• 9.378.044 stemmen

Geregisseerd door: Nick Cassavetes

Met onder meer: Ryan Gosling, Rachel McAdams en Gena Rowlands

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot The Notebook

"Behind every great love is a great story."

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

fluppebxl schreef:

Het character development bij Noah vind ik anders veel verder te zoeken. Eén zomer met een knap kind liggen rommelen en zeven jaar later is meneer er nog niet over Ik vind die Noah heel egoïstisch en zelfingenomen overkomen. Kan allemaal goed zijn dat dat bij de liefde hoort, maar als de boodschap van deze film is dat je je als een verwaande leeghoofd (serieus, die zijn pseudo-poëtisch gebral, toch niemand die dat serieus nam hoop ik?) moet gedragen om de lekkerste wijven te krijgen blijf ik maar liever single

Ik kan me er wel iets bij voorstellen hoor. Een echte mannenfilm is het niet, maar wel een prachtige drama/romantiek- film. Ryan Gosling vond ik erg goed spelen overigens. Veel kerels zullen er natuurlijk wel over struikelen.

Elineloves

Als ze uiteindelijk voor Lon had gekozen, was het wel een bout film geworden zeg. Noah en Allie zijn perfect voor elkaar, dat spatte van het beeld af.

avatar van rep_robert

Dat is gelijk ook het enige wat deze film aanvaardbaar maakte

Vooral dat opoe gedoe door de film heen was tergend en onnodig.

Naomi Watts

Tergend misschien, onnodig was het niet.

Elineloves

Tergend, onnodig? Nee man, dat vond ik juist de kracht van deze film. Prachtig om te zien hoe dat mooie, jonge koppel zoveel jaren later was.

avatar van rep_robert

Mwoah ik vind van wel, waarom zit het er in godsnaam in? Om te laten zien dat ze nog steeds van elkaar houden, ondanks de rimpels en dementie e.d.?

Totaal niet de chemie van Gosling en McAdams.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond dat ook wel een toevoeging voor de film, en zeker ook voor de personages van Allie en Noah. Jammer genoeg werd dat aan het einde iets te lang gerekt, dat had van mij niet gehoeven.

rep_robert schreef:

Totaal niet de chemie van Gosling en McAdams.

Geeft juist aan hoe diep de liefde zat voor Allie. Er is geen mooiere manier om je liefde te tonen dan door middel van zelfopoffering.

avatar van rep_robert

Tsja, ik vind het onnodige zoetigheid, maar vooral tempododend. Het laatste kwartier duurt gewon veel te lang.

Alsof je een stel opaatjes en omaatjes nodig hebt om aan te geven dat het wel goed zat tussen Allie en Noah.

Elineloves

Beetje kort door de bocht, en hoewel ik je over de laatste 15 minuten gelijk geef, vond ik het in de rest van de film absoluut geen onnodig iets.

avatar van rep_robert

Nou ja, ze presenteren het hier wel alsof het een grote verrassing is dat die opoes eigenlijk Allie en Noah zijn. Iets wat natuurlijk vanaf de 1e seconde al vrij duidelijk is.
Het is in ieder geval niet mijn manier van filmen. Dat is duidelijk nu denk ik

Naomi Watts

Nee hoor. Deze opzet van het verhaalstructuur heeft gewoon met het boek te maken. In een boek komt zoiets al sneller verrassend, en ik ben blij dat Cassavetes, het boek toch goed gevolgd heeft.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

In het boek werd dat inderdaad anders gebracht. Wat dat betreft lijkt het veel op het boek, maar ik ben wel blij dat Cassavetes er een heel stuk bij heeft toegevoegd wat ik dus heel erg miste in het boek.

Boenga

Het Belgische weekblad HUMO schrijft deze week 'romantisch sprookje, vol clichés van het genre, maar goed geacteerd', en geeft 2,5* op 4* - wat hier gelijk staat aan 3,125* op 5*. Dat lijkt me een stuk realistischer en correcter dan de score om MM, waar de film toch wel zwaar overgewaardeerd wordt...

Elineloves

Dat is maar één persoon die de recensie schreef en die stem er aan vastplakte, toch? Hier zijn het er 2709.

Boenga schreef:

Als je HUMO al als maatstaf durft te nemen dan doe je ook eerder een poging om in het memorabele user topic te komen. Beetje het niveau van de Veronica gids die HUMO.

Precies Naomi_Watts.

De tijdschriften beoordelen films, vind ik, op belachelijke manieren. Een regelrechte flopfilm krijgt 3/5 terwijl een topfilm 2/5 krijgt. Het zijn ook maar mensen die dit beoordelen, en smaken verschillen.

En Boenga neemt dus maar regelrecht aan dat wat er in het tijdschrift staat, helemaal klopt, en iedereen die deze film wel waardeert, is volgens hem/haar dus verkeerd?

Sorry, ik kan hierin geen logica terugvinden.

Elineloves

Precies, dat is wat ik bedoel. Je kunt de mening van één beoordeler niet naast de gemiddelde score van inmiddels 2711 mensen zetten.

avatar van Kippie.

Kippie.

Bij aanvang van deze film verwachtte ik een soort Grease-achtige film met flinterdunne personages en een afgezaagd liefdesverhaal. Maar niets bleek minder waar. Weliswaar een mierzoet liefdesverhaal en misschien wel wat voorspelbaar, maar het heeft me toch zo'n 2 uur lang vermaakt. Vooral het einde maakt toch wel indruk. Mooi! 4*

avatar van essepluisje

essepluisje

De setting in deze film is adembenemend. Je waant je echt terug in de tijd.

Goed geacteerd, prachtig verhaal. Alle ingredienten voor een hele mooie film.

Thom1994 schreef:

Sorry, ik kan hierin geen logica terugvinden.

Met het oog op 'waar me me bezig te houden wanneer ik met pensioen zal gaan' (nog een dikke 20 jaar), koop ik vrij veel DVD's op (in de hoop dat er over 20 jaar ook nog DVD-spelers zullen bestaan). Ik bazeer me daarbij op wat ik enerzijds elke week bij de Humo-filmbesprekingen lees (NB: Humo is toch net iets anders dan het gemiddelde tv-blaadje), en vergelijk anderszijds de Humo-sterren met die op MM. En feit is dat ik me in grote mate in de Humo-opinie kan terugvinden.

The Notebook is daar een prima voorbeeld van: ik vind alle boeken die ik van Nicholas Sparks las buitengewoon goed. En helaas, deze film komt helemààl niet in de buurt...

Thom1994

Oké. Maar je moet jezelf niet gaan vergelijken met een recensie uit een filmblad.

En bazeer is met een s = Baseer.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Thom1994 schreef:

En bazeer is met "twee s'en" = Basseer.

Niet gaan verbeteren als je het zelf ook niet weet, het is 'baseer' (met 1 s dus).

Wat een afgang!

Thom1994 schreef:

Maar je moet jezelf niet gaan vergelijken met een recensie uit een filmblad.

Dat wil ik ook helemaal niet doen, hoor. Maar als ik mezelf kan terugvinden in die recensie, mag ik dat toch even melden...? En me er op baseren...

avatar van Joera

Joera

Ik vond deze film zo saai dat ik hem halverwege afgezet heb.

avatar van mikey

mikey

Ik heb me erdoorheen moeten drinken.

Boenga

Joera, Mikey, bedankt voor de steun...

Thom1994

Eindelijk, tussen al die tegenstand vind je nog iemand die deze film niet wist te waarderen.

avatar van dalma

dalma

vanavond op 2 be (belgie)