• 9.373.477 stemmen

The Mad Doctor of Blood Island (1968)

Avontuur / Horror | 85 minuten

Genre: Avontuur / Horror

Alternatieve titels: Blood Doctor / Tomb of the Living Dead / Grave Desires

Oorsprong: Verenigde Staten / Filipijnen

Geregisseerd door: Eddie Romero en Gerardo de Leon

Met onder meer: John Ashley en Ronald Remy

Plot The Mad Doctor of Blood Island

"No Waiting. No Appointment. No Escape!"

Een man (John Asley) is dol op reizen. Wanneer hij op een dag op een eiland aankomt, komt hij in aanraking met een gestoorde dokter die zombies aan het maken is...

avatar van zombie

zombie

Stukjes uit deze film waren te zien op "de Nacht van de Wansmaak" dit jaar. En ik snap ook wel waarom

Meest irritante aan deze film is dat ze tijdens de "actie" scenes 2x in- en uit-zoomen per seconde, dus ik ben blij dat ik dit niet helemaal in de bioscoop heb gezien.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Is dit pornohorror ofzoiets? Poster ziet er wel smakelijk uit

avatar van zombie

zombie

Geen porno ontdekt, hooguit schaars geklede dames. De film komt uit 1968, dus was in die tijd vast heel spannend

avatar van Zinema

Matige horror-pulp. Het camerawerk is ronduit walgelijk, het acteerwerk benedenmaats en de dubs lachwekkend. Toch hangt er wel een sfeertje in de film, vreemdgenoeg. Inmiddels is dit er zo eentje die zo fout is dat je er om moet lachen. Toch nog een beetje vermaak dus.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Er zijn een aantal goede gore scènes en het monster ziet er in elk geval een stuk beter uit dan die uit Brides of Blood van hetzelfde jaar. Schaars geklede dames die heel af en toe wat bloot laten zien, maakt het altijd wat meer kijkbaar. Maar uiteindelijk blijft het allemaal wat traag, weinig spanning, nogal lege karakters en een verhaal vol clichés.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Voor mij zijn pulpfilms een traktatie. Niet alles natuurlijk, maar vele films, welke genre maakt niet uit weten mij te vermaken. Zoals ook de horror exploitatiefilm The Mad Doctor of Blood Island die ik vanavond vanuit mijn collectie heb gezien. De film heeft niet niet zoveel spanning maar een onheilspellende sfeer en voldoende gore effecten. Het verhaal dat een gestoorde dokter die op een eiland met zombies aan het experimenteren is en wiens dochter hem komt bezoeken doet mij denken aan Zombi 2 (1979) van Lucio Fulci. Dat gekloot met die zoomknop van de camera was hinderlijk en had geen meerwaarde. De film heeft me vermaakt, een 2.0 en ga binnenkort het vervolg kijken, nl Beast of Blood (1970)

avatar van joolstein

joolstein

Een opvallend aspect van de film is zonder meer de William Castle-achtige opening waarin je de "eed van het groene bloed" kon afleggen. Volgens trivia werd tijdens de film in de drive-ins pakjes groene gelachtige substanties uitgedeeld zodat het publiek kon deelnemen aan de eed. Daarna zie je drie mensen naar Blood Island varen. Alle om hun eigen redenen; De mooie jonge vrouw om haar vader te vinden. Een eilandbewoner om zich te herenigen met zijn moeder. En een dokter om een ​​vermeende uitbraak van een nieuwe ziekte te onderzoeken. Wat ze vinden als ze daar aankomen, is een loslopend chlorofylmonster. Veel van de film voelt als een Filipijnse interpretatie op het Mad Scientist-genre uit de jaren dertig, veertig en vijftig. Toen ook al gedateerd (jaren '60)en daarom wordt er een portie exploitatie aan toegevoegd. Uiteraard naakt en gore (veelal ingewanden van dieren, maar ze zien er in ieder geval echt uit) maar ook enkele echte dieren worden geofferd tijdens een inheems ritueel. Daar tussen veel opvulling met praten, lopen door de jungle en één of andere paringsdans. Tja en blijkbaar vond de regisseur het goed idee om bij de doodsscènes door een spastische kloppend zoomcamera-effect een hartslag na te bootsen. Je moet bijna de pure kunstloosheid ervan bewonderen. Bijna...!

En nog even over Angelique Pettyjohn een beetje tragische actrice, ze kende wat succes en speelde in een opvallende aflevering van de Star Trek-serie (1966) Maar problemen met drugs en alcohol deden haar afglijden tot pornoactrice. Maar later lukte het haar om weer kleine rollen in films Repo Man (1984), Biohazard (1985), The Lost Empire (1985) en The Wizard of Speed and Time (1988)

avatar van Noodless

Noodless

The Mad Doctor of Blood Island is beter bevallen dan je eerst zou vermoeden. Zal zeker te maken hebben met de mooie weergave van de dvd die de prachtige locatie van het eiland nog meer benadrukt qua kleuren en beelden. Maar ook de gore ziet er best oké uit en het groene monster ( ook al lijkt het niet echt geweldig ) wordt duidelijk gepresenteerd. Daarbij wat naaktheid van de bevallige Angelique Pettyjohn en Alicia Alonzo. Het verhaal wordt zorgvuldig opgebouwd naar de climax waarbij de drie hoofdpersonages die naar Blood Island komen zo hun eigen redenen hebben om daar naartoe te gaan. Het slot is oké en heeft een leuke eindscène. 6/10

avatar van finalman

finalman

zombie schreef:

Ik heb ‘m deze namiddag bekeken via mijn vcc speler. Ik dacht eerst dat er iets haperde aan mijn vcc tape. Echt irritant!