• 9.376.097 stemmen

Kozure Ôkami: Ko wo Kashi Ude Kashi Tsukamatsuru (1972)

Actie / Avontuur | 83 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Lone Wolf and Cub: Sword of Vengeance / 子連れ狼 子を貸し腕貸しつかまつる

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kenji Misumi

Met onder meer: Tomisaburô Wakayama, Fumio Watanabe en Tomoko Mayama

Gesproken taal: Japans

Plot Kozure Ôkami: Ko wo Kashi Ude Kashi Tsukamatsuru

Ogami Itto, de officiele beul van het shogunaat is in de val gelokt door de Yagyu-clan. Als Ronin vecht hij nu een oorlog uit samen met zijn kleine zoontje, Daigoro.

avatar van Jordy

Jordy

"choose the sword and you'll join me...", "choose the ball and you'll join your mother... in death"

voor de Wu-Tang fans, da's deze film

avatar van ToNe

ToNe

hehe

erg goede serie, lone wolf/ baby cart.

inspiratie voor de strip 'road to perdition' én een hollywood versie door darren aronofsky [ik ben benieuwd].

omdat ik de dub eerder zag dan dit origineel was het verwarrend wat nu precies de verhoudingen waren tussen rivalen in de film.

probeer maar eens in één keer op te vangen wat en wie de kaishakunin deden en waren...

het is ook grappig om te zien hoe de dub de hele saga 'verkracht'. het hoofd van de yagyu-clan is in de dub opeens de gekke shogun die zonder reden [ja, they say his brain was infected by demons] de jacht opent op ogami.

het origineel neemt gelukkig de tijd voor de opbouw en sfeer. en bovenalles, logisch.

Er komt een remake door Darren Aronofsky. !

Oud nieuws!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

1 berichtje voor je kos

avatar van aegron

aegron

Leuke film. Alleen de gevechten waren af en toe wel wat aan de korte kant. Volgens mij heeft hij geen een keer meer dan een zwaardsteek nodig gehad . 4*

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Zegt meer over de japanse zwaard en vechtkunst dan over de film denk ik

Super film, mooi begin van een serie!

avatar van streeter

streeter

Wat is er ooit met de Darren Aronofsky remake gebeurd?

avatar van The Lexx

The Lexx

Er is zelfs ooit een Japanse remake geweest.

Lone Wolf and Cub : the final conflict

Deze was redelijk, maar uiteraard niet vergelijkbaar met deze serie bloederige meesterwerken.

Zelfs Shogun Assassin is nog vermakelijk door de grappige dub.

Maar echte fans kijken natuurlijk deze films.

En de tv serie (niet de nieuwe uit 2002) is ook zeer goed.

Ramon K

Ik heb alleen Shogun Assassin gezien, maar heb nu uiteindelijk toch maar de goed gerestaureerde Lone Wolf and Cub-box uit de VS besteld. Ik ben echt ontieglijk benieuwd naar de 6 delen tellende serie films, vooral omdat ik overal op het net uitsluitend positieve recensies mbt de films lees.

Ramon K

1e deel vannacht nog even gezien. Ontieglijk coole mix van Chanbara en exploitation. Bloody as hell. Wat lijken die broers trouwens vreselijk veel op elkaar (Katsu/Wakayama).

avatar van DevendraBan

DevendraBan

streeter schreef:

Wat is er ooit met de Darren Aronofsky remake gebeurd?

Vraag ik me ook af.

Waarom zo'n droeve gezichtjes, trouwens? Ik heb niks tegen remakes en al helemaal niet als Aronofsky die taak op zich zal nemen.

Legan

Er zijn weinig stripverfilmingen die hun oorsprong eer aan doen, maar deze is toch wel van uitzonderlijke goede kwaliteit. Hoewel visueel redelijk standaard, oogt het geheel erg mooi maar vooral zeer krachtig. Iets wat ik zeer prefereer boven vergelijkbare stilistisch prachtig afgewerkte films maar die totaal geen 'rauwheid' bezitten.

Eigenlijk is de film vergelijkbaar met de spaghetti-westerns van Morricone en Eastwood.

avatar van azumi-99

azumi-99

dit is deel 1 uit de 6-delige film franchise van “Lone Wolf And Cub”

wat is dit genieten geblazen, samurai in combinatie met de exploitation cinema.

De sfeer dat hier wordt weergegeven is echt uniek te noemen.

Visueel is het zo krachtig in beeld gebracht, een ware lust voor het oog.

Het bloed spuit letterlijk in het rond, heerlijk “over the top” in beeld gebracht.

Dit zijn echt bloederige meesterwerken te noemen, zo fantastisch dat het allemaal oogt.

Ik heb hier “gewoon” geen woorden voor, wat een regelrechte uppercut.

Het icoon: Ogami Itto is een keiharde Ronin, wat een gouden icoon.

Ogami Itto het icoon, is een assassin met een baby bij hem op zijn bloederig pad, ongelooflijk hoe verzin je het!?

Een tijdloos meesterwerk, ik kan dat in deze recensie niet genoeg benadrukken.

Mochizuki Rokuro

Ik ben nog niet helemaal overtuigd na het zien van dit eerste deel. Niet helemaal overtuigd van deze klasse (een hoger gemiddelde dan de films in de Zatoichi serie bijv). Wel overtuigd van fijne Seventies exploitation cinema.

Om bij de vergelijking met Zatoichi te blijven. Deze film zag er strakker en directer uit. Met krachtige beelden, zoals Legan terecht opmerkt. Tegen het einde een mooie erotische scene en daarna een mooie badscene, die gestileerde verstilling contrasteert fraai op dat moment in de film en geeft het een mooi tegenwicht.

Maar Wakayama haalt het toch niet bij Katsu wat mij betreft en de film was ook niet zo actiegericht als ik had gehoopt. Grootste misser is Tokio Oki in de rol van Retsudo. met een ontploft blond kapsel. Ronduit vervelend personage, of eigenlijk ronduit vervelend uitgevoerd.

Legan

Valt mij nog reuze mee MR. Ik had zelf gedacht dat het 2,0* bij je zou scoren .

Mochizuki Rokuro schreef:

Maar Wakayama haalt het toch niet bij Katsu wat mij betreft.

Qua personage heeft Katsu in de Zatôichi reeks inderdaad meer diepgang (krijgt daar ook meer de tijd voor) maar toch is zijn persoonlijkheid minder sterk en mist het subtiliteit (iets wat ik toch wel koppel aan diepgang). Daarnaast mist het verhaal ook te vaak de diepgang die wel aan de personage wordt gegeven. En dat werkt vervelend, tenminste bij mij. Zodoende heb ik alleen nog maar de eerste drie delen van Zatôichi gezien (bijna 1 jaar geleden), want ik kreeg het vermoeden dat de 2,5* op de loer lag. MIsschien maar weer eens uit de kast halen.

Mochizuki Rokuro

Vooral de expressie van Katsu stond mij aan. Die heeft aan één wenkbrauw genoeg om duidelijk te maken welke emotie hij had (hoe woedend hij is bijv.). Wakayama vond ik nogal expressieloos. Voor wat betreft diepgang heb jij den ik gelijk, dat hier meer inzit (toch zou ik als ik jou was de Zatoichi kijken met het weeskind - weet uit mijn hoofd even niet welke titel dat dat is - wie weet ken je die ook al). Vond ik de beste. Ook met diepgang wat mij betreft, volgens mij degene die jij zoekt.

True.
Mochizuki Rokuro schreef:

Zegt mij even niets, maar na zoveel maanden weg van Zatôichi, begint het toch wel te kriebelen.

Legan schreef:

Zatoichi at Large als ik het snel scan op synopsis hier. Gek genoeg heb ik die lager gewaardeerd dan gemiddeld, dus ik klets blijkbaar ook maar wat

avatar van Prudh

Prudh

Lone Wolf and Cub, wat een fantastische chanbarareeks zeg. De immer coole Wakayama hakt bergen mootjes als Ogami Itto. De serie heeft eigenlijk weinig om handen, maar wat een hoop lol levert het op. Veel bloedfontijnen, grappige subplotjes, een übercool hoofdpersonage en losse ledematen.

Dit deel is nog even inkomen; het verhaal moet nog even op gang komen. Desalniettemin een leuke introductie van Ogami, Daigoro en jawel, de kinderwagen! Die is fenomenaal, daar had ik als peuter ook wel in willen zitten. Verder moest ik even wennen aan het gebrek van een tastbaar einde, maar door de bocht genomen is dit topvermaak.

Ramon K

Zatoichi heft echt veeeeel meer diepgang dan Ogami Itto. Daar kun je eigenlijk toch niet omheen?

avatar van Baggerman

Baggerman

Tòch de serie een nieuwe kans gegeven na de tegenvallende kijkbeurt van Lone Wolf & Cub deel 3. Blij toe, want ik ben nu veel positiever over de reeks. Misschien komt het ook doordat ik de film nu met andere verwachtingen en een andere instelling ben gaan kijken.

Sowieso is het volgens mij aan te bevelen om met deel 1 te beginnen (okay, dit is natuurlijk altijd logisch, maar de films in de Zatoïchi-reeks kun je met gemak in willekeurige volgorde bekijken en ik had iets eenders verwacht!). Nu is me veel duidelijker waarom Ogami Itto met zijn peutertje rondzwerft en is zijn karakter toch iets minder bordkarton geworden.

Lekkere gore en veel rondspuitend rode verf....eh ... bloed, met als hoogtepunt het eindgevecht waar één van de slechterikken bij zijn benen worden doormiddengehakt!

avatar van interista2001

interista2001

binnenkort in engeland complete boxste verkrijgbaar, alle 6 de delen + Shogun Assassin!

avatar van Baggerman

Baggerman

interista2001 schreef:

Net ontvangen! Prachtig!

Warom staat er trouwens 'Kozure 'kami' in de titel en niet Kozure Ôkami?

avatar van Reinbo

Toch wel erg vermakelijk pulp werkje. Onze held hakt en neukt er lekker op los. Bloed spuit in de rondte en het eind gevecht is top. 83 minuten, een perfecte speelduur voor dit soort exploitatie spul.

Kleine 4* en op naar de volgende 4 delen.

avatar van Prudh

Prudh

Vijf delen! Nog meer kijkplezier

avatar van Reinbo

Klopt, ik heb er 6 (op laserdisc )

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Ik ben erg geïnteresseerd in de Kozure ôkami films? Kan iemand me vertellen wat me te wachten staat?

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Wat een gore-feest zeg Lekker veel bloed en rauwe seksscène's, niet voor watjes dus. Dikke duim omhoog voor de mensen die de gevechten in elkaar gezet hebben. De muziek is ook wel leuk, vooral in het begin en het eind met die gitaar. De karakters waren nogal oppervlakkig net als het verhaal in het begin, maar pas in het 2e gedeelte toen Ogami werd meegenomen door die bandieten wordt het interessanter. Het acteerwerk is typisch theatraal Japans en niet echt mijn ding, het voelt in een kleurenfilm een beetje overdreven. Maar dit is een frisse afwisseling na de brave samoerai-films van Kurosawa. Lekker ruw en hard dus