Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Sam Mendes
Met onder meer: Tom Hanks, Paul Newman en Jude Law
Releasedatum: 24 oktober 2002
Plot Road to Perdition
"Pray for Michael Sullivan."
Michael Sullivan werkt voor misdaadbaas John Rooney. Michaels oudste zoon is benieuwd naar de werkzaamheden van zijn vader, en wanneer deze weer eens voor Rooney op pad gaat, besluit hij hem te volgen. Hij is getuige van een afrekening en iedereen vraagt zich af of de jongen zijn mond zal kunnen houden. Een huurmoordenaar wordt opdracht gegeven om het zekere voor het onzekere te nemen, en Michael en zijn familie te vermoorden. De belangrijkste doelwitten, Michael en z'n zoon, weten echter te ontkomen en slaan op de vlucht.
Michael Sullivan
Peter Sullivan
Alexander Rance
Finn McGovern
malkovich
Ik noem het ook geen miscast hé, ik zeg gewoon. Acteurs zoals deniro en pacino maken van matige films of goede films gewoon meesterwerken. En durf dat maar eens tegen te beweren :d
Dat beweer ik ook niet. Ben altijd gecharmeerd geweest van De Niro en Pacino. Maar ik denk dat Tom Hanks op dit moment op een trede hoger staat. De laatste vijf jaar hebben we immers niet al te veel goeds gezien van de twee bovengenoemden. Behalve Insomnia (Pacino) en Meet the Parents (De Niro) dan...
eerdekes
Ze zitten misschien in een midlife crisis. Alluwel de niro het ook wel goed deed in 'city of the sea' of wat was het ook alweer?
Hanks doet het hier geweldig ok, jude law zie ik hierin gewoon doodgraag. Hoe hij die 'fotograaf' neerzet is fenomenaal ! Maar ik wel maar zeggen, ik wil nog eens 'n film tussen pacino en de niro gelijk als heat !
Nu spreekt iedereen over pacino en de niro als hollywood grootheden. Over 20-30 jaar zullen de hollywood grootheden gewoon echt depp, penn en norton zijn, zonder enige twijfel
jassonn
Goh,was die fotograaf Jude Law?was me niet eens opgevallen dat hij er ook in mee speelde.
- 2077 berichten
Na herkijkbeurt verdient deze nog steeds 5 sterren. Wat een sfeerschepping , wat een acteerprestaties ..... zo een films zijn zeldzaam. Samen met gladiator en the last samurai misschien wel de beste film van de laatste 5 jaar.
Slechte voorbeelden, Snake.
malkovich
Dat zijn natuurlijk gewoon persoonlijke meningen.
Dat klopt. Wellicht kun je nog andere films bedenken?
eerdekes
Om er maar 'n maar op te noemen
- lost in translation
- Amelie
- Donnie Darko
- Lord of the rings ( trilogie )
- The Matrix
- De zaak alzheimer
enz...
GFM
Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap wat een saaie, zouteloze maar mooi in elkaar gezette film
GerwinF
Saai omdat???
- 2077 berichten
Vraag ik me toch ook veel af. Velen zeggen dat deze film saai is en dat hij enkel visueel goed is. Ik werd meegesleept door deze film , road to perdition liet me niet los. Ik vind dit juist één van de meest meeslepende stukjes cinema van de laatste jaren.
morpheus
Stem verlaaft met 0,5 naar 4 sterren.
Emotioneel toch ietwat te afstandelijk!
V
aardig verhaaltje, goed acteerwerk en minstens 1 memorabele scene. De enorme gaaaaaap van GFM lijkt me wat overdreven. 3,5*
The Goss
Prachtige film. Ik heb van begin tot het eind zitten genieten. Mooi gefilmd en goed geacteerd. Hanks en Newman waren weergaloos.
GFM
De enorme gaaaaaap van GFM lijkt me wat overdreven.
Hoezo overdreven, het is een mooi gemaakte film, maar t verhaal kabbelt voort en er gebeurt errug weinig, zeker het eerste uur is ie gewoon saai.....das mijn mening, dat dit de jouwe niet is so be it, maar ik moest gewoon gapen...gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap!
Wel 3* vanwege de mooie shots, acteerprestaties en goede bedoelingen...
- 2077 berichten
De film bouwt rustig op , biedt een uitzonderlijke sfeerschepping en bouwt rustig de spanning op. Allesbehalve saai voor mij.
Yuppie_Scum
vind dat deze film ernstig te kort schiet als het gaat om emotionele binding met de acteurs....
Die shot van die jongen alleen in die ruimte met krantlezende mannen (staion) zou enorm emotioneel moeten zijn maar helaas kon het me niet raken...helaas!
Dat is eigenlijk de gehele film gebleven
Yak
Een mooi en stijlvol geschoten, maar verder saaie en ongeloofwaardige film met een uitgekauwd verhaal dat me geen moment kon boeien. Als het de bedoeling was dat Sullivan, ondanks het feit dat hij een kille moordenaar is, de sympathie van de kijker had moeten winnen, heeft de film daarin wat mij betreft flink gefaald.
Wat me gigantisch stoorde was die hele relatie tussen Rooney en Sullivan. De scene waarin Rooney en Sullivan samen pianospelen kan ik echt niet rijmen met een Rooney die het volgende moment ijskoud het gezin van Sullivan laat omleggen, huurmoordenaars op Sullivan afstuurd en zich een beetje loopt te beklagen met God help me alsof hij de indruk wil wekken dat hij het er enorm moeilijk mee heeft. Volkomen ongeloofwaardig. Net zoals die enorme schietpartij midden op straat, waar men Sullivan gewoon van laat weglopen alsof er niks gebeurd is.
Puntje voor het acteerwerk, puntje voor de mooie beelden, meer krijgt de film niet. 2*
- 2077 berichten
De scene waar Rooney zich kwaad maakt op zijn zoon en hem slaat ,zegt zoveel meer hoe moeilijk hij het er met heeft.
Moenovic
De film is echt goed gewoon, het hele verhaal boeit en je weet niet hoe het gaat aflopen! Goed geacteerd, goed gefilmd, goed onderwerp! 5 sterren!
Master-Mc
Dit is echt een goede film. Deze film is een van mijn favorieten. daarom 4,5*
feanaro surion
4 sterren, 2 sterren voor de prachtige kostuums en aankleding(deden me erg aan once upon a time in America denken) en de andere 2 sterren voor het goede acteerwerk. Toch vond ik het verhaal op sommige momenten niet sterk genoeg om de film echt tot een topfilm te maken(4.5 ster, 5 ster). Ook het einde wist me niet echt te raken. En ook daardoor geen meesterwerk. Toch mooie film, die me in ieder geval erg wist te boeien, en geen spijt dat ik hem gekocht heb.
Beetje
Ik heb me wel vermaakt met de film, maar af en toe kon ik me concentratie er niet helemaal bijhouden , niet dat het saai was ofzo , maar toch, ik miste gewoon iets....
Ik vond het ook moeilijk om Tom Hanks als kille moordenaar te zien
Terwijl hij normaal toch hele andere Lieve rolletjes speelt, ik vind hem niet helemaal geschikt voor deze film.
Flipman
Wat kut dat ik zo moet kiezen wat er wel en niet in mijn top-10 komt te staan! Ik moet effe kijken of ik een gaatje kan maken om deze erin te proppen!
Ik ben gek op Comics en Graphic Novels, dus wil ik de Graphic Novel waar deze film op gebaseerd is héél graag lezen! Er zit zoveel sfeer in de film, dat ik echt hoop dat die puur uit het originele beeldverhaal is overgenomen!
Dus, goed geacteerd, mooie sfeer en een heel mooi in beeld gebracht verhaal.
Heeft iemand hier misschien de Graphic Novel gelezen?
clairest
Wel een mooie film, wel een goeie film, maar dat maffiosi-thema daar word ik moe van. Al die doodgeschoten mensen de hele tijd.
De GeuS
Al die doodgeschoten mensen de hele tijd.
Kai
Zegt iemand die Kill Bill: vol.1 een 5 geeft.

Maffiafilm 'Road to Perdition' van Sam Mendes wordt vrijdag uitgezonden op televisie

Alle negen films van de jarige regisseur Sam Mendes (59) naar MovieMeter-beoordeling

The Green Mile

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
hotelillinoishuurmoordenaarboerderijgrote depressierondritgebaseerd op stripwraakgeorganiseerde misdaadmaffiabank overvalbased on graphic novelal caponehomeworklearning to drivespoiled sonscarred facethompson sub machine gunliberty half dollarlake michigan jaren 30cautionaryloose adaptationambivalentcallous