Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Dinsdag om 00:40 uur op BBC 1
Plot The Notebook
"Behind every great love is a great story."
Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.
Noah Calhoun
Fin
Frank Calhoun
Nurse Esther
DJJOO
Zo'n geweldige film! De film laat de kijker voelen hoe en wat echte liefde is.
jakke36
degelijke film maar ook niet meer dan dat, vindt het wel raar dat deze film in de top 250 terecht is gekomen
Joy4ever
Heerlijke film! Ik vond het einde met die oudjes iets te lang gerekt maar das dan ook het enige puntje van kritiek. Voor de rest: romantiek zoals romantiek bedoeld is. Top.
ArnoldusK
- 2060 stemmen
Kom op inderdaad, rare top250 notering... Dat zegt toch ook wat over de gemiddelde MM-gebruiker en stemmer... Het is toch vaak zoeken naar ongepolijste briljantjes, en niet de massa in de top 250. Maar goed; korte beoordeling van de film:
Cliché, Voorspelbaar, Afgezaagd etc.
Lastig om, toen ik 10 minuten zat te kijken en het hele plot van de film al wist, dan nog je verstand op 0 te zetten en lekker leuk kijken.
Mijn vriendin vond het echter wel leuk, dat scheelt
mikey
Tamelijk makkelijke tearjerker (het plotje is inderdaad wel erg simpel te raden). De prachtige sfeerbeelden zijn ergelijk. Te vaak gebruikt en toch ook een beetje politiek incorrect. Ik bedoel: vast erg hoor wanneer je blanke liefde van je leven jou niet meer mag zien van haar papa en mama. Maar bedenk dan wel, je had ook donker kunnen zijn geweest in die tijd (1940) en op die plek (N-C). De bedienden in het huis zullen het juk van papa en mama vast weer heel anders hebben ervaren.
En dan die eeuwige karakters waar je naar moet kijken. De eerlijke en wereldwijze boerenknul, verlost van het idee van materiele bezittingen. De zuiderlijke vurige en dus moeilijk te temmen 'prachtige' rijkeluis dochter. Die met de minuut irritanter wordt. De frigide moeder die alleen maar praat over de geschikte huwelijkskandidaat voor haar nakomelinge. En pa? Ach is gewoon weer dronken. Geen idee of dat ik zoiets eerder heb gezien.. of wacht ... oh ja die film met die boot en de ijsberg... Toevallig ook geschoten met hetzelfde kleurenpalet.
Ach wat maakt het uit: dit is helemaal 100% vals sentiment.
Wommeltje
Zo te zien kun je de beoordelingen van deze film verdelen in twee categorieen. Mannen geven deze film een cijfer, vrouwen een 5. Hoge notering maakt wel nieuwsgierig, toch maar een keer kijken...
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Ik ben anders ook een man..
Naomi Watts
. Tja, mannen die romantische films nog steeds refereren met vrouwen zijn ook zo twintigste eeuw.
Naomi Watts
Dat ben je niet gelijk als je dit sentimentele troep vindt hoor
Tonypulp
Had deze voor moederdag kado gedaan, maar is blijkbaar dus wel de moeite waard om zelf te kijken
?
Wommeltje
Leuk, dat happen...
Maar zo te zien aan je avatar heb je in ieder geval smaak Naomi...
Naomi Watts
Dank, jouw avatar spreekt anders ook wel filmkennis uit
. Ik snap ook wel dat je opmerking niet pun intended was.
Elineloves
Gaat ook niet helemaal op, ik gaf hem een 4.5*
?
Awake78
Misschien puur als film wat overrated van NW. Anderzijds kan een film wel een dergelijke indruk op je maken dat je hem prompt 5* geeft (en later, als je er nog eens aan terugdenkt, erachter komt dat 5* wat teveel van het goede is
Toch zou ik wel eens een verklaring van 'Naomi' willen zien, kon er vooralsnog geen vinden op de vorige pagina's....
Ben ook benieuwd ja, kan best begrijpen dat je van zo'n film geniet. Ik deed het ook namelijk, alleen er valt echt heel veel op aan te merken in deze film hehe.
Emotioneel onstabiel r_r
. Ik ben een erg groot fan van het werk van Nicholas Sparks en Rachel McAdams is een erg toffe special effect. Al is dit (nog) de enige Sparks verfilming die ik op 5* heb staan hoor. Al verwacht ik dat ik het absolute Sparks meesterwerk over een paar weekjes pas zie.
fluppebxl
Ben ik de enige die Lon veel toffer vond dan die idioot van een Noah? Ik vond dat echt een blaas van jewelste, zo hard foute keuze gemaakt
En voor de rest, tja... Heel mooi in gebracht, maar zo voorspelbaar als wat met cliché personages (en dan vooral die ouders inderdaad). Neje, ik zie de pracht van deze film écht niet.
Naomi Watts
Lon had wel klasse, en was ook geen asshole maar had natuurlijk veel minder character development.
Thom1994
Te lang gerekt?
Heb ik helemaal niets van gemerkt.
fluppebxl
Het character development bij Noah vind ik anders veel verder te zoeken. Eén zomer met een knap kind liggen rommelen en zeven jaar later is meneer er nog niet over
Ik vind die Noah heel egoïstisch en zelfingenomen overkomen. Kan allemaal goed zijn dat dat bij de liefde hoort, maar als de boodschap van deze film is dat je je als een verwaande leeghoofd (serieus, die zijn pseudo-poëtisch gebral, toch niemand die dat serieus nam hoop ik?) moet gedragen om de lekkerste wijven te krijgen blijf ik maar liever single
mikey
, briljante analyse van dat karakter.
---------
Ik durf niet voor anderen te spreken, maar kitsch wordt soms wel bewust gewaardeerd als wansmaak dat dan weer cool is. Door sommigen, denk ik

'The Notebook' is binnenkort te zien op HBO Max, Makers vertellen over seizoen twee van hitserie 'Shogun' | MovieMeter Recap

Romantische dramafilm ‘The Notebook’ van Nick Cassavetes binnenkort te zien op HBO Max

'The Notebook' gaat van Prime Video verdwijnen: 'Blijft voor mij de mooiste romantiek film ever'

De tien best beoordeelde films van de jarige Ryan Gosling (43)

Voces Inocentes

Seven Pounds
Drama, 2008

My Sister's Keeper
Drama, 2009
poemgebaseerd op boekriviersadnessstrijdliefde voor iemands levendementiaclasssecret lovetearscandlemailbox valentine's dayloose adaptation