat vind ik ook het sterkste punt van heel de film, maar een film kan niet in de top 250 belanden met een goede acteur en een doorsnee verhaaltje. Ik snap dan weer wel als je het achtergrond verhaaltje hoort over Ben en Matt dat de film meer erkenning krijgt, maar toch vind ik het een aardig filmpje en meer niet. Hopelijk mag ik dat van tims zeggen

avatar van Nieke

Nieke

Q Jones schreef:

maar een film kan niet in de top 250 belanden met een goede acteur en een doorsnee verhaaltje. P

Ieders persoonlijke top ziet er anders uit, maar de toplijsten zijn wél een goede referentie voor naar de videotheek te trekken. Iedereen heeft wel 'n beetje gelijk .

Verder sluit ik me absoluut bij je aan; ik vind deze ook geen hoogvlieger.

Q Jones

Vooruit dan daar kan ik wel mee leven

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Q Jones schreef:

Mooie film, maar ik vind het geen hoogvlieger. Het is een beetje een standaard drama film waar bijna alle aspecten van een drama in voor komen, de film blinkt alleen uit in de goede prestaties van de cast. Veder vind ik hem ook iets te langdradig.

Leuk om een keer gezien te hebben maar daar blijft het bij

ben ik het mee eens

avatar van Vermeer

Vermeer

Gek genoeg kom ik er net pas achter dat Ben Affleck niet in zijn eentje het script schreef. Matt Damon is mede-schrijver.

Wat 'n leuk feitje voor iemand die zo tevreden is over Damon als ik

Q Jones

Maar dat maakt de film toch niet beter. Als ik zelf een script schrijf en ik speel zelf de hoofdrol maakt dat de film dan ook geweldig??

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Na lange tijd weer eens herzien. Mooie film, goed geacteerd, onderhoudend. Briljant? Geenszins. Het is allemaal redelijk standaard. Dik verdiende 3,5 sterren, meer niet...

avatar van Brammm84

Brammm84

Na lange tijd weer eens herzien. Mooie film, goed geacteerd, onderhoudend. Briljant? Absoluut!. Het is zo vernieuwend en in zijn genre de beste naar mijn mening. Dik verdiende 4,5 sterren, niet minder...

avatar van Rosicky

Rosicky

Jubileum: 1000e stem op MovieMeter.

Geen al te beste film om dit heugelijke feit mee te vieren. Er wordt aardig geacteerd, maar de film kent nauwelijks grootse momenten en is over-all vrij saai. Gelukkig is 'Good Will Hunting' niet te sentimenteel, anders was dit een dikke onvoldoende geworden. Dankzij het aardige acteerwerk en het het sfeertje dat in orde is, hou ik het op een mager zesje.

avatar van Spiekercoen

Spiekercoen

Nadat ik me erbij had neergelegd bij het absurde feit dat Will Hunting echt een selfmade genie is dat op ieder vakgebied meer kennis in huis heeft dan een gemiddelde hoogleraar vond ik dit af en toe wat te sentimenteel drama nog best genietbaar. Dat kwam vooral door de dialogen tussen Williams en Damon.

Hele krappe voldoende.

avatar van Jesse93

Jesse93

Saai was deze film zeker niet. De dialogen waren erg mooi uitgewerkt. De beste vond ik nog het antwoord op de vraag waarom hij niet voor NSA zou moeten werken. Wat vergezocht, maar wel leuk. Wel mooi hoe de minder bekroonde psycholoog toch zo erg tot hem doordringt. Je komt na een tijd, vooral door de relatie, er wel achter dat hij een soort bindingsangst heeft. Hij wilt niemand te diep in zijn leven laten. Het beste vond ik nog dat de psycholoog en de patient er beiden goed van af kwamen. Door de kritische vragen van Matt ging de psycholoog zich realiseren dat hij eigenlijk hetzelfde probleem had en dezelfde excuses had. Er zat echt een prima sfeer in. Wat me vooral interesseerde in de film was de vele kennis die hij had en de ontwikkeling die hij doormaakte. Op de een of andere manier kreeg ik door deze film weer zin om te leren en te lezen. Al was dit jammer genoeg voor een niet al te lange periode.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Heel goede dialogen. Het was een boeiend en leuk verhaal. Matt Damon acteerde, zoals gewoonlijk, goed. Schitterende film!

Hakunamatafaka

Gisteren herzien en opnieuw heb ik genoten, waarvan ik tevoren dacht dat hij deze keer lichtelijk tegen zou vallen.

Het eerste script van de jonge acteurs Matt Damon en Ben Affleck, die na deze film beide een weg opgingen wat voor de één niet goed uitpakte maar voor de ander wel . Maar daar ga ik het niet over hebben.

De dialogen waren uitmuntend en Matt Damon en Ben Affleck zetten formidabele acteerprestaties neer,ook grappig om te zien dat Casey Affleck mee speelt. Vooral de scenes waarin de vriendengroep voorkwam waren amusant, dan met name hen grappen en grollen(wat een boeven ook).

Zelfs Robin Williams is cool, daar ik hem normaal niet kan uitstaan zelfs om te kotsen vindt, doet hij het hier toch erg goed als gefrustreerde psychiater die onze slimme straatrat het licht moet laten zien.

Minnie Driver is ook redelijk in vorm, doch aan haar paardenlach ergerde ik me stierlijk.

Het einde is vrij sentimenteel, toch werd ik erg geraakt en was zeer emotioneel aangeslagen.

De film Liet opnieuw een diepe indruk achter, dus zelfs na de 6e herziening valt hij niet tegen. Over een jaar pak ik hem weer op.

4.5

Hakunamatafaka schreef:

Damon's meest recente rollen waren in Coen Brother's True Grit en Eastwood's Hereafter. Affleck was dit jaar nog te zien in The Town (tevens geschreven en geregisseerd) en is gecast in de nieuwe Malick film.

Ben benieuwd wat jij verstaat onder wegen die niet goed zijn uitgepakt.

Hakunamatafaka

Heb het over de kwaliteit van de films die de boys gemaakt hebben.

Lezen! Noem één goede film waarin Ben Affleck gespeelt heeft na deze film?

Om te vergelijken

Matt Damon: The Bourne Identity-Supremacy-Ultimatum

Ben Affleck: Daredevil

Matt Damon: Rounders

Ben Affleck : Paycheck

En nog wat andere voorbeelden.

Hakunamatafaka schreef:

Heb het over de kwaliteit van de films die de boys gemaakt hebben.

Lezen! Noem één goede film waarin Ben Affleck gespeelt heeft na deze film?

Nee, jij had het over, en ik quote:

Hakunamatafaka schreef:

Als je zelf goed leest heb je het zelf over de loop van carrières die beiden acteurs hebben ingeslagen / uitgepakt ná Good Will Hunting, die overigens absoluut voor beiden niet verkeerd is terecht gekomen.

Anderzijds, kwaliteit van films? Ik noemde al The Town en de nieuwe Malick film op maar als je daar geen voldoening aan hebt mag je gerust verder kijken naar zijn (fantastische) werk in Hollywoodland, State of Play, Company Men en the Sum of All Fears. Zijn regiedebuut van Gone Baby Gone heb ik dan nog geeneens opgenoemd, maar daar had die dan ook geen rol in.

Maar wij hebben blijkbaar andere meningen over een succesvolle carrière.

Hakunamatafaka

De kwaliteit van de films over het geheel, vind ik die van Matt Damon beter dan van Ben Affleck. In mijn ogen pakte Matt Damon carriere zich dan beter uit dan die van Ben Affleck.

Maar wie ben ik?

Hakunamatafaka schreef:

Daar zit een behoorlijk andere gedachte achter dan waarbij je dit nog typte:

Hakunamatafaka schreef:

Noem één goede film waarin Ben Affleck gespeelt heeft na deze film.

Affleck heeft toegegeven een paar missers geslagen in zijn carrière maar jij laat het klinken alsof hij één flop verwijderd is van B-status naast Van Damme en Seagal, wat dus totaal onzin is.

Smaken verschillen.

Ik heb geen één film gezien na deze van Ben Affleck waar ik warm van loop.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Een klassieker, 1 die je toch echt wel gezien moet hebben.

Zowel Matt Damon als Robin Williams spelen goed, maar Williams speelt ALTIJD goed!

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Voor de verandering eens een meer commerciële film van Gus van Sant die zeker niet slecht was. Al had ik na o.a. Milk toch wel meer van de film verwacht, vooral visueel. De sterkste kant van deze film zijn de uitstekende acteerprestaties van Matt Damon, Robin Williams en eigenlijk de voltallige cast. Ik ben vooral blij eens een film te zien waarbij ik me niet ergerde aan Robin Williams, integendeel zelfs, hij zat stevig in zijn rol als psycholoog die alles op alles zet om de geniale, maar criminele Will op het rechte pad te brengen. Het verhaal was wat mij betreft niet té sentimenteel, het had althans erger kunnen zijn als de achtergrond (zijn jeugdjaren als wees) van Will bijvoorbeeld wat meer in de verf gezet zou zijn. Daar staat tegenover dat het einde dan weer vrij voorspelbaar en bevredigend is. Visueel tovert Van Sant links en rechts een mooi shot maar over het algemeen valt het allemaal toch wat gewoontjes uit als je 't vergelijkt met Van Sant's latere films. Degelijke Hollywoodproductie.

3.5 sterren

avatar van Xtrickz

Xtrickz

Intrigerend verhaal. Wist me van begin tot eind te boeien!

interessante conversaties en top acteerwerk van Damon!

avatar van davey

davey

Hoe die twee het ook voor elkaar krijgen geweldige dialogen goed geacteerd zeker top 250 film

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Smaken verschillen.

Ik heb geen één film gezien na deze van Ben Affleck waar ik warm van loop.

Alles van Kevin Smith (Op Jersey Girl na). En The Town was best te pruimen.

avatar van bioscoopstoelen

bioscoopstoelen

"It's not your fault. It's not your fault."

avatar van tims

tims

MNV2 schreef:

3.5 sterren

Na Milk???

Hebben we het over dezelfde Milk? De milk uit 2008? En deze uit 1997? En jij had na Milk meer van deze verwacht? Ben ff de draad kwijt.

tims schreef:

Na Milk???

Waarschijnlijk had ie Milk eerder gezien, daarna Hunting. Dus in eigen context, niet n.a.v. de productiejaar,

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Indrukwekkende film. Absoluut ! Matt Damon zet hier een heel indrukwekkende rol neer en Ben Affleck heb ik hierna nooit meer zo goed zien spelen. Alhoewel ik de personage's nog steeds wel te soft neergezet vind want als gehardende straatschoffies hadden ze wat ruiger mogen zijn. Toch heeft dat me niet echt gestoord. Het verhaal blijft van begin tot eind boeien. De zin "I gotta go see about a girl" is echt bij me blijven hangen.

avatar van CannabisFristi

CannabisFristi

"I had to go see about a girl".

Klassiek pur sang.