Genre: Horror / Actie
Geregisseerd door: Andreas Schnaas
Met onder meer: Andreas Schnaas, Gabi Bäzner en Wolfgang Hinz
Gesproken taal: Duits
Plot Violent Shit
"Experience a Lesson in Real Bad Taste; Expect the Worst"
De zwaar gestoorde, misvormde psychopaat Karl The Butcher ontsnapt uit een gekkenhuis nadat hij erin slaagde zijn bewakers te onthoofden. Karl weet echter niet goed wat hij met zijn herwonnen vrijheid aanmoet, en begint dus maar aan een lange wandeling over het platteland. Ondertussen vermaakt hij zich met het vermoorden van elke passant die hem over de weg loopt.
(slecht plaatje, maar dat schijnt bewust gedaan te zijn)
Hemdale
amateuristische film maar toch wel leuk voor een duitse horror film, vooral de special fx zijn erg goed gedaan
Derkje
Slecht, en de effecten maken niets goed. 0.5
djelle
De gore-fx zijn redelijk goed. Het zijn inderdaad zelfs de geweldadigste en smerigste ooit gemaakt (zoals op de cover stond) maar door de barslechte beeldkwaliteit, de ongelukkige montage en het verhaal dat er zelfs bijna volledig niet doorkomt, komt het totaal niet schokerend over of wat dan ook. Het doet je bijna niks. Het is alsof je naar een video zit te kijken van een groep filmstudenten die wat experimenteert met de dingen die ze geleerd hebben. Eigenlijk jammer, was deze film in de omkadering geweest van een kleine b-film met iets meer budget (met een beetje gestructureerd verhaal, wat dialoog, minimum aan beeldkwaliteit en montage en echte personages), dan was het effect en de impact heel anders geweest. Ik weet niet hoe het met het vervolg zit, maar ik durf hem niet huren. (0,5)
YuLaw16
De poster zegt genoeg: expect the worst, dus je bent gewaaschuwd. verder onbegrijpelijk dat deze film beroemd geworden is
1/5
Dr. Freudstein
Films als dit zijn meestal alleen beroemd 'in de mond', uiteindelijk op het scherm vinden volgens mij de meeste mensen hem behoorlijk tegenvallen..
Haaf
Wat een prima amateuristische baggerfilm, zeldzaam. Ik hoop dat Andreas Schnaas na ' zombie 90 ' deze zelfde weg voortzet. Kan iemand mij vertellen of hij dat heeft gedaan?
Dr. Freudstein
Daarna heeft hij nog Violent Shit 2 gemaakt, die is veel leuker, minder saai en veel meer betere gore.. Deel 3 schijnt ook vermakelijk te zijn. Daarna nog wat andere films, waaronder Nikos The Impaler maar die is echt ontzettend saai en gewoonweg irritant omdat hier duidelik geprobeerd is een zgn betere/normale film te maken,...
Vascago
Een kameraad van me heeft een tijdje een Cult videotheek gehad en toen zag ik deze staan. ik dacht laat ik eens kijken dan. Wat een troep :S
lykathea
Haha, eindelijk terug gevonden. Tijdens het kijken van Henry: portrait of a serial killer kreeg bij een scène in die film ineens een deja vu. De manier waarop hij een vrouw volgt die uit de supermarkt komt deed mij opeens denken aan deze film. Alhoewel, ik wist uiteraard de naam van de film nog niet, maar door german underground horror in te typen, kwam ik al snel bij deze.
Absolute bagger was dit, maar wel creatief in z'n ziekheid. Van het afsnijden van armen tot penissen en borsten deze film schuwde niks. Ik kan mij zelfs nog vaag herinneren dat hij tegen het einde aan z'n eigen maag doorsneed, en dat er een baby uit kwam.
Wicked Shit.
Die Hard,Willis
Vijf sterren voor deze meuk, Willis?
Ben een fan van Schnaas, Rose, Ittenbach, Bethmann, Fipper, Ude. Een van mijn favoriete sub genre's: Bijna geen verhaal: maar lekkere 'spuitend als een fontijn' gore op video geschoten madness. Who needs great acting if you have gallons of blood and guts ?!
Meesterwerk van Schnaas
en een aanrader voor alle liefhebbers van underground gore & trash, gorehounds!
dutchtuga
Meesterwerk van Schnaas
en een aanrader voor alle liefhebbers van underground gore & trash, gorehounds!
Underground is het zeker en de gore is het enige waardoor dit nog 1,5* van mij krijgt, maar het is verder natuurlijk zo brak als wat. In de context van een kort experimentje prima, maar bijna anderhalf uur kijken naar slecht geschoten gore is mij net teveel. Regisseurs als Ittenbach doen veel meer met de mogelijkheden die ze hebben.
Die Hard,Willis
Ach ja meningen verschillen. Ik vind dit gewoon weg fantastisch en heb er onwijs van genoten.
dutchtuga
Dat is natuurlijk erg mooi
. Is er trouwens iets uit Schnaas' oeuvre wat je mij wel zou kunnen aanraden?
Die Hard,Willis
Als je niet van trash houdt zou ik Don't Wake The Dead en Demonium aanraden. Don't Wake The Dead is een mix van nazi zombies en de Blind Dead (De Ossorio's) met best veel gore en sfeervol. Demonium is zijn duurste productie, denk aan de Italiaanse splatterfilms van de jaren '80.
Volgende week krijg ik weer wat import uit Duitsland binnen en daar zit ook zijn nieuwste samen met Timo Rose Unrated The Movie tussen. Die zal ik dan ook eens gaan zien.
dominion
Het komt niet zo vaak voor dat ik een film heel snel uitzet maar dit was echt zo slecht dat had ik nooit volgehouden.
De beeldkwaliteit was afschuwelijk net als de geluid.
En de gore was ook gewoon lachwekkend.
De acteurs waren ook tien keer niks.
Normaal kunnen amateurproducties veel beter zijn maar dit was gewoon slecht.
Ik kijk liever naar Olaf Ittenbach.
0,5
Boeikens
Inderdaad Violent "SHIT".
Als jonge twintiger zag ik deze tijdens een feestje en met veel bier en feeststemming was dit toen een goede prent. Naderhand bekeken is het uiteraard, typisch Schnaas, super amateuristisch met barslechte audio- en beedkwaliteit en povere fx, zelfs voor een amateurproductie.
Kan me geen film van Schnaas herinneren die ik goed vond
dominion
Don't Wake the Dead was denk ik de enigste Schnaas die ik goed vond.
Tonypulp
Ben het volkomen eens met Die Hard,Willis.
Dit soort cinema geeft een bepaald gevoel mee, je krijgt als het ware zelf zin om zoiets te gaan maken. Het is misschien een zware zit dankzij de extreem brakke (audio)kwaliteit en zelfs wanneer de gore inslaat is het maar op halve kracht, maar Schnaas groeit hopelijk nog uit tot een betere (slimmere) cineast, waardoor het geheel beter in beeld zal worden gebracht voortaan. De potentie is er namelijk! De kijkers en liefhebbers (flauw woord) van trash zullen na het zien van dit toch (stiekem
) wel uitkijken naar hoe het verder verloopt met de volgende films van deze excentrieke Duitser.
Who needs great acting if you have gallons of blood and guts ?!
jordandejong
Voor de liefhebbers: VIOLENT SHIT - THE MOVIE (Official Trailer) - YouTube
Met veelbelovend Italiaans regisseur Luigi Pastore aan het roer en een cast onder andere bestaande uit Italiaans-Horror icoon Giovanni Lombardo Radice en de muziek wordt gedaan door Goblin-legende Claudio Simonetti. Klinkt wel héél erg leuk hoor.
jordandejong
Jongens jongens jongens, wat doe ik mezelf aan. Toch zeker al 2 jaar weinig tot niks meer gezien op horror gebied (sowieso op filmgebied), en extreem weinig actief geweest op moviemeter ook. En dan kies ik als comeback film Violent Shit, het filmdebuut van Andreas Schnaas, die zelfs verderop in zijn carrière veelal K.U.T. films uitbracht.
Geloof het of niet maar de Violent Shit franchise heeft in de underground horror scene een bepaalde cultstatus. Op ebay gaan uitgaves van de Violent Shit films voor meer dan 80 euro (!!), en ik heb gelezen dat VHS uitgaves van deze eerste Violent Shit film voor 200 euro online hebben gestaan. WAANZIN als je ziet wat deze film inhoud.
De Violent Shit franchise ken ik van de gemaskerde moordenaar Karl the Butcher. Deze gemaskerde slachter blijft hier echter uit (die zal dan wel pas zeker in deel 2 verschijnen???). We 'volgen' hier een gek, met een gezicht alsof een vergevorderde vorm van syfilis hem te pakken heeft gekregen, die bewapend met een rubberen slagersmes zich een moordend pad door de bossen van Duitsland baant. Is syfiliskop Karl the Butcher??? I don't know, and frankly I don't care. Dat is het hele probleem namelijk met Violent Shit. Het boeit TOTAAL niet.
Waar Schnaas' Zombie 90 een film is doorspekt met humor (ware het niet grotendeels door de dubbing), kiest hij voor Violent Shit voor een grauwe en lugubere aanpak. Dat werkt heeeel af en toe (het amateuristische camerawerk tijdens de slachtingen zorgt af en toe zelfs voor een wat naargeestig gevoel en laat je meerdere malen behoorlijk smerig voelen), maar wanneer er niet geslacht word komen er wel heeeeel veel pijnpunten naar voren. Personages mag je de acteurs in deze films eigenlijk niet eens noemen. Ze zijn er puur om afgemaakt te worden. Soundtrack is langdradig en saai, dialogen onverstaanbaar en meerdere scenes zijn erg slecht belicht. Het grootste probleem echter van Violent Shit: De elle lange scenes die NIKS toevoegen. Meerdere malen zit je minuten lang te kijken naar een nietszeggende autorit.
De gore is heel weinig mis mee, zeker voor een no-budget Duitse film uit 89. Leuke splatter. Het amateuristische camerawerk zorgt af en toe zelfs een beetje voor een snuff sfeertje. Zoals eerder al gezegd: ranzig voel je je als je deze film gekeken hebt (zeker als er weer een mutilatie scene is geweest waarbij de genitaliën een rol spelen). Dat is op zich voor een horror maker wel een compliment, maar dat is dan ook het enige compliment dat ik hem helaas kan geven. Het is helaas vooral erg saai. Deel 2 schijnt vele malen beter te zijn, dus die zal er op den duur ook wel een keer aan geloven. Maar voorlopig heb ik mijn dosis Schnaas wel weer gehad.
Edit: Ojwaa klein pluspuntje nog voor die demonen dude met die slingerende tong van een halve meter
. Als compilatie van een kwartier is deze film de moeite waard. 70 minuten voelt echter als een eindeloze zit.
Shadowed
Hah.
Violent Shit is zo'n film die onder de echte horrorliefhebbers bekend staat, maar ik heb het daadwerkelijk kijken ervan lang uitgesteld want het betrof een trashfilm. Niet meteen mijn favoriete soort film, maar zo'n film als Violent Shit kan toch door een horrorliefhebber niet ongezien blijven.
Maar veel heb ik al die tijd niet gemist, want dit was een erg matige film. Echt compleet achterlijk in de uitvoering. Een film die eruit ziet alsof ik het zelf kan betalen. De achtergrondinformatie over dat dit een film was die over een korte periode door een groepje vrienden was geschoten is daarom ook erg geloofwaardig.
Acteerwerk is in ieder geval al erg slecht, als je de lijnen überhaupt kan verstaan. Want wat was de kwaliteit brak van deze film zeg, ik heb nog nooit zoiets als dit gezien. Compleet onverstaanbare dialogen en vreselijke kwaliteit. Daarbij nog nutteloze camerabewegingen en montages bijgeteld. Het lijkt ten alle tijden alsof de makers geen idee hadden waar ze mee bezig waren.
De opening, waarin je een kind voor 4 minuten lang in oerlelijke kwaliteit volgt, is al snel een waarschuwing dat je dit beter niet verder kan kijken. De VHS-kwaliteit pakt nooit goed uit, de trucjes zijn vooral suf en de rauwe look die Schnaas aan de film probeert te geven valt voortdurend door de mand. Soms werkt zo'n sfeertje, maar hier neigt het toch te veel naar cheap shit.
Verder zijn de kills aardig bruut en in volle glorie gebracht. Dat is eigenlijk het enige positieve wat over de film te zeggen is: het is aardig bruut. In de tweede helft vliegt het verhaal uit de bocht en volg je het allemaal totaal niet meer, maar de eerste helft kent nog wel aardig bloedvergieten. Dan vraag ik me toch af wat ze met de tweede helft wilde bereiken.
Ach, het blijft een trashfilm, voor de liefhebber dus. Persoonlijk is dit de meest vreselijke kwaliteit die ik ooit heb gezien. Ik heb een aardig aantal zooifilms gezien, maar dit overtreft alles. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik de dialogen niet kan horen door de schuld van de film zelf. Erg slechte film dus, maar wel eentje met brute moorden. Voor de liefhebber, nogmaals.
kinjutsu
(slecht plaatje, maar dat schijnt bewust gedaan te zijn)
Haha dat heet zeefdruk, kappeuter
Woland
Deze film heeft een reputatie. Maar niet zo'n goede reputatie. Het eerste wat opvalt is de beeldkwaliteit, de intro lijkt echt met een aardappel opgenomen. Met opzet om aan te tonen dat het nog eerder in de tijd is dan het cinematografisch ook niet geweldige heden. Schnaas schakelt ook regelmatig terug in resolutie tijdens sommige gore-scenes, om de special effects een beetje te verbloemen.
Ik heb wel eens eerder iets van Schnaas gezien, en dat was stiekem best vermakelijk - op een hele low budget, plotloze gore manier. Dit is zo goedkoop als het maar kan, maar toch heb ik hier wel enigszins met vermaak naar gekeken. Het duurt gelukkig ook niet al te lang, en het is echt commpleet plotloos. Het gaat er vooral om om zoveel mogelijk bloedfonteinen, amputaties, ontledingen en willekeurige moorden op zo bloederig mogelijke wijze te tonen, voor zover mogelijk met dit budget. Voor tussendoor is dit nog wel te pruimen, al was een half uur ook lang zat geweest.

Violent Shit: The Movie
2015