Genre: Avontuur / Actie
Releasedatum: 25 april 2002
Bekijk via Videoland
Plot The Scorpion King
"Warrior. Legend. King."
5000 jaar in het verleden: de slechte heerser over de beruchte stad Gomorrah is vastberaden om alle nomaden uit te roeien. De overgebleven stammen, normaal tegenstanders, moeten nu samen zien te werken. Ze huren een ervaren moordenaar in, Mathayus, om het vijandige kamp te infiltreren, en de slechte heerser uit te schakelen.
Mathayus / The Scorpion King
Thorak
Jesup
King Pheron
djelle
Die films hebben hier mi maar weinig mee te maken...
horrorjp
niet verwacht dat deze film zo laag staat. ik vond het een leuke film. en kijk zelf nooit zulke films. had erg genoten.!
benjiq
Bij veel films maar vooral bij deze zie je dat het boogschieten echt zo nep is, ze schieten allemaal perfect in de film maar ze richten met de pijl bij hunkin. Ik heb zelf eneige ervaring met boogschieten en richten dat doe je toch echt vanuit het oog, vanuit de kin zou je in het echt niet goed kunnen richten. Maarja, dat is een detail dat helaas in veel filkms over het hoofd gezien wordt.
tommykonijn
Je zou niet zeggen dat dit van de van de regiseur is Nightmare on Elm Street 3 en The Mask maar Goed dat is nou eenmaal zo, Over het algemeen een aardige Film met Goede acteerprestaties en een Matig, Niet Top maar Matig Verhaal, Verder is de Film niet heel speciaal maar is toch Leuk om eens te huren.
Een aardig simpele actiefilm die dankzij het goede werk van The Rock nog enigzins is gered voor mij. Ik vind The Rock altijd wel geinig in actiefilms. Het verhaal stelt geen ruk voor en de uitwerking grotendeels ook niet. Alleen is het slotgevecht best wel goed.
zenboy1969
TOCH OVERDUIDELIJK DAT INDIANA JONES EN THE MUMMY HIER EEN STOK IN HET SPEL HEBBEN; Geen idee dat dit partieel Belgisch was... vandaar slecht afkooksel van The Mummy en de avonturenfilms met Harrison Ford (Indiana Jones) Misschien dat ze daarvoor een compleet misplaatst Indianentype in de hoofdrol hebben geplaatst. Nu ja, een beetje amusant en de tijd is gepasseerd... En het is indeed "pardon my French". Zwakke film!!
Cashmyra
nah, niet echt bijzonder ofzo, ik had de soundtrack cd gekocht, lang lang lang geleden, 5 jaar ofzo, en ik vond de muziek wel kick, nickelback, POD, Lifer, Creed, System Of A Down, Godsmack blablabla, dat was mijn doorgang naar de ruigere muziek zeg maar. dus ik dacht: wow, die film is vast super vet! maar je hoort alleen een nummer van de cd bij de aftiteling, dat was wel klote, maar gewoon, beetje standaard actie, en voorspelbaar.
maar niet echt boeiend.
Jayvie
Het is toch een prequel op The Mummy Returns?
Nuja, ik vond het maar zozo. Zat af en toe wel iets grappigs in, de actie was af en toe wel leuk... 2.5 dus
moviefanatic
Goed vermaak. Ik vind dat ´The Rock´ het best goed doet in deze film. Ook leuk om die gast uit The Green Mile weer eens te zien.
Ik geef een dikke voldoende: 3.5 sterren.
ILDIB
Gewoon een komisch film, beetje als indiana jones, en logischerwijs the mummy. Heb me prima vermaakt. Alleen the rock is echt te slecht in deze film..
hub_011
Het komt door the rock dat deze film goed is
dat vind ik ook ben geen fan van hem maar in deze film is hij gewoon op zijn plaats
zenboy1969
""Een keiharde 5*****"" ???? man man man wat een niveau hebben sommigen hier toch. Geen idee dat dit partieel Belgisch was... ik voel me al beschaamd. Slecht afkooksel van The Mummy en de avonturenfilms met Harrison Ford (Indiana Jones) Misschien dat ze daarvoor een compleet misplaatst Indianentype in de hoofdrol hebben geplaatst. Nu ja, een hééél klein beetje amusant en de tijd is gepasseerd... En het is indeed "pardon my French". Zwakke film!!
film_kaza
Wat droge humor en leuke actie. Alleen het verhaal was gewoon te voorspelbaar en cliché. Michael Clarke Duncan deed het in ieder geval erg goed, en hij is de reden dat de film nog net een 3* krijgt.
Mikemans
The mummy verhalen waren leuk, maar dit was overbodig.
jellecomicgek72
( Helaas... deze film heb ik in de bios gezien en hield met moeite mijn ogen open.
The mummy verhalen waren leuk, maar dit was overbodig.)
waarom was je bang ofzo dat je je ogen dichtdeed???
Don MN
Het komt door the rock dat deze film goed is
Of juist ontzettend slecht.
SanderSander88
Ouch!
Lad
Deze film valt al bij al nog mee. Het is niet echt een actiefilm, meer een komische avonturenfilm.
De film is perfect om een "namiddag niks doen" mee te vullen. Heb mijn eigen betrapt op enkele keren lachen en echt verveelt heb ik me niet.
Echte veldslagen komen er niet in voor, toch, de vechtscenes zijn leuk gefilmd en de Rock blijft lachen!
PS: The Mummy-verhalen zijn wel duidelijk sterker.
Tarkus
Al bij al is dit niet zo'n slechte film.
Goede effecten, mooi verhaal, prachtige locaties en decors.
En ook de acteerprestaties zijn niet slecht al is "The Rock" natuurlijk geen rasacteur maar eerder een gevechtskunstenaar zoals men er nog heeft gezien in het verleden (Jean-Claude Van Damme, Schwarzenegger, en andere spiermassa's..).
Maar ik heb me bij het bekijken van deze prent zeker en vast niet verveeld, zodanig zelfs dat ik nu al uitkijk naar het vervolg...
Macmanus
Haha de Rock.
Zelden iemand zo slecht zien acteren. Waarschijnlijk heeft iemand ooit tegen hem gezegd dat hij beter moest articuleren. En dat heeft die toen heel letterlijk genomen, jezus hij spreekt alles uit alsof die het tegen een doven heeft die alleen kan liplezen. Ach ja dan zal die wel voor het vechten zijn gehaald dacht ik. Maar nee, hij is zo een lome bad guy die je wel eens ziet in Tony Jaa films. Indrukwekkend aan de buitenkant maar zo extreem loom bewegend dat het nooit zoveel voorstelt. Paar keer eromheen rennen en een hartaanval kan haast niet uitblijven voor onze spierbundel.
Niks kan de film dan ook verder nog redden. Bagger verhaal, jammer dat ze het verhaal uit de Mummy niet hadden genomen. Dat had nog wel iets. Nu blijft er iets over dat zo nu en dan vermaakt. Maar eigenlijk nooit het daglicht had mogen zien.
1 ster.
dvd-me
Heb deze film wel 4x gezien, ik vind het zelf best wel leuk. Maar dat komt gewoon door de actie die erin zit. De film heeft nou niet echt bepaald een verhaal wat je opzuigt en je bezig houd, dit is juist een film waar je je gedachte op nul moet zetten en alleen maar naar de actie moet kijken.
dikkop
Wat sommige mensen niet snappen is dat sommige acteurs de film maken en dat sommige films geen goeie acteur nodig heeft maar gewoon een stoere gespierde vent. Deze film is gewoon zeer goed verfilmd, in de goeie atmosfeer en actie en humor....Zeer goeie film dit. Fuck the diepgang....
Mooie Avontuur / Actie film met een prima rol van Dwayne Johnson (de enige film waarin hij goed speelt trouwens) en Kelly Hu die er ook nog eens bloedmooi uitzag. Het verhaal was best aardig en de beelden waren vaak prachtig. Met de actie zat het ook wel goed en en humor was soms ook leuk. Kortom een zeer vermakelijke avonturen / actie film die het best te vergelijken is met een Indiana Jones film. Alleen heeft deze Indiana Jones wat meer spieren
DVD-T
Toch wel een leuke spin-off van The Mummy Returns.
De eerste helft is erg leuk gedaan. Ook nergens heb je eht gevoel dat het erg serieus bedoeld is. Een aantal leuke gags en leuke oneliners. The Rock tegen een klein jochie "Get ready! I'll kill half, you kill half!", of de momenten dat The Rock ergens binnen dondert en steeds z'n zwaard trekt. Nijgt erg naar de humoristische kant van de Mummy films. Helaas is het tweede deel beduidend minder. Het wordt te serieus gebracht en kent weinig leuke momenten meer. Dat doet de film een beetje de das om, had het in de trant van het eerste gedeelte doorgegaan was het geheel leuker geweest.
Dwayne Johnson is geknipt om The Scorpion King te spelen. Een complete miscast vond ik Michael Clarck Duncan. Vond ik helemaal niet in de rol passen. Kelly Hu doet het ook leuk, en voegt net een klein beetje meer toe dan de gemiddelde vrouw in een actiefilm. Filmtechnisch heb ik niks vernieuwends gezien, zag er allemaal wat standaard uit. De zandstorm was dan wel erg mooi vormgegeven.
Een leuk begin, maar helaas dat het het laatste gedeelte vervalt in een serieuze, wat saaie bedoening. Mijn stem blijft staan.

The Scorpion King: Book of Souls
2018

The Scorpion King: The Lost Throne
2015

The Scorpion King 3: Battle for Redemption
2012

The Scorpion King: Rise of a Warrior
2008

'Knokke Off' nog steeds best bekeken serie op Netflix: dit is de volledige Top 10

Oorlogsdrama 'White Bird' met Helen Mirren is een kijktip op Prime Video

Nieuwe Netflix-trailer voor 'Remarkably Bright Creatures' met Sally Field wekt enthousiasme bij fans

Disney+ verschuift focus en gaat minder content voor kinderen aanbieden

The Greatest Game Ever Played
Drama, 2005