Escape from New York (1981)
Genre: Sciencefiction / Actie
Alternatieve titel: John Carpenter's Escape from New York
Geregisseerd door: John Carpenter
Met onder meer: Kurt Russell, Lee Van Cleef en Ernest Borgnine
Releasedatum: 13 augustus 1981
Plot Escape from New York
"1997. New York City Is Now a Maximum Security Prison. Breaking Out is Impossible. Breaking In is Insane."
De toekomst: 1997. Omdat misdaadcijfers met 400% gestegen zijn, wordt er in 1988 een muur om Manhattan getrokken en verandert het eiland voor New York in een streng bewaakte gevangenis. Negen jaar later wordt het presidentsvliegtuig als protest tegen de politiestaat gekaapt en landt de capsule met de president binnen de muren van het eiland. Snake Plissken staat net op het punt de gevangenis in te moeten. Hij kan echter zijn vrijheid terugwinnen door de president te redden uit de handen van de bendes die hem gegijzeld houden.
Snake Plissken
Maggie
Rehme
Secretary of State
Zeker, met Meet & Greet.
(Heb m ook twee jaar terug in Londen gezien op Halloween)
de grunt
Heel vet! Weet je of hij bij zo'n event ook zelf meegenomen dingen signeert? Bijv. een poster
Zeker, met Meet & Greet.
(Heb m ook twee jaar terug in Londen gezien op Halloween)
Ik ga ook. Geen meet and greet. zou niet weten wat ik moet zeggen.
- 11953 berichten
Daar krijg je ook helemaal geen tijd voor. Is enorm lopende bandwerk. Signeren, foto en binnen 20 seconden sta je alweer buiten.... Ik doe het vooral voor early acces. Moet wel weer pal voor z’n neus staan. ?
- 11953 berichten
Ja, je mag 2 items meenemen.
Quentin
Wow wat een verschil.
Vind die nieuwe StudioCanal transfer behoorlijk kil en flets ogen hoor, ben niet overtuigd.
de grunt
Huh, ze zijn overal lovend.
'Black level is the best I’ve ever seen for the film'
de grunt
Ik heb hem nog niet gekocht maar sta op het punt om te bestellen..
Ik heb de Shout Factory en de MGM liggen.
Wow wat een verschil.
Ik heb m net gezien. Transfer is absoluut scherper en kleurrijker, maar ik vind het wel iets te veel opgeschoefd of het is de HDR, maar echt heel enthousiast ben ik (nog) niet. Het mist de filmgrain.
de grunt
Is het weekend alweer begonnen in Roffa.
Evengoed bedankt voor jouw feedback! Twijfel nog om te kopen.
- 11953 berichten
Is het weekend alweer begonnen in Roffa.
Evengoed bedankt voor jouw feedback! Twijfel nog om te kopen.
Dikke vingers en een iPhone gaan slecht samen. ?
JanLo
Ik snap de lage waardering op deze cultfilm niet eens!Wat is niet goed aan deze film terwijl op IMDb 7,1 punten heeft wat ik ook heel terecht vind.
de grunt
Cult is dus ook gewoon burgerlijk kuddegedrag!
Wat kun jij uit je nek zwammen.
Graaf Machine
Hij kan voornamelijk erg onlogische conclusies trekken, maar koester dat, ook dat is cult.

Graaf Machine
[quote=422771. Ik kan me nog herinneren dat semi-intellectueel Nederland begin jaren 80 een bloedhekel aan Andre Hazes had, maar toen het de cult-status kreeg liep datzelfde semi-intellectueel volkje
Het enige wat je werkelijk kunt zeggen is dat mensen die jouw gedachten niet volgen tot een volkje behoren. Met dat idee zul je echt de wereld vooruit helpen. Hup jij,
Graaf Machine
Geen idee van. Eerlijk gezegd was ik afgelopen nacht, met goede reden, een beetje zat. Wil je mijn uitdragingen vergeven (weet niet of ik nog meer doms heb gezegd, hoop van niet.
Edit: dat zat worden begon al in de middag zie ik. Maandag ging mijn kat dood, dat hakte er even flink in. Excuus daarvoor.

Escape from L.A.
1996

Ingehaald door de tijd: zeven sterke films waarin 'de toekomst' in het echt inmiddels al het verleden is

The Thing

The Warriors
Actie / Misdaad, 1979

The Blues Brothers
Komedie / Muziek, 1980
new york citytaxistraatbendevechtsportenpresident van de verenigde statenoorlogsveteraangijzelaarontvoeringliberation of prisonersanti herogangstervillainpost-apocalyptischdystopiepolice operationattempt to escapeworstelenrescue missioncyberpunkgeweldurban settingcultfilmreluctant hero post apocalyptic