Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Sam Mendes
Met onder meer: Tom Hanks, Paul Newman en Jude Law
Releasedatum: 24 oktober 2002
Plot Road to Perdition
"Pray for Michael Sullivan."
Michael Sullivan werkt voor misdaadbaas John Rooney. Michaels oudste zoon is benieuwd naar de werkzaamheden van zijn vader, en wanneer deze weer eens voor Rooney op pad gaat, besluit hij hem te volgen. Hij is getuige van een afrekening en iedereen vraagt zich af of de jongen zijn mond zal kunnen houden. Een huurmoordenaar wordt opdracht gegeven om het zekere voor het onzekere te nemen, en Michael en zijn familie te vermoorden. De belangrijkste doelwitten, Michael en z'n zoon, weten echter te ontkomen en slaan op de vlucht.
Michael Sullivan
Peter Sullivan
Alexander Rance
Finn McGovern
SmuttWars
Zegt iemand die Kill Bill: vol.1 een 5 geeft.
In Kill Bill wordt er meer gesneden. Misschien meer zijn smaak?
D0N4LD
prachtige film, maar ik had het gevoel dat de film niet helemaal af was aan het einde
4/5
johanm3
Erg goede film.
1 van de weinige films die me op het eind toch ontroerde ( net als "The green mile" )
Mr Orange
Erg mooie film, in de meest letterlijke vorm van het woord. Samen met de muziek is vooral het plaatje erg indrukwekkend, en het is leuk om te zien hoe lieverdje Tom Hanks toch vrij gemakkelijk een wat hardere rol lijkt neer te zetten. Jude Law is lekker creepy en lelijk, geweldig lekker tegen het typische in gecast. Het verhaal was niet echt geweldig, maar toch 3 sterren... en da's meer dan de meeste films van me krijgen.
clairest
Clairest schreef:
Wel een mooie film, wel een goeie film, maar dat maffiosi-thema daar word ik moe van. Al die doodgeschoten mensen de hele tijd.
Zegt iemand die Kill Bill: vol.1 een 5 geeft.
In Kill Bill wordt er meer gesneden. Misschien meer zijn smaak?
Leno
Jawel Tom Hanks in een goede, serieuze, niet voorspelbare film waarin hij niet leuk probeert te zijn. Hulde! 4*
SmuttWars
Clairest schreef:
Hij of zij..wat maakt het uit tegenwoordig
E V
Mooi verfilmde maffia/gangster film. Zeer goed geacteerd. Spannend en onverwacht.
Met Tom Hanks, Jude Law en Paul Newman.
Kleine rol van Jennifer Jason Leigh.
Tyler Hoechlin in de hoofdrol, deze jongen gaat het vast nog maken, want hij acteerd heel goed en heeft een leuke uitstraling.
Uitstekende regie van Sam Mendes.
T_fuckin_montana
In de maffia wereld worden problemen nu eenmaal niet in opgelost door gezellig een kopje koffie te gaan drinken en een handje te schudden.
Zelva
Heel vaak wel hoor.
gemaster
Maar daar maken ze geen films over. Het zijn altijd de zeldzame uitspattingen die onder de aandacht worden gebracht door Hollywood. Ik walg ervan.
timinho
Zeer indrukwekkende film, mooie muziek en fraaie effects. Het ontgaat mij echter waarom Mike Sullivan de banken gaat beroven en in het speciaal de rekeningen van Al Capone. Hij zegt wel iets over dat Capone, Conner op moet geven, dus niet meer zaken met hem doen ofzo. Of probeert Mike, Mr. Rance op deze manier te pakken?
Alsnog 4* voor de prima acteerprestaties van Hanks en Newman
Flash1494
Hierbij sluit ik mij helemaal aan bij Agony, ik vond het ook wel een goede film. Maar de film miste idd iets, wat ikzelf niet echt kan uitleggen

DidiusTheGreat
Een film met enkele verbazende shots, waar zeker lang over is nagedacht.
Tom Hanks acteerde zeer goed, maar ook de anderen zoals die capo. Verder vond ik het verhaal goed, mooi samenhangend, werd niet saai, en af en toe met de komische noot.
Lusu
deze film is de master, het is een film waarvan de sfeer van de maffia wordt weergegeven:) niet alleen het schieten maar ook het praten hoord erbij, maffia moord niet zoveel meer, maar in deze film wordt het moorden mooi weergegeven
Purmerend
Tom Hanks als onderwereld figuur, ik vond het maar niks. Hij is veel te groot en slungelig en dan dat snorretje. Acteren kan hij natuurlijk prima, maar een gangster. 3*
Drijntje
Vond het een erg traag verhaal. De aankleding van de film was mooi, maar het verhaal pakte me niet. Nu ben ik ook geen maffiafilmfan, maar buiten dat vond ik de film gewoon te saai, niet genoeg snelheid, soms ingewikkeld (maar misschien was mijn concentratie ook niet zo hoog meer) en een buitengewoon zemelig einde. Wel drie sterren gegeven want met het acteerwerk is niets mis, het verhaal zit bovendien ook wel oke in elkaar. Het is gewoon mijn soort film niet.
koreaan
Heerlijke film ben zelf ook fan van dit genre.
Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van Tom Hanks maar hij speelde in deze film erg goed.
Paul Newman als opperbaas, geweldig
Het verhaal was af en toe moeilijk te volgen maar ik vind deze film een aanrader.
The_basser
Erg mooie film, alleen dat op het einde Sullivan werd doodgeschoten zag je wel erg duidelijk aankomen.
Hanks was subliem, top acteur
Flipman
Ik kwam in Schotland heel toevallig de Graphic Novel van Max Allan Collins en Richard Piers Rayner tegen waar de Film op is gebaseerd, en ja, ik heb 'm natuurlijk gekocht
! Verdre kwam ik voor heel weinig een 2-Pack tegen met daarin de Films "Road To Perdition" & "Miller's Crossing". Voor maar heel weinig, omgerekend iets van elf, twaalf Euro. En op DVD, hè? "Miller's Crossing" moet ik nog zien en "Road To Perdition" moet ik heel gauw eens herzien!
De Graphic Novel iswel net iets anders dan de Film, hoewel 't verhaal natuurlijk 'tzelfde blijft.
Flipman
Ik heb de Film herzien en ik ga, zodra ik "Trainspotting" heb gelezen en herzien mijn Top-10 rigoreus aanpassen (hoewel "28 DaysLater..." wel op nummer één blijft staan, hoor
)!
Dit is één van de Films die erin komt.
In de Film is Mike strenger tegen zijn zoon dan in de Graphic Novel, maar de manier waarop Michael tegen zijn vader opkijkt vind ik in de Film geweldig mooi. Je merkt 't echt aan alles!
In de Graphic Novel heeft Mike de bijnaam "The Angel Of Death", meestal verkort tot "The Angel". Hij heeft een behoorlijke reputatie en wordt door de gehele ondwereld gevreesd. Dat had in de Film iets beter naar voren kunnen komen, maar toch, ik ga mijn waardering echt niet veranderen.
Ik geloof dat 't Donnie Darko was (de user Donnie Darko, bedoel ik
!) die zei dat hij de Film van "Big Fish" mooier vond dan 't Boek. Dat had ik nog nooit meegemaakt, maar nu denk ik wel. "Road To Perdition" is qua Film evengoed of echt nét beter dan de Graphic Novel.
silhoupin
Een meesterwerk in zijn genre. prachtige verfilming en zeer goed geacteerd door alle acteurs en een origineel verhaal. de film heeft een donker karakter wat zeer mooi is aan deze film en wat een prachteinde.
niemand had de hoofdrol beter kunnen spelen als tom hanks. de camerashots zijn zeer speciaal en origineel. over het algemeen omschrijf ik de film als een drama met spanning en misdaad. misschien zelfs beter als 'american beauty' hoewel dat een totaal ander genre is. sam mendes heeft met deze film nog maar eens meer dan zijn best gedaan. ik heb van begin tot einde met aandachtige ogen de film gevolgd. 4 sterren voor dit prachtige meesterwerk.
silhoupin
Patat. Zalige film gewoon, meesterlijk gangsterdrama. Oh god, Ik heb de film nu voor de 2de keer gezien en hij bleef me weer boeien en kon me ook wel eens ontroeren. Er zitten prachtige scenes in en ook een prachtig einde. Bij de laatste zin van de film kreeg ik zelfs rillingen, zalig. De film is mooi geschoten, 'I shoot the dead' héhéhé, en ook een mooi verhaal. Erg goed geacteerd ook.
4 sterren.
Cupido
- 1911 stemmen
Heerlijke film gewoon. De inhoud van het verhaal stelt niet super veel voor, maar is goed genoeg om te boeien. Echter op audiovisueel gebied onderscheid Road to Perdition zich van de rest en is het een waar meesterwerk. Zie bijvoorbeeld de shoot-out in de regen: de beelden en muziek zijn in die scène zo perfect.

Maffiafilm 'Road to Perdition' van Sam Mendes wordt vrijdag uitgezonden op televisie

Alle negen films van de jarige regisseur Sam Mendes (59) naar MovieMeter-beoordeling

The Green Mile

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
hotelillinoishuurmoordenaarboerderijgrote depressierondritgebaseerd op stripwraakgeorganiseerde misdaadmaffiabank overvalbased on graphic novelal caponehomeworklearning to drivespoiled sonscarred facethompson sub machine gunliberty half dollarlake michigan jaren 30cautionaryloose adaptationambivalentcallous