Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Pam Grier, Samuel L. Jackson en Robert Forster
Releasedatum: 20 mei 1998
Bekijk via Videoland
Plot Jackie Brown
"Six players on the trail of a half million in cash. There's only one question... Who's playing who?"
De stewardess Jackie Brown wordt gepakt tijdens het smokkelen van geld voor haar baas. Ze krijgt een aanbod om met de politie samen te werken om de wapenhandelaar waar ze voor werkt te kunnen pakken. Ze ontmoet Max Cherry, die haar borgsom betaalt. Ze besluiten een plan te smeden waardoor ze de partijen tegen elkaar uit kunnen spelen, en er zelf met een grote som geld vandoor kunnen gaan.
- Trailer (YouTube)
- Rum Punch (BoekMeter)
- Jackie Brown (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Beaumont Livingston
Sheronda
Winston
plofke
Gister kb 1 en 2 achter elkaar gezien, en vanvond Jackie brown dan heb ik volgens mij alle QT films gezien ...
Als ik dit zo lees kan ik eigenlijk niet wachten om weer naar huis te mogen ... !
Flipman
Kijk hem nog een stuk of 5 keer en je bent om Flip. En dat je vaak eerst een boek leest en dan de film ziet is dom van je
Het zijn verschillende media en als je het boek zo snel voor de film leest ga je vanzelf vergelijken...
Wat een bagger.
Tarantino stelde me bijzonder teleur bij deze film, voordat ik begon kon de film weinig voor me kapot maken daar ik geen hoge verwachtingen had. Maar ik vond dit wel heel slecht.
Het verhaal was ongeloofelijk saai, het kon me maar niet boeien hoeveel tasjes met geld ze ook tevoorschijn haalden het was gewoon oninterresant, daarbij komt ook nog eens dat de film bijzonder traag qua tempo is. Wat het in mijn ogen allemaal nog erger maakte was dat de karakters bijzonder oninterresant waren, ze werden perfect gespeeld hoor, maar nee ik had er niks mee. Echt zonde om te zien dat De Niro's talent voor zo'n achterlijk karakter werd gebruikt. Jackson's karakter hebben we al honderd keer gezien en de rest was ook weinig interresant.
Je kon heel erg goed merken dat Tarantino's enthusiasme voor films hier niet aanwezig was. Zijn stijl is er wel ja, zijn dialogen zijn er ook, maar het is allemaal zo futloos. Volgens mij stond Tarantino er ook niet honderd procent achter om een bewerking van een boek te doen, hierdoor is het niet helemaal zijn film waardoor hij niet optimaal kan presteren.
Nee ik vond dit een heel erg saaie twee en een half uur.
Bombong
Weet iemand of de zojuist verschenen steelbook dubbel DVD van deze film eindelijk de lang verwachte widescreen versie is of gewoon weer de 4:3 versie die we al lang in de uitverkoopbakken vinden, maar dan met een ander doosje?
DragQueen
Weer een klasse film van de hand van tarantino, die met deze film wel net niet het niveau weet te halen als dat van pulp fiction of reservoir dogs. maar verder is het verhaal weer knap uitgewerkt, en zijn de herkenbare dialogen, actie en humor weer aanwezig. ook is er een goede cast aanwezig. grier, de niro, jackson en keaton zijn perfect gecast, en zitten goed in hun rollen. het camerawerk is ook weer zo herkenbaar, en het stempel van tarantino weet toch weer wat extra's te geven bij de film. 4,5 sterren.
zinulzki
Een heerlijke ode aan de blaxploitation cinema / Heistmovie met vooral Pam Grier en Robert Forster in een glansrol. Bovendien één van de beste soundtracks aller tijden.
Quentin
Clueless Dork
Wat vind QT eigenlijk zelf van Jackie Brown? Ik weet dat hij de film niet zo hoog heeft staan als Reservoir Dogs en Pulp Fiction.
zinulzki
QT wenst in het vervolg enkel nog met eigen scenarios te werken, Jackie Brown was een adaptatie van een Elmore Leonardverhaal (Rum Punch, denk ik)
Quentin
Correctie er zouden enkele trailers ontbreken, lijkt me voor niet zo'n probleem voor die 9,99.
Bombong
Dat is jammer want geen regisseur is zo schatplichtig aan Elmore Leonard als Quentin Tarantino. De typische Tarantino-dialogen die iedereen (terecht) altijd roemt zouden helmaal niet hebben bestaan zonder de boeken van Elmore Leonard. Veel boeken van Leonard zijn verfilmd maar Jackie Brown is zonder meer de beste.
platesman
even zwak als alle andere tarantino brol.heb hem zelf niet uitgekeken.wat iedereen zo speciaal vind aan die films moet ik nog zoeken hoor.
Flipman
Nou ja, deze viel mij ook erg tegen, afgezien van Death Proof (die ik nog moet zien) vind ik zijn films erg gaaf.
rokkenjager
Nou stop dan met kijken van Tarantino films.
Leland Palmer
Dat raad ik je ook aan ja. Of zoek gewoon nog even verder....
psycholamp
- 1960 berichten
Erg goede Tarantino-film. Misschien ben ik de enige, maar vind deze waarschijnlijk nog beter dan pulpfiction. Daar was ik na de eerste keer kijken nog niet van gecharmeerd namelijk.
unreallerke
weer een zeer goede film van tarantino!! wel niet het niveau van pulp fiction en reservoir dogs maar toch!! goed gelachen wanneer robert deniro doodserieus vertelt dat hij melanie heeft neergeschoten
****
nikita_6
Daar sluit ik me volledig bij aan. Ik zeg niet dat iedereen alleen achter de trend aanloopt, maar die zullen er ongetwijfeld wel bij zitten. Maar over deze film, gezien in de bioscoop. na zo'n 3 kwartier zijn we de zaal uitgelopen. O men, saaaaaaai! Meer heb ik er niet aan toe te voegen.
ronengel
Dit vind ik zo'n ongelofelijk non-argument. Neem nou maar van mij aan dat 99% van de mensen die enthousiast zijn over een film ook met veel plezier hebben gekeken. Laat die 1% veertienjarigen gewoon buiten beschouwing zou ik zeggen...
nikita_6
Lees "Die zullen er ongetwijfeld tussen zitten" Maar het is altijd weer feest om te zien hoe mensen zich aangevallen voelen, zonder reden. Want jij zit neem ik aan tussen de 99%? En geef mij een argument dat niet NON is om dat maar van jou aan te nemen. Overigens, was dat van mij geen argument...
joyenait
nooit gezien maar ik zie samuel l jackson dus het moet wel goed zijn
Die Hard,Willis
Geweldige film met een top verhaal dat meesterlijk wordt vertolkt, De acteurs spelen allemaal heel erg goed en weten het verhaal ook goed over te brengen.
Een heel erg stoer verhaal met geweldige actie en natuurlijk de humor van Quentin Tarantino...
Pam Grier is perfect voor de rol als Jackie Brown en Robert De Niro is perfect gekozen voor de rol van Louis en is ook meestal stil en buiten het plot maar beelt heel veel uit met lichaamstaal!!
Samuel L. Jackson acteert net als in Pulp Fiction weer perfect.
Geweldige film 5,0*
leidsehoodie
Minder dan Pulp Fiction en Reservoir Dogs, vooral vanwege het lagere tempo, maar ook de minder geflipte typetjes (met uitzondering van Jackson en De Niro). Ook wat voorspelbaarder en minder schokkend. Muziek is dan wel weer beter dan beide andere films (dit dan met uitzondering van Dick Dales Misirlou in Pulp).
Als Tarantino niet nog betere films had gemaakt was mijn waardering hoger geweest, nu een 4.
kwek_von_scaf
Soit, hier is mijn 5 cent.
Verhaals is goed, maar niet zo goed dat het echt kan blijven boeien. Het plot is simpel en zorgt voor weinig tot geen verassende plot wendingen. Je voelt het allemaal een beetje aankomen.
In het kort: Er zijn weinig of geen verassingen in deze film.
De cast is best goed, zeker met een duo alla Samuel L Jackson en Robert de Niro. De rest van de acteurs doen zeker en vast ook hun best om er een top film van te maken.
Spijtig genoeg hebben de acteurs niet echt veel om mee te werken. De karakters die ze moeten neerzetten zijn nogal simpel en rechtlijnig waar je in andere films van Tarantino toch wat meer complexiteit hebt. Dit is zeer spijtig, want met een cast als deze had je echt wel meer kunnen verwezelijken als je het script wat had aangepast.
Annyway, in het kort, een film waar veel meer had kunnen inzitten, en die volgens mij niet door iedereen kan geapprecieerd worden. Voor mij verdiend hij nog een 7 op 10 maar ik kan me gerust voorstellen dat veel mensen zich verveeld hebben bij deze flauwere productie.
Het camerawerk, keuze van kleding en kleur, muziek en het acteerwerk verdienen bij mij nog punten. Het feit dat sommige mensen deze film "hypen" omdat het van de hand van Tarantino is is een beetje spijtig, zeker als je weet dat hij zoveel beter kan.
gizmo_o
Kan me niet alles meer herinneren, maar wat ik me wel herinner waren de compleet getikte typetjes van Jackson en De Niro, geniaal.
Wat ook gaaf was, was de manier waarop ze dat stuk in het winkelcentrum filmen. Ook de lachwekkende scenes op parkeerplaats erna en de "neukscene" in het begin + de babe geweerreclames.
Het verhaal was ook aardig in vergelijking met wat Quentin al heeft laten zien.
hellblazer93
Zeer goede film van Quentin Tarantino. De muziek is net als in Pulp Fiction en Reservoir Dogs erg goed, en mooi overdreven types. Goed geacteerd in de film en het verhaal is onvoorspelbaar. Ook de ''Chicks Like Guns'' reclame is goed bedaht trouwens. Ja, dit is een van de betere films van Quentin.
The Last
Heerlijke soundtracks heeft deze film ook.
Jakke0071
vond 'm goed , tarantino zijn pulp fiction is totaal niet aan mij besteed maar deze deed me wel wat.
Een beetje langdradig maar kheb zeker ook niet overdreven met 3.0*

Misdaadfilm 'Jackie Brown' van Quentin Tarantino morgenavond op televisie

Misdaadfilm 'Jackie Brown' van Quentin Tarantino vanavond (28 december) op televisie

Deze tien grote films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Deze grote titels verschijnen binnenkort onder meer op Netflix

Pulp Fiction
Misdaad, 1994