Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Sam Mendes
Met onder meer: Tom Hanks, Paul Newman en Jude Law
Releasedatum: 24 oktober 2002
Plot Road to Perdition
"Pray for Michael Sullivan."
Michael Sullivan werkt voor misdaadbaas John Rooney. Michaels oudste zoon is benieuwd naar de werkzaamheden van zijn vader, en wanneer deze weer eens voor Rooney op pad gaat, besluit hij hem te volgen. Hij is getuige van een afrekening en iedereen vraagt zich af of de jongen zijn mond zal kunnen houden. Een huurmoordenaar wordt opdracht gegeven om het zekere voor het onzekere te nemen, en Michael en zijn familie te vermoorden. De belangrijkste doelwitten, Michael en z'n zoon, weten echter te ontkomen en slaan op de vlucht.
Michael Sullivan
Peter Sullivan
Alexander Rance
Finn McGovern
DRJeFF
Heb er misschien teveel van verwacht na al de vergelijkingen hier met the Godfather e.d.
Ik vond het verhaal veel te traag na een ijzersterk begin en misschien ligt dat aan mij maar ik kon gewoon niet wennen aan Tom Hanks als hitman.
2.5 *
Pieter Montana
Als ik me niet vergis komt hij over enkele weken ook op de Belgische TV.
Mark86
Die Sam Mendes is wel DE meester in creativiteit zeg! De beelden in comb. met geluid zjin echt fantastisch, zo'n mooie stijl heeft deze man. Deze film had ik 3 jaar geleden al gezien, maar nu valt me pas op hoe briljant ie eigenlijk in elkaar zit.
Na American Beauty en deze film wordt ik toch wel heel erg benieuwd naar zijn volgende film Jarhead, die in november uitkomt!
Stem verhoogd van 3 naar 4*
Respekked
visueel erg sterke film. Het ziet er allemaal erg jaren '30 uit. Het sombere sfeertje in de regen doet de film goed.
De film boeide me, maar meer ook niet. Komt wel bij dat als ik er net lekker in zat dat de reclame weer kwam dus dat heeft niet echt geholpen.
vond newman en law erg goed spelen. Hanks(wel redelijk acterend) vond ik persoonlijk geen goede cast hij doet me teveel denken aan de saaie, brave huisvader. Tijdens de film zat ik de hele tijd te denken aan sean penn ipv hanks in de rol, dat kwam de film ook niet helemaal ten goede.
Dan het verhaal. Enigzins standaard maffiaverhaal. Er gebeurd weinig spannends. Waar american beauty wel de diepte ingaat, blijft het hier een beetje aan de oppervlakte. Er wordt wel geprobeerd om wat dieper te gaan door de vader/zoon relatie van hanks en zijn zoontje en newman en zijn zoon wat te benadrukken, maar het komt bij mij niet goed over. Het einde was voorspelbaar, maar wel noodzakelijk dus dat vond ik wel goed.
De muziek in combinatie met de beelden is sterk, het verhaal boeide me minder en de acteerprestaties waren goed. Hanks vond ik geen goede cast, maar 3* is wel op zijn plaats
Ik heb genoten van de mooie, zeer gestyleerde beelden en de prachtige muziek. Ik vond de acteurs erg fijn (vooral Newman, maar ook Hanks, waar ik normaal geen grote fan van ben, ik hou ook wel van eens een keer lekker afwijkend casten). Ik vond het verteltempo mooi. Maar helaas was het verhaal beduidend minder interessant. Maar er was dus genoeg over om die twee uur geboeid te blijven kijken.
Een einde waar Hanks was blijven leven had ik trouwens helemaal niks gevonden.
Doom
Ik vond het een behoorlijk goede film met hier en daar wat kleine min puntjes.
Het verhaal was goed, de film werd op een goede manier in beeld gebracht met een paar geweldige scenes; zoals in het strandhuis en uiteraard het mooiste shot van de neergeschoten man in de badkamer.
Het einde was voor mij enigsinds verrassend te noemen, had er wel iets rekening mee gehouden maar het leek alles behalve zo te eindigen. Gewoon een goed, dramatisch einde. De rollen in deze film zaten zeer goed in elkaar, ik vond Tom Hanks en die misdaadbaas erg overtuigend overkomen.
Een minpuntje aan deze film was toch wel de geloofwaardigheid, dat Michael Sullivan even gemakkelijk een paar misdaad mannen neerschiet en banken gaat beroven staat mij toch niet helemaal goed bij.
Al met al een verdiende 4 *
alexis
mooie film met zeer sprekende beelden... ik zat helemaal in de sfeer van de jaren 30 de eerder genoemde combinatie van beeld en geluid is zeer strerk.
tom vond ik redelijk geloofwwaardig als hitman, een ander had het wel beter gekund denk ik
****
****
ik denk dat sean penn beter was geweest. Hij had misschien meer de woede over kunnen brengen wat ik bij hanks miste na de moord op zijn vrouw en jongste zoontje . Ik zat met mijn hoofd ook een beetje bij mystic river waar penn echt fenomenaal speelt(ik zag wat overeenkomsten in rol) en voor mijn gevoel zo'n rol als die van hanks hier beter had kunnen neer zetten
Mark86
Ik vond Tom Hanks prima spelen, die verwarde kop spreekt echt. Sean Penn vind ik eerlijk gezegd een overschat acteur, hij is niet slecht maar tis echt geen Brando/De Niro ofzo.
Oja, misschien heb ik iets gemist, maar hoe komen mensen er bij dat Tom Hanks een ijskoude hitman speelt? Dat ie voor een criminele organisatie werkt, of dat ie een wapen draagt wil niet zeggen dat ie hitman is. da tie uiteindelijk een dozijntje mensen omlegt heeft puur met wraak te maken
Respekked
Hij werkt volgens mij voor Newman als hitman. Moet ervoor zorgen dat mensen betalen zoniet pang pang. Zo werkt het toch in de maffia wereld? De baas heeft mensen onder zich die hij vertrouwt om dit soort klusjes op te knappen. En dat zijn hitmans. Toevallig loopt het wat anders in de film, maar voor dat de film gemaakt werd, wastie gewoon hitman

Of am I wrong?
Of am I wrong?
Hitman is een onafhankelijk iemand die puur moordt voor geld, en daar zit er maar 1 van in de film en dat is die fotograaf
Vera
Ik was erg onder de indruk van deze film en zoals eerder gezegd, erg origineel.
Tom Hanks speelt naar mijn mening weer erg uitmuntend en het verhaal is top
4.5 *
The One Ring
De beelden waar iedereen hier zo enthousiast over is, zijn inderdaad fantastisch. De sfeer is geweldig. Ook de muziek draagt daar aan mee. Ik vond vooral de scénes waarin het regende wel wat hebben. Daarbij zaten er een aantal leuke visuele vondsten in de film. Zoals dat moment dat Connor voor die raam staat en Michael niet kan zien.
Ik weet niet goed wat ik van Tom Hanks in deze film moet denken. Hij doet het zeer goed, maar als ik zijn kop zie moet ik altijd automatisch aan Forrest Gump denken. Bij geen enkele actuer heb ik zo erg dat ik 'm niet los kan denken van een personage. Daardoor kwam Hanks hier voor mij niet helemaal tot recht. Paul Newman is overigens zeer sterk, maar ik had ook niet minder van hem verwacht. De grootste acteerverrassing in deze film is Jude Law. Gewoonlijk vind ik hem heel onopvallend en maakt hij nooit indruk, maar in deze film weet hij eindelijk de aandacht naar zich toe te trekken. Prima.
Het enige minpunt van deze film is het wat voorspelbare verhaal. Het is niet zo cliché dat het stoort, maar het einde zag ik al meteen aankomen. Dit neemt gelukkig niet weg dat het een hele mooie film is, die zeker tussen de grote maffiafilms mag staan.
Phoenix
Herzien, en waar de film de vorige keer alleen qua stijl me kon bekoren werd ik nu ook volledig gegrepen door het verhaal. Ik had mezelf voorgenomen om de film deze keer niet (alleen) als wraakverhaal te zien. Dat deed de film goed, want ik leefde erg mee met de personages, die stuk voor stuk van sympathieke kerels naar genadeloze maffioso schieten. Ademnood bij de schietpartijen, brok in de keel bij de huilpartijen.
Tel daarbij het perfecte acteerwerk op (wat was dat jonge kotertje goed zeg!) en je hebt een film die in plaats van 3,5 opeens met 4,5 ster gaat lopen. En dat ondanks de reclame.
93.9
Totaal niet mijn film, maar begrijp wel dat mensen 'm goed vinden.
Voor mij: 2 sterren en had er toch veel van verwacht (American Beauty).
metaledje
pas op dvd gekocht..een aanbieding 25euro voor 3 dvds.en ik ben nou eenmaal gek op mafiafilms..geen slechte film.er had wel wat meer scherpe actie in gemogen maar opzich wel goede film 3.5*
Waku
Geweldige film met een sterk acterende Hanks als maffiosi.
Hij is op sommige momenten wat traag.
Maar de donkere sfeer wordt goed in beeld gebracht.
Het geweld komt koel en zakelijk over en dat is typerend voor de tijd waarin Road to Perdition zich afspeelt.
Hartverscheurend einde maar oh zo mooi.
Chainsaw
Road to Perdition, een film die mij geregeld deed denken aan Miller's Crossing. En dan niet alleen qua plot, maar vooral qua sfeer. Want net als MC ziet Road to Perdition er fantastisch uit (prachtige scènes in de stromende regen) en bevat gewoonweg ge-wel-dige muziek. Verder ook perfect camerawerk van Conrad L. Hall.
Daarnaast wordt er ook erg goed geacteerd. Hanks laat zich van een wat andere kant zien en speelt ontzettend sterk. Verder spelen de overige acteurs allemaal erg goed, maar met name de rol van Jude Law kwam voor mij als een verrassing. Ik vond Law, gebasseerd op de films die ik van hem gezien had, maar een matige acteur, maar in Road to Perdition speelt hij werkelijk fantastisch.
Al met al een prachtige film, met briljante shots, schitterende muziek en een geweldig einde. 4,5 sterren.
JoeCabot
Volgende week zondag op kanaaltwee!
TheRisingSun
Heb hem ook net gezien en ga hier helemaal met Chainsaw mee. Perfect verwoord zoals ik het ook wilde doen,dus dat scheelt mij weer wat typwerk.
Ook wat de sterren betreft ga ik geheel met je mee!
TrickYRickY
Erg goede maffiafilm die sommige momenten ijzersterk is en soms wat afslapt.
maar hij blijft goed
waidman
Verrassende, ingetogen rol van Hanks, prachtig verhaal en sterke rol van Newman als baas van een syndicaat. De film ademt de bezadigde sfeer uit van het platteland van amerika in de 30er jaren. Prachtige muziek completeerd het geheel. heb de film met een 4 gewaardeerd.
animalkrullie
Vond het wel een aardige gangsterfilm.
Beetje traag dat wel.
vantje
De film heeft mij niet kunnen bekoren. Beetje te traag en voorspelbaar.
Ik heb niets tegen Tom Hanks, maar dit soort rol past hem gewoon niet. En dit ondanks een vrij behoorlijke prestatie.
De prestatie van Newman was voor zijn niveau ondermaats. Er kwam te weinig dreiging vanuit zijn rol als grote maffia-baas.
Het camerawerk was wel heel goed, jammer dat alles een beetje duister uitviel.
Je houdt ervan of niet. Kwestie van smaak.
Ghola
Mooie film, maar ik had nogal wat problemen met het script. Het verhaal is mager, maar, veel erger, soms ook nog eens een stuk minder interessant dan de film wil doen geloven: de ontwikkeling tussen vader en zoon werd bijvoorbeeld erg omzichtig en onhandig aangepakt. Vooral zo'n scene waarin Tom Hanks aan z'n bureau zit, zijn zoontje de kamer binnenschuifelt waarna een moeizaam gesprek ontstaat voelde erg geforceerd. Nee, voor mij moest de film het geheel hebben van de sfeervolle beelden en enkele spannende scenes. Die beelden waren onrealistisch gestileerd, en dat vond ik persoonlijk erg mooi.
Cipriani
Ik denk dat het juist de bedoeling was geweest, om et erg geforceerd te laten overkomen. De vader kende zijn zonen eigenlijk helemaal niet goed, en gaat dat in die scene beseffen. Het is dan erg raar om een leuk, vlot gesprek te laten zien.
Ribera
Inderdaad
Erg mooie film, mooie gezegdes van de voice-over in het begin en einde. De muziek is ook prachtig. Moest wel even wennen aan Tom Hanks als gangster, maar hij deed zijn rol best goed.

Maffiafilm 'Road to Perdition' van Sam Mendes wordt vrijdag uitgezonden op televisie

Alle negen films van de jarige regisseur Sam Mendes (59) naar MovieMeter-beoordeling

The Green Mile

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
hotelillinoishuurmoordenaarboerderijgrote depressierondritgebaseerd op stripwraakgeorganiseerde misdaadmaffiabank overvalbased on graphic novelal caponehomeworklearning to drivespoiled sonscarred facethompson sub machine gunliberty half dollarlake michigan jaren 30cautionaryloose adaptationambivalentcallous