• 9.378.933 stemmen

Road to Perdition (2002)

Drama / Misdaad | 117 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Tom Hanks, Paul Newman en Jude Law

Releasedatum: 24 oktober 2002

Plot Road to Perdition

"Pray for Michael Sullivan."

Michael Sullivan werkt voor misdaadbaas John Rooney. Michaels oudste zoon is benieuwd naar de werkzaamheden van zijn vader, en wanneer deze weer eens voor Rooney op pad gaat, besluit hij hem te volgen. Hij is getuige van een afrekening en iedereen vraagt zich af of de jongen zijn mond zal kunnen houden. Een huurmoordenaar wordt opdracht gegeven om het zekere voor het onzekere te nemen, en Michael en zijn familie te vermoorden. De belangrijkste doelwitten, Michael en z'n zoon, weten echter te ontkomen en slaan op de vlucht.

Michael Sullivan

Finn McGovern

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Kai schreef:

Zegt iemand die Kill Bill: vol.1 een 5 geeft.

In Kill Bill wordt er meer gesneden. Misschien meer zijn smaak?

xangadix

Dit gaat toch over Ieren, of ben ik nou in de war..?

xangadix

Hmm, Sullivan & Rooney... Ik ben dus niet in de war.

avatar van D0N4LD

D0N4LD

prachtige film, maar ik had het gevoel dat de film niet helemaal af was aan het einde

4/5

avatar van johanm3

johanm3

Erg goede film.

1 van de weinige films die me op het eind toch ontroerde ( net als "The green mile" )

avatar van Mr Orange

Mr Orange

Erg mooie film, in de meest letterlijke vorm van het woord. Samen met de muziek is vooral het plaatje erg indrukwekkend, en het is leuk om te zien hoe lieverdje Tom Hanks toch vrij gemakkelijk een wat hardere rol lijkt neer te zetten. Jude Law is lekker creepy en lelijk, geweldig lekker tegen het typische in gecast. Het verhaal was niet echt geweldig, maar toch 3 sterren... en da's meer dan de meeste films van me krijgen.

avatar van clairest

clairest

Clairest schreef:

Wel een mooie film, wel een goeie film, maar dat maffiosi-thema daar word ik moe van. Al die doodgeschoten mensen de hele tijd.

Kai schreef:

Zegt iemand die Kill Bill: vol.1 een 5 geeft.

SmuttWars schreef:

In Kill Bill wordt er meer gesneden. Misschien meer zijn smaak?

Ik ben een zij en geen hij! Kill Bill is niet echt, dat is kunst, hilarisch. Dit is een serieus bedoelde maffiosi-film, iets heel anders toch? Dan boeit het me niet hoor, dat gekill de hele tijd. Toch nog 3,5 sterren van mij voor deze film, overigens. Want er zat nog meer in, naast al die killings.

avatar van Leno

Leno

Jawel Tom Hanks in een goede, serieuze, niet voorspelbare film waarin hij niet leuk probeert te zijn. Hulde! 4*

avatar van SmuttWars

SmuttWars

clairest schreef:

Clairest schreef:

Hij of zij..wat maakt het uit tegenwoordig

avatar van E V

E V

Mooi verfilmde maffia/gangster film. Zeer goed geacteerd. Spannend en onverwacht.

Met Tom Hanks, Jude Law en Paul Newman.

Kleine rol van Jennifer Jason Leigh.

Tyler Hoechlin in de hoofdrol, deze jongen gaat het vast nog maken, want hij acteerd heel goed en heeft een leuke uitstraling.

Uitstekende regie van Sam Mendes.

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

clairest schreef:

In de maffia wereld worden problemen nu eenmaal niet in opgelost door gezellig een kopje koffie te gaan drinken en een handje te schudden.

xangadix

En daarom wordt hij/zij moe van het thema.

avatar van Zelva

Zelva

T_fuckin_montana schreef:

Heel vaak wel hoor.

avatar van gemaster

gemaster

Maar daar maken ze geen films over. Het zijn altijd de zeldzame uitspattingen die onder de aandacht worden gebracht door Hollywood. Ik walg ervan.

xangadix

Dan is Coffee & Cigarettes meer wat voor jou...

avatar van argus

argus

Zeer ontroerend einde. Over het algemeen een goede film.

avatar van timinho

timinho

Zeer indrukwekkende film, mooie muziek en fraaie effects. Het ontgaat mij echter waarom Mike Sullivan de banken gaat beroven en in het speciaal de rekeningen van Al Capone. Hij zegt wel iets over dat Capone, Conner op moet geven, dus niet meer zaken met hem doen ofzo. Of probeert Mike, Mr. Rance op deze manier te pakken?
Alsnog 4* voor de prima acteerprestaties van Hanks en Newman

avatar van Flash1494

Flash1494

Nick Kang schreef:

Hierbij sluit ik mij helemaal aan bij Agony, ik vond het ook wel een goede film. Maar de film miste idd iets, wat ikzelf niet echt kan uitleggen

avatar van DidiusTheGreat

DidiusTheGreat

Een film met enkele verbazende shots, waar zeker lang over is nagedacht.

Tom Hanks acteerde zeer goed, maar ook de anderen zoals die capo. Verder vond ik het verhaal goed, mooi samenhangend, werd niet saai, en af en toe met de komische noot.

avatar van savi_7

savi_7

wel een mooi verhaal maar vond er geen f*ck aan

avatar van Lusu

Lusu

deze film is de master, het is een film waarvan de sfeer van de maffia wordt weergegeven:) niet alleen het schieten maar ook het praten hoord erbij, maffia moord niet zoveel meer, maar in deze film wordt het moorden mooi weergegeven

avatar van Purmerend

Purmerend

Tom Hanks als onderwereld figuur, ik vond het maar niks. Hij is veel te groot en slungelig en dan dat snorretje. Acteren kan hij natuurlijk prima, maar een gangster. 3*

avatar van Drijntje

Drijntje

Vond het een erg traag verhaal. De aankleding van de film was mooi, maar het verhaal pakte me niet. Nu ben ik ook geen maffiafilmfan, maar buiten dat vond ik de film gewoon te saai, niet genoeg snelheid, soms ingewikkeld (maar misschien was mijn concentratie ook niet zo hoog meer) en een buitengewoon zemelig einde. Wel drie sterren gegeven want met het acteerwerk is niets mis, het verhaal zit bovendien ook wel oke in elkaar. Het is gewoon mijn soort film niet.

avatar van koreaan

koreaan

Heerlijke film ben zelf ook fan van dit genre.

Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van Tom Hanks maar hij speelde in deze film erg goed.

Paul Newman als opperbaas, geweldig

Het verhaal was af en toe moeilijk te volgen maar ik vind deze film een aanrader.

avatar van The_basser

The_basser

Erg mooie film, alleen dat op het einde Sullivan werd doodgeschoten zag je wel erg duidelijk aankomen.

Hanks was subliem, top acteur

avatar van Flipman

Flipman

Ik kwam in Schotland heel toevallig de Graphic Novel van Max Allan Collins en Richard Piers Rayner tegen waar de Film op is gebaseerd, en ja, ik heb 'm natuurlijk gekocht ! Verdre kwam ik voor heel weinig een 2-Pack tegen met daarin de Films "Road To Perdition" & "Miller's Crossing". Voor maar heel weinig, omgerekend iets van elf, twaalf Euro. En op DVD, hè? "Miller's Crossing" moet ik nog zien en "Road To Perdition" moet ik heel gauw eens herzien!

De Graphic Novel iswel net iets anders dan de Film, hoewel 't verhaal natuurlijk 'tzelfde blijft.

avatar van Flipman

Flipman

Ik heb de Film herzien en ik ga, zodra ik "Trainspotting" heb gelezen en herzien mijn Top-10 rigoreus aanpassen (hoewel "28 DaysLater..." wel op nummer één blijft staan, hoor )!

Dit is één van de Films die erin komt.

In de Film is Mike strenger tegen zijn zoon dan in de Graphic Novel, maar de manier waarop Michael tegen zijn vader opkijkt vind ik in de Film geweldig mooi. Je merkt 't echt aan alles!

In de Graphic Novel heeft Mike de bijnaam "The Angel Of Death", meestal verkort tot "The Angel". Hij heeft een behoorlijke reputatie en wordt door de gehele ondwereld gevreesd. Dat had in de Film iets beter naar voren kunnen komen, maar toch, ik ga mijn waardering echt niet veranderen.

Ik geloof dat 't Donnie Darko was (de user Donnie Darko, bedoel ik !) die zei dat hij de Film van "Big Fish" mooier vond dan 't Boek. Dat had ik nog nooit meegemaakt, maar nu denk ik wel. "Road To Perdition" is qua Film evengoed of echt nét beter dan de Graphic Novel.

avatar van silhoupin

silhoupin

Een meesterwerk in zijn genre. prachtige verfilming en zeer goed geacteerd door alle acteurs en een origineel verhaal. de film heeft een donker karakter wat zeer mooi is aan deze film en wat een prachteinde.

niemand had de hoofdrol beter kunnen spelen als tom hanks. de camerashots zijn zeer speciaal en origineel. over het algemeen omschrijf ik de film als een drama met spanning en misdaad. misschien zelfs beter als 'american beauty' hoewel dat een totaal ander genre is. sam mendes heeft met deze film nog maar eens meer dan zijn best gedaan. ik heb van begin tot einde met aandachtige ogen de film gevolgd. 4 sterren voor dit prachtige meesterwerk.

avatar van silhoupin

silhoupin

Patat. Zalige film gewoon, meesterlijk gangsterdrama. Oh god, Ik heb de film nu voor de 2de keer gezien en hij bleef me weer boeien en kon me ook wel eens ontroeren. Er zitten prachtige scenes in en ook een prachtig einde. Bij de laatste zin van de film kreeg ik zelfs rillingen, zalig. De film is mooi geschoten, 'I shoot the dead' héhéhé, en ook een mooi verhaal. Erg goed geacteerd ook.

4 sterren.

avatar van Cupido

Cupido

• 1911 stemmen

Heerlijke film gewoon. De inhoud van het verhaal stelt niet super veel voor, maar is goed genoeg om te boeien. Echter op audiovisueel gebied onderscheid Road to Perdition zich van de rest en is het een waar meesterwerk. Zie bijvoorbeeld de shoot-out in de regen: de beelden en muziek zijn in die scène zo perfect.