• 9.376.689 stemmen

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 25 april 2002

Plot The Scorpion King

"Warrior. Legend. King."

5000 jaar in het verleden: de slechte heerser over de beruchte stad Gomorrah is vastberaden om alle nomaden uit te roeien. De overgebleven stammen, normaal tegenstanders, moeten nu samen zien te werken. Ze huren een ervaren moordenaar in, Mathayus, om het vijandige kamp te infiltreren, en de slechte heerser uit te schakelen.

avatar van skipy05

skipy05

ik vond het wel een goede film. In het begin zaten er goede grappige stukken in. naar het einde toe verminderde dit wel. Verhaal was voor mij goed. Dwayne Johnson vond ik het wel goed doen. Kelly Hu is de eerste keer dat ik haar bezig zie en ik vond ze ook niet slecht.

avatar van G to the J

G to the J

The rock kan beter zichzelf inelkaar laten slaan in de Tna of wrestlemania..

Wat een onzin film....

avatar van Rosicky

Rosicky

best een grappig avonturen filmpje, zolang je je verstand op nul houd en niet teveel verwacht.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Een zeer zwakke film. We krijgen hier weer een nogal over-acted filmpje met saai gevechten die tot 10 minuten lang kunnen duren. En dan merk je weer dat decor met de vuurvlammen op de achtergrond. Brrr. En dan heb ik nog niet gesproken over de clichés.

En als de film zichzelf niet serieus neemt, vind ik niet dat er serieus moet geacteerd moet worden. The Mummy is op dat vlak wel VEEL sterker. Hier alweer zo'n stoer gedoe van Johnson en Brand. En dan weer dat typische actie-vrouw acteergedoe van Kelly Hu.

Filmlocaties zijn prachtig maar er moet meer zijn dan dat. Poster zelf vind ik heel lelijk omdat je dan al weet wat je te wachten staat, niet veel goeds dus. Muziek is veelgebruikt. Camerawerk is wel weer goed net zoals de cinematografie.

En wat voor costums dragen die gasten hier nu weer. Ik dacht dat het in die tijd allemaal heel eenvoudige kledij was, maar nee dat krijg je in de film niet te zien. Constructies van bij manier van spreken een maand werk. Op een bepaald moment zie je dan ook Johnson en Duncan staan in hun kleren die er oud zou moeten uitzien staan met daarnaast een vent staan , modern gekleed.

score ............. 1.10 (1*)

positie ........... 345/380

avatar van mnrk

mnrk

Leuke spin-off van The Mummy.

Actie was prima in deze film en ook de decor's waren goed te doen.

The Rock speelde samen met M.C Duncan goed...en wat is Kelly Hu toch een plaatje om naar te kijken .

Voor de rest niet teveel over nadenken bij deze film...gewoon lekker kijken en je verstand op nul zoals Rosicky al zegt.

avatar van Bierman7

Bierman7

leuke film, zeker als je de mummy hebt gezien dan geeft het net een dat ene gevoel.

de actie is af en toe een beetje overdreven waar ik niet zo van hou. op zich is hij leuk om naar te kijken en de moeite waard. zoals eerder is gezegt: je verstand op nul en gewoon genieten.

avatar van Nomak

Nomak

Leuke film om eens te kijken, al is het maar om de twee giganten Dwayne Johnson & Michael Clarke Duncan op de vuist te zien gaan.
Maar het stelt helaas allemaal niet veel voor. Standaard verhaaltje dat het mogelijk maakt om veel actie in de film te persen, maar het is allemaal niet erg goed uitgewerkt. Zo is de slechterik geen enkel moment indrukwekkend, en dat is toch jammer. Dwayne Johnson die beter bekend staat als The Rock is uiteraard wel indrukwekkend. Maar het gaat hem allemaal veel te makkelijk af in deze film. Hij krijgt amper tegenstand van zijn vijanden. En als hij door een pijl in zijn rug wordt geraakt, dan rukt hij de pijl er gewoon uit om zijn tegenstander ermee neer te schieten, wat een beest.
Het is dan natuurlijk ook geen realistische film, maar toch zijn er enkele dingen die ik niet anders als storend kan omschrijven. Op een bepaald moment zijn onze held Mathayus en die andere kerel tot aan hun nek begraven in het zand terwijl er duizenden moordlustige mieren op hun afkomen. Er wordt geen enkele verklaring gegeven over hoe ze uit het zand zijn geraakt. Ook een spijtig moment is als onze held van een torenhoog gebouw naar beneden stort om op het beton terecht te komen, je zou gaan denken dat hij iets gebroken heeft. Maar geen nood, hij heeft geen schrammetje. Tja, laat hem dan in water terechtkomen ofzo.
Gelukkig maakt de mooie verschijning van Kelly Hu veel goed. Haar aanwezigheid was voor mij in de eerste plaats een reden om te kijken, en maakt de film voor mij dan ook het kijken waard. Maar helaas is dat niet voldoende om de film een stevige voldoende te bezorgen.
Leuk om eens gezien te hebben, maar geen echte aanrader.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

och ja , als je gewoon es FF een uurtje wil lachen en wat bruut geweld om de koffie beter weg te laten spoelen.....

geen verhaal , maar best vermakelijk.

bodybuilders ruled the world film.

avatar van jpbosch

jpbosch

Saaie, slecht geacteerde dialogen. Gevechten waarbij je in slaap sukkelt en het humor-gehalte van een 8-jarige

avatar van Kadafi

Kadafi

Het middenstuk van de film was tergend langzaam vond ik. Het acteerwerk was ook om te huilen soms. Het geinige aan deze film is dat deze zichzelf niet te serieus neemt. Er wordt geprobeerd wat humor in de film te gooien, en dat is soms aardig gelukt. Het verhaal stelt verder toch niet veel voor, het gaat puur om de actie zoals al meerderer keren is gezegd. Verstand op 0 film.

En dan hier nog een beknopte, ietwat subjectieve, samenvatting van de film...
Superheld die ff in z'n eentje 300 man afslacht met mooi vrouwtje aan z'n zijde die even later ook blijkt te kunnen vechten. Ze overwinnen uiteindelijk (natuurlijk) en leven nog lang en gelukkig en ze batsen in vrede. Maar o o o hoe lang zal het nog vrede blijven, we weten het niet... spannend...
Leuke film voor als je een joch van een jaar of 12 bent. Dus heb je een zoon van die leeftijd, is het leuk om deze samen gaan kijken op een zondagmiddag na de voetbalwedstrijd.

2 sterren waard.

avatar van jpbosch

jpbosch

Kadafi schreef:

Haha inderdaad, wat een aanfluiting

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Visueel is het een knappe film(ook de belichaming van de personages) maar het is qua verhaallijn nog erger dan de nieuwste Seagalfilms en qua acteertalent is het ook maar matig.

avatar van rensiemetal

rensiemetal

Leuke karakters en lokatie, maar een beetje te cliché en lelijke special effects.

avatar van the new guy

the new guy

Ik vond deel 1 toch wel redelijk. Het einde was erg slecht, het begin veelbelovend.

avatar van LeonardoDicaprio

LeonardoDicaprio

Leuke film (alle film met The Rock erin vind ik leuk) niets meer en niets minder.

Een 3,5

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Eigenlijk valt deze film op alle fronten best slecht te noemen, maar wat een top vermaak is het zeg, toch nog 3 sterren!

avatar van donkied

donkied

Wat een matige film. Ben blijven kijken voor de actie maar die was uiteindelijk ook niet echt geweldig

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Redelijke film. Vermakelijk en op vak van decors, achtergronden en visueel vlak vond ik het erg goed. Verhaal daarentegen vond ik erg slecht. Ook de cast en het acteerwerk vond ik niet echt sterk.

avatar van Freakshow79

Freakshow79

Aardige, vermakelijke film. Die houthakker van een Rock heeft toch wel zijn charmes als actieheld ondanks het ontbreken van acteer talent

avatar van sofripa

sofripa

Bier, chips, hips..., meer bier. Simpel en plat. Dik hout en zo...

avatar van bassedg

bassedg

Ahh ik kon de film niet eens afkijken,,hij was echt waardeloos De film muziek was niet altijd goed uitgekozen, En dan had je een aantal goede stukken! Werd het weer verpest door een ander voorgeval.....

avatar van dave

dave

Dwayne Johnson op een kameel.

Zo, nu heb ik meteen jullie aandacht bij de keel gegrepen. Vroeger kon ik echt niet bevatten waarom deze film zo'n lage score kreeg. De grapjes sloegen aan en de gespierde hoofdrolspeler is in wezen zeer aimabel. De setting, muziek en SFX vielen ook redelijk goed mee. Na een herziening valt echter vooral op hoe slecht het verhaal is uitgewerkt en hoe bizar sommige details aanvoelen. Het ene moment mag de paardendief Gomorra niet binnen, maar even later wel. Waarom is die man die zijn vader verraadde zo belangrijk voor Memnon? Waarom is dat helderziend mevrouwtje teruggegaan naar Memnon? Ik wou dat er een FAQ was opgericht, speciaal voor deze film. De laatste vraag die je jezelf kan stellen is of je de hele boel al dan niet serieus moet nemen. Een twijfelgeval op dit vlak, want soms heeft het schouwspel wat weg van een parodie, om daarna alsnog een serieuze air aan te nemen. Het beste deel is dan ook het begin, waar onder luid geschal van elektrische gitaren ruige actie in je gapende snufferd werd gewreven.

Enfin, de komische noot die onder andere de paardendief moest leveren, gleed nu ook wat moeilijker naar binnen, al vond ik het plankerige acteerwerk sowieso een meer betrouwbare bron van amusement.

Tamelijk triviaal.

2,50

avatar van Slam_Duck

Slam_Duck

Heel wat fouten rare momenten en stukken dat op totaal niets slagen en dan heb ik het nog niet eens over de slechtste acteer prestatie van de vrouw van de onderwereld echt ik schaamde me voor haar.

Een film waar een goed verhaal in kon steken is een beetje om zeep geholpen door de uitwerking ervan. Tot in de helft wanneer ze in de onderwereld aankwamen was deze film dik in orde tot ze met fantasie slechte acteer prestaties en een de een fout na de andere.

Ik geef nog een 2 omdat ik geen te zware opmerkingen had tot ongeveer de helft van de film tot volgens mij deze film volledig verziekt werd. Ik heb om deze reden uit niet uit gekeken.

avatar van eavymetal

eavymetal

skipy05 schreef:

Het is inderdaad een goede film waarin The Rock (Dwayne Johnson) laat zien dat hij ook écht kan acteren.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

ik snap de lage waarderin niet. spieren, vechten, zwaarden , actie en humor en ook nog lekkere wijven. tja daar kan ik toch echt geen laag cijfer voor geven hoor.

avatar van Angelo2

Angelo2

Zeer matige film. Hij modderd maar door zonder spannend of interessant te worden .Gevechten zijn ook niet goed of spectaculair te noemen. Ze hadden nog wat geld over en toen deze film in elkaar geflanst. Jammer

avatar van lvlvlv

lvlvlv

Matige film, het verhaal was een beetje onnozel. Dwayne Johnson maakt wel veel goed.

avatar van RuudC

RuudC

Gelukkig niet zo’n onthutsend zwakke film als The Mummy Returns. Verder vind ik het wel opvallend (en een terechte keuze van Chuck Russell) dat deze spin-off bijzonder weinig van doen heeft met The Mummy Returns. Dwayne Johnson krijgt als belangrijk personage nu wel gewoon de aandacht die hij verdient, maar behalve Egypte (of beter ruim gezegd: het Midden-Oosten) als locatie, heeft het niets met de mummiemisbaksels te maken. Wat mij betreft had men de referenties naar plaatsen en volken helemaal laten vallen. Dan was het gewoon een toffe sword and sorcery fantasyfilm geweest.

Verder valt er niets op aan te merken. Het is gewoon een lekker kazig verhaal in Conanstijl. The Rock is perfect voor de rol van Mathayas. Geloofwaardigheid is hier volstrekt niet van toepassing. Dit is gewoon een kwestie van achterover leunen en genieten. De actie goed en de decors zien er zeer verzorgd uit en op het eind sneuvelt de natuurlijk de badguy. Belangrijk is dat er geen irritante kinderen aanwezig zijn. Dwayne Johnson neemt zijn artistieke wraak na zijn schoffering van The Mummy Returns.

avatar van Spetie

Dwayne Johnson krijgt met deze film zijn rip-off van “The Mummy” films en qua film is het nog minder dan het matige “The Mummy Returns”.

De film heeft dezelfde setting als de twee andere films, maar speelt zich duidelijk in een verder verleden af. Dwayne Johnson moet het vooral van zijn voorkomen en vechterskwaliteiten hebben, want qua acteerwerk is het hier niet al te best, hoewel hij op zich best een goede uitstraling heeft. Het clichématige verhaal is duidelijk bijzaak en de film mikt vooral op de actie. De actie bestaat deze keer voor de afwisseling ook uit zwaardgevechten. Helaas zijn deze scènes niet altijd even goed. De choreografie is matig, waardoor de scènes vaak rommelig en eentonig overkomen.

Verder heeft de film een behoorlijk gebrek aan humor. Waar de andere twee film nog echt leuke personages hadden, daar is in deze film ook niets van over. Het enige echt positieve aan de film is de aankleding en de decors, die er mooi uitzien en je werkelijk het gevoel geven in een ander land en andere tijd te zijn. Als geheel is de film echter ronduit slecht.

avatar van Film Pegasus

Buiten het personage 'Scorpion King' zelf heeft dit niets meer te maken met de Mummyreeks. Geen avontuur of humor meer, maar gewoon flauwe actie in een historische setting. De mooie Kelly Hu en de actie van Dwayne Johnsons maken nog wel wat goed. Maar verder veel voorspelbaarheid en slecht acteerwerk. De Mummyfilms zijn beter dan dit.