Genre: Thriller
8,2 (1.131.309)
Gesproken taal: Latijn, Spaans en Engels
Releasedatum: 23 december 1999
Plot The Sixth Sense
"Not every gift is a blessing."
Dr. Malcolm Crowe, een kinderpsycholoog, neemt de taak op zich om een jongetje te genezen dat geesten ziet. Het jongetje, Cole, heeft door z'n gave veel problemen op school en met z'n moeder. Door Cole te helpen hoopt Crowe in het reine te komen met zichzelf, nadat hij in het verleden bij een soortgelijk geval niet voldoende heeft kunnen helpen.
Malcolm Crowe
Sean
Stanley Cunningham
Mrs. Collins
donkied
Prachtig acteerwerk. Heb vooral daar echt van genoten. Willis is normaal gesproken niet een van mijn favorieten en zeker niet qua het kalmere acteerwerk. Maar hier ben ik zeer tevreden over. De hele film is goed hoor. Echt een mooi plaatje in zijn geheel.
puckb96
The Sixth Sense blijft mijn favoriete film allertijden. Niet alleen door het prachtige acteerwerk, maar ook door de visuele stijl, het regisseurwerk, de emotionele en spannende verhaallijn en dan ook nog de geweldige plotwending op het einde. Dus kortom: The Sixth Sense is een geweldige film. Het acteerwerk: Bruce Willis is heel goed als de psychiater. Eindelijk doet hij eens een rol waar niet zoveel actie bij nodig is.
Het jochie: Cole. Ohhhh, gewoon zowel schattig als creepy. Met zijn geweldige quote: i see dead people. En die moeder vond ik ook heel goed.
Het regisseurwerk: we weten het: M. Night Shyamalan lijdt aan een "downfall". Ik moet zeggen dat ik Unbreakable en Signs geweldige films vond maar vanaf The Village ging het omlaag. Gelukkig is Devil weer een verbetering.
Dit is natuurlijk Shyamalan's meesterwerk! Helaas kunnen zijn volgende films niet tippen aan deze. Das wel jammer. Niet dat die verschrikkelijk slecht zijn maar helaas met name Lady In The Water was niet zo goed, met name in vergelijking met deze.
Het plot met dat jochie vond ik niet zo origineel. We kennen het nu onderhand wel: het creepy jochie. Maar de zogenoemde "twist" op het einde maakt het op de een of andere manier toch wel weer uniek. Dus tjaaaa, het plot is niet zo origineel maar wel heel goed en met name ook heel erg spannend. En emotioneel natuurlijk ook! En dan hebben we het nog niet eens over het muziek. Zowel heel erg spooky als prachtig. Het is gecomposeerd door James Newton Howard en hij heeft het echt geweldig gedaan!
Dus kortom: tjaaa The Sixth Sense krijgt 5 sterren! Gewoon een perfecte score! Alles hieraan is wat mij betreft goed. Blijft een absolute klassieker!
Dee Al
Hele goede film. Het gegeven had, in de handen van de verkeerde regisseur, uitgewerkt kunnen worden tot een doorsnee- horrorfilm, a la The Grudge. In deze film is het echter heel goed uitgewerkt. Het draait niet echt om de horror, maar meer om de effecten van Cole's gave. Haley Joel Osment is echt een talent: hij was echt heel overtuigend aan het acteren. Ik vond het einde helemaal niet voorspelbaar en goed verzonnen.
MrRotKip
Vond het een behoorlijk goede film, niet de engste die ik ooit heb gezien (maar dat was de Shining dus neem het deze film niet kwalijk)
vond het ook goed dat er niet zoveel bloed inzat en een goed verhaal, trouwens ook mooie muziek
het beste om deze film te kijken is als mijn zus ernaast zit, want zij maakt ieder schrik moment 2x zo erg, door ineens keihard te gillen zodat je je nog dooier schrikt.
een ding klopt volgens mij niet: De man zegt dat hij de geesten ziet omdat de geesten hulp nodig hebben, maar wat hadden de mensen die opgehangen waren voor hulp nodig?
Inferno88
Een plaatje van een film.
Ik heb besloten deze film na een lange tijd weer te herkijken en het blijft nog steeds een prachtige film. Ik vond deze film helemaal niet echt eng ofzo, hoewel ik een paar keer toch wel geschrokken ben. Maar de acteerprestaties( van iedereen), de muziek, het verhaal, de sfeer. Naja alles was goed in deze film.
SAMO-
het einde was leuk,,
Bruce en Haley Joel vond ik eigenlijk gewoon weer spelen zoals altijd. Vooral Haley Joel met die emotieloze blikken;p
Ik vond het eigenlijk helemaal geen enge of spannende film, maar dat is wel goed want daar houd ik wel van. Ik geloof dat ik meer weg ben van meer reële films dan films met een tikkeltje fantasy verhaal. =]
Toni Collette speelde wel het best van allemaal vond ik
Rodney9
Prachtige film.
ik ben sowieso een erg grote liefhebber van de regisseur m. night shyamalan.
wat speelt dat jochie toch ijzersterk, net zoals iedereen trouwens.
af en toe redelijk spannend, niet eng ofzo maar gewoon spannend dat wel.
geweldige plotwending op het einde trouwens. ik zag hem niet aankomen
het einde was leuk,,
Toni Collette speelde wel het best van allemaal vond ik
jij lult ook maar wat uit je nek hé
toni collete speelt het beste van allemaal. nee, dat is echt niet zo.
dat joch speelt ijzersterk, misschien mag je de sfeer van dat manneke niet, maar hij was wel ijzersterk en emotieloze uitdrukkingen? laat me niet lachen
SAMO-
my opinion.. maar ik vind hem in A.I. en pay it forward gewoon zo spelen als dat die hier doet;p Ik ben gewoon niet zo fan van hem i guess. Dus ja ik vind Toni Collette het beste spelen in deze film.. dat betekend niet dat ik haar meteen een geweldige actrice vind.
TheShadowking
Geef hem 3.5, weet er niet veel meer van alleen dat hij beter is dan een doorsnee film maar te weinig indruk heeft gemaakt (blijkbaar) om er 4 sterren voor te geven.
puckb96
ja oké, maar het is wel vreemd als je zegt dat dat jochie slecht speelt, want hij wordt zowat geprezen voor die rol. Maar ja, je hebt wel gelijk toni collette speelt wel goed
puckb96
In mijn ogen blijft dit toch echt een meesterwerk van een thriller, en staat for sure in mijn top 10 lijst.
En dat verdient ie trouwens ook. Ik kan deze film keer op keer kijken..... en vervelen? Nope, dat gaat hij niet.
Een absolute top film!
Stijn B.
Een klassieker van in de tijd toen Night Shyamalan nog top was. Na zijn Unbreakable (serieus onderschat) zou zijn vlam beginnen uit te doven met het afschuwelijke "The Last Airbender" als laatste film op zijn cv.
JohnWilliams
Vreemd dat Haley hier geen oscar voor heeft gekregen, maar wat wil je als Michael Caine ook in dezelfde categorie zit!
TMP
Aardige thriller met een verrassende plottwist op het einde. Het verhaal vond ik niet altijd even boeiend en onderhoudend, de film zakte op momenten wat in. De twist op het einde was wel sterk en voor mij ook onverwacht. De kracht van deze film zit ook vooral in deze plottwist, dus een tweede kijkbeurt zal niet zo snel plaatsvinden. Acteerwerk van Willis en ook Osment was in orde.
filmliefhebber92
Even een vraagje over deze film: Hoe kan het dat Bruce Willis bij de moeder zit als dat jongetje binnenkomt. Hij kan toch niet binnen zijn gelaten door de moeder want die kan hem niet zien.
HoneyRyder
de film was niet echt spannend, alleen het einde was eng en spannend. Het jongetje en bruce willis acteren goed. Ik geef een 7, omdat het verhaal sterk was. Ik vind the others wel beter, omdat er veel meer door de hele film gebeurt.
(is de moeder van het jongetje eigenlijk dood?)
Stem verhoogd!
Ik ook. Zat zelfs te twijvelen of het geen 5* moest worden.
Daan258
Denk al voor de 5e keer gezien
blijft een geweldige film zeg, en het acteren ook echt top van Bruce Willes en Haley Joel Osment.
verhaal erg goed en spanning zat er ook zeker in.
tommykonijn
How often do you see them?
All the time. They're everywhere.
Wat een prachtige film is dit. Een van de beste die ik in tijden zag. Bruce Willis zet een geweldige rol neer. En dan Haley Joel Osment. Zelden zo'n sterke kinder-rol gezien. Prachtig en erg overtuigend neergezet ook. Ik werd helemaal meegenomen in zijn boeiende personage. Wat trouwens de hele film opzicht al deed. Het bleef gewoon boeiend. Geen minuut verveeld. Je begint te kijken en bent benieuwd naar de afloop en hoe alles in elkaar steekt. De uitkomst is ook erg sterk. Het idee zelf van het zien van geesten is in mijn ogen altijd al angstaanjagend geweest maar het werd nooit zo goed in beeld gebracht als hier. De film kent ook enkele Horror-elementen zoals de schrikmomenten die duidelijk op mij werkten. Het verhaal is echt erg goed uitgewerkt. En daarbij kent de film ook nog eens een werkelijk prachtige score van James Newton Howard. Deze paste perfect bij de film.
Al met al vond ik dit een zeer sterke film die eigenlijk in vrijwel alle opzichten lijkt te kloppen en goed is. Ik kan geen enkel minpunt bespeuren. En.. voor mij sowieso een van de beste Thrillers die ik ken. Misschien zelfs wel dé beste..
AandF
Emmmm???? als je dat al niet snapt haha. Hij is toch dood, en dus een geest, dus hij kan als het ware gewoon door de deur zweven. Die andere geesten zaten toch ook in dat huis, die hebben echt niet even aangebeld of ze de deur wouden opendoen haha
filmliefhebber92
Nee, maar dan moest Bruce er toch achterkomen dat hijdood is omdat als hij leefde de moeder hem binnen zou moeten hebben gelaten.
jumpstylemovie
Zo'n geest ziet wat hij wil zien dus in zijn gedachten werd hij waarschijnlijk wel door de moeder binnengelaten terwijl hij in werkelijkheid zelf het huis betrad.
filmliefhebber92
Ja oke maar dat moet je er zelf bij verzinnen. Ik dacht misschien dat dat uitgewerkt was in de film. Maar dat is dus niet?
jumpstylemovie
Nou ja, het zinnetje "Ghosts only see what they want to see" geeft in ieder geval antwoord op de meeste vragen van Sixth Sense
filmliefhebber92
Oké, dan heb ik dat gemist. Misschien bij een volgende keer dat ik hem zie dat het me opvalt.
moviemafketel
- 19752 berichten
Die moeder ziet Bruce ook niet in die scene hoor, dat denk je door haar tekst I'll leave you alone of iets in die trant. Gewoon alleen tegen haar zoontje bedoelt. Kijk die scene idd nog maar een paar keer.

'The Sixth Sense' van M. Night Shyamalan morgenavond te zien op tv

Mystery-klassieker 'The Sixth Sense' met Bruce Willis dinsdagavond te zien op televisie

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

The Shawshank Redemption