• 9.372.770 stemmen

Daleks' Invasion Earth 2150 A.D. (1966)

Sciencefiction | 81 minuten

Genre: Sciencefiction

Alternatieve titel: Dr. Who: Daleks Invasion Earth 2150 A.D.

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Frankrijk / Ierland / Australië

Geregisseerd door: Gordon Flemyng

Met onder meer: Peter Cushing, Bernard Cribbins en Ray Brooks

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Daleks' Invasion Earth 2150 A.D.

Dr. Who en zijn assistenten landen op aarde in het jaar 2150, maar ontdekken tot hun grote ontzetting dat de planeet wordt geregeerd door de kwaadaardige Daleks. Dr. Who besluit om een groepje rebellen te helpen die zich verzetten tegen de terreur van de Daleks.

Wederom een leuke Daleks film met Peter Cushing als de maffe professor Doctor Who.

Je kunt duidelijk zien dat het budget voor dit deel wat hoger was. Het production design is net wat strakker en de effecten en de Daleks zijn wat overtuigender en zij ogen wat sneller.

Je ziet in deze film enkele opvallende verwijzingen met de Tweede Wereldoorlog. Zoals het verzet en verraders die schaamteloos voor persoonlijk gewin gaan.

Ik lees in online reviews regelmatig dat men dit vervolg op Dr. Who and the Daleks beter vindt dan zijn voorganger. Ik ben het daar niet mee eens. De eerste film heeft meer charme en originaliteit en het verhaal spreekt me daar iets meer aan, en de Thals worden gemist in het vervolg.

Toch kom ik afgerond voor beide films op 3* uit. Jammer dat het maar bij 2 films gebleven is.

avatar van Graaf Machine

kappeuter schreef:

Ik ben een liefhebber van de classic Doctor Who-serie (van 1963, William Hartnell t/m 1989 Sylvester McCoy). De nieuwe serie die in 2005 is gestart doet me een pak minder.

Maar de twee films met Peter Cushing als The Doctor, daar heb ik eigenlijk van de liefhebbers enkel slechte dingen over gehoord. Ik zou ze wel eens willen zien, maar de grootste kritiek daarin is dat The Doctor er min of meer als een mens in wordt neergezet.

En dat is nou precies wat jij ook doet. The Doctor is geen professor, maar een Timelord. Een aliën van de planeet Gallifrey, die een TARDIS gestolen heeft om het universum te ontdekken.

Toch wil ik de films wel eens zien, want Peter Cushing is natuurlijk wel een iconisch acteur.

Er is ook nog een film die tussen de eerste reeks en de latere reeks in zit, met Paul McGann als The Doctor. Die moet ik ook nog zien, en daar hoor ik wel goede verhalen over.

Interessante info!

Ik ken die serie niet. In deze twee films wordt de achtergrondinfo die jij geeft niet gegeven. Ook niet dat hij een Timelord is.

Dus ik denk dat het het beste is deze films als losstaande films te zien.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin Dr. Who in het jaar 2150 terecht komt dat tot zijn verbazing bezet wordt door de Daleks. Het budget van dit vervolg op Dr. Who and the Daleks ligt duidelijk wat hoger. In tegenstelling tot het eerste deel is deze niet geheel in de studio opgenomen. Het oogt dan ook iets minder knullig hierdoor. Maar gelukkig zijn de Daleks er nog en ook de robotmensen zorgen voor (onbedoelde) hilariteit.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Een heel stuk leuker dan de eerste film met Peter Cushing als de Doctor.

Er zit ook duidelijk meer budget in, gezien de vele buitenopnamen.

Nog blijft het moeilijk voor me om in Cushing de Doctor te herkennen, het is meer iemand die speelt dat hij het is, maar het verhaal wordt verder goed gebracht, en de daleks zijn zeker overtuigend, vooral ook de stemmen.

Het verhaal is iets afwijkend van de versie uit de televisieserie, maar dat mag verder geen naam hebben.

Leuk om gezien te hebben, maar ik ga niet op zoek naar de DVD om aan mijn Dr. Who collectie toe te voegen.