Genre: Komedie / Sport
Releasedatum: 23 september 2004
Bekijk via Netflix
Bekijk via Disney+
Plot Dodgeball: A True Underdog Story
"Grab life by the ball."
Peter La Fleur heeft een sportschool, maar hij zit in de financiële problemen. White Goodman wil graag z'n sportschool overnemen, maar Peter voelt daar niets voor. Hij heeft nog een maand de tijd om 50.000 dollar bij elkaar te schrapen. Het lijkt een onmogelijke opgave, totdat hij z'n oog laat vallen op een trefbal competitie.
Peter La Fleur
Dwight
Steve the Pirate
Fran Stalinovskovichdaviddivichski
Moviestar
Wat heeft Bennie Jolink hier een raar pakje aan.
idd.
Maar ik denk niet echt dat dit wat wordt.
Sjoerd
Aan de trailer te zien doet Stiller zijn Zoolander karakter nog een keer dunnetjes over. Verder ziet het er allemaal lekker standaard uit, hoewel die laatste grap in de trailer wel leuk is...
Beejeej
er zijn inderdaad wat Zoolander-achtige dingen te ontdekken in de trailer en aangezien ik dat een geweldige comedie vond, denk ik dat ik hier ook wel erg van ga genieten
GerwinF
Deze korte trailer is wel lachen trouwens:
davidov
erg leuk gedaan extra intro filmpje, kunnen we meteen leren hoe dodgeball nou werkt
leuk gedaan
Sjoerd
Hehehe leuk introfilmpje ja... Het is volgens mij een flauwe comedy, maar nu ik er wat beelden van heb gezien lijkt ie me toch stiekem wel erg leuk
"And remember the 5 D's of dodgeball: dodge, duck, dip, dive and..........................dodge".
moviefreak#1
Heeft toch vriend en vijand verrast in Amerika door The Terminal en Around the world in 80 Days ruim te verslaan in dit openingsweekend. Ik ben benieuwd...
davidov
around the world is een zeer zwakke film, the terminal is denk ik iets te pittig voor 75% van de bevolking, en tja zelfs een peuter kan lachen om dodgeball...logisch succes...vind ik...
the terminal is denk ik iets te pittig voor 75% van de bevolking
davidov
pittig als in lastig, moeten ze denken of iets grappig is of niet, politieke problemen etc....nee zij gaan liever naar een film met boeren en scheten en als ze geluk hebben 1 of 2 tieten.... (dodgeball dus)
Een intellectuele film (of iets wat er op lijkt) zal het dus zeer zelden winnen van een gehypte flauwekul film
Oke, met die kanttekening dat een Tom Hanks vehikel als The Terminal me niet bepaald een intellectuele film lijkt.
sn@ke
- 2077 berichten
Tom Hanksvehikel
je kan pas praten van een vehikel over een slechte acteur ( van damme , ..) maar Tom Hanks heeft zich wel al genoeg bewezen niet ???
mister blonde
Of slechte regisseur, zoals Steven Spielberg.
WB
Dodgeball met een vleugje emotie, een tikkeltje liefde, leuke acteurs, mooie vrouwen, en een overdosis aan flauwe humor: Ingrediënten voor een leuke film dacht ik zo
davidov
the terminal zal niet van de hoogste kwaliteit zijn nee maar het is absoluut geen junk en heeft meer te bieden als een film als dodgeball....ik zie the terminal meer als een meer toegangkelijke versie van lost in translation...luchtiger...minder serieus, maar met stijl...
steven spielberg? slecht? kga er maar niet op in want ik kan dit niet serieus nemen
sn@ke
- 2077 berichten
Idd , spielberg slecht noemen is niet te aanvaarden vind ik. Die man heeft ons wereldbefaamde cinema gebracht en vele klassiekers.
morpheus
Onderhond heeft een andere smaak dan de meeste moviegangers, dat weten jullie nu toch wel
Goodfella
Hoorde dat hier poeppraat in zou zitten à la het laatste half uur van Bruce Almighty (en dan vooral het beruchte "no to drugs, yes to an education" - wellicht de meest tenenkrommende uitspraak in de filmgeschiedenis). Even IMDb'en leverde de volgende quote van Lance Armstrong op, nadat iemand uit het dodgeballteam wil stappen:
Quit? You know, once I was thinking of quitting when I was diagnosed with brain, lung and testicular cancer all at the same time. But with the love and support of my friends and family, I got back on the bike and won the Tour de France five times in a row. But I'm sure you have a good reason to quit. So what are you dying of that's keeping you from the finals?
U bent gewaarschuwd
De GeuS
Erg grappige film; dat stukje met de meursleutels is zo flauw dat je er wel bijna krom om moet liggen.
Ben Stiller is weer eens prima als een van zijn typetjes en draagt een groot gedeelte van de film.
Wel weer het gebruikelijke clichematige einde en de misselijkmakende scene met "armstrong" is eigenlijk goed voor een volle ster aftrek maar dat stukje vergeet ik maar even in belang van het goede gevoel dat ik aan deze film heb overgehouden; 4 sterren....
WiLL
Leuke film. Met name Stiller zet een heel leuk personage neer
Film begint goed met wat groffere dingen die je normaal niet snel in standaard komedies ziet. Helaas is het 2e deel weer een stuk slapper en amerikaans zoet. 3,5*
Chainsaw
Trailer ziet er hilarisch uit. Vooral benieuwd naar de altijd hilarische Root!
Sjoerd
Dit lijkt zo'n ongelofelijk megaflauwe komedie en dat is het opzich ook wel, maar stiekem vond ik hem toch erg grappig. Net ff iets meer dan de gemiddelde Stiller-komedie, want het is niet alleen maar die typische Stillerhumor (gelukkig
Alleen al heel hard een bal tegen iemands muil aan zien vliegen is leuk, dus wat dat betreft heeft de film al een soort "jump-start" moet je maar denken. 3*
"Here at Globo Gym we're better than you, and we know it"
Wat_Jij_Wil
Blijf allemaal maar zitten tot het EINDE van de film, dan zie je de grappigste scene uit de film.
3.5
Diesel

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Hooligans

Undefeated
Documentaire / Sport, 2011

Toto le Héros
Drama / Komedie, 1991
underdogcompetitielove at first sightbankbarballoddballcheerleaderbodyguarddietvrouwsportgymnasiumfitness-studio liefdesexual harassmentmail order bridecheerleadingbreaking the fourth wallpiraattrainingmegalomaniac lhbtsport competitionagainst the odds mentor protégé relationshipweight lossreferee post-credits sceneduringcreditsstingerguide bookdodgeballinstructional videogirl scouts small businesshandicappedmisfitsmid-credits stingerend credits stingerafter credits stingernational fitness chain mid credits stingerrules and regulationsfood addictionafter credits stingermid credits sceneafter credits scene