Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Sam Mendes
Met onder meer: Tom Hanks, Paul Newman en Jude Law
Releasedatum: 24 oktober 2002
Plot Road to Perdition
"Pray for Michael Sullivan."
Michael Sullivan werkt voor misdaadbaas John Rooney. Michaels oudste zoon is benieuwd naar de werkzaamheden van zijn vader, en wanneer deze weer eens voor Rooney op pad gaat, besluit hij hem te volgen. Hij is getuige van een afrekening en iedereen vraagt zich af of de jongen zijn mond zal kunnen houden. Een huurmoordenaar wordt opdracht gegeven om het zekere voor het onzekere te nemen, en Michael en zijn familie te vermoorden. De belangrijkste doelwitten, Michael en z'n zoon, weten echter te ontkomen en slaan op de vlucht.
Michael Sullivan
Peter Sullivan
Alexander Rance
Finn McGovern
(verwijderd)
Ja dat stoorde mij juist er wordt nauwelijks een woord in gezegd en geen persoon heeft een duidelijk karakter. Wel mooie beelden maar daar houdt 't voor mij mee op.
GerwinF
Soms zeggen beelden meer dan woorden....;)
(verwijderd)
ja maar goed, 't doet niet natuurlijk aan
Nick Kang
Ik had voordat ik deze film ging kijken er al het een en ander over gelezen en ik verbaaste me eigenlijk een beetje over de casting van Tom Hanks als de badguy. Naar mate dat het verhaal vorderde bleek dat ook wel weer mee te vallen en paste hij eigenlijk prima in zijn rol (al zal ik nooit een Tom Hanks fan worden). Newman blijft altijd prettig om naar te kijken en ook Jude Law leverde een meer dan degelijke acteerprestatie.
De film in het algemeen: Schitterend geschoten beelden, sfeervolle muziek, mooie decors, goed acteerwerk, maar toch miste ik iets in de film... Dat er niet al te veel vaart in het verhaal zat, is in dit soort films niet eens storend, maar het miste een bepaalde passie/uitstraling. Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen.
3,5 sterren.
Hierbij sluit ik mij helemaal aan bij Agony, ik vond het ook wel een goede film. Maar de film miste idd iets, wat ikzelf niet echt kan uitleggen
Het mist inhoud.....(als ik de film nog een keer ga kijken zal ik hem denk ik stukken minder beoordelen).
Phooze
Ik voelde bij de film juist iets extra's, iets wat ik niet kan uitleggen. Een soort van diepe ontroering in de relatie van vader en zoon. Een soort van stille verbondenheid.
GerwinF
Had ik ook inderdaad. Ik blijf het een prachtfilm vinden.
FisherKing
Inhoud, inhoud, allemaal vaag hoor. De film heeft goede inhoud en een goed script.
Herziening wellicht herwaardering. Alleen dat einde, Foei Foei.
Ten eerste: Ik weet dat ik hier een gruwelijk hoog cijfer voor heb gegeven en ik moet hem dan ook maar snel nog eens gaan kijken.
Maar mijn grootste kritiek op deze film is toch wel de inhoud FK. Ik vond het maar een standaard wraakverhaaltje waarbij de vader de zoon opleidt. Want meer inhoud heb ik er niet achter gezien. De relatie en de band tussen vader en zoon? Welke band? Maar zoals ik al zei: snel maar weer eens kijken.
Jordy
Welke band?
De eerste keer zag ik vooral een wraakverhaal, de tweede keer een vader/zoon-bonding verhaal waar op de achtergrond een wraakverhaaltje meespeelt... ben het dus met de meeste kritiek hierboven niet eens.
FisherKing
Klopt Jordy. Erg mooi gedaan, maar is idd erg subtiel aanwezig. Vind het ook fantastische film. Veel sfeer en op de achtergrond gebeurt er erg veel. Blijkt ook dat personage van Hanks erg intelligent is.
Goodfella
Wat een gezeur over inhoud zeg (vind het een uitstekend verhaal btw). Dit is pure cinema, Film met een hele grote F.
Ramon K
Eerder met de B van bovengemiddeld.
Redlop
Benedengemiddeld wat mij betreft. Deze film ligt op de schap van de videotheek, maar ik ga er geen geld meer aan besteden.
Slap inhoudsloos filmpje dat het moet hebben van mooie cinematografie en dure cast.
Robbie_83
Leuke gangsterfilm, niet met tegenzin uitgekeken. Leuk verhaal, 'zielig' einde.
superloef
Ik moet zeggen dat ik meer van deze film had verwacht. Leuk dat Paul Newman er is speelt, maar een beetje sip en droevig kijken in een film maakt het natuurlijk nog geen geweldige acteerprestatie. Tom Hanks speelt op de automaat en Jude Law is wel grappig als zijn personage.
Helaas vind ik dat het verhaal verschrikkelijk dun is, wat moest worden verbloemd met de mooie beelden die geschoten zijn. Het kan ook niet anders, want het is gebaseerd op een kleine strip. Zo te zien hebben ze hetzelfde aantal dialogen gebruikt als in de strip, want veel gepraat wordt er niet.
Al met al vond ik de film enorm tegenvallen, het lijkt meer een beetje op een groots uitgevallen videoclip. Ik geef hem 2,5 sterren.
Phoenix
Het viel me ook tegen... Acteerprestaties waren top, echt waar. En de sfeer was natuurlijk perfect. Maar alleen in de laatste 10 minuten begon ik een beetje mee te leven met de karakters (ookal waren ze zo goed geacteerd). Daarvoor vond ik het allemaal een saaie bedoening. Jammer want ik vond de karakters in American Beauty juist zo goed en het was nooit saai. Toch nog 3,5* omdat het er gewoon geweldig uit ziet en ik misschien te hoge verwachtingen had...
jacom
geen slechte film, maar tom hanks en paul newman konden mij niet echt overtuigen als maffia-leden
die hele ierse maffia eigenlijk, ik wist zelfs ni dat die bestonden ik had het gevoel dat ze te veel het gevoel van de siciliaanse maffia wilden weergeven, en dat kwam niet echt goed over, spijtig
** 1/2
kevin j
Tom Hanks heeft mij aangenaam verrast een man die voor vele rollen is weg gelegt. het is geen al pacino maar toch een prachtige prestatie. mooie film
barbarara
De film op zich vond ik niet denderend, maar elke shoot was prachtig....visueel mooi om naar te kijken
eerdekes
ach een filmpje dat leuk is één keer te zien hoor, maar ik ga niet zegge, ja die wil ik nog is zien, heb eigenlijk spijt dat ik hem op dvd heb gekocht !
De GeuS
Redelijke film; mooi "geschoten", Tom Hanks zet wel een goede rol neer, maar ik vond het maar een weinig overtuigend verhaal.
Capone wordt er ineens bijgehaald, ze gaan ineens banken beroven, daar hoor je later ook niets meer over. Einde is ook redelijk voorspelbaar.
3,5 ster
WiLL
Geen film die ik nog eens zou willen zien.
Vond de personages een beetje kleurloos , weinig dialogen ook. Ik had meer het idee dat ik naar robots zat te kijken soms.
Het verhaal vond ik maar matig met rare wendingen zoals hierboven al is gezegt.
Ik geef 2,5 sterren
Muldertje
ik vond de beelden en sfeer geweldig maar wat een saaie film
homerjay
leuke film. Stylistisch zit het prima in elkaar, en de muziek is schitterend. Jammer dat het verhaal een beetje vlak is. Ik vond Daniel Craig als Conner naast Paul Newman en Paul Hanks uistekend. De rol van Jude Law vond ik te kort om daar superlatieven aan te verbinden.
3,5 *
Tha Flow
Prachtige plaatjes, mooie muziek en ook best goed geacteerd. Kvond em alleen echt saaaaaai. Ik weet niet of het aan mijn geestelijke gesteldheid lag, maar halverwege kon ik mijn ogen ondanks de uitgebreid aanwezige Kodak-momenten mijn ogen maar met moeite open houden. Misschien eerst nog maar een keertje nuchter kijken
eerdekes
Zet in de rol van hanks pacino, in de rol van newman de niro. En laat jude law lekker staan en je hebt 'n meesterwerk, toch??
supersterk scenario
malkovich
Nee joh, net alsof we daar nog niet genoeg van hebben gezien. Ik vind Pacino en DeNirio interessanter als ze geen maffia-rol hebben. Deze film is juist erg geloofwaardig. Tom Hanks is kan elke rol aan, juist hij kan het gezinsleven goed overbrengen. En Paul Newman is overtuigend als maffiabaas. Zeker geen miscast!
eerdekes
Ik noem het ook geen miscast hé, ik zeg gewoon. Acteurs zoals deniro en pacino maken van matige films of goede films gewoon meesterwerken. En durf dat maar eens tegen te beweren :d
Esteban
Ik vind het net een mooie stap. DeNiro, Pacino mogen dan wel meestal perfect als Italiaanse maffiosi gecast zijn, mensen vergeten blijkbaar dat er niet alleen Italiaanse maffia bestaat. Bovendien krijgen we hier te maken met een échte persoon die toevallig gangster is, geen 'halve typetjes'. Akkoord, het is wennen om dan net Hanks in zo'n rol te zien, maar hij doet het met volle overtuiging.
Visueel gezien, in combinatie met de prachtige muziek is Road to Perdition een film om de vingers bij af te likken. In fact, Er zitten twee scènes in die van mij gerust de filmgeschiedenis in mogen. Sam Mendez -wat een gewicht aan verwachtingen moet die man ondertussen niet op z'n schouders dragen - heeft hier alweer een klein meesterwerkje.
Road to Perdition ****

Maffiafilm 'Road to Perdition' van Sam Mendes wordt vrijdag uitgezonden op televisie

Alle negen films van de jarige regisseur Sam Mendes (59) naar MovieMeter-beoordeling

The Green Mile

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
hotelillinoishuurmoordenaarboerderijgrote depressierondritgebaseerd op stripwraakgeorganiseerde misdaadmaffiabank overvalbased on graphic novelal caponehomeworklearning to drivespoiled sonscarred facethompson sub machine gunliberty half dollarlake michigan jaren 30cautionaryloose adaptationambivalentcallous