Flodder in Amerika! (1992)
Genre: Komedie
Alternatieve titels: Flodder 2 / Flodders in America
Nederland
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: Nelly Frijda, Huub Stapel en Tatjana Simic
Gesproken taal: Nederlands, Russisch en Engels
Releasedatum: 3 juli 1992
Bekijk via Videoland
Donderdag 19 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Flodder in Amerika!
In dit vervolg op Flodder stuurt het plaatselijke gemeentebestuur de familie Flodder voor een cultureel uitwisselingsprogramma naar de Verenigde Staten. De Flodders zien deze Amerikaanse reis als een buitenkansje. Op het vliegveld van New York worden de Flodders aangezien voor een Russische delegatie van wetenschappers en komen terecht in het sjiekste hotel van New York. Vanuit dit hotel verkennen zij zelfstandig New York, met alle rampzalige gevolgen van dien.
Johnny Flodder
President
Dorothy Rosenbaum
Club guest
Hannibal
Vorige week herzien op tv, en hij is eigenlijk best wel erg leuk. Vooral het gebrekkige Engels van Sjakie is om je te bescheuren; 'please help me, I sit fast' en "I sit very in the problems"
Ik ga een volle punt omhoog.
robertus65
Komt een man bij de deur en zegt:
"Here's JOHNNYYYYYY........ Flodder!"
jumpstylemovie
jammer , maar stuk minder daan deel 1
en is de auto ook nog eens weg !!!!!!!!!!!!!aarghghgh
deze nieuwe auto die ze in dit deel krijgen is ook wel mooi maar.....
nou ja , van mij 3.0*** sterren voor het; verhaal en zo
en de moeite zo'n nederlandse film in amerika op te nemen ,ja
Usual Suspect
Toch wel een sterk vervolg op het eerste deel, met dit keer geen Zonnedael maar New York.
Maar ook in New York is het weer lachen om de ascociale en botte familie Flodder, die weer gerant staan voor genoeg grappen en grollen.
3,5.
DragQueen
Heerlijk komisch vervolg, met het asociale gezin flodder dat nu in new york de boel op stelten zet. hilarische situaties wisselen elkaar af in een goed tempo. wederom hilarische rollen van stapel, frijda en simic. die voor het nodige vermaak zorgen. 4 sterren. een top komedie.
Shinobi
Een zeer geslaagd vervolg van Flodder, ook hier heb ik me weer rot gelachen om al die situaties. Bijvoorbeeld Sjakie die vastzat aan die raster.
Ik geef 'm 3, 5 sterren.
tommykonijn
Niet zo leuk als het eerste deel, maar toch lekker vermakelijk en grappig de Flodder's zijn zo vreselijk grof en asscociaal dat je echt soms niet meer bijkomt
!!!!!!!!!!
***
r_AW
heeft iemand deze al eens ergens op dvd te koop gezien?
ik heb deel 1 wel op dvd maar dit deel vind ik toch een stuk leuker
Quentin
Alleen flodder 1 en 3 zijn op het moment op dvd, flodder 2 wel in duitsland met enkel duitse audio.
Dirigent
Ook een leuke film maar stukke minder als het eerste deel, ik vind sommige grappen nog wel leuk maar ik kan veel minder lachen dan bij deel 1 dus ik vond het een leuke film maar ik had hem beter verwacht!
* * *
LarsNL
Iets minder als deel 1 , maar toch nog steeds een leuke grappige film ondaks dat ik hem o zo vaak heb gezien
Bart Tönjann
Niet veel genoten van deze film. De familie Flodder is het leukst in Zonnedael. Toch wel grappig om te zien hoe ze eens ergens anders zijn maar dat red de film niet. Had beter gekund, toch nog 3 sterren
Weertenaar
Met pijn in het hart ken ik de film slechts een 2.5 toe.
Ik ben een echte Flodder liefhebber, maar dat weerhoud me er niet van om kritisch naar deze film te kijken. Flodder 2 is een zeer slap vervolg op het zo succesvolle eerste deel, en slaat de plank volledig mis.
De film is de eerste drie kwartier nog wel te pruimen, en is er nog aardig wat humor aanwezig, maar op het moment dat de Flodders uit het Plaza hotel worden gemieterd gaat het hard bergafwaarts met de film. Regisseur Dick Maas heeft hier een totaal verkeerde keuze gemaakt door de Flodders onder te brengen in een bar. Na de verwijdering uit het Plaza heb ik zelden nog kunnen lachen, en is de film gezakt naar een bedenkelijk niveau.
Verder slaat Maas door in zijn acties. Zo is de vliegtuigactie aan het begin van de film ver gezocht, en is het ondenkbaar dat de president van Amerika een dergelijke bar binnen zou stappen. Ook het "castreren" van Sjakie mist zijn doel volledig, om nog maar te zwijgen over de watertank die zoon Kees met benzine vult en op een gegeven moment in het Vrijheidsbeeld beland...
Het wederom goede acteerwerk houd de film nog overeind, al zijn enkele bijrollen maar matig ingevuld (ik noem bijvoorbeeld de zoon van de president). Met pijn in het hart kan ik niet meer geven dan een 2.5 ondanks dat het een nederlandse productie is.
meijer13
Ik snap niet dat deze film zo laag staat..
Het is gewoon een geweldige film, heerlijk om naar te kijken.
Een welverdiende 4,5 ****,5* ster
onbekend!
waar is jolanda nou ??
Jaa ik weet niet,, in deel 3 was ze er ook niet
In deel 3 was er ook opeens weer een opa (die doodging in deel 1)
Maarja het blijven toch hele leuke film
En flodder in amerika heb ik héel véel om moeten lachen
Deze geef ik een 4****
michael myers
Jaa ik weet niet,, in deel 3 was ze er ook niet
In deel 3 was er ook opeens weer een opa (die doodging in deel 1)
Maarja het blijven toch hele leuke film
En flodder in amerika heb ik héel véel om moeten lachen
Deze geef ik een 4****
alleen flodder 1 en in amerika zijn vervolg van elkaar deel 3 en de telivisieserie niet.
lucdecoster
Het middenstuk was het beste met sjakie die zijn bril verloor en terecht kwam letterlijk in de goot en de hond op hem piste.
Reticulated
Al heel wat gezien deze film, alles van Flodder is leuk.
4****
desteven007
Prachtige film !!
Goede verhaal
grappig !
3.0 *
Best een aardig vervolg. Het concept is eens anders. Ipv het vertrouwde Zonnedael dit maal de US of A
Ik heb genoeg gelachen. De Tokkie-humor van deze familie blijft leuk en zeker Sjakie had als buitenstaander een leuke rol in de film.
niethie
Net als dat ik bij de eerste al zei net iets te vaak gezien om het nog erg goed te vinden, een paar erg leuke situatiegrappen en opnieuw leuke rollen van de cast maar ik blijf dit toch de minste van de drie vinden, toch prima vermaak op zijn tijd.
2,5 sterren
ArthurDEZUTTER
ik vind dit een heel leuke film in zijn genre. waar ik de eerste soms wat te plat vond qua grappen, is deze veel beter.
"wat is het vrijheidsbeeld"
"dat wijf met dat boek en die fakkel"
leuke beschrijving
moko
heel gek en heel mooi
toen de hond een ober aanvalde en de mama zei :
"ach ja zo'n beest heeft honger''
Alldoss
Leuke film. Ik heb 'm al een aantal keren gekeken.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Flodder
Komedie, 1986