• 9.374.369 stemmen

Met onder meer: Guy Pearce, Freddie Highmore en Jean-Claude Dreyfus

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 8 juli 2004

Plot Deux Frères

"Two infant tiger cubs, separated from their parents and each other."

In deze live action film worden twee kleine tijgerbroertjes in de jungle van Cambodja gevangen en van elkaar gescheiden. Eén tijgertje komt in het circus terecht en één wordt het huisdier van de zoon van de gouverneur. Na jaren zien ze elkaar weer, omdat ze tegen elkaar moeten vechten in een georganiseerde wedstrijd. Na al die jaren herkennen ze elkaar en ze weten samen te ontsnappen. Met hun bazen op de hielen, vluchten ze de jungle in.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Alweer een prachtige dierenfilm van Annaud, al heeft deze Two Brothers heel wat meer verhaal dan L'Ours. Gelukkig is dat nooit storend (en Guy Pearce is altijd wel prettig om naar te kijken), maar zonder al die nevenverhalen had het ook wel gekund. De twee tijgers zijn immers zo indrukwekkend dat ze de aandacht volledig opeisen en helemaal geen gedetailleerd verhaal nodig hebben.

Gelukkig wordt het nooit geforceerd, en voelen de handelingen van de twee tijgers op geen enkel moment gekunsteld aan. Geen film vol beesten die truukjes doen dus, maar een boeiende, ontroerende en knap gemaakte avonturenfilm.

3.5 sterren.

avatar van bridget

bridget

Een woord: MOOOOOOOOOOOOIIIIIIII! Dierenfilms blijven het altijd wel doen bij mij. Uiteraard zat er ook hier weer een scène in waardoor ik mijn pakje zakdoeken moest bovenhalen... (die beestjes kunnen zo goed acteren!) Ik wil ook een tijgertje!!

avatar van jassonn

jassonn

Trailer

Ziet er geweldig uit.

avatar van MWX

MWX

ik heb m net gekeken en sluit mij aan bij de rest dit is een van de mooiste dierenfilms die ik ooit gezien heb.

avatar van neo

neo

De beertjes van L'Ours ontroerde enorm, met de tijger(tje)s was het niet anders.Met iets meer verhaal, wat niet had gehoeven zoals al eerder gezegd.Een hoop visueel spektakel, maar gebracht met een ziel en en hart.Warbeck draagt hier ook zeer zeker aan bij. 4 sterren

avatar van dennis_n

dennis_n

Het was prachtig gemaakt, alleen het verhaal vond ik echt helemaal niets........

avatar van shabri

shabri

In 1 woord geweldig, echt een familie film voor de zondag middag

Ziel, hart, ontroerend ...

Enkele mooie plaatjes, maar verder was dit een melig spektakel van jewelste. Amerikaanse propaganda is er niks tegen, met als dieptepunt het einde van deze film, waarvoor een volledige * aftrek.

Verder is het ook een wat modale avonturenfilm, die vooral steunt op het principe "beestjes! wat leuk! hoe schattig!". Nogal domme stereotypes, cheesy muziek en een vreselijk cliché verloop. Voor de plaatjes en schattige tijgerwulpjes had ik nog graag 2* gegeven, maar zoals gezegd hou ik het op 1*.

avatar van tobi

tobi

ondanks het voorspelbare verhaal ,toch een film om aan gekluisterd te zitten met het hele gezin!

avatar van ¤smas¤

¤smas¤

Ik vond het persoonlijk echt een top film als je ook hoort hoe ze die beesten hebben laten acteren GE-WEL-DIG!!
bijv. Bij een scène hebben ze de beestjes een paar dagen uit elkaar gehaald, om ze vervolgens op de set bij elkaar te zetten, waardoor ze uitbundig met elkaar gaan spelen (zoals gepland was). Daarbij bleken ze ook spontaan met de kokosnoot te spelen en dit alles ging vele male spontaner dan ze gedroomd hadden..... Nou mij kun niks wijsmaken dat dit geen top film is. Okej het verhaal was minder enzo, maar in dit geval interesseert het me niet en vond ik het al om al een leuke en nogmaals een ge-wel-dig-ge film!!!

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Mooie beelden!!!!! 4*

avatar van JustBunny

JustBunny

Ja inderdaad een van de mooiste dierenfilms die ik heb gezien.Erg mooie omgeving , en de muziek is ook prachtig.Heb er echt van genoten,en me aandacht verslapte geen moment.Probeer het zelf maar eens,die dieren zo te trainen.Echt PRACHTIG!.Dus een goede 4,5*.

avatar van djelle

djelle

Ik heb enkel de trailer gezien en heb er niet zo'n positief gevoel aan overgehouden. Daar waar 'L Ours natuurlijker, rauwer (misschien zelfs harder) en creatiever (alternatiever) was, lijkt Two brothers eerder te vervallen in een melige, voorspelbare en "gemaaktere" (Amerikaans getinte) massaproductie.

Nu ben ik de laatste die zich tegen uitgesproken crowdpleasers zou keren, maar in dit specifieke geval ligt het me niet. Wanneer men vervalt in oeverloze meligheid en enige vorm van originaliteit of natuurlijkheid ontbreekt (wat veel het geval is bij kinderfilms of romantische komedies), dan kan dergelijke prent mij serieus tegenvallen.

Maar nogmaals, ik heb enkel de trailer gezien. Doch eerlijk gezegd, sta ik nu niet echt te springen om hem te zien...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Voordat ik de film ga zien: Hoe is Freddie Highmore? (Is de originele titel niet Deux Frères en "Two Brothers" slechts een vertaling?)

avatar van Marleendje

Marleendje

Ik heb em net in huis.... Ben heel benieuwd. Kan iemand me vertellen of dit een kinderfilm is?

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Dit gaat nergens over zeg. Heel knap hoe ze de tijgers laten 'acteren' (lijkt mij), maar als film stelt het echt niets voor. Dan kijk ik tien keer liever naar een documentaire.

Ik ben halverwege naar de winkel gegaan en heb de rest van het verhaal ook niet meer helemaal meegepakt. Dat maakt allemaal niet uit want het is ontzettend voorspelbaar en hangt aan elkaar van cliches. Er zit ook totaal geen spanning in het gevecht tussen de twee broers. Daarbij worden de tijgers wel heel erg als mensen geportretteerd: in communicatie, in emotie, in relaties. Het zou lachwekkend zijn geweest als het niet zo intriest was.

avatar van Fabrice

Fabrice

Zeer mooie film - indrukwekkend 4,5 * - lang geleden dat zo'n film me zo raakte ..

avatar van Waku

Waku

Van te voren weet je het al..

Dit ga ik niet droog houden.:):)

Two Brothers met de twee bengaalse tijgertjes is ontroerend en vertederend.Hartverscheurend als ze uitelkaar worden getrokken.

De vrede mens tegen het onschuldige dier.

Kokend van woede erger je aan de hufterige circusmedewerker die bruut met de tijger omgaat .

Het is voorspelbaar dat het gebeurtmaar toch.

Ondanks de cliche's en een voorspelbaar verloop tot de confrontatie van de twee toe ga je volledig op in deze two brothers.

Prima amusement

avatar van Mug

Mug

Een dramatisch slechte Annaud.

De tijger(tje)s zijn ook het enige wat deze film aan amusement te bieden heeft. Irritant camera-werk, slecht acteerwerk, een bedroevend en voorspelbaar plot, en een tranentrekkende Hollywood-soundtrack waar het glazuur van mijn tanden spontaan van brak.

Annaud zakt verder en verder weg met zijn films. Ik ben er nog niet uit of dit nu voor kinderen was of voor volwassenen. Annaud wist het blijkbaar ook niet. Wat een sof.

avatar van braindropper

braindropper

neem ik mee:)

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond er geen reet aan. waardelose film, er is niks aan.

1 ster

avatar van RoseRed24

RoseRed24

Geweldige film en zeer aangrijpend.Kon het niet droog houden en vond hem van het begin tot het eind super.Absoluut geen kinderfilm tenzij je je kinderen een trauma wil bezorgen.4,5*

avatar van sangha

sangha

prachtige film. ik ben zelf al helemaal tijgergek en ik vind het echt prachtig. ik vind dat deze film laat zien wat voor een leed mensen dieren aan kunnen doen. als je niet van dieren houd moet je hier natuurlijk niet naartoe gaan maar dat kan je zelf ook wel bedenken . het is wel een beetje met een kinderlijke sfeer verteld maar ik vind dat niet echt storend. 4 sterren.

avatar van miss_lisa

miss_lisa

wow wat een film prachtig.

ik ben er met mijn school toe gegaan.

wat alleen storend was dat iedereen aan het praten was.

echt mooi.

vooral als de twee tijgertjes uit elkaar worden gehaald.

en wat het mooiste stuk was dat ze weer bij elkaar kwamen.

het is een ontroerende film.

ik heb zelfs gehuild.

wat ik normaal gesproeken niet doe.

het eind vond ik ook mooi.

ik geef deze film een 4*

avatar van jayytjee

jayytjee

Ja deze heb ik al heel vaak gezien.. Ik moet 'm altijd kijken met mn neefjes in Aruba. Die kennen 'm zelfs

Ik vond het gewoon een hele mooie film met prachtige beelden. Erg ontroerend ook.

3,5

avatar van magnifor

magnifor

Tijgerbeelden zijn heel mooi, alleen zoals eerder gezegd een beetje nep verhaal. Opzich niets mis mee, want het draait hier immers om de tijgers. En daar gaat het mis. Er komen te veel mensen voor in de film. Als het goed acteerwerk was dan was het nog geen probleem geweest, maar acteerwerk is hier echt slecht te noemen.

avatar van E V

E V

Mooie beelden van paradijslijke natuur en prachtige tijgers.

Verhaal is slap.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond een mooi verhaal.En die tijgertjes acteeren prachtig.En soms best ontroerend.4 sterren. Aleen jammer dat het af en toe voorspelbaar is

avatar van Hercules

Hercules

Waku schreef:

Van te voren weet je het al..

Dit ga ik niet droog houden.:):)

De vrede mens tegen het onschuldige dier.

Het is voorspelbaar dat het gebeurtmaar toch.

Prima amusement

Geheel mee eens !

avatar van doggygirly13

doggygirly13

echt een film die ik zou willen bekijken