• 9.370.360 stemmen

Geregisseerd door: Andreas Schnaas

Met onder meer: Andreas Schnaas, Joe Zaso en Felissa Rose

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Nikos the Impaler

"He's going to paint the town red… blood red."

De film volgt het verhaal van Nikos, een beruchte barbaar uit Noord-Europa, die vermoord werd door een boze menigte. Met zijn laatste woorden maakte hij duidelijk dat zelfs de dood hem niet kon stoppen en nu, honderden jaren later, worden zijn woorden waarheid.

avatar van Hemdale

Hemdale

Grappige gore scenes, voor de rest waardeloos.

avatar van Boeikens

Boeikens

Inderdaad totaal waardeloze splatter!

Er is wel genoeg gore aanwezig maar veelal slecht weergegeven qua special effects. De acteurs zijn nog waardelozer dan wat dan ook en vooral regisseur Schnaas doet als Nikos de film helemaal de das om.

Vergeleken met dit zijn zels de films van Ulli Rommel, ehh Lommel, echte prachtwerken!

0,5* voor het bloed.

avatar van dominion

dominion

Heeft een drie keer zo hoog budget als Violent Shit (alsnog heel laag) dus ik hoop dan ook dat hij 3 keer zo goed is .

avatar van RuudC

RuudC

Eigenlijk is dit gewoon Demoni in een museum, alleen dan met slechts een demon. De poster roept Freddy en Jason op om plaats te maken voor Nikos. Ze hoeven inderdaad alleen maar even aan de kant te gaan om deze chagerijnige Roemeen door te laten en hopen dat hij nooit meer terug komt. Nikos verdient verder geen enkele vergelijking met de zojuist genoemde horror iconen. Het script van deze film is ronduit zwak, maar het echt abominabele is het acteerwerk en de regie. Er is gewoon geen sprake van rekening houden met de belichting, fatsoenlijk editten. Het geluid is afgrijselijk blikkerig. Het grootste deel van het budget is vermoedelijk gestoken in het huren van het plastic harnas. Dit is leuk als hobbyprojectje, maar dit zou nimmer in de schappen terecht mogen komen. Nikos werkt met zijn gegrom alleen op de lachspieren, en dan blijft het lachen als een boer met kiespijn. Het wordt alleen maar erger wanneer de eeuwenoude Roemeen ook nog blijkt te kunnen praten. De gore is leuk, maar niet zo bijzonder of overdadig om er extra punten voor te geven. Er rest mij niets anders dan te zeggen dat dit pure troep is.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

Ik ben nu alle Schnaas films aan het kijken en moet zeggen dat ik dit toch een leuke film vond. Nog steeds hilarisch amateuristisch maar ik heb me 140 minuten vermaakt ...misschien was ik gewoon heel verveeld

avatar van jordandejong

jordandejong

Niet zo slecht als ik verwacht had.

Schnaas beperkt zich met Nikos niet meer tot het plaatselijke bos maar filmt dit keer op locatie in New York. Tof!

Film doet er wel ff over om op gang te komen, wat bij een film als deze met zo'n lage production value altijd een minpunt is. Het geluid, de dialogen en acteurs vallen dan namelijk altijd door de mand. Zo ook hier. Zeker 20 minuten aanschouwen we een achterlijk stel mensen in een gebouw waar een kunsttentoonstelling gehouden wordt. Gelukkig zorgen de twee studenten nog voor een klein vleugje humor, maar veel is het allemaal niet. Gelukkig is het masker van Nikos ook aanwezig op die tentoonstelling en komt hij dan eindelijk tot leven.

Dit wordt gevolgd door veel kills maar ook vooral veel eentonigheid. De kills zijn voor een Schnaas film bijzonder tegenvallend. De gore is wel aardig maar als je het bij iedere kill maar en derde van een seconde in beeld laat zien valt er natuurlijk weinig te genieten. Ook jammer is dat de film de eerste 40/50 minuten zich volledig afspeelt in één kamer en wat gangen. Als je dan in New York bent, gebruik de omgeving dan ook.

En gelukkig gebeurt dat op ten duur ook. Nikos zet zijn killingspree voort in de straten van NY. Vanaf dat moment begint de film pas redelijk genietbaar te worden. Tempo zit er vanaf dan ook aardig in. Een paar leuke scenes volgen, waarvan de videostore scene een van de betere is (inclusief leuke cameo van Lloyd Kaufman). De hoogtepunten van de film zijn echter ongetwijfeld de momenten waarin Schnaas (inclusief masker en zwaard) zich schreeuwend door het New Yorkse verkeer werkt, had ik meer van willen zien!

Midden in de film gooit Schnaas een totaal misplaatste porno achtige sequence van een meid die overdreven sexy staat te douchen, waarbij de cameraman bepaalde 'zooms' niet schuwt.

Het laatste kwartier gaat de film volledig over de top met slechte CGI en bijna onverklaarbare plotwendingen. Zelfs een iets te dikke Hitler komt voorbij. Gelukkig is Nikos daar minder van gediend en rijgt hij Hitler binnen enkele minuten aan zijn zwaard.

Nergens hoogstaand natuurlijk, deze film. Zelfs qua gore is het ietwat teleurstellend. Maar toch is het, zoals MeteoraXV hierboven ook al aangeeft, allemaal wel vermakelijk. Zeker wanneer Nikos dan eindelijk de stad zelf intrekt. Het neigt vaak natuurlijk naar amateurisme, maar duidelijk is wel dat Schnaas hier een idee had en ook zijn best heeft gedaan dat uit te werken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een film als The Summer of the Massacre (2006), waar zonder script wordt gewerkt en er gewoon 70 minuten lang doelloos rond gerent wordt.