Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Pam Grier, Samuel L. Jackson en Robert Forster
Releasedatum: 20 mei 1998
Bekijk via Videoland
Plot Jackie Brown
"Six players on the trail of a half million in cash. There's only one question... Who's playing who?"
De stewardess Jackie Brown wordt gepakt tijdens het smokkelen van geld voor haar baas. Ze krijgt een aanbod om met de politie samen te werken om de wapenhandelaar waar ze voor werkt te kunnen pakken. Ze ontmoet Max Cherry, die haar borgsom betaalt. Ze besluiten een plan te smeden waardoor ze de partijen tegen elkaar uit kunnen spelen, en er zelf met een grote som geld vandoor kunnen gaan.
- Trailer (YouTube)
- Rum Punch (BoekMeter)
- Jackie Brown (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Beaumont Livingston
Sheronda
Winston
Respekked
Veeel te lang. De verder toch al niet bijster sterke film wordt hierdoor op het laatst echt vervelend. Waar Pulp Fiction een film is met veel geniale dialogen en een paar saaie scènes, is dit een film met een paar geniale dialogen en veel saaie scènes. De Niro heeft overigens wel een mooie rol.
Halfje omlaag
boerenpummel
Jackie Brown doet toch vrij weinig onder voor PF en RD vind ik. Vooral de conversaties tussen De Niro en Jackson zijn geweldig. De film duurt wellicht iets te lang, voor mij was het niet storend, maar een halfuurtje korter zou de film misschien wel betere waarderingen hebben opgeleverd.
The One Ring
Duidelijk de minste film van Tarantino en het is niet moeilijk te zeggen waarom. Jackie Brown mist namelijk grotendeels de stijl van de andere films van Tarantino en is daardoor een vrij doorsnee misdaadfilm geworden. De vindingrijkheid van men name Pulp Fiction ontbreekt hier meteen. De muziekkeuze was zo'n beetje het interessantste dat de film te bieden had.
Buiten dat het allemaal dus vrij doorsnee is, is het allemaal wel goed uigewerkt. Het verhaaltje is leuk en onderhoudend en de acteurs zijn ook goed. Vooral Foster veraste mij wel een beetje. Helaas is ook de cast niet zo aansprekelijk als die van Pulp Fiction en Reservoir Dogs. Misschien ook omdat de dialogen niet zo sterk waren als in die twee films.
kiriyama
Hoewel dit toch echt tarantino's minste is, is ook deze niet slecht. Verwacht echter niet de hoogstaande kwaliteit van z'n andere films.
kort0235
Ik vind Jackie Brown beslist niet de minste van Tarantino.
Dat is voor mij nog steeds het zwaar overschatte Reservoir Dogs.
kiriyama
Dat is voor mij nog steeds het zwaar overschatte Reservoir Dogs
Tuurlijk
Latesta
Teleurstellende Tarantino. Reservoir Dogs is nog altijd de beste film van 'm, en ik hoop dat hij dat niveau weer een keer gaat halen.
Dat doet ie iig niet met Jackie Brown, die het vooral van acteerprestaties moet hebben (die overigens ook niet echt héél speciaal waren). De Niro en Jackson zijn op dreef en ook Grier doet 't leuk. Het verhaal zelf boeide me helemaal niet en ook de soundtrack is weer eens poep (zoals gewoonlijk bij Tarantino). De humor en de dialogen zijn wel weer goed (ook zoals gewoonlijk bij Tarantino)
2 * voor de acteerprestaties en dialogen.
Bert1
Komaan
thunderball
Dit vind ik de minste van Tarantino. Hij heeft het originele boek van Elmore Leonard bijna blz voor blz verfilmd, zonder zijn eigen typische stijl er in te verwerken.
Het lijkt mij dat hij iets te veel ontzag hier mee toont voor de schrijver, overigens een best goede thriller, maar het duurt allemaal te lang en er zit nauwelijks of geen actie in.
En als je kijkt naar alle grote namen, dan komen er nog al wat opdraven voor nietszeggende rolletjes.
Met name vind ik het acteertalent van De Niro hier verspilt, ook Keaton heeft een rolletje van niks!
Opvallend is trouwens wel dat in het boek (originele titel Rum Punch) de hoofdrolspeelster helemaal geen donker iemand is en dat ze daar Jackie Burke heet.
Voor mij niet meer dan 2,5 ster!
thibault14
Matige en saaie film, als je het mij vraagt heeft Tarantino na Reservoir Dogs & Pulp Fiction niets goeds meer gemaakt. 2,0*
Conquest
Veel te lang en veel te traag. Het sfeertje en de acteerprestaties zijn zeker heel goed, maar maken de film over all niet echt boeiender. Het wordt ook nergens spannend, actie ontbreekt en de dialogen zijn niet zo leuk als bij Pulp Fiction. Reservoir Dogs heb ik nog niet gezien, dus die staat komende week wel ergens op het programma. Ben benieuwd of die mij wel weer kan bekoren.
Ok, 2,5* voor Jackie Brown
TimD
2 * voor de acteerprestaties en dialogen.
Soundtrack poep bij Tarantino? No way! En Reservoir Dogs' is wat mij betreft Tarantino's slechtste film.
thibault14
De soundtrack is inderdaad zeer goed, het eerste en laatste liedje enerzijds, en het liedje van Minnie Riperton in het bijzonder.
Tieske
Redelijke film van Quentin Tarantino, die mij wat tegenviel na zijn topfilms Reservoir Dogs en Pulp Fiction. Het verhaal vond ik wat voorspelbaar, ik miste een verrassende wending.
Een goed punt vond ik wel de karakters, met name Robert de Niro vond ik een erg goed personage neerzetten.
Drie en een halve ster.
Flipman
Ik heb eindelijk het boek binnen waarop deze film is gebaseerd
! Ik heb de film speciaal altijd laten liggen omdat ik eerst het boek wilde lezen. Maar ik ben nu nog in 'n Discworld-boek bezig.
Sabrewulf
Ik vond het wel een goede film. Ik heb me absoluut niet verveeld. In tegenstelling tot Pulp Fiction vond ik het wel tof dat er nu eens één lijn in het verhaal zat. Verder iets minder grappige dialogen dan in Pulp Fiction, maar dat mag de pret niet drukken. Een topcast met Samuel L. Jackson, toch één van mijn all-time favoriete acteurs.
4 sterren.
mikoz
4 sterren.
In Pulp Fiction geen lijn
Onomkeerbaar
In Pulp Fiction geen lijn
Sabrewulf stelt niet dat er geen lijn in pulp fiction zit; hij/ zij heeft het over één lijn. Pulp fiction heeft verschillende verhaallijnen die samen één grote lijn vormen.
Dus eigenlijk ben ik het ook niet eens met Sabrewulf; er is weldegelijk één lijn, maar verhaaltechnisch is die dan weer te verdelen in meerdere lijnen.
Sabrewulf
Ja, da's eigenlijk wel waar, maar ik vind het verhaal in Jackie Brown op de een of andere manier beter dan dat in Pulp Fiction. Pulp Fiction is zonder twijfel een betere film, omdat ie beter is uitgewerkt, maar hier vond ik het verhaal toffer.
D-ark
Van een 3 naar een 3,5 blijft toch geen echt goede film dit
Sven Vermant
Leuke film, maar zeker niet de beste van Tarantino.
Samuel L. Jackson blijft natuurlijk goed in een rol als deze.
Verder was het grappig datLouis (Robert de Niro) eerst Melanie (Bridget Fonda) neukt en later in de film zo maar afknalt..
4* goede film maar geen top.
mokum1980
Ik vind het nog steeds een van de beste van tarantino
(niet de beste) maar vind het een sterk verhaal die me boeit van het begin tot het eind van mij een 8 oftewel 4*
JorritS
Ik vind deze de minst goeie film van Tarantino. Regelmatig raakt de vaart uit het verhaal, wat ik bij vergelijkend werk van de man niet ervoer. Het plot is goed, maar de uitwerking ervan gaat toch iets te traag. Verder prima acteerwerk. 3*
JockeyFull
Leuke personages, leuk verhaal en leuke muziek.
Soms wordt de film wel een beetje langdradig. Hij duurt ook net iets te lang om boeiend te blijven.
movie*freak
Ik had meer verwacht van deze film teleurstelling
***

Misdaadfilm 'Jackie Brown' van Quentin Tarantino morgenavond op televisie

Misdaadfilm 'Jackie Brown' van Quentin Tarantino vanavond (28 december) op televisie

Deze tien grote films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Deze grote titels verschijnen binnenkort onder meer op Netflix

Pulp Fiction
Misdaad, 1994