• 9.378.515 stemmen

Met onder meer: Michiel Huisman, Birgit Schuurman en Daan Schuurmans

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 16 december 2004

Plot Floris

Film draait om de kleinzoon van de befaamde ridder Floris uit de legendarische tv-serie uit 1969. Floris jr. (Michiel Huisman) wil zijn vader bewijzen dat ook hij een held kan zijn door ervoor te zorgen dat het heilige relikwie met wonderlijke krachten nooit in de verkeerde handen terecht zal komen. Samen met Pi (Birgit Schuurman) neemt Floris jr. het op tegen de Hertogin van Gelre (Linda van Dyck), Van Rossum jr. (Daan Schuurmans), Kleine Pier en Sergeant jr. (Kees Boot).

avatar van gotti

Vind de oude serie nog best lollig (old school Verhoeven), dus ik vreesde het ergste. Het was niet best allemaal, toch viel het me nog enigzins mee. Heb vooral moeten lachen om Schuurmans als over-the-top half-boef. Huisman en Schuurman waren niet heel bijzonder, Löw was niet best. Had het wellicht ook mooier gevonden als het in zwart-wit gedraaid was. Dit zag d'r niet uit iig. Die poster alleen al, wat een kleur! Niet echt Floris-style...

avatar van otherfool

otherfool

Kinderachtige film vol non-acteurs, slappe teksten en dito actie. Blijkbaar voor onder de 12 gemaakt.

1*.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Michiel Huisman is geen Rutger Hauer. Daarmee is eigenlijk alles gezegd over deze matige poging om Floris nieuw leven in te blazen. Van de sfeer van weleer is weinig sprake meer, in deze versie lopen er een heleboel domme karakters rond die flauwe grappen maken en duffe stunts uitvoeren. Jeugdsentiment down the drain...

avatar van Theunissen

Ik denk dat Rutger Hauer zich kapot schaamt voor deze film en zeker voor Michiel Huisman die zijn rol moest vertolken. Wat een bagger zeg. Zal me niet verbazen als deze film snel in de flop lijst komt te staan. De film wordt overigens helemaal kapot gemaakt door Daan Schuurmans. Heb deze film overigens niet helemaal uitgekeken want anders ben ik bang dat ik mezelf wat zou aandoen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Slecht filmpje.

Erg slecht gecast en acteerwerk. De setting en sfeer komen zeker niet in de buurt van de serie. En tja de serie was gewoon beter en spannender. 1,0.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Een van de slechtste Nederlandse films ooit! Ziet er allemaal nep uit en acteerwerk is ook niet best. Verder een erg knullig script! Gauw vergeten dit.

avatar van filmamator

filmamator

Slecht, slecht én nog eens slecht. Daadwerkelijk alles was slecht: verhaal, casting, acteerwerk, personages, sfeer, dialogen enzovoorts. Absoluut een niet boeiende film die je maar beter kunt overslaan.

Zeer slecht.

avatar van baspls

baspls

Wat is dit nou weer... visueel ziet er eigenlijk wel goed uit (behalve die pruiken en matige effecten dan), maar inhoudelijk. Echt serieus, wie heeft dit in godsnaam gemaakt. Het lijkt wel of de film een nasynchronisatie is van een of andere vage Duitse jeugdfilm, tenminste dat dacht ik even. Er had zoveel ingezeten, met die locaties enzo, maar het resultaat is echt monstrueus. Zo slecht opgenomen, geacteerd, bedacht dat het bijna pijn doet.

Haha, de muziek is van John Ewbank. Koningslied dus niet zijn enige fout.

Die pogingen tot humor ook, slaat echt nergens op. De makkers moeten zich echt schamen. Gewoon een verkrachting van de geweldige serie van Paul Verhoeven. (in mijn herinnering was hij overigens beter, maar nu ik hem op NPO3 voorbij zien komen). Je wordt er gewoon somber van als je Nederlanders dingen zo ziet verkloten in de filmwereld. Want er waren zoveel mogelijkheden met deze film, maar doe het dan goed...