Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Pam Grier, Samuel L. Jackson en Robert Forster
Releasedatum: 20 mei 1998
Bekijk via Videoland
Plot Jackie Brown
"Six players on the trail of a half million in cash. There's only one question... Who's playing who?"
De stewardess Jackie Brown wordt gepakt tijdens het smokkelen van geld voor haar baas. Ze krijgt een aanbod om met de politie samen te werken om de wapenhandelaar waar ze voor werkt te kunnen pakken. Ze ontmoet Max Cherry, die haar borgsom betaalt. Ze besluiten een plan te smeden waardoor ze de partijen tegen elkaar uit kunnen spelen, en er zelf met een grote som geld vandoor kunnen gaan.
- Trailer (YouTube)
- Rum Punch (BoekMeter)
- Jackie Brown (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Beaumont Livingston
Sheronda
Winston
vanholst
Ik vond het juist leuk dat de niro eens een ander personage speelt dan normaal.
xenne
gisteren gezien op Kanaal 2, raar dat ik deze nog nooit gezien had. vond hem goed zenne, ideaal voor op een vrijdagavond, geen al te ingewikkeld verhaal, geen grote maar wel een uitstekende cast met uitgediepte personages en goed script. leuke muziek en goeie dialogen ... 3½
TheKey
Wat lees ik hier allemaal voor een BULL!!! Jackie Brown is gewoon een goede film. Heerlijk verhaal en verdiend zeker 4 sterren. Als ik welles de rating van andere films kijk en zie wat voor rating hun krijgen...! Gewoon een film van niveau en allemaal vanavond kijken op Veronica.
Hajewa
kitno
Ik vind Robert De Niro toch ook overtuigender hebben geacteerd dan in deze Tarantino productie. Pulp fiction blijft de beste film van Tarantino.
as
Vond De Niro echt subliem in deze film. lang geleden dat ik hem zo in vorm heb gezien.
ILDIB
De film is niet slecht, niet goed blijft niet hangen maar verveelt ook niet. Duurt wel wat lang maar vreemd genoeg is dat geen probleem. Wel veel te weinig actie.. 3,5 ster..
mikey
Herzien, geniaal spel, super verhaal, geweldige dialogen, fantastisch camerawerk. 5
kleez
gister avond gezien! Vond m wel vermakelijk, alleen 3 uren is
wel erg lang. Sommige scene's duurden mij ook veeels te lang.
Vond het acteerwerk wel erug goed!
3,5 - 4 ster, ik twijfel heel erg, maar ga toch voor 3,5
feanaro surion
Voor de zoveelste keer gezien en deze film blijft geweldig. Er zitten zoveel memorabele scènes in deze film. Er wordt zo goed geacteerd. De muziek is vaak zo goed gekozen. De film is zo ontroerend. Mijn 4.5* blijven lekker staan.
sinterklaas
Een kleine tegenvaller van Tarantino. Deze film is trouwens de enige van Q die hier niet in de top 250 staat. De film was een beetje saai en houterig maar dat wil nog niet zeggen dat ie slecht is. Er zit wel een beetje sfeer in maar geen Tarentino sfeer. Soms denk je wel eens: Is deze door Tarantino geregiseerd? Maargoed...
Ondanks dat toch een vermakelijke film. Brigit Fonda speelt ook als een lekkere halfblote beachbunny die even later ook een fikse beurt van De Niro krijgt. Alleen jammer dat ik nou op Imdb moet lezen dat ze toen al 33 was.
veelste oud. Ze hadden eigenlijk beter Angelina Jolie voor die rol moeten vragen(die toen nog piepjong en lekker was).
Verder vind ik L Jackson ook wel redelijk spelen en Pam Grier kon het ook wel goed.
Travolta_Jackson
TEGENVALLER VAN TARANTINO?????????????!!!!!!!!!! ga fietsen perfecte film. hoort in het rijtje bij Pulp Fiction en Kill Bill
kort0235
Ik vind deze film ook juist een van de betere van Tarantino. En eigenlijk beter dan Kill Bill I en II tezamen!
rubenzzz
Vind deze film, net als pulp fiction prachtig. Samuel speelt ongeveer het zelfde rolletje als in pulp ficion, maar daar kon ik me niet aan ergeren. het einde was zoals in alle Tarantino's films te gek. 4*
Clueless Dork
Kom op zeg de rol van Samuel is totaal verschillend hier dan in Pulp Fiction.
veron35
Ik vind deze ietsjes minder dan Pulp Fiction en Reservoir Dogs. Maar het scheelt niet veel. Ook dit is weer een meesterwerk. Verdiend ook in de top 250 te staan. Ook heel goed acteerwerk.
Begrijp ik het goed dat in Nederland geen widescreen editie verschenen is?
Exploitation
Goede en vermakelijke Tarantino film. Minder dan Reservoir Dogs, Pulp Fiction en Kill Bill, maar wel goed onderhoudend. Goede acteer prestaties van Greer, Jackson en Keaton. De Niro viel helaas een beetje tegen, maar nog steeds niet slecht te noemen. Verhaal blijft boeiend tot aan het einde. Een welverdiende 3,5*
Dit is Hollywood zoals ik het wil zien. Top vermaak.
Prachtrol van Pam Grier. Er zit heel veel variatie in haar rol viel me op.
Ook geweldige bijrollen van Bridget Fonda en Robertt de Niro.
De manier waarop de film naar een climax toewerkt is ook erg goed.
Ik heb de film met een frisse blik herzien en de score een halve punt verhoogd naar 4,5 sterren.
De vorige keer dat ik 'm zag was in 1998 bij de NL biosrelease.
Toen viel ie iets tegen omdat de verwachtingen te hoog waren na Pulp Fiction.
timburton
Tarantino heeft zich toch maar weer bewezen dat zijn fantasie niet op is. Jackie Brown is niet zijn beste film maar wel een erg goede. De Niro straalt in zijn bijrolletje. Grier doet het geweldig. En Jackson is enger dan ooit! Ik krijg voel de rillingen door mijn rug gaan als hij weer iets van plan is. Beter dan Reservoir Dogs, lang niet zo goed als Pulp Fiction. Maar daar kun je ook bijna geen enkele film mee vergelijken.
Muziek was ook weer erg Tarantino. Wel miste ik een beetje Uma Truman. 4,0
Haen
niet te geloven dat deze niet in de top 250 staat, dit is een geniale film, net als alle andere van Quentin Tarantino. ook van de kleine dingen als muziek die stopt als de autoradio uitgaat, echt geniaal gedaan.
Leland Palmer
Jackie Brown is een film die net niet tegen Pulp Fiction en Reservoir Dogs op kan. Toch is dit een prachtfilm die zeker alle lof verdient! Prachtige rol van Pam Grier, maar ook De Niro en Samuel L. Jackson zijn geweldig in dit ijzersterke werkje van Tarantino! De Film bevat, zoals we van Tarantino gewend zijn briljante dialogen, heerlijke humor en een meesterlijk verhaal......Jackie Brown is zeker een aanrader!
* * * * 1/2
sambal
jackie brown is een zeer leuke film om naar te kijken
ook egt zon terantino film ( domme humor , eel drugs en geweld van een hoog niveau ) al met al een zeer goede film die de terantino liefhebber gezien moet hebben
Shinobi
Leuke film om te zien met fantastische rollen van Jackson en Grier. Verder zijn het verhaal en de dialogen goed. Wel ben ik het met jullie eens dat dit toch wel minder is dan Pulp Fiction of Reservoir Dogs, maar toch leuk om te zien.
Ik geef 'm 4, 0 sterren.
LucretiaBorg
Idd een goede film, maar ook ik vind het niet zijn beste film.
Ik vond Kill Bill misschien wel zijn beste, vooral omdat een vrouw de sterke rollen spelen, Uma Thurman en Lucy Liu en ook deze heeft een vrouw in de hoofdrol, die goed werd neergezet door Pam Grier. Toch haalt het nergens nét niet dezelfde hoogtes als zijn andere 4 (PF, RD, KB1 en 2) maar vind wel dat hij in de top 250 thuis hoort.
Van mij krijgt de film iig een 4.

Misdaadfilm 'Jackie Brown' van Quentin Tarantino morgenavond op televisie

Misdaadfilm 'Jackie Brown' van Quentin Tarantino vanavond (28 december) op televisie

Deze tien grote films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Deze grote titels verschijnen binnenkort onder meer op Netflix

Pulp Fiction
Misdaad, 1994