• 9.378.629 stemmen

Dodgeball: A True Underdog Story (2004)

Komedie / Sport | 92 minuten

Genre: Komedie / Sport

Alternatieve titel: Dodgeball

Geregisseerd door: Rawson Marshall Thurber

Met onder meer: Vince Vaughn, Christine Taylor en Ben Stiller

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 23 september 2004

Plot Dodgeball: A True Underdog Story

"Grab life by the ball."

Peter La Fleur heeft een sportschool, maar hij zit in de financiële problemen. White Goodman wil graag z'n sportschool overnemen, maar Peter voelt daar niets voor. Hij heeft nog een maand de tijd om 50.000 dollar bij elkaar te schrapen. Het lijkt een onmogelijke opgave, totdat hij z'n oog laat vallen op een trefbal competitie.

Peter La Fleur

White Goodman

Patches O'Houlihan

Steve the Pirate

Fran Stalinovskovichdaviddivichski

avatar van Don MN

Don MN

Dodgeball: A True Underdog Story

Meligheid ten top, en eigenlijk is dat best leuk. Ben Stiller speelt echt een leuke rol in deze komedie, al vind ik de sarcastische Vince Vaughn misschien wel het beste. Verder weet de film wel goed te onderhouden en de 'grappen' vind ik ook leuk, dus ik heb weinig aan te merken aan Dodgeball. Niet alleen de acteurs zijn goed gecast, de gym van Stiller bijvoorbeeld is al grappig op zich en het toernooi en de commentatoren ook ontzettend droog. Af en toe viel een leuk shotje of goede muziekkeuze me op en daar blijft het uiteindelijk bij.

Komedie zal nooit mijn favoriete genre worden daarvoor kan ik te veel genieten van een 'serieuze' film. Desondanks vond ik deze wel uitstekend voor een gezellig avondje film met m'n vrienden.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Irritante non-humor.

avatar van sander.h

sander.h

Goed gelukte onzin met Stiller als uitblinker

avatar van MovieHolic

MovieHolic

vermakelijke, leuke en avondvullende komedie met een inderdaad goed acterende Ben Stiller, ondanks hem wil ik het geen uitblinker noemen.

avatar van Jonas Schiffer

Jonas Schiffer

hele grappige film met veel humor en ben stiller speelt wel redelijk

avatar van Edelachtbare

Edelachtbare

Grappige film, no just kiddin', but seriously

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik verhoog mijn stem met 0,5* vanwege Stillers geniale rol. Hij is wel vaak op TV zeg.

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Chuck Norris! David Hasselhoff! William Shatner! Dit in combinatie met trefbal(!) maakt dat ik me anderhalf uur goed geamuseerd heb! 3 1/2 ster!

avatar van sofripa

sofripa

Stiller vind ik zeker niet grappig, echter in deze film speelt hij zo over de top de ultieme hufter dat hij de film draagt. Ongelofelijk maar waar. 3,5 sterren

avatar van gotti

Een weinig noemenswaardig niemendalletje, dat op enkele momenten best lollig is (Chuck Norris...), maar grotendeels compleet mislukt in zijn voornaamste doel: grappig zijn.

avatar van SilverGun

SilverGun

Niet dus. Aantal zeer geinige en charmante personages (vooral Stiller) die de irritatiegrens niet passeren en goed gevuld met uiterst lollige scènes en situaties. Halfje er bij op.

avatar van gotti

Het werkt schijnbaar voor velen, maar Stiller had hier -net als in vele andere films- meer in toom gehouden moeten worden. Veelal over the top, alhoewel dit deels ook het flauwe script te verwijten valt...

avatar van Quaternion

Quaternion

Donkerwoud schreef:

Irritante non-humor.

perfect verwoord

ik vond alleen Stiller grappig en daarvoor de *1.

avatar van timbo_

timbo_

Zoals bijna altijd bij dit soort films een mengelmoes tussen enorm flauw (Ben Stiller) en bij vlagen best grappig. Wat mij betreft slaat Dodgeball uit naar de positieve zijde mede door een aantal zeer geslaagde cameo's.

kleine 3,5 *

avatar van AGE-411

AGE-411

Dit is een soort mengelmoes tussen enorm flauw, domme zever en waardeloze zooi.

avatar van vwtune

vwtune

alleen al om het oppompen van zijn ''broek'' 3 sterren.

Verder totaal geen inhoud deze film.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

De grappen maken het slechte verhaal goed daar houd ik wel van!

avatar van Don MN

Don MN

Het stukje met Lance Armstrong is het leukste, dan voelt Vaughn zich echt rot.

avatar van Betamax

Betamax

Gewoon leuk.

zinedinezidane

Voila, mij net geregistreerd en hier al mijn eerste review.

Jammer dat dat al meteen een negatieve moet zijn, maar beter verdient deze film imo niet. De humor was beneden alle niveau, de karakters waren overdreven en slecht uitgewerkt en de verhaallijn was zwak.

Akkoord, ik heb ook wel 2 of misschien drie keer gelachen (lance armstrong, het opblazen van de broek,...) , maar dit weegt niet op tegen al het negatieve.

Persoonlijk denk ik dat kinderen t.e.m. 15 hier wel van kunnen genieten, maar voor mij absoluut een tegenvaller.

avatar van sander.h

sander.h

zinedinezidane schreef:

Leeftijd heeft er helemaal niks mee te maken.

Als je niks met dit type humor kunt dan geloof ik inderdaad dat er bar weinig te genieten valt. Persoonlijk hou ik wel van dit soort over the top onzin.

avatar van AGE-411

AGE-411

Zeer flauw, buitengewoon NIET grappig en zeer irritant.

Komt in aanmerking voor de slechste film die ik ooit gezien heb.

sander.h schreef:

Leeftijd heeft er helemaal niks mee te maken.

Wat ik bedoel is dat als je 100 volwassenen die al enige filmervaring hebben deze film laat zien, er zo'n 5-10 zullen zijn die hem goed vonden..Terwijl als je 100 14 jarigen deze film laat zien, zal je er ongetwijfeld minstens een 30-40 tal hebben die hem goed vonden....Anyway..niet dat ik dit onderzocht heb hé, maar denk wel dat het zo is

AGE-411 schreef:

Zeer flauw, buitengewoon NIET grappig en zeer irritant.

Komt in aanmerking voor de slechste film die ik ooit gezien heb.

Akkoord! De vorige keer dat ik dit gevoel had was bij het zien van een 'humor'prent van Adam Sandler..Don't mess with the Zohan..hoogst irritant!

avatar van Metalfist

Metalfist

Grab Life by the Ball

Ik heb Dodgeball hier altijd wat ondergewaardeerd gevonden. Gisteravond was het het plan om met een aantal vrienden wat films te zien en vermits ik hem al lang niet meer had gezien en dat diezelfde vrienden hem nog niet had gezien dan was de keus al snel gemaakt.

Het begin van Dodgeball is redelijk saai en lijkt het allemaal meer op een one-man show van Stiller uit te draaien. Gelukkig helt het niveau compleet over naar de goede kant wanneer ze effectief aan de wedstrijden beginnen. Wat daarna volgt is gewoon een mengeling van pijnlijke maar vooral grappige trefbal wedstrijden waar de een de bal nog harder op zijn gezicht krijgt dan de ander. Het verhaal loopt standaard. Een groep sympathieke mannen, die een outcast van de samenleving zijn zoals Piraat Steve, geraken in de problemen en besluiten alles op alles te zetten om hun doel te bereiken, het redden van de Average Joe gym. In het anderhalf uur dat daarna komt is er nergens een verrassing maar dat verwacht je hier ook niet. Simpel gezegd is dit meer gemaakt om zoveel mogelijk idiote tegenstanders in al even idiote pakjes te laten rondhotsen en dat is waar Dodgeball uitstekend in slaagt. De Duitse Blittzkrieg, de Lumberjacks maar vooral de Skillz That Killz die alleen maar willen dansen zijn op sommige momenten hilarisch. Reken hierbij dan nog een aantal grappige situaties, zoals de training van Patches en je hebt een uitstekende parodie op trefbal en bijna elke sport.

Ik begin Ben Stiller meer een meer te kunnen waarderen. Zijn rol in Tropic Thunder was al leuk om te zien vanwege de overduidelijke parodie maar in Dodgeball slaagt hij er hier beter in. Vaughn lijkt eindelijk ook eens in een film te passen en Christine Taylor heeft iets onweerstaanbaar schattig. Het Dodgeball team zelf, inclusief de coach, wordt ook goed neergezet door de respectievelijke cast maar hetgeen waardoor de film net dat extra krijgt is de leuke bijrollen. Lance Armstrong die zichzelf even in de zeik neemt, David 'The Hoff' Hasselhoff als Blittzkriegcoach maar vooral Chuck Norris zijn ideaal gecast.

Amusante parodie op trefbal die door de leuke bijrollen net dat extra krijgt.

avatar van the.real.deal

the.real.deal

Ben stiller was geweldig

de film zelf ja wat kan ik erover zeggen behoorlijk slap maar ik heb toch gelachen en daar ging het natuurlijk om.

Mocht je deze film gaan kijken als de aftiteling komt wacht dan nog even of spoel iets door daar zit nog een stukje met ben stiller als je dat ziet ga je kapot.

avatar van joe black

joe black

Ben zowiezo een grote fan van Vaughn maar des te minder van Ben Stiller. Toch is dit een zeer grappige rol die Stiller hier neerzet. Heb vaak moeten lachen met de film. 2,5*

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Over the top en weinig verrassend.

Vaughn is niet geschikt om een film te dragen. Als sidekick is hij beter vind ik, zoals in Wedding Crashers.

avatar van Zizzo

Zizzo

Sjoerdow schreef:

Over the top en weinig verrassend.

totaal mee eens! Vaughn is op zijn best als sidekick, Verhaal was nouja... op zijn minst orgineel zover ik weet, maar toch vond ik de film matig met hier en daar wat lichte humor, zoals sjoerdow al zei is de film behoorlijk over de top, als je in de juist mindset ben kan dit misschien best wel een aardige film zijn, maar ik vond hem toch toch tegenvallen, jammer genoeg weinig verrassends en deed niet zo boeien.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Sowieso een standaard komedie met Humor die we best vaak hebben gezien. Ben Stiller vond ik altijd al irritant maar deze rol is gelijk een dieptepunt van een van de irritantste rollen van hem, die hij ooit heeft gespeeld. Sowieso lopen bijna alle acteurs met geld tekens in hun oogjes. Het einde was sowieso al voorspelbaar. Voor sommige dingen kon ik nog een grijnsje laten zien daarvoor een 1,5.