• 9.378.448 stemmen

Flodder in Amerika! (1992)

Komedie | 120 minuten

Met onder meer: Nelly Frijda, Huub Stapel en Tatjana Simic

Gesproken taal: Nederlands, Russisch en Engels

Releasedatum: 3 juli 1992

Plot Flodder in Amerika!

In dit vervolg op Flodder stuurt het plaatselijke gemeentebestuur de familie Flodder voor een cultureel uitwisselingsprogramma naar de Verenigde Staten. De Flodders zien deze Amerikaanse reis als een buitenkansje. Op het vliegveld van New York worden de Flodders aangezien voor een Russische delegatie van wetenschappers en komen terecht in het sjiekste hotel van New York. Vanuit dit hotel verkennen zij zelfstandig New York, met alle rampzalige gevolgen van dien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Johnny Flodder

President

Dorothy Rosenbaum

avatar van Hannibal

Hannibal

Vorige week herzien op tv, en hij is eigenlijk best wel erg leuk. Vooral het gebrekkige Engels van Sjakie is om je te bescheuren; 'please help me, I sit fast' en "I sit very in the problems"

Ik ga een volle punt omhoog.

avatar van Quentin

Quentin

"Sorry that I'm late, I had a flat band"

avatar van robertus65

robertus65

Komt een man bij de deur en zegt:

"Here's JOHNNYYYYYY........ Flodder!"

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

jammer , maar stuk minder daan deel 1

en is de auto ook nog eens weg !!!!!!!!!!!!!aarghghgh

deze nieuwe auto die ze in dit deel krijgen is ook wel mooi maar.....

nou ja , van mij 3.0*** sterren voor het; verhaal en zo

en de moeite zo'n nederlandse film in amerika op te nemen ,ja

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Toch wel een sterk vervolg op het eerste deel, met dit keer geen Zonnedael maar New York.

Maar ook in New York is het weer lachen om de ascociale en botte familie Flodder, die weer gerant staan voor genoeg grappen en grollen.

3,5.

avatar van DragQueen

DragQueen

Heerlijk komisch vervolg, met het asociale gezin flodder dat nu in new york de boel op stelten zet. hilarische situaties wisselen elkaar af in een goed tempo. wederom hilarische rollen van stapel, frijda en simic. die voor het nodige vermaak zorgen. 4 sterren. een top komedie.

avatar van Shinobi

Shinobi

Een zeer geslaagd vervolg van Flodder, ook hier heb ik me weer rot gelachen om al die situaties. Bijvoorbeeld Sjakie die vastzat aan die raster.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Niet zo leuk als het eerste deel, maar toch lekker vermakelijk en grappig de Flodder's zijn zo vreselijk grof en asscociaal dat je echt soms niet meer bijkomt !!!!!!!!!!

***

avatar van r_AW

r_AW

heeft iemand deze al eens ergens op dvd te koop gezien?

ik heb deel 1 wel op dvd maar dit deel vind ik toch een stuk leuker

avatar van Quentin

Quentin

Quentin schreef:

Alleen flodder 1 en 3 zijn op het moment op dvd, flodder 2 wel in duitsland met enkel duitse audio.

avatar van Kimskiej

Kimskiej

Echt een hele leuke film! Het is altijd leuk om ernaar te kijken!

avatar van Dirigent

Dirigent

Ook een leuke film maar stukke minder als het eerste deel, ik vind sommige grappen nog wel leuk maar ik kan veel minder lachen dan bij deel 1 dus ik vond het een leuke film maar ik had hem beter verwacht!

* * *

avatar van LarsNL

LarsNL

Iets minder als deel 1 , maar toch nog steeds een leuke grappige film ondaks dat ik hem o zo vaak heb gezien

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Niet veel genoten van deze film. De familie Flodder is het leukst in Zonnedael. Toch wel grappig om te zien hoe ze eens ergens anders zijn maar dat red de film niet. Had beter gekund, toch nog 3 sterren

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Met pijn in het hart ken ik de film slechts een 2.5 toe.
Ik ben een echte Flodder liefhebber, maar dat weerhoud me er niet van om kritisch naar deze film te kijken. Flodder 2 is een zeer slap vervolg op het zo succesvolle eerste deel, en slaat de plank volledig mis.

De film is de eerste drie kwartier nog wel te pruimen, en is er nog aardig wat humor aanwezig, maar op het moment dat de Flodders uit het Plaza hotel worden gemieterd gaat het hard bergafwaarts met de film. Regisseur Dick Maas heeft hier een totaal verkeerde keuze gemaakt door de Flodders onder te brengen in een bar. Na de verwijdering uit het Plaza heb ik zelden nog kunnen lachen, en is de film gezakt naar een bedenkelijk niveau.

Verder slaat Maas door in zijn acties. Zo is de vliegtuigactie aan het begin van de film ver gezocht, en is het ondenkbaar dat de president van Amerika een dergelijke bar binnen zou stappen. Ook het "castreren" van Sjakie mist zijn doel volledig, om nog maar te zwijgen over de watertank die zoon Kees met benzine vult en op een gegeven moment in het Vrijheidsbeeld beland...

Het wederom goede acteerwerk houd de film nog overeind, al zijn enkele bijrollen maar matig ingevuld (ik noem bijvoorbeeld de zoon van de president). Met pijn in het hart kan ik niet meer geven dan een 2.5 ondanks dat het een nederlandse productie is.

avatar van meijer13

meijer13

Ik snap niet dat deze film zo laag staat..

Het is gewoon een geweldige film, heerlijk om naar te kijken.

Een welverdiende 4,5 ****,5* ster

onbekend!

michael myers schreef:

waar is jolanda nou ??

Jaa ik weet niet,, in deel 3 was ze er ook niet

In deel 3 was er ook opeens weer een opa (die doodging in deel 1)

Maarja het blijven toch hele leuke film

En flodder in amerika heb ik héel véel om moeten lachen

Deze geef ik een 4****

avatar van michael myers

michael myers

onbekend! schreef:

Jaa ik weet niet,, in deel 3 was ze er ook niet

In deel 3 was er ook opeens weer een opa (die doodging in deel 1)

Maarja het blijven toch hele leuke film

En flodder in amerika heb ik héel véel om moeten lachen

Deze geef ik een 4****

alleen flodder 1 en in amerika zijn vervolg van elkaar deel 3 en de telivisieserie niet.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Het middenstuk was het beste met sjakie die zijn bril verloor en terecht kwam letterlijk in de goot en de hond op hem piste.

avatar van Reticulated

Reticulated

Al heel wat gezien deze film, alles van Flodder is leuk.

4****

avatar van desteven007

desteven007

Prachtige film !!

Goede verhaal

grappig !

3.0 *

avatar van The Oceanic Six

Best een aardig vervolg. Het concept is eens anders. Ipv het vertrouwde Zonnedael dit maal de US of A

Ik heb genoeg gelachen. De Tokkie-humor van deze familie blijft leuk en zeker Sjakie had als buitenstaander een leuke rol in de film.

avatar van niethie

niethie

Net als dat ik bij de eerste al zei net iets te vaak gezien om het nog erg goed te vinden, een paar erg leuke situatiegrappen en opnieuw leuke rollen van de cast maar ik blijf dit toch de minste van de drie vinden, toch prima vermaak op zijn tijd.

2,5 sterren

avatar van The Last

The Last

Beste deel van de 'trilogie'.

avatar van ArthurDEZUTTER

ArthurDEZUTTER

ik vind dit een heel leuke film in zijn genre. waar ik de eerste soms wat te plat vond qua grappen, is deze veel beter.

"wat is het vrijheidsbeeld"

"dat wijf met dat boek en die fakkel"

leuke beschrijving

avatar van moko

moko

heel gek en heel mooi

toen de hond een ober aanvalde en de mama zei :

"ach ja zo'n beest heeft honger''

avatar van INSTITUT777

INSTITUT777

dit 2e deel is ook erg goed en met veel humor gemaakt.

avatar van Alldoss

Alldoss

Leuke film. Ik heb 'm al een aantal keren gekeken.

avatar van playah26

playah26