• 9.375.336 stemmen

Met onder meer: Guy Pearce, Freddie Highmore en Jean-Claude Dreyfus

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 8 juli 2004

Plot Deux Frères

"Two infant tiger cubs, separated from their parents and each other."

In deze live action film worden twee kleine tijgerbroertjes in de jungle van Cambodja gevangen en van elkaar gescheiden. Eén tijgertje komt in het circus terecht en één wordt het huisdier van de zoon van de gouverneur. Na jaren zien ze elkaar weer, omdat ze tegen elkaar moeten vechten in een georganiseerde wedstrijd. Na al die jaren herkennen ze elkaar en ze weten samen te ontsnappen. Met hun bazen op de hielen, vluchten ze de jungle in.

avatar van Walking Disaster

Walking Disaster

Mooie natuuropnames, en een redelijke verhaallijn.

Waardering: ***

avatar van too-sweet

too-sweet

Heel mooi,knap in elkaar gezet. Hele mooie beelden.

Zeker een aanrader!

avatar van doggygirly13

doggygirly13

heel mooie film

goede verhaallijn

ontroerend, spannend, mooi

en natuurlijk prachtige dieren!

avatar van katie morosky

katie morosky

Met die twee tijgertjes heb ik van het begin tot het einde ontzettend meegeleefd. Alhoewel ik op voorhand wel wist hoe het zou aflopen enz leek ik wel een fanatieke supporter aan de zijlijn. Ach ja, dieren in films... De andere scenes waren zwaar niet de moeite. Waar L'ours echt werkelijk een mooie film was is deze ontzettend standaard. Lijkt wel een avontuurlijke, slechte, voorspelbare Disneyfilm met irritante moedige kinderen, flauwe grappen en door en door slechte personages met valse bedoelingen. Al bij al niet echt geslaagd dus, als je 't mij vraagt.

avatar van Norma

Norma

katie morosky schreef:

Met die twee tijgertjes heb ik van het begin tot het einde ontzettend meegeleefd. Alhoewel ik op voorhand wel wist hoe het zou aflopen enz leek ik wel een fanatieke supporter aan de zijlijn. .

Same here.....tranen in mn ogen. Prachtig hoe ze in beeld zijn gebracht....maar kijk liever een leuke docu, want het verhaal is flut.

3 sterren voor de tijgers, ik zou het niet over mn hart kunnen verkrijgen om minder te geven.

Mijn favo film!

avatar van Sannepan

Sannepan

Prachtige film!

Ik heb hem net gezien en werd er aangenaam door verrast. De film zit van begin af aan vol ontroerende momenten. De wreedheid van de mens ten opzichte van dieren wordt treffend in beeld gebracht: ik walgde van de manier waarop ze met de tijgers omgingen.

De scene waarin de broertjes elkaar terugzien in de arena is ontzettend ontroerend.

De film bevat ontzettend veel prachtige beelden en je kunt zien dat er erg veel werk in is gestoken. Alle tijgers komen heel natuurlijk over, je hebt niet het idee dat ze maar wat kunstjes aan het doen zijn.

Ik twijfel tussen de 3* en de 3,5*. Hij krijgt van mij 3,5*

avatar van Dinalfos

Dinalfos

Tijgers \o/

De film zelf is helaas verder niet zo goed. Wel redelijk vermakelijk, maar niet echt bijzonder. Het verhaal laat te wensen over en de acteurs lopen er maar een beetje charismaloos bij.

Maar ja, de tijgers.

Toch nog 3 sterren.

avatar van Bøø4Gløve

Bøø4Gløve

Gewoon fantastische film om naar te kijken.. serieus

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Ik zit een beetje te twijfelen tussen 3,5 en 4. Het verhaal kan beter, maar de tijgers (echt prachtige beesten) maken alles goed. voordeel van de twijfel: 4*

avatar van Quentin

Quentin

Meest afzichtelijke camerawerk in heel wat jaren.

avatar van KarinV

KarinV

Heerlijke film, alleen mijn kat was niet zo blij met het geschreeuw van de tijgers

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een prachtige Film hoor ik vraag me wel af hoe ze zoiets maken, Er werd erg Goed geacteerd en het Verhaal was gewoon erg mooi om te zien en het is ook nog eens Goed ingedacht kortom : Vooral voor fans van Films zoals Duma is dit een aanrader.

****

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Een film die je meerdere keren kan zien, vooral door de prachtige beelden- én de tijgers natuurlijk.

De tijgers worden wel wat ''vermenselijkt', op een Disney-achtige manier. Maar het blijft wel verteerbaar(hetgeen bij Disney niet altijd het geval is)

Ontroerend ook op momenten.

Schitterende locatie's-en mooie kleuren.

Ik weet niet wie de rol van de gouverneur speelde, maar het is in ieder geval een acteur die niet alleen lijkt op Peter Ustinov, maar hem ook goed bestudeerde.

Een groot compliment voor de trainers van de tijgers, en het geduld van hen en de filmmakers.

Dit moet een enorme klus geweest zijn, ik kan ervan meespreken, want ik heb roofdierendressuur vele jaren lang van dichtbij meegemaakt.

Daarbij wordt gewerkt met veel inzicht in de aard van de dieren-én ontzettend veel geduld(en beloningen)

Geen bestraffingen!

Wat hier gepresteerd werd is bijzonder, al vermoed ik wel dat de digitale techniek hier-en daar een handje geholpen heeft.

Het resultaat mag in ieder geval gezien worden.

Aan het verhaal til ik niet zo zwaar, zolang het maar voor aangenaam amusement zorgt, en dat is hier zeker het geval.

Ik denk dat ik de dvd maar ga kopen...

Een dikke 4 sterren waard!

avatar van Davido

Davido

Ik ben een echte dieren lief hebber. Ik was instaat om deze film uit te zetten omdat ik er helemaal agresief van werd! Gelukkig hebben we hem afgekeken en was er toch ook nog wat vreugde voor deze geweldige mooie dieren!!

ps. tijdens deze film krijg je echt een hekel aan mensen!!!!!!

avatar van T.Bos

T.Bos

Mooie dieren, prachtige beelden, knappe filmtechniek. Mensen zijn echt de beesten ja bah.

avatar van Maruk_17

Maruk_17

Mooie film zeg, echt knap gedaan.

Verhaal moet je niet te veel van verwachten maar wat wil je ook met dieren in de hoofdrol..

Zeker vermakelijk 4*

avatar van A-neet

A-neet

beetje onwaarschijnlijk verhaal maar prachtig mooie tijgers. heb me echt geen moment verveeld.

avatar van Malick

Malick

Het probleem bij Two Brothers ligt aan de zoveel nevenverhalen en dat je gegevenmoment een hekel krijgt aan je medemens. Dat tweede hoeft op zich geen probleem te zijn dat is deels mijn eigen probleem en hoe ik de film zie. Verder komen er wel veel clichés in voor denk aan Freddie Highmore’s personages die de twee tijgers ziet als troeteldiertjes. Guy Pearce karakter lijkt op één op het ander moment compleet over te slaan als (beestachtige) jager. Vreemd maar dat moet allemaal kunnen. Waarom de tijgers niet hun eigen verhaal gunnen, vanwaar die andere verhalen erbij die alleen maar afbreuk deden voor het hoofdgegeven. Deze film is aan de ene kant misplaats en aan de andere kant schrijnend mooi. Vreemd ook hoe de mensen uit het dorp worden geportretteerd, geen interesse in de beelden en de tempels puur alleen werken voor geld. Toch waren de natuurbeelden en de dieren daarin schitterend in beeld gebracht.

avatar van Dirigent

Dirigent

Echt een hele mooie film over twee tijgers als je mij zou moeten vragen, prachtig verhaal, goed geacteerd ik heb hier echt niet veel woorden voor, gewoon prachtig in een woord samengevoegd is deze hele film.

4.5* zeker waard.

avatar van Ducksen

Ducksen

hele mooie film over twee tijgers, dacht eerst dat het meer voor kinderen was van 10 jaar ofzoo, maar nadat ik hem gezien heb ben ik van gedachte veranderd. Ik vind hem een dikke 4 waard

avatar van nightbreed

nightbreed

Lijkt me een mooie film, nu maar hopen dat het 'Free Willy-gehalte' erg laag zal zijn.

avatar van De GeuS

De GeuS

De verhaallijn is niet bijzonder interessant, maar de natuurbeelden en tijgers zelf zijn prachtig om naar te kijken; dikke 3*

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Mooie filmbeelden gecombineerd met een pakkend verhaal: twee tijgerwelpjes die broertjes van elkaar zijn, raken elkaar kwijt. Jaren later komen ze elkaar weer tegen.

3.5 voor het verhaal en de beelden

Prachtige film

Echt mooi

en tijgers zijn mijn lievelings dieren dus al helemaal AMAZING

Echt een mooi verhaal

de mooiste film die ik heb gezien

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

heb film gezien prachtige film en leuk gemaakt echt heel goed..

4.5

avatar van horsefilmfan

horsefilmfan

Ik heb zitten janken tijdens verschillende stukken

wel een erg vertederende en mooie film

goh wat was ik kwaad op die circusgast toen die in begon te beuken op dat welpje!

4,5

avatar van mayhemblik

mayhemblik

tommykonijn schreef:

Een prachtige Film hoor ik vraag me wel af hoe ze zoiets maken,

****

Men neme een camera en men vangt twee lieve dieren en rukt die uit hun vertrouwde omgeving.

Dan sluit je ze op en haalt ze af en toe uit hun kooi om te trainen, net zo lang tot ze doen wat jij van ze verlangt.

Dan maak je je film en je laat ze sommige scenes misschien wel 100 x overdoen net zolang totdat jij het goed vind.

Dan breng je de film uit in de hoop dat er veel mensen naartoe gaan zodat je weer geld hebt voor een volgend project.

Klaar

avatar van Rmie

Rmie

Ze komen er niet in voor maar dit is echt een draak van een film. Zelden zo'n simpele en zielloze film gezien. Toch noch anderhalve ster voor de tijgers.... blijven machtig mooie dieren!

avatar van ILDIB

ILDIB

zou graag hoger dan 3,5 willen geven maar helaas zitten er daarvoor te kolderrieke personen in de film (prins en franse detache). Erg jammer want de tijgers maken echt veel indruk en met alleen hen zou het zeker 4,5 sterren geweest zijn.