• 8.896.374 stemmen

Jesus Christ Superstar (1973)

Muziek / Drama | 108 minuten

Genre: Muziek / Drama

Geregisseerd door: Norman Jewison

Met onder meer: Ted Neeley, Carl Anderson en Yvonne Elliman

Releasedatum: 20 september 1973

Plot Jesus Christ Superstar

"And now, the film…"

De film vertelt het verhaal van de laatste 6 dagen van het leven van Jezus Christus door de ogen van Judas Escariot. Gebaseerd op het concept-album van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, en de daaropvolgende, langlopende Broadway-musical.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

King Herod

Apostle James

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Vandaag gezien in filmhuis Alkmaar, wat een topper toch, was toen 16, nu 61. Geweldige muziek en super film!

avatar van Jelle20X

Jelle20X

Doet me een beetje aan de Passion denken.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2062 berichten

Ik was ongeveer 25 jaar, nu 56 toen ik deze musical voor het eerst zag. Ik heb hem 3 jaar geleden nogmaals gezien en heeft absoluut niet in kracht ingeboet. Deze film is tijdloos en is een mijlpaal in de filmgeschiedenis in zijn genre, net als de klassieker The Rocky Horror Picture Show (1975).

avatar van jono

jono

Wat een verschrikkelijke film. Jezus die als een rare hippie wordt neergezet, zijn volgelingen die op brommers rondrijden. De echte Jezus zou zich waarschijnlijk hebben omgedraaid in zijn graf.

En dan die afgrijselijke muziek. Nee, snel vergeten dit misbaksel.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

jono schreef:

De echte Jezus zou zich waarschijnlijk hebben omgedraaid in zijn graf.

Als er nou één iemand is van wie je dit niet kan zeggen...

avatar van AC1

AC1

jono schreef:

Jezus die als een rare hippie wordt neergezet,

Klopt toch? Predikte hij geen Love & Peace? Of dacht je dat Jezus een gabber was?

avatar van stratmans

stratmans

goede muziek

avatar van fun in acapulco

fun in acapulco

Voor de eerste keer gezien op school toen ik zo'n 15 jaar oud was. Blijft geweldig door de goede hoofdrolspelers (Jezus, Judas en Maria Magdalena). Ook de muziek is geweldig en zeker zonder de beelden ook uiterst genietbaar. Mijn favoriete "Jezus-film".

avatar van deridder

deridder

Het geweldige aan de film - naar mijn mening dan - is dat je Judas leert begrijpen, zijn keuze is begrijpelijk, en eigenlijk is hij de best uitgewerkte personage van de film. Heel mooi!

avatar van JHagenstein

JHagenstein

Straight up geniaal. Die stemmen. Wauw.

avatar van slam1975

slam1975