• 9.376.793 stemmen

Ellis in Glamourland (2004)

Komedie / Romantiek | 100 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Pieter Kramer

Met onder meer: Linda de Mol, Joan Collins en Chris Tates

Gesproken taal: Engels en Nederlands

Releasedatum: 30 september 2004

Plot Ellis in Glamourland

Film over een vrouw die meedoet aan een cursus om een miljonair te leren versieren. Zij kent weinig scrupules, en haar medecursisten al helemaal niet. Schaamteloos zetten zij hun nagels in rijke heren op de golfclub, op cocktailparty's en familiefeesten. Als Miljonair Meindert toehapt lijken bijna al haar problemen opgelost...

avatar van empirekees

empirekees

skapig schreef:

ik persoonlijk hou totaal niet van nederlandse films

Waarom? Deze kun je bijvoorbeeld toch niet vergelijken met ik noem maar wat 'Soldaat van Oranje'. En weer heel anders 'De Grot'. Er zijn heel veel soorten NL films en daar zitten goeie en slechten bij. Naast deze romcom is er vast nog een NL's film die jij leuk vindt. Als je alleen van SF houdt, dan wordt het lastig.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

De Mol is de factor die mij toch erg weghoudt van deze film, ik ben ook nie tzo gek van nederlandse films al ben ik wel erg benieuwd naar Simon.

avatar van skapig

skapig

empirekees schreef:

jah t mischien een vooroordeel die ik heb , maar t houd je wel tegen als j een paar slechte nederlandse films heb gezien , enige NL films die ik heb gezien die ik wel goed vind is meisje met "rode haren" of de nederlandse "anne frank" maar dat is meer t verhaal wat me heel erg boeit

ik wil als ik er tijd voor heb "stille nacht" ook nog een keer zien toen ik t verhaal las sprak hij me ook wel aan

avatar van Ghecko

Ghecko

empirekees schreef:

ik vind dat je best kunt zeggen dat je niet van nederlandse films houd, ik vind het vrij iritant om ze te kijken omdat het met een engelse taal op de een of andere manier veel leuker is. Nederlandse films boeien mij over het algemeen niet zo omdat het niet echt apart is, de buitenlandse taal is zeker een van de dingen die een film beter maken...vinnik dan

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Vind ik niet.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Ghecko schreef:

Van alle argumenten die ik tot nu toe tegen NL-films heb gehoord (waarvan nog nooit een terechte), staat deze met stip op nr.1 van de onzin-lijst.

• 2058 stemmen

Hier sluit ik mij bij aan. Maar even over Ellis in Glamourland. Dit komt dichtbij een Costagehalte. Vreselijk.

avatar van FisherKing

Absoluut niet.

de baas heeft gesprokken

avatar van FisherKing

FisherKing

Beetje vreemd om dit met Costa te vergelijken, bij één van de twee heb je dan toch lopen pitten.

avatar van Beejeej

Beejeej

deze lag vorige week ook al in de videotheek...

moviemax.

avatar van Ronmovie

Ronmovie

FisherKing schreef:

Groot verschil van films, maar toch zijn ze alletwee niet best (mijn mening)

avatar van Wouter

Ze komen uit dezelfde stal.

geuz schreef:

Costagehalte=slecht!=Ellis in Glamourland. Niet zo letterlijk nemen.Ik heb er al weer spijt van dat ik er wat van gezegd hebt. Over naar een betere recensie. Dit is verspilde energie. Ik slaap inderdaad goed op deze films

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Gewoon een leuke film met aardige onderkoelde humor. Voor mijn vrouw opgezet maar viel mij 100% mee! Aardig uitgewekt dun romantisch verhaaltje.

avatar van tomahawk1973

tomahawk1973

mijn vrouw wilde hem ook graag zien en natuurlijk ook meegekeken en inderdaad viel echt mee.Leuke film om ff gauw weg te kijken.

avatar van _Daan_

_Daan_

Leuke Film!

ik hem mij vermaakt!

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Erg vermakelijke film; ondanks dat:

- er veel cliches inzitten
- er veel ongeloofwaardigheden inzitten (wat doet die Gijs bijvoorbeeld nou supertoevallig om de hoek bij Linda tijdens zijn vrijgezellenfeest)
- de film een beetje over de top gaat (dan bedoel ik vooral de geplande bruiloft van Linda met Meindert-Jan)

Ook vind ik de film een beetje sloom.

Maar verder wel:
- Uitstekende casting van zowel Linda, Chris als Meindert-Jan
- Hoog feel-good gehalte met als hoogtepunt het einde
- Leuk verzonnen grappigheidjes (zoals die verlegen vrouw die voor een muur staat met exact hetzelfde design als haar jurk)
- Grappige typetjes, waarbij ik vooral Horace Cohen als homo erg overtuigend en leuk vind spelen. Toen hij Meindert-Jan zo supernichterig condoleerde lag ik dubbel
- Fraaie keuze van het prachtige She Couldn't Laugh van Twarres als het misloopt tussen Linda en Chris
- Complimenten voor Linda, die er op bepaalde momenten erg mooi uitziet, zoals in dat witte shirt met bruine rok en grote riem als ze zoent met Chris voor de deur. Maar ik hoorde hier mensen over botox. Is dat zo? Heeft ze dit zelf toegegeven?

Daarnaast vond ik haar echt 'leuk' acteren. Tussen haar en Chris zit echt chemie, vooral op het voetbalveld en bij de deur.

3,5 sterren

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Zeer oppervlakkige film die toch stiekem teveel kleine leuke puntjes heeft (zie vooral de vorige post) om hem af te kraken.

avatar van battie

battie

Erg goede film van Nederlandse bodem! Die boordevol humor zit. Vooral het stuk waarin 'het muurbloempje' een jurk aanheeft met hetzelfde motief als het behang, erg leuk gevonden!
4*!

avatar van ADHD

ADHD

Pfffff, goede film van Nederlandse bodem? Ik zou toch eens wat verder kijken want als je hier al tevreden mee bent........ Ik vond de film persoonlijk echt vreselijk. Te gelikt, teveel 'vrienden van Linda' en totaal niet grappig; of beter gezegd, niet mijn humor.

avatar van ikkezelf

ikkezelf

Ik had me er niet zo heel veel van voorgesteld, maar de film is verrassend leuk met veel kleine, verborgen grapjes.
Linda de Mol bewijst maar eens hoe veelzijdig ze is. Erg goed!
Hoewel het natuurlijk enigszins voorspelbaar was is het toch een leuke film die in zijn geheel niet verveeld.
Wat ik als vader wel niet vond kunnen is de scene waar Linda verbergt dat ze een kind heeft tegen Meindert Jan als die voor de eerste keer op bezoek komt. Dat is wel een beetje ongeloofwaardig. Voor een moeder helemaal natuurlijk!

avatar van Dustyfan

Dustyfan

ikkezelf schreef:

Dat is ook best vreemd, maar ongeloofwaardig was dat niet, omdat in de 'cursus' ook werd voorgehouden, dat zij tegen een potentiele partner niet mocht zeggen dat ze een kind heeft, omdat mannen daar op zouden afknappen. Daar zat dus nog een verborgen grap

avatar van Ellentj

Ellentj

Ik vond het een hele mooie film,,

heb de film gisteren avond gekeken met een paar vriendinnen,,

en we gaan de film vanavond weer kijken,,

vind de film echt mooi,,

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Ik vind het wel een leuke film, een grappig verhaal en leuk gespeeld, Ik vond alleen het einde in een keer heel erg snel gaan. 3*

avatar van gotti

Tja, dit was niet best natuurlijk. Flauw, voorspelbaar en pretentieloos.

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Ik vond deze film 100% meevallen.

Het verhaal steekt goed in elkaar en de humor is ook goed gedoseerd. Ik heb alleen een dubbel gevoel bij Linda de Mol, haar acteerpresatie's zijn van hoog nivo, alleen is het voor mij ongeloofwaardig dat iemand met haar achtergrond een rol van een alleenstaande moeder met geldzorgen moet spelen.

Voor de verder rest is het een echte feel-good movie,

met een "eind goed, al goed"

Ellis in Glamourland bekroond in VS

De Nederlandse romantische komedie Ellis in Glamourland heeft de juryprijs gewonnen op het internationale Stony Brook Filmfestival van New York.

Dat heeft producent Alain de Levita van NL Film vrijdag bekendgemaakt. De prijs wordt zaterdagavond uitgereikt. Naast de juryprijs is de film ook bekroond met de tweede plaats in de publieksprijs.

De film verhaalt over bijstandsmoeder Ellis (Linda de Mol) die bij Joan Collins een cursus mag volgen waarin ze een miljonair aan de haak leert te slaan. In New York streden 20 films om de prestigieuze juryprijs.

bron: NOS teletekst 401

avatar van Asmahan

Asmahan

Voor mij had deze film het allemaal nét niet. Vond het een uit de klei getrokken poging tot een feelgood movie. Linda de Mol deed me helemaal niets, echt een rol die je al vergeten bent als je de aftiteling aan je voorbij laat gaan. Het niveau van de bijrollen was heel wisselend, sommige waren echt grappig (Meindert Jan, en de nicht gespeeld door Horace), anderen waren te erg voor woorden (de 'slet' en de buurvrouw). Tel daarbij op dat het verhaal van begin tot het eind voorspelbaar is en ik kom op twee sterren.