• 9.377.311 stemmen

Missile to the Moon (1958)

Avontuur / Sciencefiction | 78 minuten

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Geregisseerd door: Richard E. Cunha

Met onder meer: Richard Travis, Cathy Downs en K.T. Stevens

Plot Missile to the Moon

"Lunar She-Devils Lure Earthmen Into Their Lair of Doom!"

Twee ontsnapte gevangenen verbergen zich in de raket van wetenschapper Dirk Green en worden gedwongen om naar de maan te vliegen. De wetenschapper blijkt namelijk een buitenaards wezen te zijn, die terug wil naar zijn planeet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Zinema

Colorized.

Want als die optie aanwezig is kan ik hem niet weerstaan.

Het inkleuren an sich is best aardig gedaan. Heb dat vaak slechter gezien. Past ook wel een beetje bij deze vreemde film.

Veel heeft het niet om het lijf en er wordt allesbehalve goed geacteerd. Veelal zelfs erg zwak. Maar dit is dan ook zo'n filmpje voor de liefhebber. En dat ben ik. Want e.e.a. is zo slecht dat het weer leuk word. Met dank aan o.a. een aantal belachelijke wezens.

Het filmpje schommelt rond de randen van een Ed Wood, maar is gelukkig net dat beetje leuker. De kartonnen studio lijkt elk moment te kunnen omvallen en de meeste SFX zijn hilarisch. Hoogtepunt is het 'raam' in het paleis. Het betreft een lelijke tekening waardoor menig acteur 'naar buiten kijkt'. Eerlijk is eerlijk. Ook dit is leuk, want het duurde toch gauw 10 minuten voor ik door had dat het hier nìet een schilderij moest voorstellen.

De poster is ook al zo lekker fout. De maanmensen zijn namelijk blauw (volgens de inkleurder). En het lijkt of de koningin zich voor de gelegenheid (een heuse DVD-release), als inmiddels bejaarde, opnieuw heeft laten fotograferen voor een geheel nieuwe poster. Grinnik.

Een nipte drie sterren. Want vermakelijk is het wel, hoe typisch en verkeerd ook. But be warned. Er moet op zijn minst één schroefje los zitten om dit optimaal te kunnen waarderen. Gelukkig heb ik enige zelfkennis.

Goed.

avatar van clubsport

clubsport

niet al te best natuurlijk maar bij vlagen soms nog wel enigsins vermakelijk .