Cannibal Holocaust (1980)
Genre: Horror / Avontuur
Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)
Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust
Italië
Geregisseerd door: Ruggero Deodato
Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen
Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans
Plot Cannibal Holocaust
"Can a movie go too far?"
Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.
Faye Daniels
Jack Anders
Mark Tomaso
Chaco Losojos
Alan Yates
1st Executive
2nd Executive
Kooshiba
Heb 'm een stukje verder gekeken en ik moest letterlijk kokhalzen....
SubSequence
Dit is een film met een impact die je abrupt vegetarier kan laten worden.
Wie hier niet meer van gruwelt is onmenselijk...
the_infamous
deze film is masterlijk, ik hou wel van een beetje grove scenes, lekker realistisch ook....gewoon een super film, 4,5*
film-gek
Omstreden kannibalenfilm krijgt vervolg
(Novum) - De Italiaanse filmmaker Ruggero Deodato maakt een vervolg op zijn klassieke horrorfilm 'Cannibal holocaust'. Dat vertelde de 57-jarige regisseur tegenover de Amerikaanse website Bloody Disgusting.
De oorspronkelijke film uit 1980 gaat over een groep documentairemakers die moordend door het Amazone-gebied trekt. De bloederige productie was zo realistisch dat Deodato werd gearresteerd omdat de Italiaanse autoriteiten dachten dat hij zijn acteurs daadwerkelijk voor de camera had omgebracht. Voor de omstreden film werden wel dieren gedood. Zelfs Darren Lynn Bousman, de maker van de keiharde gruwelfilm 'Saw III', werd misselijk van de beelden.
Aanvankelijk wilde Deodato geen vervolg maken op zijn cultfilm, omdat het publiek geen behoefte zou hebben aan de wreedheid die hij in beeld wilde brengen. Toen zag hij de film 'Hostel'. Daarin komen rugzaktoeristen in een jeugdherberg terecht, waar ze worden verkocht als slaven die kunnen worden gemarteld. Door het succes van deze film kwam Deodato tot de conclusie dat de tijd rijp is voor zijn nieuwe project.
Al verschillende films zijn op de markt gebracht als 'Cannibal holocaust' 2, II of 3. Geen van deze films was een officieel vervolg.
arkadi
Yo man... thats the shit,,peace out.
dutchtuga
Hey film-gek. Als dat waar is is het geweldig nieuws, alleen vind ik het nergens terug op de site...
YuLaw16
Nahh, deze nieuwe film, zal nooit maar dan ook nooit zo 'goed' worden als cannibal holocaust. Zie bv ook Land of the dead, van Romero, komt niet eens in de buurt van de superieure dawn of the death.
Halcyon
Wist je dit nog niet? Kijk maar eens op www.bloody-disgusting.com bij articles en/of interviews.
arkadi
Als het gaat gebeuren ben ik erg benieuwd wat Deodato er van gaat maken.
- 11915 berichten
Ze moesten hem verbieden ooit nog maar één film te maken!
YuLaw16
Ze moesten hem verbieden ooit nog maar één film te maken!
Waarom?
Goodfella_90
Waarom? Is er volgens jou dan geen verband tussen het voor de Partij van de Dieren zijn en een afkeer hebben jegens een zeer dieronvriendelijke film als deze?
- 11915 berichten
Hoewel ik deze film niet gezien heb, heb ik wel afgelopen weekend het vergelijkbare Mangriati Vivi gezien.
Nogmaals: als het nep is, heb ik er geen problemen mee dat dieren voor een camera worden doodgemaakt. Als het nep is: special effects.
Een levend dier doden voor de camera vind ik even ziekelijk als het doden van een levend mens. Moorden uit commerciele belangen: is dat niet hetzelfde principe van een huurmoordenaar?
Halcyon
Typische reactie: Cannibal Holocaust afkeuren, maar de film niet gezien hebben.
Tja...
Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, maar het gaat om het principe van een film/regisseur afkraken terwijl je hem niet gezien hebt.
- 11915 berichten
Als ik de kans krijg ga ik, in tegenstelling tot mijn eerdere idee, deze film zeker zien! Mangriati Vivi heb ik tenslotte ook overleefd.
Halcyon
Dat vind ik een positieve instelling
Cannibal Holocaust is toch wel van een andere orde hoor. Ok, er zit ook animal-cruelty in, maar wel een pak minder en ook minder exploitation-gericht.
Bovendien is ook de plot erg sterk, wat je allerminst kan zeggen van Mangiati Vivi.
YuLaw16
Naja qua het doden van dieren is deze film iets minder extreem dan Mangriati Vivi. Ik ben het echter wel met je eens.
- 11915 berichten
Ik heb 'm te koop zien liggen voor 10 euro, maar om nou dierenleed te sponsoren...nee. Maar goed, dan maar hopen dat ie in de videotheek terecht komt. Dank trouwens, YuLaw16.
Wil je mij nu echt wijsmaken dat een slager huurmoordenaar is?
Hij heeft het ook niet over een slager, maar over een regisseur die puur voor de film een beest afmaakt. Een beetje genuanceerd denken kan nooit geen kwaad in deze discussie
Wil je mij nu echt wijsmaken dat een slager huurmoordenaar is?
eh een slager bewerkt vlees ter consumptie. De regisseur van CH maakt gewetenloos dieren af puur voor entertainment,
ToNe
Waar wil je naar toe?
Wat maakt het dat zo'n actie tbv. consumptie minder erg zou moeten zijn dan het de entertainmentslacht.
Ik wil geen advocaat van de duivel spelen, maar wat maakt fundamenteel de ene consumptie (eten) beter dan de andere (aandacht, entertainment)?
Halcyon
De ene is levensnoodzakelijk, de andere niet.
dutchtuga
Misschien hebben ze die schildpad en muskusrat wel lekker op zitten peuzelen
Maar om terug te keren naar dat vervolg. Geweldig nieuws! Zeer benieuwd wat Deodato tegenwoordig klaarkan maken.
YuLaw16
En wat betekent dat voor het dier zelf?
Is dat relevant?
Halcyon
En wat betekent dat voor het dier zelf?
Minder pijn, althans afhankelijk van de plaats en cultuur waarin het geslacht wordt. Onze westerse cultuur gaat er vanuit de dieren op een zo pijnloos mogelijke manier te slachten, iets wat je toch echt niet kan zeggen van die rituelen in kannibalenfilms.

Paradiso Infernale
1988

Moordscènes in 'Cannibal Holocaust' waren zo echt dat de regisseur aangeklaagd werd voor moord

La Mala Ordina

Bad Boy Bubby
Komedie / Misdaad, 1993

Ôdishon
Thriller / Horror, 1999
verkrachtingoverspelfilm bedrijfculture clashslangleechspiderswampritueelpigdierlijke aanvalvomitfilmteam horrorcontroversyfilm in filmtribejunglehuman sacrificemartelenrape and murderwreedheidkannibaalhatchet south americafilmproductiecultfilmvermist persoonfake documentarymisogynyritual sacrificegevonden beeldenamazon rainforestdocumentaire filmproductietortoisevideo nastylost footage animal crueltykannibalismeamazon tribevomiting woman abused womanfilm within a film adulterous wifefilm censorshipreal animal killingfilm industryforced to watch rapeguerilla filmmakingbanned filmdisembowelingfilm reelyacomo